• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kızlar moralim sıfır aglıyorum,napcam benn :((

merveoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
102
2
46
İstanbul
Kızlar benım 2 ay once röfleden saclarim yandi epey bi kestirdim cok kötuydu bekledim boyatmadim en son tek renk yapiyim kendi rengime dönüp yaza kadar boyatmiyim dedim, kendi sacim 3 parmak kadar cikmisti kendi sacim cok koyu degil bu arada,kuafore durumu anlattim bana Inoa bitkisel boyayi onerdi.Röflenın ustune koyu kestaneye boyayalim dedi, bende tamam dedim,boyandi resmen siyah hatta mavi siyah oldu, ben napicam simdi kimisi akar diyor kimisi akmaz diyor bu kadar simsiyah bi sac nasil olur:14::14: ben kendi sac rengime yakin olsun bidahada boyamiyim istemistim oysaki,zaten yanık tekrar boyatamam,o kadar koyu ki peruk gibi...ve röfleden sonra cok dökülmeye basladılar,avuc avuc sac geliyor elime,banyodan aglayarak cikiyorum,röfleden sonra sacları dökülmeye baslayan var mı kızlar,3-4 cm kendi sacim var gerisi lastik gibi ve kökleriyle dökülüyorlar.Boyayı röfleyi birakinca saclar eskisi gibi gür oluyor mu,dökülenler gerı cıkar mı?2 aydir kabus gibi resmen kuaforler yuzunden basima gelenler surekli agliyorum ve uyuyamiyorum duzelmicek diye,nolursunuz yardim edin :14:Psikologa gidicem nerdeyse.

Son düzenleme:
hamama git iki saat yıkan hem psıkolojın yerine gelsın hem sac boyası nasıl akacak gorursun yıkarken de zeytinyaglı sabunla ıkı kere bi kere sampuanla yıka kaynar kaynar hamam onu hemen akıtır haftada bır gıt 2-3 haftada nasıl acılacak gorursun..

sacini birkac kere yikadiktan sonra o peruk goruntusu gider diye dusunuyorum, bende de hep simsiyah duruyor ilk bir kac gun( ben begeniyorum aslinda:) ) bir hafta gec meden daha dogal siyah duruyor. moralini fazla bozma:)

Altinda platin sari rofle var belki akar dicem ama ya akmazsa ben naparim..:14: Hamamada gitsem siyah boya akmaz diyolar geri dönüşü yok diyoarlar, ki ben koyu kestane istedim bu kadar siyah degil, aglamaktan gözlerim şişti günlerdir...

Son düzenleme:
tumden akmasada, aciliyor, ki zaten senin istediginde koyu bir renk mis:) vallah benimki siyahti, simdi kahverengi gibi birsey:) yaptigim bakimlar herhalde akitti.

Kuzenim yeni boyanmış kıpkırmızı kızıl saçlarını hiç beğenmemişti.
Bende ona kabartma tozundan bahsettim.
K. tozu sayesinde o canlı kızıl saçın rengini kahverengine çevirdi.
Ama kuzenim bir kaç tane kabartma tozunu şampuana boşalmış her günde yıkamış saçlarını.
Kızıllık resmen gitmişti saçlarından.
Sana da tavsiye ediyorum canım.
Saçlarını kabartma tozuyla yıka.Faydasını görüceksin.

Kizlar ama benim saclarim yipranik ve yanik kabartma tozu veya bu acicilar daha cok yipratmaz mi resmen saclarim lastik gibi uzuyo röfle yüzünden, cok caresizimmm:2: tek istegim akıp kendi saçım gibi olmasi yada aralarda günesten açılmış izlenimi vermesi..o kadar üst üste geliyo ki bu olumsuzluklar artik kaldıramıyorumm:43: yanmasına mı üzüliyim kestırmek zorunda kalmama mı yoksa simsiyah olmasına mı:43:

canım saçını beyaz hacışakir sabun var ya, onunla yıka her banyoda, ardından kremle. böyle böyle siyahlık gider, bakırımsı-kahve bir renge döner. aynı şey benim de başıma geldi çünkü kendi saçım olan koyu kahveye dönmek için karamel saçların üstüne kuaför koyu kestaneyi bi sürdü, saçlarım mavi siyah oldu. hem bitkisel de değildi :)) ama zamanla aktı. aylarca kalmaz yani merak etme. beyaz sabun iyice akıtır. aslında siyah değil koyu kahve tutması için açık kahveye (5 numara) boyanması gerekir, kuaförler nasıl bunu bilmez de cart diye koyu kahveye boyarlar anlamıyorum....sonra böyle siyah çıkar tabi koyu kahve...

Altinda platin sari rofle var belki akar dicem ama ya akmazsa ben naparim..:14: Hamamada gitsem siyah boya akmaz diyolar geri dönüşü yok diyoarlar, ki ben koyu kestane istedim bu kadar siyah degil, aglamaktan gözlerim şişti günlerdir...

akmaz olur mu ya siyah kolay akıyor. benim bir ay oldu neredeyse boyayalı her gün yıkamadığım halde bayağı bayağı aktı. beyaz sabun vs. daha da kolay akmasını sağlıyor. biraz sık dişini akar boyatırsın merak etme:34:

beyaz sabun akıtıo diolar denemedm ama zaten kuru yıpranmş saçlarını sabnlarsan dahada keçe gibi olur hernekdr krem kullnasanda..bnce yıkamalısn süreklşi farketmesende akıo..çnkü zemini açık renk..biraz sabret açıcı vs iyce yıpranr..sadece sabretmelisn..anlıorm seni çok zor b drm aam yeni saçına alışana kdr yeni makyaj tonlarını kullan yeni renk kıyaftler al saçına yakışıcak mesela siyh saça beyaz renk çk yakışır..neblym piskolojini dzltmek için..kısa saçlarına kaynakta takablrsn innalmaz mutly olcaksn upunzn saçlrn biüsre morekl verick sana

beyaz sabun akıtıo diolar denemedm ama zaten kuru yıpranmş saçlarını sabnlarsan dahada keçe gibi olur hernekdr krem kullnasanda..bnce yıkamalısn süreklşi farketmesende akıo..çnkü zemini açık renk..biraz sabret açıcı vs iyce yıpranr..sadece sabretmelisn..anlıorm seni çok zor b drm aam yeni saçına alışana kdr yeni makyaj tonlarını kullan yeni renk kıyaftler al saçına yakışıcak mesela siyh saça beyaz renk çk yakışır..neblym piskolojini dzltmek için..kısa saçlarına kaynakta takablrsn innalmaz mutly olcaksn upunzn saçlrn biüsre morekl verick sana

Kizlar cevaplariniz icin yanimda oldugunuz icin cok tesekkuler demin yikadim akti ama renkte bi degisiklik olmadi hala cok koyu,yanik saclarim iyice kotu olmus boyayla,lastik gibi uzuyo dokuluyo,ben duzelir biraz sanmistim dahada kötü olmus.Napicam ben sacimin tamami boyle,o kadar kötüyümki anlatamam cok zor gunler geciriyorum:(

canım benim saçlarımda limon sarısıydı koyu kumrala boyadım ilk başta simsiyah olmuştu 2 ay oldu şuan eski saç rengime yakın oldu yani zamanla düzelir her banyo yapmanda akar takma bukadar kafana...ama sakın bidaha boyama saçların dinlensin canım...

tatlım buarada sakın beyaz sabunla yıkama saçların elinde kalır zeytinyağını hafif ılıt ocakta fazla sıcak olmayacak sonra saçlarını iyice yedir yarım saat filan bekle hatta daha fazla sonra bir güzel sıcak suyla duş al hem saçlarında akma olur hemde saçların biraz olsun zeytinyağından beslenir....

tatlım buarada sakın beyaz sabunla yıkama saçların elinde kalır zeytinyağını hafif ılıt ocakta fazla sıcak olmayacak sonra saçlarını iyice yedir yarım saat filan bekle hatta daha fazla sonra bir güzel sıcak suyla duş al hem saçlarında akma olur hemde saçların biraz olsun zeytinyağından beslenir....

ben geçende beyaz sabunla yıkamıştım saçımı yapış yapış oldu ya kaç yıkamadır da bi garip yapısı , çok pişman oldum sabunla yıkadığıma
bence de denemeyin beyaz sabun.

ılık zeytin yağını ben de deneyeceğim bakalım
:71:

Kızlar benım 2 ay once röfleden saclarim yandi epey bi kestirdim cok kötuydu bekledim boyatmadim en son tek renk yapiyim kendi rengime dönüp yaza kadar boyatmiyim dedim, kendi sacim 3 parmak kadar cikmisti kendi sacim cok koyu degil bu arada,kuafore durumu anlattim bana Inoa bitkisel boyayi onerdi.Röflenın ustune koyu kestaneye boyayalim dedi, bende tamam dedim,boyandi resmen siyah hatta mavi siyah oldu, ben napicam simdi kimisi akar diyor kimisi akmaz diyor bu kadar simsiyah bi sac nasil olur:14::14: ben kendi sac rengime yakin olsun bidahada boyamiyim istemistim oysaki,zaten yanık tekrar boyatamam,o kadar koyu ki peruk gibi,2 aydir kabus gibi resmen kuaforler yuzunden basima gelenler nolursunuz yardim edin :14:Psikologa gidicem nerdeyse..

canım benim 3 sene önce başıma gelenler senin başına gelmiş bende aynı şekilde koyu renge boyayınca siyah gibi durdu ama malesef saçı yıkadıkça yeşile döndü çünkü altında sarı röfleler vardı mecburen o renkle dolaşıcan ve saçının uzamasını beklicen başka yolu yok eger saçın yıpranmamış olsa akıttır saçını dicem ama daha kötü elinde kalır valla saçın postiş tokalarla toplayarak durumu kurtarabilirsin ben öyle yaptım çünkü şuan yaşadıgın duyguları o kadar iyi anlıyorumki ben 1 hafta odamdan cıkmadım ( o zamanlar ufakta bi bebegim vardı annem bakmak zorunda kaldı ) ama yapcak bişi yok deyip durumu kabullenmen biraz sabret saglıklı saçların uzayınca yine istedigin bi renk yaptırırsın saçını.. üzme kendini

ben geçende beyaz sabunla yıkamıştım saçımı yapış yapış oldu ya kaç yıkamadır da bi garip yapısı , çok pişman oldum sabunla yıkadığıma
bence de denemeyin beyaz sabun.

ılık zeytin yağını ben de deneyeceğim bakalım
:71:

dene tabiki canım akıtmasada saçların kendine gelir azda olsa hatta haftada bir yap badem yağıylada yapabilirsin arada:16:

Kizlar okudukca moral buluyorum iyi ki varsiniz, gercekten psikolojik olarak cok etkilendim bu durumdan, kimseyle konusmuyorum uyumuyorum ve yemek yemiyorum..saclarinin yanmasi ne kadar kötü biseymis.. Aglamaktan harap oldum.. kendimi o kadar cirkin hissediyorum ki herkes saclarima bakiyomus gibi sanki..Bide gorenler beline kadar cok guzel sacin vardi naptin saclarina mahvetmissin diyorlar ya iste o zaman ölsem de kurtulsam diyorum icimden..

Yuh daha neler!
Bir saç için ölmek?
Bence kendine gelsen iyi olur.
Saçmalamanın lüzumu yok.

Saçındaki boya akar.
Kim akmaz diyor merak ettim?
Her boya eninde sonunda akar.

Eğer kel kalmak istemiyorsan saçındaki boyayı akıtmayı değilde bakım yapmayı düşün derim.
Bakım yaptıkça saçındaki boyada git gide akar zaten.
Ben sana bir kaç tarif veriyim bunları dene.

Saçlarını uzatmak, güçlendirmek için..

Sinemaki Kürü (Sitede kullanıpta bu kürden memnun olanlar çok, mesela ben. Saçındaki boyayıda biraz akıtır)

1 tutam sinemakiyi yarım çay bardağı suda kaynat.(Ben genellikle sinemakiyi daha fazla kullanıyodum. Ne kadar kullanacağın sana kalmış.)
Ilıklaşınca 1 çorba kaşığı ya da 1 kapak badem yağı ekle. (İstersen hint, susam, zeytinyağı, çörek otu gibi yağlarda ekleyebilirsin. Ama o zaman ölçüyü azaltman gerekir. Hepsinden 1er tatlı kaşığı koy.)
Son olarak bir tane bemix ampülü kır.
Bunları karıştır.
Saçına masaj yaparak yedir.
Saçını ısıtılmış havluyla sar 2.3 saat beklet.

Haftada 1 kere yapıcaksın bunu.

Benim tarifim

1 kapak badem yağı
1 kapak hint yağı
1 kapak çörek otu yağı
1 kapak zeytintağı
1 kapak susam yağı
1 kapaktan daha az çam terebentin.

Bunları karıştır minik bir şişeye koy.
Haftada 2 kere uygula.
2 saat saçında beklet.
Saçını sıcak havluya sarmayı unutma!

Saçını yıkarken yavaşça masaj yaparak yıka.
Şampuanı az kullanmaya çalış olabildiğince.
Ve mutlaka saç kremi kullan.

2.3 hafta bu bakımları yapsan saçındaki değişimi görürsün.
Emin ol.
%100 ;)

Son düzenleme:
Back