- 5 Ocak 2007
- 26
- 0
Bride senin kaçıncı haftada başladı kasılmalar açılma varmı bide ne ilaç kullanıyorsun çok sordum ama sen anlarsın halimden
bride çok sağol canım. Ben bugün 27+2 oldum hala hastanedeyim tractocile veriliyor serumla ama şükür iyiyiz şuan kasılmalarım seyreldi inşallah böyle devam eder.Banna kalsa ben 30 haftamı doldurmak istiyorum hastanede ama tabii drum karar verecek.Valla haklısın bu kasılmaları ömrümde unutamam nefesim kesiliyor kalbim deli gibi çarpıyor ama inanıyorum ki hepsi geçecek Allahın izniyle sağlıkla bebeklerimize kavuşacağız.
Peki sende kanama varmı birde hangi ilacı kullanıyorsun kasılmaların için.
Çisemim enufak bir şüphen varsa druna görün lve paylaş ütfen bu kasılmalar aniden açılma yapıyor tabii telaşlanmada,Y
Yağmurcn çok üzüldm canım ama herşey Allahın takdiri herşeyde doktorların ellinde değil ama tabii bi ihmal varsa Allahından bulsunlar yapacak birşey kalmamış ama bu durumlarda gerçekten doktor çok önemli herşey yolunda giden bir gebelikte her doktor başarılıdır böyle durumlarda tecrübeleri çıkıyor meydana diye düşünüyorum.
Bride sen kasılma için hagi ilacı kullanıyorsun?
Çisemim sağol arkadaşım şuan ençok ihtiyacımız olan şey hayır dualarınız, canım toko yada nst çıkmayabilir çünkü o cihazlar 20 dk ölçüyo benin bazen 20 dk bir olurken bazen saate 1 oluyo cihazda çıkmasada drum sıklaşmasından korkuyo sen doktoruna nasıl hissetiğini anlat o zaten belirtileri anlıyacaktır birde onlar ellerinle karından da hissediyorlar amabirşey yok diyorsada endişe etme lütfen kafana takıp stresle kendinde yararma Allah korusun.
Buarada sen kaç haftalıksın canım
arkadaşım inş 9 aylık dogum yaparsın dikkat et benimde erken dogumum oldu bel,kasık,ve kasılmalarım oluyordu ve ensonunda erken dogum oldu ve bebegim 24 saat yaşadı ve öldü çünkü arabada dogum yapdım yalovadaydım hastaneye yetişemedim neyse herkesde farklı oluyor ayaklarının altına yatık al başının altını boş bırak çocuk yukarda dursun bu aradada eşinle fazla beraber olma hatta poppona yakın koy yastıkları ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNHEPİMİZİNDE BEBİŞİ OLSUN İNŞ:CüvCüv:
erken doğum riski olup olmadığını dr söylüyor bebeğin rahimde ki durumuna göre fikir sahibioluyorlar.. benim 2 gebeliğimde erken oldu ilki 4 hafta ikincisi 6 hafta önce geldi.. ve ben ikisinde de hiç bir sorun hissetmedim dr söylerdi bebek aşağıda rahime baskı var açılma var vs. diye doğuma gidene kadar ikisinde de belirti yaşamadım sadece doğuma bir kaç gün kala çok aşağıya iniyordu bebişler yani demem o ki erken doğum riskini sen hissedemeyebilirsin dr sor uyarırsa önlemini alman için tavsiye verir zaten..Selam konuyu gec gordum bende 28haftalik hamileyim karnimin bazen sag tarafi bazen sol tarafi bazense butun karnim taw kesiliyo ve agri yapiyo akintim artiyo ve butun karnimin sertleşmesi cok sık araliklarla oluya 2-3dakika suruyo bu kasilmalar erken dogum belirtisimi?
Selam konuyu gec gordum bende 28haftalik hamileyim karnimin bazen sag tarafi bazen sol tarafi bazense butun karnim taw kesiliyo ve agri yapiyo akintim artiyo ve butun karnimin sertlewmesi cok sik araliklarla oluya 2-3dakika suruyo bu kasilmalar erken dogum belirtisimi?
erken doğum riski olup olmadığını dr söylüyor bebeğin rahimde ki durumuna göre fikir sahibioluyorlar.. benim 2 gebeliğimde erken oldu ilki 4 hafta ikincisi 6 hafta önce geldi.. ve ben ikisinde de hiç bir sorun hissetmedim dr söylerdi bebek aşağıda rahime baskı var açılma var vs. diye doğuma gidene kadar ikisinde de belirti yaşamadım sadece doğuma bir kaç gün kala çok aşağıya iniyordu bebişler yani demem o ki erken doğum riskini sen hissedemeyebilirsin dr sor uyarırsa önlemini alman için tavsiye verir zaten..
erken doğumun sancıyla da pek ilgisi yok bence açılmayla birlikte gelen sancıyla ilgisi var ilkimde sancım hiç yoktu ama 4 cm açılmıştım suni almak zorunda kaldım çünkü açılma var ama doğumu başlatacak sancı yoktu yani erken doğumun belli bir kuralı olmuyor demek istedim..3 erken dogum yaptim.sunu soyleyebilirim benim ultrasonda herseyim normal cikiyordu.sanci cekiyorum artik duzenli bir sekilde ultrasonda yine herseyim normal serviks uzunlugu vs vs.sonuc 3 erken dogum kasilmalarim cok fazla olirda kasiklarimda surekli bir agri.
Kasilmalar ihmale gelmez nst iste doktorundan.