Bebek Beslenmesi kızlar nolur akıl verin çıldırıcam

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
kızlar 6 aylık bir oğlum var. 1 aydır kendim evde yoğurt mayalıyorum oğluma yediriyorum. şu üç gündür ne oluyor anlamıyorum ya 3 gündür sütü çöpe atıyorum mayalanmıyor 1 aydır yaptığım şey 3 gündür tutmuyor nerde hata yapıyorum bilemiyorum. sütü ısıtıyorum serçe parmağımı içerisi sokup 7 ye kadar sayıyorum sıcaklığına dayanabilecek şekilde yapıyorum mayalıyorum ama olmuyor bir yerde yanlış yapıyorum desem 1 aydır yanlış olmuyorduda şimdimi yanlış yapıyorum çıldırıcam neredeyse 1 litreye yakın sütü döktüm gitti çok sinirliyim nolur bişey söyleyin nasıl yapabilirim daha başka...

yardımcı olmak isterdm ama yoğurt mayalamak hakıında hiçbir bilgim yoook

Son düzenleme:
kavanozlar yada yoğurt mayaladığınız kapları yine aynı sıcaklıkta su doldurduğunuz daha büyük bir kabın içine oturtun ve sıcak su dolu kabın sıcaklığını arada kontrol edin. sütün ısısı stabil kalabilir böylece..
malum havalar soğuduğu için mayalanan süt çabuk soğuyodurda ondan tutmuyordur.

ben size kendim nasıl yaptığımı anlatayım: sütü uygun sıcaklıkta (ben 10sn tutuyorum parmağımı.)hazırlıyorum. sıcak olduğunu bildiğim birköşede cam bir kabın etrafını iyice sarıp sarmalıyorum etrafında fazlalıklar bırakıyorum ki üstünüde kapatabileyim diye. sütü alıp hazırladığım köşemdeki kabın içine boşaltıp1 lt ya 1 yemek kaşığı yoğudu sütle buluşturuyorum,ağzını kapatıp güzelce sarıyorum. kabı mayalarken dahi hiç kıprdatmamak gerek aksi halde mayalanmaz ya da cıvık olur. en az 4 saat mayalanacak ve sonra kap yine sarsılmadan dolaba kaldırıp ertesi gün afiyetle yenmeye hazır. inş yardımcı olmuşumdur oğluşun yoğurtsuz kalmasın

bu kadar tesadüf olur,valla aynen 2 gündür mayaladığım tutmuyo,bende anlayamadım,ama arkadaşın dediği doğru havalar soğudugu için galiba,daha mı uzun süre tutmak gerekiyo yoksa daha mı kısa süre tutmak gerekiyo onu anlayamadım,normalde 4 saat duruyo,çokta güzel oluyodu,dün bide 5 saat deneyim dedim olmad,bugün 3 saat denedim yine olmadı,süttemi var bişey diye geçiyodu aklımdan ,bide yerini değiştirerek denedim yeni,peteğin yanına koydum bakalım o nasıl olacak

Eğer yoğurt tutmadıysa sütü dökmeyin. Yaptığınız yoğurt kabını kaynamış suya oturtun ve içine maya atmadan tekrar mayalanması için yeniden üzerini örtün. Bu şekilde yaparsanız sütünüz mayalanacaktır. Annemin yöntemi çokta işime yarıyor.

kızlar aynı sorunu ben de yaşadım 3 haftadır tutmuyordu yoğurdum ben de yoğurt makinesi aldım arzum 60 tlye inmiş 2 gün önce ve çok memnun kaldım sanırım ısısını muhafaza edemiyordum üstelik de kaloriferin üstüne koyuyordum günlük yapıyorum bir de 1 kavanoz hem makine çok elektrik de çekmiyor hesapladık babam elektrikten iyi anlar biz de eşimle çok tasarruflu insanlarız gönül rahatlığıyla önerebilirim makineyi üstelik vakti gelince kendi kendini kapatıyor.evde olmasam bile aklım kalmıyor

evet ben de tutmayan yoğurdumu bu şekilde kurtarmıştım 1 kez.yazık dökmeyin.
sütünüzü mayaladıktan sonra kalorifer peteğinin yanına koyun üstünü de iki kat örtüyle sarın ben o şekilde yapıyodum kandim yoğurt yaparken.gayet güzel tutuyodu. malum havalar soğudu yazın üstünü bile örtmezdim mayaladıktan sonra ama şimdi soğuk hava sıcak ortamda tutmak gerekiyo.

aynı sıkıntıyı bende yaşadım sinir gelmişti artık herzaman yaptığım gibi yapıyorum yine olmuyor diye daha sonradan havalar soğduğu için ısı farkı oluyo o yüzden tutmuyor dediler mayaladığım yoğurdu daha sıcak bir yere koydum yine olmadı gittim yoğurt mak. aldım şimdi 4 saatte mis gibi yoğurdumu yapıyorum :)

Arkadaslar yogurdu sadece sütle yapma imkanim varmi yani mayasiz yogurtsuz. Bebegimin süte karsi alerjisi var hazir jogurt kullanmadan bebegimin özel sütünle yogurt yapmayi cok isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…