kızlar bizde nişanlımlan gittik. etek eşarp bluz bide ceket aldık. ama alışveriş yaparken o kadar kötü oldum ki. ben pahalı mağazalardan alışveriş yapıyorum diye sorun oldu. ama normaldede ordan yapıyorum. çaktırmadı ama bu saydıklarıma 400 e yakın para ödeyince bozuldu.
ayrıca düğüne az kaldı ama düğün alışverişi falan yok.. sinirlerim bozuluyor ya. etrafımızdaki herkes düğüne çamaşır ayakkabı çeşit çeşit kıyafet alıyor bizde bi tek sözden önce bide bayramdan önce alıyoruz. bayramlık alışverişi zaten adette var. alınması gerekiyor.....
annem kayınvalideme düğün alışverişi yapmayacakmısınız demiş. oda bozulmuş nişanlıma; biz bilmiyormuyuz gelinimize ne alacağımızı demiş.
annemde garibim o kadar iyi ki. bu zamana kadar hiç bişey demedi. sadece bunu deyinde sorun oluyor....
aslında kim olursa olsun dişli davranmak gerekiyor. o zaman değerin anlaşılıyor..
güle güle giy canım aldıklarını, iyi etmişsin. en azından sana bayramlık almışlar. sözden nişandan önce saba şunu alayım bunu alayım diyen adam (yok istemem diyordum), şimdilerde bayram alışverişine çıkalım bile demedi. neyse es geçtim. bayramda el öpmeye gittiğimde ise hiçbirşey vermediler kaldıki bilezik koçtan falan bahsediliyor. kayınvalidemler başka şehirdeler, onun için gittiğimde yatılı kaldım onlarda. döneceğim günün akşamı altın bir kolye hediye ettiler ki bunuda nişanlım söyledi, alın diye (ben yanlarında yoktum ama konuşmalarını duydum). incecik bir kolye.. hani arkadaşının doğum günü olur da alırsın ya öyle birşey. bayramda geline takılıcak birşey değil (maddi durumlarını bildiğim için bir beklentim vardı). bir tek anneme söyleyebildim böyle böyle oldu diye. kimseye, bayramda kayınvalidemler bu kolyeyi taktı demedim, zaten o kadar ince ki boynumda görülmüyor bile. onlara belli etmedim ama çok bozuldum orda. yinede mutlu olmuş gibi yaptım. bi kaç gün sonra nişanlıma söyledim, senmi seçtin o kolyeyi diye, hayır o annemle babamın hediyesi onlar aldı dedi ( adım gibi biliyorum almalarını o söyledi hemde ben evdeyken)ama sen beğenmedin sanırım dedi, bana sormadan böyle takı alma dedim. beğenmediysen gidip yenisini alırız dedi, kolyemi küpe mi falan diye laf döndü, kuyumcuya girdik baktık, beğenemedim oda öyle geçti gitti. o kadar dolmuşumki bu konuda ama nişanlımı çok seviyorum, varsın almasın diyorum ama böyle bayramdı seyrandı gelin kız hediye muhabbeti olunca içim acımıyor da değil hani
Aslında ailesi gıcık değil, aksine çok seviyorlar beni. Ya örf adet bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor, anlamadım gitti... Tam bu konuşma geçerken arada düğünde takılıcak bileziklerin lafı oldu, babam alır takar dedi. Hangi modeli beğendiğimi nasıl biliceksiniz dedim, adet böyledir kayınpeder gider alır geline takar dedi. İş adetlere kaldıysa ben hiç konuşmadım dedim, kız istemede babam kesim kesmedi şunu şunu alın diye. Siz nasıl uygun görürseniz dedi, nişanlımda tuttu "ama baban şunu şunu alın demedi" dedi. O kadar bozuldum ki.. Biz de herkes örf adet biliyor diye size bıraktık dedim. "Ne yani bizimkiler bilmiyor mu" dedi. Sustum. Biraz gerildik falan.. Sonra, sen nasıl istersen herşey öyle olucak, hiçbir konuda emri vaki yapmayız, herşey içine sinen olsun dedi. Henüz damat-gelin bohçalarını hazırlamamıştık. Annem bir dahaki ay bohça eksiklerinizi alalım dedi nişanlıma, yoksa bu gidişle bana çöp almayacaklar. Neler alıcaz diye sordu nişanlım, işte söyledim biz sana, sende bana elbise, ayakkabı, çamaşır vs diye söyledim. Sana alacağımız kıyafeti kınada (nişan kıyafetimi kendim almıştım ben, o yüzden kınada giyeceğim diye konuşmuştuk) giymeyecek misin, şimdi niye alalım dedi. Hem öyle abiye hemde normal kıyafet alıcaksın dedim, 1 tanemi dedi. Artık yüzsüz yüzsüz bende 1 tane 2 tane 3 tane 4 tane kaç tane alırsan dedim. Yani normal halini bilmesem cimri diycem ama hiç bir zaman eli boş gelmez, kutlu kutu tatlılar meyveler yiyecekler sürekli yağdırır. Birde, siz bana almayın boşuna masraf olmasın ben sana alırım dedi. Yahu bu alınacak şeyler ihtiyaçtan değilki, adetten sonuçta. Offf..
Cidden çok dolmuşum ben
Aslında ailesi gıcık değil, aksine çok seviyorlar beni. Ya örf adet bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor, anlamadım gitti... Tam bu konuşma geçerken arada düğünde takılıcak bileziklerin lafı oldu, babam alır takar dedi. Hangi modeli beğendiğimi nasıl biliceksiniz dedim, adet böyledir kayınpeder gider alır geline takar dedi. İş adetlere kaldıysa ben hiç konuşmadım dedim, kız istemede babam kesim kesmedi şunu şunu alın diye. Siz nasıl uygun görürseniz dedi, nişanlımda tuttu "ama baban şunu şunu alın demedi" dedi. O kadar bozuldum ki.. Biz de herkes örf adet biliyor diye size bıraktık dedim. "Ne yani bizimkiler bilmiyor mu" dedi. Sustum. Biraz gerildik falan.. Sonra, sen nasıl istersen herşey öyle olucak, hiçbir konuda emri vaki yapmayız, herşey içine sinen olsun dedi. Henüz damat-gelin bohçalarını hazırlamamıştık. Annem bir dahaki ay bohça eksiklerinizi alalım dedi nişanlıma, yoksa bu gidişle bana çöp almayacaklar. Neler alıcaz diye sordu nişanlım, işte söyledim biz sana, sende bana elbise, ayakkabı, çamaşır vs diye söyledim. Sana alacağımız kıyafeti kınada (nişan kıyafetimi kendim almıştım ben, o yüzden kınada giyeceğim diye konuşmuştuk) giymeyecek misin, şimdi niye alalım dedi. Hem öyle abiye hemde normal kıyafet alıcaksın dedim, 1 tanemi dedi. Artık yüzsüz yüzsüz bende 1 tane 2 tane 3 tane 4 tane kaç tane alırsan dedim. Yani normal halini bilmesem cimri diycem ama hiç bir zaman eli boş gelmez, kutlu kutu tatlılar meyveler yiyecekler sürekli yağdırır. Birde, siz bana almayın boşuna masraf olmasın ben sana alırım dedi. Yahu bu alınacak şeyler ihtiyaçtan değilki, adetten sonuçta. Offf..
Cidden çok dolmuşum ben
Cidden çok dolmuşum ben
Haklısın canım, kalpler kırılmadan atlatırız inşallah. Düğün döneminde ayrılıkların çoğu mal mülk eşya yüzünden çıkıyor. Ben nişanlımada söyledim, ben malda mülkte değilim davranışın beni üzdü, sanki önemsemiyormuş gibi babam alır takar dedin diye üzüldüm dedim. Birde nişanlım evin en küçüğü. Hiç olmadı 2 yıl öncesinde abisi evlenmiş. Kayınpederimde dedi, gelinime ne yaptıysam aynını yapıcam diye. Gelecek ay imam nikahımız kıyılcak, diyorum nişanlıma. Sana golü mehirde atıcam diye :) kabul etmem bende diyor, evlenemeyiz o zaman dedim gülüştük falan.. Valla şu güne kadar hiçbirşey istemedim, herşeye tamam dedim. Zatn imam soruyormuş gram altın olarak söylicekmişim, sorarım kaç gram takıcan düğünde diye, eğer az söylerse istediğim miktarı belirticemDiyorlar ya bazen, harcayan sürekli onu bunu isteyen adamı zora sokan yaranıyor diye, sanırım doğru. Ben onun bütçesine kıyamadıkça, alma gücü olmasına rağmen eşyaların bile hep en uygununa baktıkça böyle davranmıyor mu çileden çıkıyorum.. Ama birde yüzüme masum masum bakmıyormu, yakutumda sensin zümrütümde pırlantamda diyesim geliyor
tabiiki ailesinin demesi gerekiyor..
en azından bir arayıp kızım bir eksigin var mı demeleri lazım..
benimkilerde o yok masallah..
eksiğimi sormayı gectım dogru duzgun aramazlar bile..
aman aramasınlar zaten..
ben kimsede gormedım onların davranışlarını ..
tuhaflar biraz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?