kızlar lütfen yardım edin,çıkmazdayım sanki..

like_jpn

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
49
0
286
İstanbul
Ah kızlar,umarım seven herkes sevdiğiyle bi an evvel evlenir hayırlısıyla amaBenim de başımdan şunlar geçti.Biz gerçi şu an yeni evlendik ama sıkıntılıydı hep.Şimdi anlatayım hata kim de var yoksa her iki tarafta da mı var bana bi akıl verin.bu arada eşim de ben de öğretmeniz.yeni atandık aynı anda ikimizde.Ama benim ailem biraz sert karakterli pek erkek arkadaş mevzuları konuşulamıyo evde hatta hiç konuşulamıyo ne annemle ne babamla.söylesem bile benm erkek ark var.üstünde durulmuyo sanki yokmuş gibi davranılıyo kimse sormuyo kimmiş neyin nesiymiş.neyse benm erkek arkadaşm var die sölediğimde de aynı şeyler oldu tabi anne dedim nisanda tanışmaya gelmek istiyolar tmm gelsinler bakalm dedi ama o süreye kadar hiç bi şekilde konuşmadık ben cesaret edip anlatamadım erk ark. şöle iyi şöle şu huyları var çünkü biliyorm dinlemezler annem de dinlemez.yani ısındırma şansım olmadı.neyse bizm eş durumu ile atanma şansımız muallakta olduğu için biz nisan ayını erteledik.dedim anne erteledik iyi dedi sadece ama hala ne ailesini ne kendisini sormuyolar.neyse eş durumu netlik kazanınca haziran ayı başında tanışmak için geldiler bize.Ama öle tanışma olmaz olsun.6 saatlik yoldan geldiler bizmkiler çok soğuk gayet mesafeli durdu hiç sohbet etmediler ikramlar falan vardı ama soğuk buz gibi gergin bi ortam babam tuhaf tuuhaf bakıyo erkek arkadaşıma.Erkek arkadaşımla yine tek bi kelime bile konuşmadılar.O da ağzını açıp da bişey konuşamadı şok oldu.6 saatlik yoldan gelip 1 saat oturup gerisin geri döndüler.tabi ben böle bi aileyle yapamam dedi biz ayrıldık kavga ettik neyse ailemin huyu şu babam böle herkese böle vs. derken yine barıştık biz.ama annem beğenmemiş açık açık söledi.Sebebini sorunca da yaşlı duruyomuş.halbuki hiç de yaşlı durmuyo.normalde aileler işi gücü varmı askerlik yapılmış mı ona bakar snra kızımın mutluluğu der.ama bizimkiler yaşlı dediler sadece çünkü engelleyecek başka bişi bulamadılar.geri kafalı düşünüyolar.neyse bi şekilde barıştık ve tekrar geldiler.annem bari çocuğu beğenseydim deyip duruyo hala,nesini beğenmedin diyorum beğenmedim işte diyo sadece bana.sebep sölemiyo.ikinci tanışma iyiydi artık beni vermişler gibi oldu zor da olsa.ama onda da erkek arkadaşımın annesi sabah 7 de indi otobüsten annemler sabah 7 de karşılamama izin vermedi..erk arkadaşm da 12 de gelebilecekti ancak.12 ye kadar kadını bilmediği bi şehirde bekletmiş oldular.neyse durum böle geçti işte..sonra biz gittik onların evine 6 saat uzaklığa bu kez.ordayken nişan alışverişim yapıldı vs.neyse nişan ve isteme aynı gün olcaktı.nişan günü geldi bizmkilerin planı şuydu pide yaptırdk uzak yoldan geliniyo sonuçta hemen pide dağıtıldı gelenler nefes bile almadan ordaki amaç yoldan geldiler açtırlar diyeydi ama pidenin hemen arkasından isteme oldu çok kısa hemen yüzük takıldı hemen pasta kesildi bi kaç fotoğraf ve bitti.herşey çok hızlı oldu yine.anneme kahve yapalım demiştim boşver gerek yok demişti.Bana söylenen biz birincide kovulduk ikinci de daha kibar kovulduk herşeyi görev olsun diye yapıyolar severek isteyerek yapmıyolar dedi.nişanlım tutturdu ben gelmem size hiç bi şekilde istemiyolar zaten beni.şöle sakin ol böle sakin ol neyse atamamızın yetişmesi için biz nikah günü aldık bi şekilde.nikahımız kıyıldı.şimdi 22 ağustosta düğünümüz olacak.ama babam yine gıcıklık çıkardı.dedim ki aliye gelin arabam dayım oluversin orda zaten tutacaklar araba bi de burda yarm saat için gerek yok.babam bunu anlamadı bi türlü olmaz öle kız almayı biliyolar vs.annem de hak verdi babama.ama ben teklif etmiştm.ikna edemedim.utana sıkıla aliye böle oldu diye söledim.çok sinirlendi sanki benm derdim para,ama beni benimsemediler nikahımız bile kıyılmış damatları gibi davranmıyorlar bana,bi iyilik güler yüz hiç bişi yok...ben tolerans tanıdıkça hep kötüye gitti hep hata yaptı ailen nesimizi beğenmediler anlamadım.ben kötü bi insan değilim ki..hiç tanımaya çalışmadılar...ve sonuç şu:şimdi gelin alma 22 ağustosta olacak.bayramın hemen ertesi.şimdi diyorki eşim ben bayramda ne ararım ne de gelirim.sadece ogün sabah senin kuaför işlerini yapmak için gelirm sonra gelin alma olur gideriz.evlendikten sonra da ben hiç bi şekilde gitmem bayramlarda da gitmem sen gider kalırsın görüşürsün.ama ailem şu bilinçte :biz şenşakrak insanlar olmadığımızı söyledik.elimizden bu kadarı geldi.Annem misafir olduğu zmn panik olur.zaten hep panik bi insandır.böyle düşünerek biz elimizden geleni yaptık diyor tmm başta sevmedik ama elimizden geleni yaptık diyor öküz altında buzağı arıyolar diyor.şimdi eşimi ikna edemiyorum hiç bişekilde en azından bu bayramda telefonla da olsa araması için.çünkü eşim böle yaparsa bu kez biz sana demiştik bak bayramda bile aramaktan aciz diyecekler.onlara göre biz ne yaptık?bunlar kız vermenin tuzu biberi.Ama eşim tarafından bakınca da o da haklı.daha tüm detayları anlatmadım üstelik.şimdi araması için bile ikna edemiyorum.Burda suçlu kim? Aileme istediğini yaptıramayan,cesaretsiz ben mi? geleneksel düşünen ailem mi?yoksa fazla ön yargılı olan eşim mi?herkes başının dikine gidiyor arada ben parçalandım kaldım.bana bi yardım edin bi akıl verin ne yapmalıyım?Daha bunlar sürecin özeti,daha kırgınlıkların hepsini anlatmadım ailem bunları bilerek ya da bilmeyerek mi yaptı onu bile anlayamıyorum.Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

bence ailenle eşin arasında denge kurmaya çalışarak yorma kendini. ailene sırtını dön demiyorum ama sana manevi destekleri bile olmamış.
eşin de bayramlarda gelmek istememesinde haklı. nedensiz yere istenmiyor sonuçta.

yaşanlanlar yaşanmış artık ne ailenin ne de eşinin huyunu değiştiremezsin.

eşinin kırgınlığı çok taze,o da kendince haklı.sıkıntıyla söylenmiş sözler bunlar.merak etme zamanla normale döner.zaten çok samimiyete de gerek yok.prosedür olanları yapsın yeter.şimdi böyle söylemiş ama icraate gelince üzerine düşeni yapacaktır.aile saadetiniz için buna mecbur zaten.

Geleneksel davranan ailem mi demişsin ama ailen hiçte geleneksel davranmamış, en basiti sabahın 7 sinde tek başına gelen kadını oralarda yanlız bırakmışsınız karşılamaya gitmemişsiniz bence bu geleneksellik değildir, Türk toplumunda vardır misafirperverlik. Tamam kız tarafı naz yapar ama böyle değil benim isteme merasimim 4 saat sürdü bir türlü vermediler ama hiç birşey demediler, nişanımdan önce ayrılma noktasına geldik annem şehir dışına çıktı barışmaya gelmesinler diye ta oralara kadar geldiler yeter ki biz barışalım diye, şu anda da ufak tefek tatsızlıklar yaşıyoruz ama herkez birbirini anlamaya çalışıyor çok zor bir süreç iki farklı kültürün birbirini tanımaya çalışması ama tatlı gerginlikler diyoruz geçiştiriyoruz. ailen sabit fikirli olduğu için senin yapabileceğin pek birşey yok ve eşinde şu durumda gitmek istememekte haklı ki aynısını benim nişanlım yaşasaydı oda istemezdi eminim. Senin yapacağın sabırlı olmak fevri davranmadan eşini sakinleştirmek eminim ailende zamanla anlayacaktır ve benimseyecektir. sadece zamana bırak...

Offf çok kötü bir durumdasın yerinde olmak istemezdim iyice arada kalmışsın ailen genelde herkeze karşı böyle soğuk mu yoksa seni vermek istemedikleri için bilerek mi soğuk davranıyorlar ? Tamam hemen içli dışlı olmaya gerek yok ama hepten de ayıp etmişler okadar yoldan gelip bu şekilde karşılanmak karşı tarafıda üzmüş kırmış hatta sinirlendirmiştir eminim. Ailenin karakterini değiştiremezsin ama eşini yumuşatabilirsin onun haklı olduğunu senin için durumu idare etmesini isteyebilirsin :26::26::26:

inşallah dediğiniz gibi olur kızlar inş umarım sinirle söylüyordur,şunları söylüyor şimdi bana: ben de onlar bizim evimize geldiği zaman babanın bana davrandığı gibi bacak bacak üstüne atıp dik dik alaycı bi şekilde bakıcam,bayramlarda konuşmıcam aramıcam hiç bi şekilde görüşmeyeceğim hiç bi zmn,ilerde doğum olduğunda ona bile gelmelerini istemiyorum,sakın ola unutur sonradan diye düşünme,ipler koptu artık,göreceksin bak yapıcam bunları,sen bunları kaldırabilecek misin?onlarla ilgili bahsettiğin zmn evliliğimize zarar verirsin,hayırlı olmaz sonucu diyor.her konuşmaya kalkışımda sinirleniyor ve bunları sayıyor..bence senin de görüşmemen lazım bana yapılan sana yapılan demek burda çünkü,senin düşüncelerini önemsemiyolar bile,kale almıyolar ama yine de sırt çevirme 22 sine kadar ayın.görüşmek istersen sen görüşürsün sonra da ama ben kesinlikle diyor.bazen eşimden de korkuyorum acaba ya çok kinciyse dediği gibi yaparsa diye?
Ama bi taraftan da düşünmeden edemiyorum,ya abartıyo mu diye? ben çok kırgınım ve üzgünm şu an ve yapmacık davranamıyorum,üzgünsem eve yansıyo,yansıtmayım diyorum gülmeye çalışıyorum bu kez unutuyorum olanları kırgınlığımı yaşayamıyorum çok fazla .unutuyorum çok çabuk hemen..Unutunca da eşim abartıyormuş gibi geliyor.Ya bilmeden,eski kafalı olduklarından böle yaptılarsa diyorum..Bu kez eşim bana sinirleniyor,sen ne yapmaya çalışıyorsun diyor..öff psikolojim bozuldu yaaaa...

Tatlı dille yaklaşsam tamam haklısın,çok kırgınsın anlıyorum seni ama en azından bu bayram ara bile diyemiyorum..Çok korkuyorum hep böle içindeki kırgınlığı aynı tazeliği ile yaşayacak diiye..çünkü her anlatmaya kalkışımda haklısın ama anne baba sonuçta atsan atılmıyo vs.. desem de ben onların anne baba olmasına bişi demiyorum,haklarına gasp etmiyorum,sadece konuşmayacağım ve babanın yaptığını yapacağım,saygım kalmadı onlara,hem senin kendine özgüvenin yok mu? sen de kırgınlığını yaşmalısın onların her dediğini yapmamalısın senin fikirlerine saygı duymuyorlar,dik durmalısın sakın bana ara konuş bayram vs. deme diyor..

ailem normalde etraftaki insanlara karşı öle davranmazlar,yani şehir dışından gelen başka bi misafir olsaydı öle tek başına bekletmezlerdi,ama düşünce sanırım şu :,damada ve ailesine naz yapmak,kız kolay alınmaz,hemen içli dışlı olunmaz.Buna katlansınlar...Ama sanırım bunu yanlış yollarla yapıyolar..

lac

canım sakın eşine karşı aileni savunma.bir süre zamana bırak.ilk zamanlar zor olacak farkındayım ama sen her savunmaya geçtiğinde eşin daha da kinlenecek.beni değil onları tutuyosun dicek sana.

ne yazık ki herkes bir değil.kimileri fazlasıyla hoşgörülü ve misafirperver olurken kimileri de soğuk,bazende nezaketsiz olabiliyor.yanii ailenin tutumu bana göre de hoş değil ama bilinçli yapılmış şeyler degildir belki.onlara göre tüm bunlar normaldir bilemeyiz.tüm bunların cezasını senin çekmen üzücü.

ama dediğim gibi sen eşine kimseyi savunma.ortada dur,taraf olma sakın.zamanla orta yol bulursunuz.en fazla sık görüşmez eşin o kadar.bayramlarda ve özel günlerde gitmeyeceğini düşünmüyorum.tabi aşırı derece de takıntılı biri değilse.

çok zor bir durum o kadar iyi anlıyorum ki seni. yaşamayan bilemez.bir tarafta annen baban diğer tarafda eşin.

ailem normalde etraftaki insanlara karşı öle davranmazlar,yani şehir dışından gelen başka bi misafir olsaydı öle tek başına bekletmezlerdi,ama düşünce sanırım şu :,damada ve ailesine naz yapmak,kız kolay alınmaz,hemen içli dışlı olunmaz.Buna katlansınlar...Ama sanırım bunu yanlış yollarla yapıyolar..

lac

canım sakın eşine karşı aileni savunma.bir süre zamana bırak.ilk zamanlar zor olacak farkındayım ama sen her savunmaya geçtiğinde eşin daha da kinlenecek.beni değil onları tutuyosun dicek sana.

ne yazık ki herkes bir değil.kimileri fazlasıyla hoşgörülü ve misafirperver olurken kimileri de soğuk,bazende nezaketsiz olabiliyor.yanii ailenin tutumu bana göre de hoş değil ama bilinçli yapılmış şeyler degildir belki.onlara göre tüm bunlar normaldir bilemeyiz.tüm bunların cezasını senin çekmen üzücü.

ama dediğim gibi sen eşine kimseyi savunma.ortada dur,taraf olma sakın.zamanla orta yol bulursunuz.en fazla sık görüşmez eşin o kadar.bayramlarda ve özel günlerde gitmeyeceğini düşünmüyorum.tabi aşırı derece de takıntılı biri değilse.

çok zor bir durum o kadar iyi anlıyorum ki seni. yaşamayan bilemez.bir tarafta annen baban diğer tarafda eşin.

Valla benim babam gayet gelenekseldir ama benimle evlenmek isteyen adamı önce tanımak istedi, oturdu konuştu. Neler yapar, nelerle meşguldür, bana nasıl bakacak, beni mutlu edebilecek mi, hepsini haliyle merak etti. Kızının mutluluğunu amaçlayan bir baba böyle davranır ama sizinkiler cidden çok ters davranmışlar. İçlerinde olduğunuz için size normal geliyor ama bence hiç normal değil. Güler yüz göstermekle kimse hafif aile olmaz.

Bencede yanlış yollarla yapmışlar çok abartmışlar yarın öbür gün yüzyüze gelecekler illaki aradaki soğukluk geçer inşallah ta sizinkiler biraz daha yapıcı olurlar yoksa arada olan sana olcak hep bir tarafın mutsuz kalacak

ailem geleneksel bir aile demişsin ama bu açıdan pek doğru değil bence...önce böyle davranmalarının nedeni ne onu çözmelisin..herkese karşı mı böyleler..seni evlendirmek mi istemiyorlardı..ama istemiyor olsalar nikahını kıymışsın engel olmadılar mı? sonuçta eve kim olursa olsun bir misafir gelmiş kızını vermek istemiyosan uygun görmüyorsan bile bu şekilde davranılmamalı diye düşünüyorum...ailene bu durumdan rahatsız olduğunu bildirmeliydin..özellikle annene anlatabilirdin durumu...böyle davrandıklarından dolayı kendinin ve nişanlının üzüldüğünü belirtmeli ve açık konuşmalarını beklemelisin...
ama dediğim gibi başka nedenler var sanki..çünkü bende yeni nişanlandım ..ailem il dışından biriyle evlenmemi istemedikleri halde ben sevdiğim istediğim için çok zorlamadılar..ama karşı taraf bu yaz düğünde olsun diyince kesinlikle kabul etmeyip haklı nedenlerini söylediler...
bu sorunu çözmek için ailenin bu şekilde davranmasının geçerli sebeblerini sormalısın bence uygun dille..

Kızlar şimdi ben eminim ki,yarın eşimle aramda bi sorun olsa Allah korusun boşanma vs. olsa ben suçlanacağım ailem tarafından.gördün mü bak demiştik biz sana diyecekler bayramda anne baba deyip de hal hatır sormaktan aciz diyecekler..Normalde ailem etrafımızdaki insanlarla,akrabalarımızla kötü olmadığı için ben suçlanacağım belki onlar tarafından bile..Bayram geldiğinde soracaklar amcalarım halalarım eşin nerde diye? Cvp vermek kime düşecek artık bilemiyorum..Şu an olanları ailem iyi kötü his ediyo,ama suçu kendilerinde görmüyorlar..Ben yine evde yapmacık bi şekilde gülüsemek zorunda kalıyorum o kadar zor geliyor ki..En çok da bayramdan korkuyorum..Acaba tekrar eşimi bu bayramda araması için ikna girşiminde bulunsammı ? ailemden konuşmadığımız zaman gayet iyiyiz balayı için yer bakıyruz kendimize eşyalarımızı evimizi planlıyoruz.Ama bu duru konuşulduğunda herşeye gölge düşüyor..

Düğün zamanı olur böyle tatsızlıklar ve hemen hemen her düğünde olmuştur.

Eşin şu anki kırgınlıgı ile böyle söylüyor, eminim aileni tanıdıkça fikri degişecektir...

İyi de ortada geleneksel aile felan yok ki.

Gayette kaba davranmışlar senin ikinci ailen olacak insanlara.

KAdıncağızı onca saat bekletmek hele hiç olmamış bence.

Eşiniz tavrında haklı bence durup dururken istenmeyen adam ve aile yapmışlar onları.

Bundan böyle bi denge kurulacağını sanmıyorum.

Aileniz cidden ayıp etmiş...

sen yapmacıkta olsa evde niye gülümsüyorsun ki? tamam ailene karşı gel onlara soğuk davran demiyorum ama her anne babanın evladını elinden geldiği kadar evlendirmek görevidir diye düşünüyorum..bu mutlu günlerinde sana bunları yaşatıyorlarsa sende o şekilde davranıp tepkini belli etmelisin bence uygun şekilde..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…