- 14 Mayıs 2010
- 280
- 7
- 96
aralık 4 te doğuracaktım aralık 1 de gece yarısı 03:45 te doğum yaptım.gece 12 de sancım geldi yarımsaatte bir gelmeye başladı sonra 15 dk. düştü. eşim doğum sancısı değildir dedi.(kaç kere doğurduysa :) ) neyse hemen duş aldım sonra 5 dk. düştü giyindim eşim hala yatıyo sonra kalktı giyindik çıktık yanımıza hçbirşey almadan o aceleyle çıktık.taksiye atladık 15 dk sonra hastaneye vardık hemen doğumhaneye aldılar muayene için o anda suyum geldi şoktaydım inanamıyordum. doğum yapacaktım ama kendimde değildim suyun gelmiş doğum başladı dediği anda kalbim yerinden fırlayacaktı. neyse beni odaya aldılar eşim yanıma geldi ona,bak neredeyse yolda suyum gelcekmiş birde inanmadın doğum sancısı değildir dediğini hatırlattım.oda şoktaydı hemen annemi aradı.o sırada benim sancım dayanılmaz hale gelmişti bütün hastaneyi inletiyordum.eşim dayan diye teselli ediyordu. ben sezeryan demeye başladım eşim hayır yapacaksın güçlüsün sen başaracaksın dedikçe moral topluyordum. dayanılmaz bir sancıydı.sancıyla beraber büyük çişimi yapıyordum.20 dk sonra annemler geldi. hastanenin dışından sesimi duymuşlar o derece bağırıyordum yani.annem geldi ardındanda ebe yatakta muayene etti 6-7 cm açılmış dedi. o sırada eşim hemen eve döndü bebeğin kıyafetlerini almaya.o hastaneden eve giderken benide doğumhaneye almak için hazırladılar.suyum geldikten sonra 40 dk. sancı çektim ve rahim açılmış doğuma hazır hale gelmişti.beni doğumhaneyye aldılar . her yerim tir tir titriyordum.annem gelsin dedim ama almadılar.ebe çok iyiydi yanıma geldi sakin ol demirleri tut ve sancı geldiğinde bağırma,nefesini tutup ıkın dedi.ben yapamayacağımı söyledim. ebe ise herşey iyi ve yolunda yapacaksın korkma dedi.sonra sancı geldi ıkındım ebe aferin devam dedi. tekrar sancı geldi tekrar nnefesimi tutuum ve ıkındım. ebe harikasın süper devam et dedi.1 kere daha ıkındım. o sırada doktor girdi içeri. ebe sancı geldiğinde söyle dedi ıkındığında bende sana yarım edip bastırcam karnına dedi. ve sancı geldi ıkındım ebede bastırdı.ve son sancıda elimden geldiğince ıkındım veeeee bir ağlama sesi...... süperdi.... bebeğimi gördüm bembeyazdı hemen sarıp kucağıma verdiler ama ben hala şoktaydım ve bağırıyordum. doktor ebeye dönerek su verin şoka girdi dedi hemen su verdiler ve biraz kendime geldim. ebe yanımda konuşuyor beni oyalıyordu nereli olduğumu soruyordu o sıradada doktor bebeğin eşini gösterdi.ardındanda dikişimi yapmaya başladı.dikişim bitti ve beni tekerlekli sandalyeye oturtup elime bebeğimi verip odaya doğru götürdüler. ben şoktaydım.kucağımda bebeğim vardı.bakmaya doyamıyordum bu benimmi diyordum.o sıradada eşim gelmişti odada hemen bebeğimi ebe giydirdi ve tekrar kucağıma verip emzir dedi. süper bir duyguymuş....40 dk. sancı 15 dk. dada doğum hanede ıkınma bukadar. pamuk oğlum efem kucağımda sağlıklı bi şekilde dünyaya gelmişti. şükür allah herkese nasip etsin sorularınız varsa cevaplarım. iğnesiz epiduralsiz normal doğurdum....ama şunuda itiraf edeyim doğumda acı çekmedim ama 40 dk sancı dünyaya bedeldi 1-2 gün sancı çekip normal doğuranları tebrik ediyorum...
Son düzenleme: