Premature Bebekler kızlar lütfen erken doğum belirtilerinizi yazarmısınız.lütfen

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar ne olur banada dua edin bende enazında 30lu hftalara gelebileyim bugün 26+5 hastanede yatıyorum kasılmalar seyrekleşiyor ama durmuyor gerçi bunada şükür benimde kasılmalardan başka şikayetim yok ama haftalar ilerledikçe arttı. Lütfen kendinize çok dikkat edin herşeyi önemseyin

Bride senin kaçıncı haftada başladı kasılmalar açılma varmı bide ne ilaç kullanıyorsun çok sordum ama sen anlarsın halimden :KK43:

Bride senin kaçıncı haftada başladı kasılmalar açılma varmı bide ne ilaç kullanıyorsun çok sordum ama sen anlarsın halimden :KK43:

Merhaba canım geçmiş olsun, öncelikle panik yapma, hastanedesin işte, benim kasılmalarım 21. haftadan sonra başladı, 26. haftada tavan yaptı, sonra 3 hafta rahat ettim, durdu, ve şimdi haftalardır kasılmam var, ama benimkiler düzensiz, yani bazen 1 saat içinde 4-5 defa oluyor, allah diyorum, ağlıyorum falan sonra giderek seyrekleşiyor ve duruyor böyle böyle kaç defa hastaneye gittiğimi bilirim.Kasılma başladığı zaman hayata küsüyorum, tüm hayallerim çöpe gidiyor gibi oluyordu.Hala kasılıyor, nefesimi kesiyor, başımı mengeneye sıkıştırıyorlarmış gibi hissediyorum.O anda kıpırdıyamıyorum.Açılmam yok, kısalma ise şöyle, ölçümden ölçüme fark var önemli olan idrara çok sıkışıkken deneyimli bir doktorun ölçmesi.Benim rahim boynumu her doktor farklı ölçtü kimi 2,9 dedi kimi 4,1 dedi en son gittiğim doktor daha tecrübeli ona güveniyorum.Doktorumun bana dediği tek şey bu kasılmaların düzensiz olduğu müddetçe rahim ağzını açmadığı...Doktora çok yalvardım beni hastaneye yatır diye hayır evde dinlen diyor, Her kasılmada dünyam başıma yıkılıyordu, ama şimdi daha rahatım 34. haftaya geldim ben bile bilmiyorum nasıl geldiğimi, 3 hafta daha dursun sonra gelsin, şimdide kasılmadan çok tansiyon problemim başladı. Allah büyük inşalalh bebeklerimize birşey olmaz..Çok geçmiş olsun...

kızlar herkese çok geçmiş olsun öncelikle..acılarınızı yürekten paylaşıyorum ve yazılanları okudukça bi an için çok üzüldüm ve tedirgin oldum..yarın tekrar doktora gitmeliyim dedim en son 10 gün önce gitmiştim ve hiçbir problem yoktu bir ay sonra gel dedi..ama şimdi burda sizlerin paylaştıklarınızı okuyunca acaba ihmalsizlik olur mu diye düşündüm..bu zamana kadar hiç ağrı yaşamadım ne belimde ne de kasıklarımda..kanamam da olmadı..bazen karnım sertleşiyor ama ağrı olmuyor genelde yemek sonrası çok yediğimde şişlik gibi bişey hissediyorum kalbim sıkışıyor ve zor nefes alıyorum..onun dışında karnımda fazla kasılma ve sertlik olmuyor..sanırım doktorumla da paylaşsam iyi olacak çünkü 23.haftaya girdim..düşük riski azaldı ama maalesef bu seferde erken dogum riski korkutuyor..neyse kendimize ve bebişlerimize iyi bakalım kızlar..

bride çok sağol canım. Ben bugün 27+2 oldum hala hastanedeyim tractocile veriliyor serumla ama şükür iyiyiz şuan kasılmalarım seyreldi inşallah böyle devam eder.Banna kalsa ben 30 haftamı doldurmak istiyorum hastanede ama tabii drum karar verecek.Valla haklısın bu kasılmaları ömrümde unutamam nefesim kesiliyor kalbim deli gibi çarpıyor ama inanıyorum ki hepsi geçecek Allahın izniyle sağlıkla bebeklerimize kavuşacağız.
Peki sende kanama varmı birde hangi ilacı kullanıyorsun kasılmaların için.

bride çok sağol canım. Ben bugün 27+2 oldum hala hastanedeyim tractocile veriliyor serumla ama şükür iyiyiz şuan kasılmalarım seyreldi inşallah böyle devam eder.Banna kalsa ben 30 haftamı doldurmak istiyorum hastanede ama tabii drum karar verecek.Valla haklısın bu kasılmaları ömrümde unutamam nefesim kesiliyor kalbim deli gibi çarpıyor ama inanıyorum ki hepsi geçecek Allahın izniyle sağlıkla bebeklerimize kavuşacağız.
Peki sende kanama varmı birde hangi ilacı kullanıyorsun kasılmaların için.

canımsın lütfen stres yapmamaya çalış.hastanede güvende olacaksın.en azından orada olduğun sürece bebeğini aniden doğurup kaybetmeyeceksin.şükür sürekli takiptesin.
sen mutlu olki bebeğinde olsun.:1hug:
benimde karnım sertleşip duruyor hala kasılmamı değilmi ayırt edemiyorum.ALLAH hepimizi korusun

Ne güzelki sizin dr.lariniz farketmiş benim malesef ben gittim bişeyler oluyo diye farketmediler bir hafta sonra yine gittim bişey var diye ertesi gün doğum yaptim rahim açilmiş ve hiç hissetmedim ben ya bu nasil iş anlamdim ağri olmadi arada sertleşme oluyodu... Offff

Çisemim enufak bir şüphen varsa druna görün lve paylaş ütfen bu kasılmalar aniden açılma yapıyor tabii telaşlanmada,Y
Yağmurcn çok üzüldm canım ama herşey Allahın takdiri herşeyde doktorların ellinde değil ama tabii bi ihmal varsa Allahından bulsunlar yapacak birşey kalmamış ama bu durumlarda gerçekten doktor çok önemli herşey yolunda giden bir gebelikte her doktor başarılıdır böyle durumlarda tecrübeleri çıkıyor meydana diye düşünüyorum.
Bride sen kasılma için hagi ilacı kullanıyorsun?

Çisemim enufak bir şüphen varsa druna görün lve paylaş ütfen bu kasılmalar aniden açılma yapıyor tabii telaşlanmada,Y
Yağmurcn çok üzüldm canım ama herşey Allahın takdiri herşeyde doktorların ellinde değil ama tabii bi ihmal varsa Allahından bulsunlar yapacak birşey kalmamış ama bu durumlarda gerçekten doktor çok önemli herşey yolunda giden bir gebelikte her doktor başarılıdır böyle durumlarda tecrübeleri çıkıyor meydana diye düşünüyorum.
Bride sen kasılma için hagi ilacı kullanıyorsun?

sumisali inan dualarım seninle ve tüm hamile annelerle birlikte.canımsın ben hala bu sertleşmelerin ne olduğunu anlayamadım bana kasılma gibi geliyor ama toko cihazına girince 15 dakika içinde kasılman yok deniyor.yani anlayacağın ALLAHA sığınmaktan başka çaremiz yok.unutma ALLAH çook büyük:1hug:
ALLAHA emanet olun

Çisemim sağol arkadaşım şuan ençok ihtiyacımız olan şey hayır dualarınız, canım toko yada nst çıkmayabilir çünkü o cihazlar 20 dk ölçüyo benin bazen 20 dk bir olurken bazen saate 1 oluyo cihazda çıkmasada drum sıklaşmasından korkuyo sen doktoruna nasıl hissetiğini anlat o zaten belirtileri anlıyacaktır birde onlar ellerinle karından da hissediyorlar amabirşey yok diyorsada endişe etme lütfen kafana takıp stresle kendinde yararma Allah korusun.
Buarada sen kaç haftalıksın canım

Doktorlar bu durumda magnezyum takviyesi ve istirahat veriyorlar. Şuan ben de bu durumdayım. Adet sancısı gibi sancılarım oluyordu. Bir hafta dinlendim Şuan çok iyiyim.

arkadaşım inş 9 aylık dogum yaparsın dikkat et benimde erken dogumum oldu bel,kasık,ve kasılmalarım oluyordu ve ensonunda erken dogum oldu ve bebegim 24 saat yaşadı ve öldü çünkü arabada dogum yapdım yalovadaydım hastaneye yetişemedim neyse herkesde farklı oluyor ayaklarının altına yatık al başının altını boş bırak çocuk yukarda dursun bu aradada eşinle fazla beraber olma hatta poppona yakın koy yastıkları ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNHEPİMİZİNDE BEBİŞİ OLSUN İNŞ:CüvCüv:

Çisemim sağol arkadaşım şuan ençok ihtiyacımız olan şey hayır dualarınız, canım toko yada nst çıkmayabilir çünkü o cihazlar 20 dk ölçüyo benin bazen 20 dk bir olurken bazen saate 1 oluyo cihazda çıkmasada drum sıklaşmasından korkuyo sen doktoruna nasıl hissetiğini anlat o zaten belirtileri anlıyacaktır birde onlar ellerinle karından da hissediyorlar amabirşey yok diyorsada endişe etme lütfen kafana takıp stresle kendinde yararma Allah korusun.
Buarada sen kaç haftalıksın canım

canım benim ilgine çok teşekkür ederim.ben 28 haftalık oldum.ALLAHA emanet ol:1hug:

arkadaşım inş 9 aylık dogum yaparsın dikkat et benimde erken dogumum oldu bel,kasık,ve kasılmalarım oluyordu ve ensonunda erken dogum oldu ve bebegim 24 saat yaşadı ve öldü çünkü arabada dogum yapdım yalovadaydım hastaneye yetişemedim neyse herkesde farklı oluyor ayaklarının altına yatık al başının altını boş bırak çocuk yukarda dursun bu aradada eşinle fazla beraber olma hatta poppona yakın koy yastıkları ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNHEPİMİZİNDE BEBİŞİ OLSUN İNŞ:CüvCüv:

sanada çok geçmiş olsun özgürcüm.ALLAH sanada güzel ,sağlıklı bir bebek nasip eder İNŞALLAH:1hug:

Mrb arkadaşlar ikiz bebek annesiyim ve kızlarıma 29 haftalık gebeyken erken doğum sancılarım başladı ve sağ kasığımda kasılma şikayetiyle doktoruna gittiğimde nst de cıktı iki gün serum tedavisinden sonra pre-par hap tedavisine basladik uç saatte bir yarim doz gebelik alerjisinin üstüne buhap ikinci bir azapti yanma hissi ve carpinti... Ama beni 33. Haftaya kadar idare edebildi kizlarim daha fazla beklemedi:KK66: su an beş ayliklar bu arada doğumun basladigini nişan ve kasilmalardan anladim ve asiri istahsizlik...

Selam konuyu gec gordum bende 28haftalik hamileyim karnimin bazen sag tarafi bazen sol tarafi bazense butun karnim taw kesiliyo ve agri yapiyo akintim artiyo ve butun karnimin sertlewmesi cok sik araliklarla oluya 2-3dakika suruyo bu kasilmalar erken dogum belirtisimi?

Selam konuyu gec gordum bende 28haftalik hamileyim karnimin bazen sag tarafi bazen sol tarafi bazense butun karnim taw kesiliyo ve agri yapiyo akintim artiyo ve butun karnimin sertleşmesi cok sık araliklarla oluya 2-3dakika suruyo bu kasilmalar erken dogum belirtisimi?
erken doğum riski olup olmadığını dr söylüyor bebeğin rahimde ki durumuna göre fikir sahibioluyorlar.. benim 2 gebeliğimde erken oldu ilki 4 hafta ikincisi 6 hafta önce geldi.. ve ben ikisinde de hiç bir sorun hissetmedim dr söylerdi bebek aşağıda rahime baskı var açılma var vs. diye doğuma gidene kadar ikisinde de belirti yaşamadım sadece doğuma bir kaç gün kala çok aşağıya iniyordu bebişler yani demem o ki erken doğum riskini sen hissedemeyebilirsin dr sor uyarırsa önlemini alman için tavsiye verir zaten..

Selam konuyu gec gordum bende 28haftalik hamileyim karnimin bazen sag tarafi bazen sol tarafi bazense butun karnim taw kesiliyo ve agri yapiyo akintim artiyo ve butun karnimin sertlewmesi cok sik araliklarla oluya 2-3dakika suruyo bu kasilmalar erken dogum belirtisimi?

erken doğum riski olup olmadığını dr söylüyor bebeğin rahimde ki durumuna göre fikir sahibioluyorlar.. benim 2 gebeliğimde erken oldu ilki 4 hafta ikincisi 6 hafta önce geldi.. ve ben ikisinde de hiç bir sorun hissetmedim dr söylerdi bebek aşağıda rahime baskı var açılma var vs. diye doğuma gidene kadar ikisinde de belirti yaşamadım sadece doğuma bir kaç gün kala çok aşağıya iniyordu bebişler yani demem o ki erken doğum riskini sen hissedemeyebilirsin dr sor uyarırsa önlemini alman için tavsiye verir zaten..

3 erken dogum yaptim.sunu soyleyebilirim benim ultrasonda herseyim normal cikiyordu.sanci cekiyorum artik duzenli bir sekilde ultrasonda yine herseyim normal serviks uzunlugu vs vs.sonuc 3 erken dogum kasilmalarim cok fazla olirda kasiklarimda surekli bir agri.
Kasilmalar ihmale gelmez nst iste doktorundan.

3 erken dogum yaptim.sunu soyleyebilirim benim ultrasonda herseyim normal cikiyordu.sanci cekiyorum artik duzenli bir sekilde ultrasonda yine herseyim normal serviks uzunlugu vs vs.sonuc 3 erken dogum kasilmalarim cok fazla olirda kasiklarimda surekli bir agri.
Kasilmalar ihmale gelmez nst iste doktorundan.
erken doğumun sancıyla da pek ilgisi yok bence açılmayla birlikte gelen sancıyla ilgisi var ilkimde sancım hiç yoktu ama 4 cm açılmıştım suni almak zorunda kaldım çünkü açılma var ama doğumu başlatacak sancı yoktu yani erken doğumun belli bir kuralı olmuyor demek istedim..

X