• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum bir türlü yürümüyor :(

Saatlerce tutmayacak sonuçta. Sadece korkusunu yenene dek kullanacak.

Saatlerce olmasina gerek yok. O pozisyon iyi degil bebek için. Sirti içinde iyi degil.
Onu geçtim, yanlis birsekilde monte edilirse kaza olur.

Bebek bu, sadece zamana ihtiyaci var. Zaman ile anne baba destegi ile korkularini yenecek. 70 tl az para degil, ortopedik olmayan birseye para harcam için.

Bilinçsiz olarak demiştir ama cok şaşırdım ben de emin olamadım uyku arasında öyle duydum:)
Benim oglumda erken konustu. konustu demek zaten bilincli dedi degilki o harfleri cikarmasi demek yani de de de ba ba ba gibi ritmik sesler cikariyorlar bunlarida bilincli soylemiyolar nie sasirildi anlamadim ki

Kilolu mu doğdu? Erkek mi? Oğlum 24 ayini doldurmuştu yürüdüğünde. 15 aylikken sıralamaya basladi ve hiç emeklemedi. Moon walker almıştım 2 büklüm olur yığılır kalırdı. Doktorumuz altını degisirirken iki bacagini birden havaya kaldirabiliyorsa yürür dedi. Geç oldu güç olmadi cok şükür. Bidimkinin de sizinki gibi kaba mitor becerileri geriydi. 22 sylikken yapilan denver gelişim testini gecemedi. Yalnuz siziki biraz da korkuyor, zamana ihtiyacı var. Gelişimde bir akanda atak varken diğerinde bekleme modundadır . Sakin olun xorlamadan akışına bırakın.

Selamlar, oğlum 17. ayına girdi ama hala yürümüyor hiç yürümeyecekmis gibi geliyor artik.Ekim anneleri grubum var diğer arkadaşların bebekleri yürüyor koşuyor bizimkinde tık yok korkuyor.

Her şeyi geç oldu.oturmasi, emeklemesi,tutunup yürümesi koltuktan aşağı inmesi vs.

Yürüme arkadaşı aldım kaç ay oldu onu sürmeyi çok seviyor.Koltuga yaslayıp kendimize doğru adım attirdik bikac defa ama bir kez düşünce uzun bir ara veriyor adım atmalara..Bu aralar koltuk ya da yatak üzerinde daha yeni yeni desteksiz ayakta durduğunu gorebildik,aynı şeyi yerde yapmıyor ama nedense.

Nasıl yenecek korkusunu yenmesine nasıl yardımcı olabiliriz lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylasir mısınız çok daraldim :KK43:
Not: D vitaminini düzenli kullanmadım bu sebep olabilir mi diyeceğim ama bizlere bebekken D vitaminini kullandıklarını hiç sanmıyorum
Benim oğlum da 17 aylıkken yürüdü, tutunarak yürüdüğünde ayaklarında sorun olmadığını sadece korkusundan yürümediğini anlamıştım, tedirgin olmadım. Ama yine de insan desteksiz yürüdüklerini görmek için sabırsızlanıyor :) birgün elinden bir oyuncağını almıştım sinirlenip arkamdan koşar adımlarla gelmişti, o günden sonra elimizi tutmak istemedi.eli kulağındadır yakında yürür inş. korkmayın, 18.aya kadar yürümemeleri normal.

Bilinçsiz olarak demiştir ama cok şaşırdım ben de emin olamadım uyku arasında öyle duydum:)
Benim küçük oğlum da inanın 3 aylıktı anne dediğinde görmeyen inanmiyor ben de şaşırıyorum. digeri de 3.5 yasinda konuştu anne dedi.

Selamlar, oğlum 17. ayına girdi ama hala yürümüyor hiç yürümeyecekmis gibi geliyor artik.Ekim anneleri grubum var diğer arkadaşların bebekleri yürüyor koşuyor bizimkinde tık yok korkuyor.

Her şeyi geç oldu.oturmasi, emeklemesi,tutunup yürümesi koltuktan aşağı inmesi vs.

Yürüme arkadaşı aldım kaç ay oldu onu sürmeyi çok seviyor.Koltuga yaslayıp kendimize doğru adım attirdik bikac defa ama bir kez düşünce uzun bir ara veriyor adım atmalara..Bu aralar koltuk ya da yatak üzerinde daha yeni yeni desteksiz ayakta durduğunu gorebildik,aynı şeyi yerde yapmıyor ama nedense.

Nasıl yenecek korkusunu yenmesine nasıl yardımcı olabiliriz lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylasir mısınız çok daraldim :KK43:
Not: D vitaminini düzenli kullanmadım bu sebep olabilir mi diyeceğim ama bizlere bebekken D vitaminini kullandıklarını hiç sanmıyorum
benim oğlum da 16.ayda yürüdü... ne stres sıkıntı çektim yürümeyecek mi diye.. ne provalar yaptım yürüme arkadaşı ile... her şeyi geç olduysa yürümede öyle oluyor, benim oğlum da öyleydi yapısı budur merak etme.. bir ay kadar daha gözleme bak, ayakta duruyorsa koltuklara tutunup yürüyorsa illaki yürür.. ben o stres yaptığım günlere yanıyorum.. her şeyini geç yaptı çok stres oldum ama yaptı sonuçta.. çok zeki bir çocuk yani geç olsun güç olmasın

Saatlerce olmasina gerek yok. O pozisyon iyi degil bebek için. Sirti içinde iyi degil.
Onu geçtim, yanlis birsekilde monte edilirse kaza olur.

Bebek bu, sadece zamana ihtiyaci var. Zaman ile anne baba destegi ile korkularini yenecek. 70 tl az para degil, ortopedik olmayan birseye para harcam için.
Bırakalım da buna konu sahibi karar versin.

Benim oğlumda bekledim bekledim hiç yürüyeceği yok 15 ay oldu artık istedimki ayakta dursun adım atsın.yapmadi.16.ayin sonunda eşimle karsimiza aldık tay tay ve gel gel yaptırıp cesaret verdik bir hafta böyle yaptık ve sonunda yürüdü..çocuğum yürümekten korkmuş,tenbeldi cesaret istiyordu.emeklemesi de geç oldu.bence korkmayın ama bu egzersizleri lütfen yapin

Garantici bir bebek sanırım. Yatakta ayakta duruyor ama yerde durmuyor. Yakın zamanda yürür merak etmeyin. Kontrollerini yaptırın tabi. D vitaminiyle alakası olduğunu sanmam. Ben de pek kullanmamıştım.

Peki naptin canim nasil tesfik ettin bn tutup yurutuyorum zaten evde heryere duvardan tutunup gidio kendi napabilirim daha
yürüteç yüzünden geç kaldı yürümesi ayak tabanına basmıyordu. ortopedist ayaklarında sorun yok dedi. bir şey yapmadım. çünkü çalışıyordum. yürüteç de annemin kolayına geliyordu. annem de bir şey yapmadı.sadece tutunarak gidebiliyorsa yamuk yumuk adım atsa da olsa yürüteci attık.

Benim oglumda erken konustu. konustu demek zaten bilincli dedi degilki o harfleri cikarmasi demek yani de de de ba ba ba gibi ritmik sesler cikariyorlar bunlarida bilincli soylemiyolar nie sasirildi anlamadim ki
O ritmik sesleri konuşma olarak algılamanıza şaşırdık

Kilolu mu doğdu? Erkek mi? Oğlum 24 ayini doldurmuştu yürüdüğünde. 15 aylikken sıralamaya basladi ve hiç emeklemedi. Moon walker almıştım 2 büklüm olur yığılır kalırdı. Doktorumuz altını degisirirken iki bacagini birden havaya kaldirabiliyorsa yürür dedi. Geç oldu güç olmadi cok şükür. Bidimkinin de sizinki gibi kaba mitor becerileri geriydi. 22 sylikken yapilan denver gelişim testini gecemedi. Yalnuz siziki biraz da korkuyor, zamana ihtiyacı var. Gelişimde bir akanda atak varken diğerinde bekleme modundadır . Sakin olun xorlamadan akışına bırakın.
3600 doğdu şu an 11 kg filandir.Evet sabırsızlanıyor insan.beklemeye ve alıştırma yapmaya devsm.

Diğer yorumunuzu da okudum evet 4 aylıktı gece uyanıp beşikten anne dedi valla

Back