• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum bir türlü yürümüyor :(

Emeklemesi falan da gec olduysa yurumesi de gec olur cok normal. Benimki 18.ayını bitirmişti yurumeye başladığında. Tam doktora götürmeye karar vermisken yurudu. Hic endise etmeyin. Benimki 2 yaşına girdi yasitlari konusuyo benimkinde hala dustu gitti anne baba tek kelimelik sozler. Yurumesi gibi konusmasi da gec olacak demekki.

Bu arada şu dediğimi yapin hergun bakın en kisa zamanda yürüyecek görürsünüz.
Kanepeye yaslamayin, esinizle karsilikli oturun cocugunuzu araniza alin gel gel diye birbirinize karsi yürütün bi adim bile atip kucağınıza düşse yeter basta ona. Kollarınız surekli acik olsun etrafında düşer gibi olunca hemen tutun canı yanmazsa korkmaz düşmekten.
Boyle boyle hergun yapin alistikca arayi acin daha fazla adimlar attirin. Bu sekilde cesaret gelecektir sureci hizlandirirsiniz deneyin mutlaka
Aynısını yaptık defalarca,arada atladigimiz günler olabilir.ilk zamanlar koltuğa yaslayarak başlamıştık sonra aramiza alıp gel diyorsun geliyordu.en sonuncuda düşünce pes ettti diye başa döndük koltuktan başladık bakalım

Doktoru ne diyor? Önemli olan aylık kontrol edem doktorunun ne dediği. Bu arada 2 yaşına kadar D vitamini çok önemli. Hem hastalıklara karşı bağışıklık demek hem de gelişim için önemli. Lütfen D vitaminini ihmal etmeyin

Benm oğlumda 18 aylıkken yürüdü
Küçük de 9 aylıktı yuruduginde
İkisi de benm cocugum ama ikisinin de gelişimi çok farklı hala daha öyle :)

Çocuktan çocuğa herşey farklıdır
Kıyaslama yapmayın

O aylarda anne demesi imkansiz :olamaz:

Muhtemelen o iki heceyi tesadüfen beraber getirdi ve anneye benzer bir kelime agzindan çikti. Bilinçli bir sekilde 4 aylik bir bebegin anne demesi imkansiz.

Anne olarak yürüme konusunda endisine anliyorum ama. Biz çok fazla kiyas yapiyoruz ve neti takip ediyoruz, hangi ayda hangi seyleri yapmasi gerektigini felan.

Ki hepsi bos. Kizim 3 yasinda ve ögrendim ki her bebegin kendi ritmi var. Baska bebekler mesela 2 yasinda bezsiz geziyorlar, benimkisi bunu daha yeni yeni çözüyor, uamrim 1 ay sonra tamamen bezsiz gezer. Bunu öncede çok problem yapmistim. Sevmiyordu lazimligi, bir sürü hir gür.

Daha yeni yeni mesela lazimliga kendisi gidiyor, bezinden rahatsizlik duymaya basladi,.. Demekki kendi zamani varmis herseyin.

Ayni bu yürümek gibi. Benim kizimda 14 aylikken yürüdü. Ki bazeleri 1 yasinda bile yürüyordu. Bende endiselenmistim fakat hiç gerek yoktu. Endise etme, eninde sonunda yüruyecek. Hiç korkma.
Bilinçsiz sesler cikarirlarmis 4 aylikken.ay ne bileyim 4_6 ay arası resmen anne dedi yani :) videosu da var 6 aylıkken anne deyisinin atmak isterdim.

Evet gelişim özellikleri farklı olabilir ama her gün kucakta anneme kucakta getir götür yapmaktan bel fıtığı çıkacak bu gidişle 😒

Selamlar, oğlum 17. ayına girdi ama hala yürümüyor hiç yürümeyecekmis gibi geliyor artik.Ekim anneleri grubum var diğer arkadaşların bebekleri yürüyor koşuyor bizimkinde tık yok korkuyor.

Her şeyi geç oldu.oturmasi, emeklemesi,tutunup yürümesi koltuktan aşağı inmesi vs.

Yürüme arkadaşı aldım kaç ay oldu onu sürmeyi çok seviyor.Koltuga yaslayıp kendimize doğru adım attirdik bikac defa ama bir kez düşünce uzun bir ara veriyor adım atmalara..Bu aralar koltuk ya da yatak üzerinde daha yeni yeni desteksiz ayakta durduğunu gorebildik,aynı şeyi yerde yapmıyor ama nedense.

Nasıl yenecek korkusunu yenmesine nasıl yardımcı olabiliriz lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylasir mısınız çok daraldim :KK43:
Not: D vitaminini düzenli kullanmadım bu sebep olabilir mi diyeceğim ama bizlere bebekken D vitaminini kullandıklarını hiç sanmıyorum
bir doktorla görüştünüz mü ?

Benim kizim bir yasinda emekledi
18 aylik yürüdü
Endişe etmemek elde olmuyor anliyorum

Çok mu kucaginizda tuttunuz benim kızım öyleydi hep kucakta oldugu için yürümesi de geç oldu bana göre
Kucakci bir bebek,özellikle de bu ara bir kucak merakı var.Kucaga almamak için direniyorum dikkatini dağıtmaya çalışıyorum elimden geldiğince

Selamlar, oğlum 17. ayına girdi ama hala yürümüyor hiç yürümeyecekmis gibi geliyor artik.Ekim anneleri grubum var diğer arkadaşların bebekleri yürüyor koşuyor bizimkinde tık yok korkuyor.

Her şeyi geç oldu.oturmasi, emeklemesi,tutunup yürümesi koltuktan aşağı inmesi vs.

Yürüme arkadaşı aldım kaç ay oldu onu sürmeyi çok seviyor.Koltuga yaslayıp kendimize doğru adım attirdik bikac defa ama bir kez düşünce uzun bir ara veriyor adım atmalara..Bu aralar koltuk ya da yatak üzerinde daha yeni yeni desteksiz ayakta durduğunu gorebildik,aynı şeyi yerde yapmıyor ama nedense.

Nasıl yenecek korkusunu yenmesine nasıl yardımcı olabiliriz lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylasir mısınız çok daraldim :KK43:
Not: D vitaminini düzenli kullanmadım bu sebep olabilir mi diyeceğim ama bizlere bebekken D vitaminini kullandıklarını hiç sanmıyorum
Düştüğü için korkuyo olabilir. Kızım 10 aylık yürüdü düşünce 2 ay yürütemedik desteksiz. Kısa mesafelerden size gelmesini sağlamaya çalışabilirsiniz. Arkadaşımın bebeği 19 aylık yürümüştü bi sağlık sorunu yokken.

Bilinçsiz sesler cikarirlarmis 4 aylikken.ay ne bileyim 4_6 ay arası resmen anne dedi yani :) videosu da var 6 aylıkken anne deyisinin atmak isterdim.

Evet gelişim özellikleri farklı olabilir ama her gün kucakta anneme kucakta getir götür yapmaktan bel fıtığı çıkacak bu gidişle 😒
Ah bide beni dusun esim asker gorevde tek basima bakiorum 5 yasinda bi oglum daha var oda anaokuluna gidio kucuk 17 kilo kucagimda kas yaptim artik bel agrilarim var gecmior bi turlu of yurusede kendi gitse

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama yumurtalıklarında sorun olduğunda acıdığı için yürümek istemeyebiliyor bebekler. Kuzenimin öyle oldu, ameliyat oldu minnoş. 18-19 aylık yürümüyordu, 3 yaşında şu an futbol oynuyor. Genel cerrah bakmıştı ona, götürdünüz mü hiç?

Doktoru ne diyor? Önemli olan aylık kontrol edem doktorunun ne dediği. Bu arada 2 yaşına kadar D vitamini çok önemli. Hem hastalıklara karşı bağışıklık demek hem de gelişim için önemli. Lütfen D vitaminini ihmal etmeyin
D vitamini kullanıyor musunuz
Doktor kontrolü en son 12 aylıkken oldu.18 aya kadar normal kabul ediliyor diye gitmiyorum.
D vitaminini 9_10 aydan sonra bıraktım

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama yumurtalıklarında sorun olduğunda acıdığı için yürümek istemeyebiliyor bebekler. Kuzenimin öyle oldu, ameliyat oldu minnoş. 18-19 aylık yürümüyordu, 3 yaşında şu an futbol oynuyor. Genel cerrah bakmıştı ona, götürdünüz mü hiç?
Canim yurumede sıkıntı yok yuruor ama benimki korkuor yani kendi basina 100 afim atabilior ama karsisinda ben olucam beni gorecek yani

Doktor kontrolü en son 12 aylıkken oldu.18 aya kadar normal kabul ediliyor diye gitmiyorum.
D vitaminini 9_10 aydan sonra bıraktım

1yaşından sonra da yine üç ayda bir en kötü doktpra götürün.
2 yaştan sonra kontroller senelik kontrole dönecek.
D vitamini çok önemli. Yazın bile ideal aralıkta olmuyor genelde. Güneş kremi ve şapkalar emilimi azaltıyor çünkü. Hele hele kışın. Şu an D vitamimi stoklarınız erimiştir koca kış geçti neredeyse.

Kontrollerde yumurtalıklarına bakılıyordu normal deniyordu.Sunnet de oldu o zaman da kontrol edilmiş olabilir ama doktora soracağım bunu yine ve 18 ayi beklemeyecegim sanırım

Nasıl yenecek korkusunu yenmesine nasıl yardımcı olabiliriz lütfen fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylasir mısınız çok daraldim :(
Canim korkma kizim 20 aylik yürüdü.
Ayakta duruyorsa sorun olucagini sanmiyorum.

Bu hiç iyi birsey degil. Cocuklar ayaklarin sadece ön kisimini kullaniyorlar. Ilerde yürüme bozukluklara yol açar.
Saatlerce tutmayacak sonuçta. Sadece korkusunu yenene dek kullanacak.

Back