kızlar normal doğum yaptım...

sulucan57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
280
7
96
aralık 4 te doğuracaktım aralık 1 de gece yarısı 03:45 te doğum yaptım.gece 12 de sancım geldi yarımsaatte bir gelmeye başladı sonra 15 dk. düştü. eşim doğum sancısı değildir dedi.(kaç kere doğurduysa :) ) neyse hemen duş aldım sonra 5 dk. düştü giyindim eşim hala yatıyo sonra kalktı giyindik çıktık yanımıza hçbirşey almadan o aceleyle çıktık.taksiye atladık 15 dk sonra hastaneye vardık hemen doğumhaneye aldılar muayene için o anda suyum geldi şoktaydım inanamıyordum. doğum yapacaktım ama kendimde değildim suyun gelmiş doğum başladı dediği anda kalbim yerinden fırlayacaktı. neyse beni odaya aldılar eşim yanıma geldi ona,bak neredeyse yolda suyum gelcekmiş birde inanmadın doğum sancısı değildir dediğini hatırlattım.oda şoktaydı hemen annemi aradı.o sırada benim sancım dayanılmaz hale gelmişti bütün hastaneyi inletiyordum.eşim dayan diye teselli ediyordu. ben sezeryan demeye başladım eşim hayır yapacaksın güçlüsün sen başaracaksın dedikçe moral topluyordum. dayanılmaz bir sancıydı.sancıyla beraber büyük çişimi yapıyordum.20 dk sonra annemler geldi. hastanenin dışından sesimi duymuşlar o derece bağırıyordum yani.annem geldi ardındanda ebe yatakta muayene etti 6-7 cm açılmış dedi. o sırada eşim hemen eve döndü bebeğin kıyafetlerini almaya.o hastaneden eve giderken benide doğumhaneye almak için hazırladılar.suyum geldikten sonra 40 dk. sancı çektim ve rahim açılmış doğuma hazır hale gelmişti.beni doğumhaneyye aldılar . her yerim tir tir titriyordum.annem gelsin dedim ama almadılar.ebe çok iyiydi yanıma geldi sakin ol demirleri tut ve sancı geldiğinde bağırma,nefesini tutup ıkın dedi.ben yapamayacağımı söyledim. ebe ise herşey iyi ve yolunda yapacaksın korkma dedi.sonra sancı geldi ıkındım ebe aferin devam dedi. tekrar sancı geldi tekrar nnefesimi tutuum ve ıkındım. ebe harikasın süper devam et dedi.1 kere daha ıkındım. o sırada doktor girdi içeri. ebe sancı geldiğinde söyle dedi ıkındığında bende sana yarım edip bastırcam karnına dedi. ve sancı geldi ıkındım ebede bastırdı.ve son sancıda elimden geldiğince ıkındım veeeee bir ağlama sesi...... süperdi.... bebeğimi gördüm bembeyazdı hemen sarıp kucağıma verdiler ama ben hala şoktaydım ve bağırıyordum. doktor ebeye dönerek su verin şoka girdi dedi hemen su verdiler ve biraz kendime geldim. ebe yanımda konuşuyor beni oyalıyordu nereli olduğumu soruyordu o sıradada doktor bebeğin eşini gösterdi.ardındanda dikişimi yapmaya başladı.dikişim bitti ve beni tekerlekli sandalyeye oturtup elime bebeğimi verip odaya doğru götürdüler. ben şoktaydım.kucağımda bebeğim vardı.bakmaya doyamıyordum bu benimmi diyordum.o sıradada eşim gelmişti odada hemen bebeğimi ebe giydirdi ve tekrar kucağıma verip emzir dedi. süper bir duyguymuş....40 dk. sancı 15 dk. dada doğum hanede ıkınma bukadar. pamuk oğlum efem kucağımda sağlıklı bi şekilde dünyaya gelmişti. şükür allah herkese nasip etsin sorularınız varsa cevaplarım. iğnesiz epiduralsiz normal doğurdum....ama şunuda itiraf edeyim doğumda acı çekmedim ama 40 dk sancı dünyaya bedeldi 1-2 gün sancı çekip normal doğuranları tebrik ediyorum...

Son düzenleme:
Canım bebeğini güe güle sağlıkla büyüt.Benim doğumumda aynı seninkine benziyodu yalnız benim evde suyum geldi öyl egittik hastaneye bende senın gıbı yogun olarak en faza 1 saat sancı cekmısımdır bende sezaryen olsun demıstım almadılar gercektende dogum sancısını uzun cekenlere yazık yanı bırde hatta sancı cekıp sezaryan olanlar var .kadınların iş zor valla bu hayatta

tebrik ederim.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.ben de normal doğum düşünüyorum.açıkçası cesaret verdin bana.mutlaka zordur.çektiğin acıyı sen bilirsin sadece.ama ben sezeryandan daha çok korkuyorum.herşeyin hayırlısı..

tebrikler, analı babalı büyüsün bebeğiniz.
de ben çok korktum ya....
ne evlenicem ne de çocuk doğurucam....
dikiş nedir? normal doğumda nerenizi kestiler ki dikmeleri gerekiyor.

allah analı babalı büyütsün,tebrikler valla,bende normal doğum istiyorum inş.. sezeryana gerek kalmadan normal doğururmm:))

allah anali babali buyutsun canim.. Darisi biz doguramayanlara

Ne mutlu size sağlıkla kucağınıza almışsınız bebeğinizi bahtı açık olsun
zor ama kısa sürmüş sancınız allah hepimizi kolaylıkla kurtarsın

tebrikler, analı babalı büyüsün bebeğiniz.
De ben çok korktum ya....
Ne evlenicem ne de çocuk doğurucam....
Dikiş nedir? Normal doğumda nerenizi kestiler ki dikmeleri gerekiyor.
tşk cnm. Evlende doğurda inan anlık herşey. Sonrası harika. Oğluma aşığım gerçek aşk asıl buymuş. Dikişe gelince benim rahim açıldı kesmediler yani ama bebek çıkarken zedelenme yırtılmalar oldu onun için diktiler. Bende çok korkuyordum dikişten kesmelerden ama olcak bunlar...ama 40 kımdan sonra herşey eskisi gibi oldu yani sancılar 3 günde geçti aynı gün ayağa kalktım ama 40 günden sonra dikişlerden eser yoktu kanamam bitti gibi..herşeyin normali güzel kesinlikle sezeryana hayırrrr....

ne mutlu size sağlıkla kucağınıza almışsınız bebeğinizi bahtı açık olsun
zor ama kısa sürmüş sancınız allah hepimizi kolaylıkla kurtarsın

tşk güzel dileklerin için cnm amin herkesi allah kurtarsın allah sağlıklı evlatlar nasip etsin..

canım valla bravo ve maşallah ben yaşklaşık 24 saat sancı çektim ve o sancılara rağmen bebeğim gelmedi diye sezeryana alındım ama ne güzel sen rahat doğum yapmışsın,şanslı bir insansın şansın bi ömür sürsün inşallah

Ilk çocugunuz muydu? Ne güzel sanciniz gelmi$ siz anlami$siniz ve banyonuzu yapip uyku tulumu e$inizi kaldirmi$ hastane için ikna etmi$siniz.

hehe :) e$inize öyle dedim çünki e$imde de benzer $eyler görüyorum gibi kesin benimki de böyle yapar :)) ama guzel tarafi açilmanin hemen olmasi suyunuzun gelmesi.
Yalniz bir yerde takildim büyük çi$imi yapiyordum demi$siniz? Büyük tuvaletten bahsediyorsunuz dimi? Hastanede yatakta onu da mi yaptiniz? Normalde hani bi hormon salgiladigi için vücudumuz blokelendigi ve yapamadigimiz söylenilir hatta dogum sonrasi ilk 3gün zor yapanlar oluyormu$ bunun için haplar felan veriliyor.

Tebrik ederim Allah anali babali büyütsün. Yalniz epiduralsiz felan nasil dayandiniz hayran kaldim.

ay süper duygu ya guduuu=)
peki bağırdınmı ebe hemşireler falan kızarmış öyle birşey duydum ve acaip korktum oldumu veya olurmu??

okurken resmen gözlerim doldu... cok guzel anlatmissin.. dogum bu kadar kolaymiymis dedim kendi kendime Allah anali babali büyütsün insallahhh

şöle söliyim açılma olurken makata baskı yaptığından dolayo 3 kere büyük tuvaletimi yaptım hasta bakıcılar bunun olacağını bildiğinden sizi bezliyorlar zaten doğum anındada 1 kere daha yaptım hemen temizlediler 2 dk sonrada bebek geldi.epiduralden ben korkuyorum felç kalma durumu olabilir. allah bize böyle bir özellik vermiş evt acı çekiyosun ama onuı yaşamak o anı tatmak inan süper. bak bitti gitti. acının zerresi yok şuanda...

şöle söliyim açılma olurken makata baskı yaptığından dolayo 3 kere büyük tuvaletimi yaptım hasta bakıcılar bunun olacağını bildiğinden sizi bezliyorlar zaten doğum anındada 1 kere daha yaptım hemen temizlediler 2 dk sonrada bebek geldi.epiduralden ben korkuyorum felç kalma durumu olabilir. allah bize böyle bir özellik vermiş evt acı çekiyosun ama onuı yaşamak o anı tatmak inan süper. bak bitti gitti. acının zerresi yok şuanda...

ay süper duygu ya guduuu=)
peki bağırdınmı ebe hemşireler falan kızarmış öyle birşey duydum ve acaip korktum oldumu veya olurmu??

saedec odada bağırırken bağırtım hastane dışından bile duyuluyordu. ve hasta bakıcı geldi hastanede hastalar var herkes duyuyo biraz az bağır dedi. öle ebeler asla kötü davranmadı asla.. 500 evler bahat halk hastanesini öneririm. doktorda ebelerde süperrrr....

okurken resmen gözlerim doldu... cok guzel anlatmissin.. dogum bu kadar kolaymiymis dedim kendi kendime Allah anali babali büyütsün insallahhh

amin cnm sağol. ama herkes bu anlattıklarımın kendisi içinde geçerli olacağını düşünüyor. bu yanlış bak cnm kimi kadın adet sancısı çekmez kimi kadın o 1 hafta yataklık olur. kimi kadın ilk gecede ilişkide zorlanır acı çeker, kimininde rahmi esnektir zerre acı çekmez. doğğumda böyle kişiden kişiye değişir...

Vallahi ozlem bravo allah anali babali buyutsun hayirli bi evlat olsun insallah. cok ozeniyorum normal dogum yapanlara allah banada nasip eder insallahhhhh aminnn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…