• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum bir türlü yürümüyor :(

Benim oglumda ekim dog6umlu daha tam anlamiyla yurumuyor ..aslinda istese yurur oturma odasindan mutfaga kadar gidebiliyor ama korkuyor destek istiyor arkasinda biri olmadan veya dusmeden varabilecegini gözü kesmeden gitmiyor hiç

.

Sindaktili yani yapisik parmak ameliyati canim iki parmagi yapisikti iki ayagindada 9 aylikken onun icin ameliyat ettirdik tam o gelisim evresinde ameliyat oldu cok istiorum bnde yurusun artik die benimkininde konusmasi cok iyi soylediklerimi tekrar eder ikili cumlelere gecmeye basladil baba gitti gibi filan bunada bagliorum konusmaya verdi yurumuyo diye bakalim nolcak dururmumuz😔
Yapışık parmak tanidigim var bebek ama ameliyat olmadı sanırım o. İlla ameliyat sart mı acaba o yürüyor ama olmadi diye biliyorum

Emeklemesi falan da gec olduysa yurumesi de gec olur cok normal. Benimki 18.ayını bitirmişti yurumeye başladığında. Tam doktora götürmeye karar vermisken yurudu. Hic endise etmeyin. Benimki 2 yaşına girdi yasitlari konusuyo benimkinde hala dustu gitti anne baba tek kelimelik sozler. Yurumesi gibi konusmasi da gec olacak demekki.

Bu arada şu dediğimi yapin hergun bakın en kisa zamanda yürüyecek görürsünüz.
Kanepeye yaslamayin, esinizle karsilikli oturun cocugunuzu araniza alin gel gel diye birbirinize karsi yürütün bi adim bile atip kucağınıza düşse yeter basta ona. Kollarınız surekli acik olsun etrafında düşer gibi olunca hemen tutun canı yanmazsa korkmaz düşmekten.
Boyle boyle hergun yapin alistikca arayi acin daha fazla adimlar attirin. Bu sekilde cesaret gelecektir sureci hizlandirirsiniz deneyin mutlaka

Yapışık parmak tanidigim var bebek ama ameliyat olmadı sanırım o. İlla ameliyat sart mı acaba o yürüyor ama olmadi diye biliyorum
Ya yurumesine bi engel degil dedi doktorumuz ama ben yapilmasini istedim malumunuz yeni nesil biraz acimasiz dalga gecilir die yaptirmak istedim sart degil yani ameliyat

babasiyla elinden tutup yurutuyormusunuz
İki el yürümeyi sevmiyor tek el tutup yürütüyoruz yürütülmeyi çok seviyordu sürekli yürütüyorduk bu hafta sürekli kucak ister oldu yürümek istemiyor

Benim oglumda ekim dog6umlu daha tam anlamiyla yurumuyor ..aslinda istese yurur oturma odasindan mutfaga kadar gidebiliyor ama korkuyor destek istiyor arkasinda biri olmadan veya dusmeden varabilecegini gözü kesmeden gitmiyor hiç
Ewet benimkide tamda ole yaa

.

Sindaktili yani yapisik parmak ameliyati canim iki parmagi yapisikti iki ayagindada 9 aylikken onun icin ameliyat ettirdik tam o gelisim evresinde ameliyat oldu cok istiorum bnde yurusun artik die benimkininde konusmasi cok iyi soylediklerimi tekrar eder ikili cumlelere gecmeye basladil baba gitti gibi filan bunada bagliorum konusmaya verdi yurumuyo diye bakalim nolcak dururmumuz😔
Geçmiş olsun Allah kötü şeylerden uzak etsin.insallah yürüdüklerini de paylaşırız burada tez zamanda

Bizim ay
Kolay mı ameliyatı
[/QUOTE
Bizim ayni ameliyatta sunnette yapildi zaten ayaklari 1 .5 ay sarili kaldi kontrole gittik 4 gunde bir o acip pansumaninin yapip kapatiodu geri sariodu bi zorlugu yok tek zorlugu ameliyattan cikana kadar beklemek ben plastik cerrahta yaptirdim cokta memnun kaldim

Benim kızımda 17 aylık.yürümüyor.yürümek için bi çabası bile yok.herşeyi geç oldu.12 aylıkken emeklemeye başladı.desteksiz oturmaya da 12 aylıkken başladı.doktorlara götürdüm hiç bi sorun yok dediler.bende akışına bıraktım.benim kız 2 yaşına kadar yürümez 😁

Benim kızımda 17 aylık.yürümüyor.yürümek için bi çabası bile yok.herşeyi geç oldu.12 aylıkken emeklemeye başladı.desteksiz oturmaya da 12 aylıkken başladı.doktorlara götürdüm hiç bi sorun yok dediler.bende akışına bıraktım.benim kız 2 yaşına kadar yürümez 😁
Ay yururler canim insallah yaaa artik daha yurumuyor mu sorularindan ginaa geldii

D vitaminini bende 5. ayda kestim.yürüme arkadasini ortadan kaldirmanizi öneririm.
17 aylik.ona tutunup yuruyosa kolayinada geliyodur.
dik bi sekilde durmaya başlamış bence yakın yürümesi:)
bu arada ablamın 2 bebeğide 18 aylikken yurumeye başladı

4 aylıkken anne demeye başladı.o zamandan bu yana tek kelimelik cümleler söylüyor düştü gitti orda burda anne baba vs

O aylarda anne demesi imkansiz :olamaz:

Muhtemelen o iki heceyi tesadüfen beraber getirdi ve anneye benzer bir kelime agzindan çikti. Bilinçli bir sekilde 4 aylik bir bebegin anne demesi imkansiz.

Anne olarak yürüme konusunda endisine anliyorum ama. Biz çok fazla kiyas yapiyoruz ve neti takip ediyoruz, hangi ayda hangi seyleri yapmasi gerektigini felan.

Ki hepsi bos. Kizim 3 yasinda ve ögrendim ki her bebegin kendi ritmi var. Baska bebekler mesela 2 yasinda bezsiz geziyorlar, benimkisi bunu daha yeni yeni çözüyor, uamrim 1 ay sonra tamamen bezsiz gezer. Bunu öncede çok problem yapmistim. Sevmiyordu lazimligi, bir sürü hir gür.

Daha yeni yeni mesela lazimliga kendisi gidiyor, bezinden rahatsizlik duymaya basladi,.. Demekki kendi zamani varmis herseyin.

Ayni bu yürümek gibi. Benim kizimda 14 aylikken yürüdü. Ki bazeleri 1 yasinda bile yürüyordu. Bende endiselenmistim fakat hiç gerek yoktu. Endise etme, eninde sonunda yüruyecek. Hiç korkma.

Benim kizim bir yasinda emekledi
18 aylik yürüdü
Endişe etmemek elde olmuyor anliyorum

Çok mu kucaginizda tuttunuz benim kızım öyleydi hep kucakta oldugu için yürümesi de geç oldu bana göre

Denemedim üzerinde zıplanilan şey mi hoppala
Yok canım bu
Screenshot_20200203-225459.png

Back