Kızlar oğlum bir yaşında (13 aylık) ama yürümüyor niyeti de yok bakar mısınız lütfen

ayazveannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
85
-13
1
20
Hanımlar oğlum 13 aylık ve koltuklardan tutup çekmecelerden tutup kalkıyor yan yan da yürüyor. Elinden tutim koşuyor gibi gidiyor hızlı hızlı yürüyor ve dengede durmuyo bırakınca düşüyor iki üç deneme yapınca yoruluyor istemiyor kendini serbest bırakıp hiç ayakta durmuyo. Yürütüyorm her gün ama bir ilerleme yok. Belki erken diyeceksiniz ama ayakta iki üç saniye falan bile durmuyo ki. Bu 9 aylıktan berli öyle. 9 aylıkken ayağa koltuktan tutmaya başladı ve aylardır bir ilerleme yok. Yürümesi için araba aldım itsin diye ama yok . Ne yapabilirim

Siz kendiniz egzersiz yaptırın. Korkulacak bişey yoktur. Benimkiler 15 ve 17 aylık yürüdü,genel olarak da 15 aylık yürüyorlar

Hanımlar oğlum 13 aylık ve koltuklardan tutup çekmecelerden tutup kalkıyor yan yan da yürüyor. Elinden tutim koşuyor gibi gidiyor hızlı hızlı yürüyor ve dengede durmuyo bırakınca düşüyor iki üç deneme yapınca yoruluyor istemiyor kendini serbest bırakıp hiç ayakta durmuyo. Yürütüyorm her gün ama bir ilerleme yok. Belki erken diyeceksiniz ama ayakta iki üç saniye falan bile durmuyo ki. Bu 9 aylıktan berli öyle. 9 aylıkken ayağa koltuktan tutmaya başladı ve aylardır bir ilerleme yok. Yürümesi için araba aldım itsin diye ama yok . Ne yapabilirim
Sizin yapacağımız hiçbir şey yok. Bazen bazı şeyler için ne kadar çabalasakta olmuyor herşeyin bir zamanı var. Belli ki sizin bebişin de yürüme zamanı henüz gelmemiş. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa er ya da geç yürüyecek. Ben hiç emekleyen yetişkin görmedim 😊 Herkes bir şekilde zamanı gelince öğrenmesi gerekeni öğreniyor. Eskiden anneler bebekleriyle bu kadar ilgilenmiyordu ama hepimiz zamanı gelince öğrenmemiz gerekeni öğrenmişiz. Biz anneler bazen bebeklerin üzerine çok düşüyoruz. Benim kızımda 14 ayına yakın daha bu hafta tam anlamıyla yürümeye başladı.

Zamana bırakın yürümek için 18 aya kadar vakti var.😊 Uzun boylu bir çocuksa geç yürüyorlar. Benim iki çocuğum da 16-17 aylık yürüdüler.

Normal endişelenmeyin yan yan yürüyorsa normal de yürür güçlenip özgüven kazanması için zaman verin

Çocuğun üstüne gitmeyin çok. 17-18 aya kadar yolu var diyor doktorlar. Bazı bebekler erken tutunmaya başlıyor ama yürümeleri geç olabiliyor.

Kiziim
Tam
Sekiz ay boyunca emekledi. Onbes aylikken yürüdü. Biraz isini saglama alan risk sevmeyen tiplerden 😀

Benim oğlum da 16 aylıkken yürüdü. Öncesinde uzunca bir süre sıraladı ama yürüme niyeti yok gibiydi :) elinden tutunca ya da koltuktan tutununca yuruyorsa kaslarinda filan bir sıkıntı yoktur demişti doktorumuz. Öyle olunca ben de pek kafaya takmadım bu durumu acikcasi. Kendileri ne zaman isterlerse o zaman yuruyolar panik olmayın 😁

Benim çocuğum da 13 aylıkken ilk bağımsız adımlarını attı 12 aya kadar süründü tutunup kalkmaya 9. Aydan beri vardı emeklemesi 12. Ayında buldu şuan yürüyor bende endişe ettim ama zamanı vardır tutunup kalkıyorsa sıkıntı yoktur demişti doktoru öylede oldu güzel yollardan yürüsün inşallah kafanıza takmayın bende çok taktım ne oldu bigün ansızın yürüdü ❤️🌸

18 aya kadar vakti var diye biliyorum. Zaten yürüyünce bir anda yürüyorlar. Zorlamadan alıştırma yaparsınız yürüme arkadaşı ile falan.

Kızım 12 ayını doldurdu aynı şekilde yürümeyi canı istemiyor hiç elinden tutuyoruz bikac adım atıp bırakıyor kendini yere 😅 emeklemeyi hızlı ve kolay yaptığı için işine geliyor. Emeklemek bacak kaslarını güçlendiriyor bebeğiniz kendi istemedikçe öyle çok üstüne gidip yurutmeyin kendini hazır hissedince yapar zaten 🌸

Yegenim 15 aylık hala yürümüyor koltuklardan tutunup geziniyo emekliyor .18 aya kadar normal o zamana kadar bekleyin inşallah yürür gider zaten arkasından koşmaktan bugünleri hatırlanmayacaksin bile🤣

Back
X