ailem geleneksel bir aile demişsin ama bu açıdan pek doğru değil bence...önce böyle davranmalarının nedeni ne onu çözmelisin..herkese karşı mı böyleler..seni evlendirmek mi istemiyorlardı..ama istemiyor olsalar nikahını kıymışsın engel olmadılar mı? sonuçta eve kim olursa olsun bir misafir gelmiş kızını vermek istemiyosan uygun görmüyorsan bile bu şekilde davranılmamalı diye düşünüyorum...ailene bu durumdan rahatsız olduğunu bildirmeliydin..özellikle annene anlatabilirdin durumu...böyle davrandıklarından dolayı kendinin ve nişanlının üzüldüğünü belirtmeli ve açık konuşmalarını beklemelisin...
ama dediğim gibi başka nedenler var sanki..çünkü bende yeni nişanlandım ..ailem il dışından biriyle evlenmemi istemedikleri halde ben sevdiğim istediğim için çok zorlamadılar..ama karşı taraf bu yaz düğünde olsun diyince kesinlikle kabul etmeyip haklı nedenlerini söylediler...
bu sorunu çözmek için ailenin bu şekilde davranmasının geçerli sebeblerini sormalısın bence uygun dille..
ailem normalde etraftaki insanlara karşı öle davranmazlar,yani şehir dışından gelen başka bi misafir olsaydı öle tek başına bekletmezlerdi,ama düşünce sanırım şu :,damada ve ailesine naz yapmak,kız kolay alınmaz,hemen içli dışlı olunmaz.Buna katlansınlar...Ama sanırım bunu yanlış yollarla yapıyolar..
Tabi ki sordum.Anne dedim bak böyle böyle yaptınız alınıyolar.Biz ne yaptık elimizden geldiğince ağırlamaya çalıştık.Ne var tabi ki bi saat kalacaklar.hemen içli dışlı mı olacağız?Zaten sen hemen onlardan oldun gibi cvp.lar geliyo annemden..onun annesi beni hiç aramadı bile diyor.Halbuki annesi kırgınlığından aramadı.Ramazanın başında annem aramıştı en sonunda annesini ramazan hayırlamak için..bunları göstererek elimizden geleni yapıyoruz işte,diğer şeylerin de hoş görülmesi lazım diyor.
evt diğer arkadaşların da dediği gibi ailen ayıp etmiş ama onlar senin annen ve baban sık sık arayıp sormayabilir ama bayramda,seyranda arayıp sorması lazım gitmesi ,saygıyı göstermesi gerekli. hani derler ya sadece kişiyle değil ailesiyle evleniyorsun diye bu söz sadece bayan için mi geçerli, erkek ailesi birşey yaptığında ne yapalım atsan atılmaz deniyo ya kız ailesi hata yaptığında da bu geçerli.sanırım arada biraz mesafe de var böyle özel günlerde katlanması gerekiyor artık eşinin . Senin için.
Bugün eşimle konuştuk,düğünde tatsızlık olmaması için ararım dedi,tabi ki arıycam sinirlendim diye bu bayram aramıyacağımı mı düşündün,ama çok kırgınım ve kırgınlığımı hissettiricem diyo haklı ne diyim,olsun ben bununla bile mutlu oldum bugün,çok seviyorum eşimi
bence damat bey haklı, atanmışsın çok sevindim (tanımıyorum ama..). atanınca kızı okuttuk verdik gibi düşünen çookkkk aile gördüm ben onlar da öyle düşünüyor bence ama damat bey haklı bayramda aramamakta da haklı ailenin yerinde olsam sevmesem de akıllı davranır çocuğa sıcak yaklaşırdım. sonuçta aileden kopup eşinle ayrı bir şehirde görev yapacaksın sadecezor zamanlarda eşin yanında olacak o da sana sırt çevirirse (Allah göstermesin) üzülen yine sen olacaksın. bence arada kalan sen olmuşsun keşke ailen daha ılımlı olsaydı bu konuda. hele bi düğün olsun da belki zamanla yumuşar :S
Bugün eşimle konuştuk,düğünde tatsızlık olmaması için ararım dedi,tabi ki arıycam sinirlendim diye bu bayram aramıyacağımı mı düşündün,ama çok kırgınım ve kırgınlığımı hissettiricem diyo haklı ne diyim,olsun ben bununla bile mutlu oldum bugün,çok seviyorum eşimi
Ah kızlar,umarım seven herkes sevdiğiyle bi an evvel evlenir hayırlısıyla amaBenim de başımdan şunlar geçti.Biz gerçi şu an yeni evlendik ama sıkıntılıydı hep.Şimdi anlatayım hata kim de var yoksa her iki tarafta da mı var bana bi akıl verin.bu arada eşim de ben de öğretmeniz.yeni atandık aynı anda ikimizde.Ama benim ailem biraz sert karakterli pek erkek arkadaş mevzuları konuşulamıyo evde hatta hiç konuşulamıyo ne annemle ne babamla.söylesem bile benm erkek ark var.üstünde durulmuyo sanki yokmuş gibi davranılıyo kimse sormuyo kimmiş neyin nesiymiş.neyse benm erkek arkadaşm var die sölediğimde de aynı şeyler oldu tabi anne dedim nisanda tanışmaya gelmek istiyolar tmm gelsinler bakalm dedi ama o süreye kadar hiç bi şekilde konuşmadık ben cesaret edip anlatamadım erk ark. şöle iyi şöle şu huyları var çünkü biliyorm dinlemezler annem de dinlemez.yani ısındırma şansım olmadı.neyse bizm eş durumu ile atanma şansımız muallakta olduğu için biz nisan ayını erteledik.dedim anne erteledik iyi dedi sadece ama hala ne ailesini ne kendisini sormuyolar.neyse eş durumu netlik kazanınca haziran ayı başında tanışmak için geldiler bize.Ama öle tanışma olmaz olsun.6 saatlik yoldan geldiler bizmkiler çok soğuk gayet mesafeli durdu hiç sohbet etmediler ikramlar falan vardı ama soğuk buz gibi gergin bi ortam babam tuhaf tuuhaf bakıyo erkek arkadaşıma.Erkek arkadaşımla yine tek bi kelime bile konuşmadılar.O da ağzını açıp da bişey konuşamadı şok oldu.6 saatlik yoldan gelip 1 saat oturup gerisin geri döndüler.tabi ben böle bi aileyle yapamam dedi biz ayrıldık kavga ettik neyse ailemin huyu şu babam böle herkese böle vs. derken yine barıştık biz.ama annem beğenmemiş açık açık söledi.Sebebini sorunca da yaşlı duruyomuş.halbuki hiç de yaşlı durmuyo.normalde aileler işi gücü varmı askerlik yapılmış mı ona bakar snra kızımın mutluluğu der.ama bizimkiler yaşlı dediler sadece çünkü engelleyecek başka bişi bulamadılar.geri kafalı düşünüyolar.neyse bi şekilde barıştık ve tekrar geldiler.annem bari çocuğu beğenseydim deyip duruyo hala,nesini beğenmedin diyorum beğenmedim işte diyo sadece bana.sebep sölemiyo.ikinci tanışma iyiydi artık beni vermişler gibi oldu zor da olsa.ama onda da erkek arkadaşımın annesi sabah 7 de indi otobüsten annemler sabah 7 de karşılamama izin vermedi..erk arkadaşm da 12 de gelebilecekti ancak.12 ye kadar kadını bilmediği bi şehirde bekletmiş oldular.neyse durum böle geçti işte..sonra biz gittik onların evine 6 saat uzaklığa bu kez.ordayken nişan alışverişim yapıldı vs.neyse nişan ve isteme aynı gün olcaktı.nişan günü geldi bizmkilerin planı şuydu pide yaptırdk uzak yoldan geliniyo sonuçta hemen pide dağıtıldı gelenler nefes bile almadan ordaki amaç yoldan geldiler açtırlar diyeydi ama pidenin hemen arkasından isteme oldu çok kısa hemen yüzük takıldı hemen pasta kesildi bi kaç fotoğraf ve bitti.herşey çok hızlı oldu yine.anneme kahve yapalım demiştim boşver gerek yok demişti.Bana söylenen biz birincide kovulduk ikinci de daha kibar kovulduk herşeyi görev olsun diye yapıyolar severek isteyerek yapmıyolar dedi.nişanlım tutturdu ben gelmem size hiç bi şekilde istemiyolar zaten beni.şöle sakin ol böle sakin ol neyse atamamızın yetişmesi için biz nikah günü aldık bi şekilde.nikahımız kıyıldı.şimdi 22 ağustosta düğünümüz olacak.ama babam yine gıcıklık çıkardı.dedim ki aliye gelin arabam dayım oluversin orda zaten tutacaklar araba bi de burda yarm saat için gerek yok.babam bunu anlamadı bi türlü olmaz öle kız almayı biliyolar vs.annem de hak verdi babama.ama ben teklif etmiştm.ikna edemedim.utana sıkıla aliye böle oldu diye söledim.çok sinirlendi sanki benm derdim para,ama beni benimsemediler nikahımız bile kıyılmış damatları gibi davranmıyorlar bana,bi iyilik güler yüz hiç bişi yok...ben tolerans tanıdıkça hep kötüye gitti hep hata yaptı ailen nesimizi beğenmediler anlamadım.ben kötü bi insan değilim ki..hiç tanımaya çalışmadılar...ve sonuç şu:şimdi gelin alma 22 ağustosta olacak.bayramın hemen ertesi.şimdi diyorki eşim ben bayramda ne ararım ne de gelirim.sadece ogün sabah senin kuaför işlerini yapmak için gelirm sonra gelin alma olur gideriz.evlendikten sonra da ben hiç bi şekilde gitmem bayramlarda da gitmem sen gider kalırsın görüşürsün.ama ailem şu bilinçte :biz şenşakrak insanlar olmadığımızı söyledik.elimizden bu kadarı geldi.Annem misafir olduğu zmn panik olur.zaten hep panik bi insandır.böyle düşünerek biz elimizden geleni yaptık diyor tmm başta sevmedik ama elimizden geleni yaptık diyor öküz altında buzağı arıyolar diyor.şimdi eşimi ikna edemiyorum hiç bişekilde en azından bu bayramda telefonla da olsa araması için.çünkü eşim böle yaparsa bu kez biz sana demiştik bak bayramda bile aramaktan aciz diyecekler.onlara göre biz ne yaptık?bunlar kız vermenin tuzu biberi.Ama eşim tarafından bakınca da o da haklı.daha tüm detayları anlatmadım üstelik.şimdi araması için bile ikna edemiyorum.Burda suçlu kim? Aileme istediğini yaptıramayan,cesaretsiz ben mi? geleneksel düşünen ailem mi?yoksa fazla ön yargılı olan eşim mi?herkes başının dikine gidiyor arada ben parçalandım kaldım.bana bi yardım edin bi akıl verin ne yapmalıyım?Daha bunlar sürecin özeti,daha kırgınlıkların hepsini anlatmadım ailem bunları bilerek ya da bilmeyerek mi yaptı onu bile anlayamıyorum.Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Bizde damat ya da damat adayı baş üstünde taşınır....Ailen çok ama çok büyük haksızlık etmiş......Ölene kadar yüzlerine bakmasa eşin yeri var ve sonua kadar da haklı aynı şey benim aileme olsa o kişiyle evlenmeyi değil bir daha yüzüne bakmayı bile düşünmezdim..Kendini onun yerine koy bence...Hem ailen ne kadar sıcaklık ve sevgi ilgi göstermiş ki bayramda aramalarını beklesinler.Çokda umurlarında olacağını sanmıyorum ben...Acaba seni vermeyi düşündükleri başka birisi mi vardı nedne böyle davranıyorlar....
nasıl davranayım ayrılayım mı eşimden yani,öyle bi yorum yazmışsın ki beni daha çok yaralıyor sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?