Premature Bebekler kızlar lütfen erken doğum belirtilerinizi yazarmısınız.lütfen

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çisemim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
116
1
arkadaşlar öncelikle geçirdiğiniz talihsizlikler için geçmiş olsun diyorum.ALLAHIM hepinizin yardımcısı olsun.bende 24 haftalık hamileyim çok az kanlı bir akıntım oldu.ayrıca rahimde kasılmalar olduğunu hissediyorum.bugün muayenede rahim ağzı açılmamış ama yumuşamış dendi.erken doğum riski olması beni endişelendiriyor.
lütfen rica ediyorum sizlerde belirtileriniz neler olmuştu ,yazarmısınız?ALLAH hepimizi korusun:1hug:

Canım seni korkutmak amacıyla söylemiyorum herkeste farklı olabilir ama benimde hafif bir pembemsi bbi akıntı gelmişti ardından belirli aralıklarla sancılarım başladı dört gün sancı çektim hastanede serum verdiklerinde diniyordu aağrılar sonra yine başlıyordu bi de karnın ortasında top gibi sertlik oluyordu benim ki kötü bitti Allah bidaha yaşatmaz inşallah umarım senin bi sorunun olmaz sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim sevgiler canım

cnm dr un bşey demedimi rahimin yumusaması doğuma yakın olur diye biliyorum ben.bence ii bi dr a kontrol ol tekrar belki allah korusun öyle bi durum varsada önleyici bişeyler vardır

Cnm ayaktayken belde çok kötü ağğri oluyor fazla yürüyemiyodum 2 dk yoruluyodum.. Akintim çoğalmişti sümüksü bişey malesef yine senin dr.anlamiş benimkiler anlamdim önlem alinamdan kaybettim bebeklerimi.. Allah kimseye göstermesin..

benım sureklı sancım oluyordu acılmamda vardı suyumda azalmıştı zaten bırden suyum geldı ve dogum yaptım kasılmalarda cok oluyordu

şimdi seni korkutmak istemiyorum canım.doktorunla herzaman temas hali,nde ol ve acil durumda küvez sartları iyi olan bir hastaneye yatış yatmak için hazırlığını yap.yani olacak diye değil önlem olsun diye.benim ikizdi.16-18.haftalardan itibaren rahim kasılmalarım vardı.ilk baştan beri kanamam vardı.ilerleyen haftalarda kanamam durmuştu ancak doğumdan yakşasık 1 ay önce kırmızı sümüksü akıntı gelmişti.rahim ağzım kapalıydı ama sonra 26 .haftamda suyumun gelmesi nedeniyle doğum yaptım.
sağlıklı doğumlar dilerim.

Son düzenleme:
bu arada araştrmalarıma göre rahim kasılmaları olan ve prepar verilen hamileler hamilileğini sağlıklı bir şekilde tamamlıyor.

canım evt oöncellikle korkma ve stress yapma sakın 7.ay bittiğinde benimde nst de kasılmalar çıkmılştı ve üztelik açılma vardıdr.um istirahat verdi ben başka dr.lara gittim çok korkmuştum kimi ilaç verdi kimi hastaneye yatmalı dedi sonra kndi kendime ben dr.umu dinlemeliyim dedim ayağımın altına puff koyarak yarı otutrur pozisyonda geçirdim.sadece15 gün tekrara dr.a gittimde kasılma yoktu ve açılma durmuştu şimdi 37.5haftalık hamileyim artık korkmuyorum sadece istirahat etmelisin

kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.pazartesi tekrar kontrolum var ALLAHIM hepimizi korusun

Arkadaşlar maalesef benimde erken doğum riskim var. 20. hftama kadar herşey çok güzeldi o haftaki kontrolümde drum rahimde açılma tespitetti kasılmalarda varmmış ama ben hissetmiyordum 21.haftada hemen dikiş atıldı Nidilat hap başlandı ama kasılmalarım durmuyordu.kasılma dediğim karnımın aniden top gibi toparlanıp taş gibi sertleşmesi ve bunun en az 30-40sn sürmesi bunun ağrılı olup olmaması önemli değil benim hiç kanamamda olmadı am bu kasılmalar direk doğumu başlatıyormuş.24. haftada hastaneye yattım kasılmalar artmıştı hemen serumla prepar verildi ama bende pek faydası olmadı 1 haftasonra tekrar eve çıktım 2 hafta evde nidilatla devam ettim tekrar artınca yine hastaneye yattım şuan 27.hatadayım ve şuanda drum TRACTOSILE diye bir ilaca başladı bunu genelde drlar son ana saklıyorlarmış fakat ilacın türkiyeye gelişide çok yeni bir çok eczane bilmiyor bile bulunmasıda zor ve çok pahalı bir tedavi devlet hastanelerinde uygulama yok bana ikigündür uygulanıyor şimdilik iyiyim enazından 32ye kadar böyle gidelim diyor drum tabii Allah iizin verirse.Size özellikle bu ilaçta bahsetmek istdi ki doktorlarınıza danışın bebeklerimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın tabbi önce dua edelim herşey Allahtan.
çok uzun oldu kusura bakmayın sorulrınızı elimde ediğince cevaplamay çaalışırım.

su misali öncelikle geçmiş olsun..anlattığın bazı şeyler bende de oluyor sanırım..bu kasılma dediğine takıldım..benimde karnımda tek bir tarafta bazen toplanma oluyor ..yaklaşık 5-10 sn sürüyor.. dr um bebek hareketi dedi ama sen beni korkuttun şimdi..bir tarafım semsert oluyo birden ..içimde kayıyor bebek ve bir tarafa yaslıyor kendini diye biliyorum..tek tarafım şiş duruyor ama elleyince hewmen çekiyor kendini ..şimdi bu kasılmamı bebek hareketimi..ayrıca hamileliğim çok rahat geçiyor ..hiçbir ağrım sızım akıntım yok..beni bilgilendirirmisin ..yada bunu bilecek diğer arkadaşlar yanıtlayabilirmi..

eylülcüm bende çok endişelenmiştim ama şükür şimdi iyiyim.doktorla görüştüm banada sertliklerin bebek hareketi olduğunu söyledi.bende öyle olduğunu düşündüm.sertlik olduğu zaman bebek hareketlerini hissetmediğim için bebek olsa anlardım diye düşünüyordum onun için bu sertlikleri kasılma sanıyordum.sende içini rahat tut.ALLAHA emanet ol

canim sana bir sorum olacak
peki bebeklerin yasiyor mu yada kuvezde ne kadar kaldilar

arkadaşlar lütfen ben kimseyi endişelendirmek istemem Eylülcüm kasılma öyle bi tarafında hissedilen bişey değil korkama o grçekten bebeğin o tarafta toplanmasıdır.Bendede oluyor o ayırt edebiliniyor benim bahsettiğim bütün karnınız sertleşiyor bazen öyle şidetli oluyor kii nefes alamıyorsun 10snye tabikide Allahım herkeze hayırlı hamilelik ve doğum nasp etsin arkadaşlar.

kasılmada insanın nefesi kesilecek gibi karın geriliyor.karnın bir tarafı yumru oluyor .her 10 dakikada 2 den fazla kasılma en az 30 saniye sürüyorsa kasılma şüphesi vardır.diğerleri bebek hareketi veya rahimin normal kasılmalarıdır.doktorlar ultrasonda kasılmayı görebilir.ben kendim de görmştüm ultrasonda denk gelmişti.

Benim aylardır kasılıyor, düzensiz bir şekilde taş gibi oluyor karnım, nefesim kesiliyor gözlerim bile sanki yuvalarından çıkacak gibi oluyor ve yüzüme ateş basıyor...30 sn sonra geçiyor, böyle böyle 33. haftaya geldim.Ama bu yazdıklarım önceleri çok hafifti aylar geçtikçe arttı...Daha geçen gün doğuruyorum sandım yaa...

canım benim yazdıklarını okuyunca gülümsedim ALLAHTA seni güldürsün.
benim ufak kasılmalarda bile aklım gidiyor bişey olacak diye ,gözlerim yerinden çıkacak gibi olsa aklım gözlerimden önce çıkardı sanırım.
gözün aydın 33 haftalık olmuşsun riski atlatmış sayılırsın.ALLAH hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder inşallah:1hug:

sevgili arkadaşlar ben 7 ay önce doğum yapmış bir ikiz annesiyim...kasılma denince hala içim sıkılıyor...öyle şeyler yaşadım ki...gebeliğin 17-18.haftalarında karnımda gerilmeler hissediyordum,birden içime bir sıcaklık basıyordu,yüzüm kızarıyordu...merak ediyordum bebek hareketi mi kasılmamı diye...çok korkuyordum rahim ağzı yetersizliğinden...dr.22. hafta ölçümünde 3.5 cm cervix boyu endişelenmeyin dedi...rahatladım...ancak 4 hafta sonra hemen hastaneye yatın,1 cm cervix boyu-her an doğum olabilir dedi...beynimden vurulmuşa döndüm...14 kasım 2007 hastaneye yatış...2 hafta sonra bir kontrol rahim ağzı açılmış 2 cm kadar...riskli gebelik uzmanı çok moralimi bozdu haftaya bebekleri alıyorum demez mi...hemen kendi doktoruma döndüm...doktorum bekleyeceğiz dedi,ne olacağı belli olmaz ...ve ben hiç yataktan kalkmadan tam 46 gün geçirdim arkadaşlar...tuvalet izni bile yok...korkunç bir deneyim...30 aralık 2007 de canlarım geldi...kasılmalara dikkat edin arkadaşlar,çünkü bu kasılmalar rahim ağzğnı açıyor...ve doğum başlıyor...

bu arada 32 hafta 5 gün dayanabildim,bebişlerim 1750 ve 2160 gr doğdular...hınzır şeyler...allahım herkese nasip etsin...isteyen herkes anne olsun<<<sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…