• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar Kurban Bayramında nişanlımız ne alıcak?

kızlar bizde nişanlımlan gittik. etek eşarp bluz bide ceket aldık. ama alışveriş yaparken o kadar kötü oldum ki. ben pahalı mağazalardan alışveriş yapıyorum diye sorun oldu. ama normaldede ordan yapıyorum. çaktırmadı ama bu saydıklarıma 400 e yakın para ödeyince bozuldu.

ayrıca düğüne az kaldı ama düğün alışverişi falan yok.. sinirlerim bozuluyor ya. etrafımızdaki herkes düğüne çamaşır ayakkabı çeşit çeşit kıyafet alıyor bizde bi tek sözden önce bide bayramdan önce alıyoruz. bayramlık alışverişi zaten adette var. alınması gerekiyor.....

annem kayınvalideme düğün alışverişi yapmayacakmısınız demiş. oda bozulmuş nişanlıma; biz bilmiyormuyuz gelinimize ne alacağımızı demiş.
annemde garibim o kadar iyi ki. bu zamana kadar hiç bişey demedi. sadece bunu deyinde sorun oluyor....
aslında kim olursa olsun dişli davranmak gerekiyor. o zaman değerin anlaşılıyor..

güle güle giy canım aldıklarını, iyi etmişsin. en azından sana bayramlık almışlar. sözden nişandan önce saba şunu alayım bunu alayım diyen adam (yok istemem diyordum), şimdilerde bayram alışverişine çıkalım bile demedi. neyse es geçtim. bayramda el öpmeye gittiğimde ise hiçbirşey vermediler kaldıki bilezik koçtan falan bahsediliyor. kayınvalidemler başka şehirdeler, onun için gittiğimde yatılı kaldım onlarda. döneceğim günün akşamı altın bir kolye hediye ettiler ki bunuda nişanlım söyledi, alın diye (ben yanlarında yoktum ama konuşmalarını duydum). incecik bir kolye.. hani arkadaşının doğum günü olur da alırsın ya öyle birşey. bayramda geline takılıcak birşey değil (maddi durumlarını bildiğim için bir beklentim vardı). bir tek anneme söyleyebildim böyle böyle oldu diye. kimseye, bayramda kayınvalidemler bu kolyeyi taktı demedim, zaten o kadar ince ki boynumda görülmüyor bile. onlara belli etmedim ama çok bozuldum orda. yinede mutlu olmuş gibi yaptım. bi kaç gün sonra nişanlıma söyledim, senmi seçtin o kolyeyi diye, hayır o annemle babamın hediyesi onlar aldı dedi ( adım gibi biliyorum almalarını o söyledi hemde ben evdeyken) :14::14: ama sen beğenmedin sanırım dedi, bana sormadan böyle takı alma dedim. beğenmediysen gidip yenisini alırız dedi, kolyemi küpe mi falan diye laf döndü, kuyumcuya girdik baktık, beğenemedim oda öyle geçti gitti. o kadar dolmuşumki bu konuda :14::14: ama nişanlımı çok seviyorum, varsın almasın diyorum ama böyle bayramdı seyrandı gelin kız hediye muhabbeti olunca içim acımıyor da değil hani

güle güle giy canım aldıklarını, iyi etmişsin. en azından sana bayramlık almışlar. sözden nişandan önce saba şunu alayım bunu alayım diyen adam (yok istemem diyordum), şimdilerde bayram alışverişine çıkalım bile demedi. neyse es geçtim. bayramda el öpmeye gittiğimde ise hiçbirşey vermediler kaldıki bilezik koçtan falan bahsediliyor. kayınvalidemler başka şehirdeler, onun için gittiğimde yatılı kaldım onlarda. döneceğim günün akşamı altın bir kolye hediye ettiler ki bunuda nişanlım söyledi, alın diye (ben yanlarında yoktum ama konuşmalarını duydum). incecik bir kolye.. hani arkadaşının doğum günü olur da alırsın ya öyle birşey. bayramda geline takılıcak birşey değil (maddi durumlarını bildiğim için bir beklentim vardı). bir tek anneme söyleyebildim böyle böyle oldu diye. kimseye, bayramda kayınvalidemler bu kolyeyi taktı demedim, zaten o kadar ince ki boynumda görülmüyor bile. onlara belli etmedim ama çok bozuldum orda. yinede mutlu olmuş gibi yaptım. bi kaç gün sonra nişanlıma söyledim, senmi seçtin o kolyeyi diye, hayır o annemle babamın hediyesi onlar aldı dedi ( adım gibi biliyorum almalarını o söyledi hemde ben evdeyken) :14::14: ama sen beğenmedin sanırım dedi, bana sormadan böyle takı alma dedim. beğenmediysen gidip yenisini alırız dedi, kolyemi küpe mi falan diye laf döndü, kuyumcuya girdik baktık, beğenemedim oda öyle geçti gitti. o kadar dolmuşumki bu konuda :14::14: ama nişanlımı çok seviyorum, varsın almasın diyorum ama böyle bayramdı seyrandı gelin kız hediye muhabbeti olunca içim acımıyor da değil hani

çok haklısın cnm valla ben nişanlanmadan önce bu muhabbetler bana komik gelirdi duyardım felan arkadaşlardan aman ben sevdiğimle nişanlanayım o günleri göreyim başka bişey istemem derdim...Ahh..ahhhh hiç öyle olmuyor valla.Bunlar için insan sevdğini kırar mı dediğim herseyı kendım de yaptım ne yazıkkı ...ben bile tanıyamıyorum kendimi bazen ama durup bi düşünmek lazım tekrar tekrar..

seni de çok iyi anlıyorum cnm yine nişanlın bak gidelim alalım demiş..begenmemezlık yapma bıdakıne işte öylece kalır o orda...gidelim dediyse az cok hosuna gıden bişey olur onu al da içinde kalmasın en azından

ailesi de gıcıkmış gercekten zavallı nişanlın arada kaldı demkkı sana caktırmıyor onlar aldı dıye mutlu ol istiyor.Mahcu demkki sana karşı :30::30:...Ailesini kotuleme ama nışanlına felan sakın kimse ailesinin kötülenmesini istemez.Durduk yere keyfini kaçırmama ya bak diycem her ne kadar işe yaramaycağını bilsem de ..:40:

Aslında ailesi gıcık değil, aksine çok seviyorlar beni. Ya örf adet bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor, anlamadım gitti... Tam bu konuşma geçerken arada düğünde takılıcak bileziklerin lafı oldu, babam alır takar dedi. Hangi modeli beğendiğimi nasıl biliceksiniz dedim, adet böyledir kayınpeder gider alır geline takar dedi. İş adetlere kaldıysa ben hiç konuşmadım dedim, kız istemede babam kesim kesmedi şunu şunu alın diye. Siz nasıl uygun görürseniz dedi, nişanlımda tuttu "ama baban şunu şunu alın demedi" dedi. O kadar bozuldum ki.. Biz de herkes örf adet biliyor diye size bıraktık dedim. "Ne yani bizimkiler bilmiyor mu" dedi. Sustum. Biraz gerildik falan.. Sonra, sen nasıl istersen herşey öyle olucak, hiçbir konuda emri vaki yapmayız, herşey içine sinen olsun dedi. Henüz damat-gelin bohçalarını hazırlamamıştık. Annem bir dahaki ay bohça eksiklerinizi alalım dedi nişanlıma, yoksa bu gidişle bana çöp almayacaklar. Neler alıcaz diye sordu nişanlım, işte söyledim biz sana, sende bana elbise, ayakkabı, çamaşır vs diye söyledim. Sana alacağımız kıyafeti kınada (nişan kıyafetimi kendim almıştım ben, o yüzden kınada giyeceğim diye konuşmuştuk) giymeyecek misin, şimdi niye alalım dedi. Hem öyle abiye hemde normal kıyafet alıcaksın dedim, 1 tanemi dedi. Artık yüzsüz yüzsüz bende 1 tane 2 tane 3 tane 4 tane kaç tane alırsan dedim. Yani normal halini bilmesem cimri diycem ama hiç bir zaman eli boş gelmez, kutlu kutu tatlılar meyveler yiyecekler sürekli yağdırır. Birde, siz bana almayın boşuna masraf olmasın ben sana alırım dedi. Yahu bu alınacak şeyler ihtiyaçtan değilki, adetten sonuçta. Offf..
Cidden çok dolmuşum ben :ssz:

Aslında ailesi gıcık değil, aksine çok seviyorlar beni. Ya örf adet bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor, anlamadım gitti... Tam bu konuşma geçerken arada düğünde takılıcak bileziklerin lafı oldu, babam alır takar dedi. Hangi modeli beğendiğimi nasıl biliceksiniz dedim, adet böyledir kayınpeder gider alır geline takar dedi. İş adetlere kaldıysa ben hiç konuşmadım dedim, kız istemede babam kesim kesmedi şunu şunu alın diye. Siz nasıl uygun görürseniz dedi, nişanlımda tuttu "ama baban şunu şunu alın demedi" dedi. O kadar bozuldum ki.. Biz de herkes örf adet biliyor diye size bıraktık dedim. "Ne yani bizimkiler bilmiyor mu" dedi. Sustum. Biraz gerildik falan.. Sonra, sen nasıl istersen herşey öyle olucak, hiçbir konuda emri vaki yapmayız, herşey içine sinen olsun dedi. Henüz damat-gelin bohçalarını hazırlamamıştık. Annem bir dahaki ay bohça eksiklerinizi alalım dedi nişanlıma, yoksa bu gidişle bana çöp almayacaklar. Neler alıcaz diye sordu nişanlım, işte söyledim biz sana, sende bana elbise, ayakkabı, çamaşır vs diye söyledim. Sana alacağımız kıyafeti kınada (nişan kıyafetimi kendim almıştım ben, o yüzden kınada giyeceğim diye konuşmuştuk) giymeyecek misin, şimdi niye alalım dedi. Hem öyle abiye hemde normal kıyafet alıcaksın dedim, 1 tanemi dedi. Artık yüzsüz yüzsüz bende 1 tane 2 tane 3 tane 4 tane kaç tane alırsan dedim. Yani normal halini bilmesem cimri diycem ama hiç bir zaman eli boş gelmez, kutlu kutu tatlılar meyveler yiyecekler sürekli yağdırır. Birde, siz bana almayın boşuna masraf olmasın ben sana alırım dedi. Yahu bu alınacak şeyler ihtiyaçtan değilki, adetten sonuçta. Offf..

Anladım cnm bizimkilerinde ilk oğlu benim annem babamda bişey istemdi hatta annem sordu bana sana altın istiyelim mi felan adettendir dedi bende siz bilirsiniz dedim babamda ne istiycez onlar zaten elinden geleni yapar dedi....

istesemiydik felan dıye düşünmeye başlamadım deil bende :)

zaten takcakları 5 -6 bilezik mecbur yani daha aşağsını takarlar mı bilemem..sana da oyle olur..gercı bızım karsı komusya 10 tane taktılar sozunde duşun :)

ya bileziğni kendın semelısın bence ne alaka kayınpeder secermiş...herkes kendı secıyor cunku şimdi..gidiolar kız secıyor alıyolar. sankı sen gıdınce gramına mı bakıosun acaba ondan mı istemyoralr..

ben gıtım nişan yuzugu için saf gb en ucuzlara bakıyomruusmm satıcı soyledı gelın hanım cok tokgozlu felan..oysakı ben altından işelemsinden hiç anlamam parmagıma yakısana bakarım...

işte diyorum ya bazen adet dıye tuttururlar bazende adet neymiş onlar eskıde kaldı derler...

bizimklerinde ılk cocugu oldgu ıcın pek bı haberlerı yok ne olup bıttgınden kayınvaldem bana soruyor arada :50: ben nerden bıleyım yahu...

bizde konu komusdan duydugmuzu yapıyoruz onlara :52::52:

valla düğün 40 düğüm demişler :26:

inş. kalpler kırılmadan su donemı atlatırız cnm tüm nişanlı kızlar ve kendım ıcın istegım bu:54:

Anladım cnm bizimkilerinde ilk oğlu benim annem babamda bişey istemdi hatta annem sordu bana sana altın istiyelim mi felan adettendir dedi bende siz bilirsiniz dedim babamda ne istiycez onlar zaten elinden geleni yapar dedi....

zaten takcakları 5 -6 bilezik mecbur yani daha aşağsını takarlar mı bilemem..sana da oyle olur..gercı bızım karsı komusya 10 tane taktılar sozunde duşun :)

ya bileziğni kendın semelısın bence ne alaka kayınpeder secermiş...herkes kendı secıyor cunku şimdi..gidiolar kız secıyor alıyolar. sankı sen gıdınce gramına mı bakıosun acaba ondan mı istemyoralr..

ben gıtım nişan yuzugu için saf gb en ucuzlara bakıyomruusmm satıcı soyledı gelın hanım cok tokgozlu felan..oysakı ben altından işelemsinden hiç anlamam parmagıma yakısana bakarım...

işte diyorum ya bazen adet dıye tuttururlar bazende adet neymiş onlar eskıde kaldı derler...

bizimklerinde ılk cocugu oldgu ıcın pek bı haberlerı yok ne olup bıttgınden kayınvaldem bana soruyor arada :50: ben nerden bıleyım yahu...

inş. kalpler kırılmadan su donemı atlatırız cnm tüm nişanlı kızlar ve kendım ıcın istegım bu:54:

Haklısın canım, kalpler kırılmadan atlatırız inşallah. Düğün döneminde ayrılıkların çoğu mal mülk eşya yüzünden çıkıyor. Ben nişanlımada söyledim, ben malda mülkte değilim davranışın beni üzdü, sanki önemsemiyormuş gibi babam alır takar dedin diye üzüldüm dedim. Birde nişanlım evin en küçüğü. Hiç olmadı 2 yıl öncesinde abisi evlenmiş. Kayınpederimde dedi, gelinime ne yaptıysam aynını yapıcam diye. Gelecek ay imam nikahımız kıyılcak, diyorum nişanlıma. Sana golü mehirde atıcam diye :) kabul etmem bende diyor, evlenemeyiz o zaman dedim gülüştük falan.. Valla şu güne kadar hiçbirşey istemedim, herşeye tamam dedim. Zatn imam soruyormuş gram altın olarak söylicekmişim, sorarım kaç gram takıcan düğünde diye, eğer az söylerse istediğim miktarı belirticem :D Diyorlar ya bazen, harcayan sürekli onu bunu isteyen adamı zora sokan yaranıyor diye, sanırım doğru. Ben onun bütçesine kıyamadıkça, alma gücü olmasına rağmen eşyaların bile hep en uygununa baktıkça böyle davranmıyor mu çileden çıkıyorum.. Ama birde yüzüme masum masum bakmıyormu, yakutumda sensin zümrütümde pırlantamda diyesim geliyor :52:

Haklısın canım, kalpler kırılmadan atlatırız inşallah. Düğün döneminde ayrılıkların çoğu mal mülk eşya yüzünden çıkıyor. Ben nişanlımada söyledim, ben malda mülkte değilim davranışın beni üzdü, sanki önemsemiyormuş gibi babam alır takar dedin diye üzüldüm dedim. Birde nişanlım evin en küçüğü. Hiç olmadı 2 yıl öncesinde abisi evlenmiş. Kayınpederimde dedi, gelinime ne yaptıysam aynını yapıcam diye. Gelecek ay imam nikahımız kıyılcak, diyorum nişanlıma. Sana golü mehirde atıcam diye :) kabul etmem bende diyor, evlenemeyiz o zaman dedim gülüştük falan.. Valla şu güne kadar hiçbirşey istemedim, herşeye tamam dedim. Zatn imam soruyormuş gram altın olarak söylicekmişim, sorarım kaç gram takıcan düğünde diye, eğer az söylerse istediğim miktarı belirticem :D Diyorlar ya bazen, harcayan sürekli onu bunu isteyen adamı zora sokan yaranıyor diye, sanırım doğru. Ben onun bütçesine kıyamadıkça, alma gücü olmasına rağmen eşyaların bile hep en uygununa baktıkça böyle davranmıyor mu çileden çıkıyorum.. Ama birde yüzüme masum masum bakmıyormu, yakutumda sensin zümrütümde pırlantamda diyesim geliyor :52:

anam sen aynı bensin valla :( giderim en uygununa bakarım kıyafette felan...bazı kızlar hıc acımıyor dedğin gb onlardan kıymetlisi de yok o zmn :( bu ne çeşit bi ironidir ya cok aldıran kızlar değerli oluyor biz gb düşünenler değersiz ...

ya sen kafana takma abisi evlenmiş ya onunde orenk o gelıne ne yapıldıysa sana da aynısını yaparlar eksgnı yapmazlar merak etme...zaten adaletlı olanda bu dhaa fazlasını ıstedgınle kalırsın bizim dini nıkahımız duugnden hemne once olur dugunde yaza
sen istedıgın mihri soyle bende ileteyım ya 100 gr m altın felan deniyormuş galıba oel duydum :1::1::1:

100 gr ne kaar eder onu bıle bılmem...zaten bıraz formalıte o yapılıor mu bılmıyorum bosnaınca mı ne alınıyor galıba..Allah o gunlerı gostermesin...

dini nikah hakkında genıs caplı bılgı beklıyorum o zmn senden )

Sen kafana takma hiç böyle ...Malum eltin varmış adaletlı bi babaysa ona yaptıgnı sana da keısn yapar ...ondan fazlasını istemekte sana yakışmaz bence

:20::20:

Eltim mehir olarak ya hac yada umre istemiş, eşide bunu ömrünün sonuna kadar gerçekleştirmek zorunda. Birde dedi, mehir olarak bunu isteyince çok duygulandım diye, inşallah nasip olur giderler dedim. Ama ikimizde farklı kişileriz sonuçta, kimseyi kimseyle kıyaslama dedim. Mehir, dinimizce gelinindir. Ve hiç birşekilde geri alınmaz boşanma olsa dahi. Mehrin amacıda zaten, ayrılık vs olursa kadın kendine bir kaç ay bakabilsin diyedir. Bir kısmı düğünden önce bir kısmı düğünden sonra, yada tamamı düğünden önce olarak 2 ye ayrılıyordu yanılmıyorsam. Zaten düğünde belli bi miktar bilezik takıcaklar, sorarım kaç gram takıcan diye. Totalde 200 gr olucak şekilde tamamlamasını istiycem. Aç gözlü gelin ChocolateMilk oldum :27:

200 grm altın cok değil mi ya ne kadar ediyorki benim nişanlım öğretmen babasıda babamın iş yerinden emekli bilemdim şimdi

biraz fazla geliyotr kulaga düğün arefesi zaten hersey goze batıyor malum hersye para

ama evlendıkten sonra lımı sıkıntı olmaz dıye dusnuyorum...ben pek anlamam bu konularda n

ama eger hakkın oldugnu düşünüyrsan iste...

yalnız eltının yanında senın sozlerın onlarda big bang etkısı yaratır soyleyım :)))

tabıkı herkes farklı ona süphe yok...

ama su durumda sana ne derler bilemem :))

bekleyıp gorelım bak yaz buryaa merak edıoyrum alıncak mı dıye:52::52::52:

Valla yarısını düğünden önce yapsın yarısını düğünden sonra :D ne zaman isterse... Bizim orda 10 bilezikten aşağı takılmaz. Oda hemen hemen 200 gr a denk geliyor. 5 tane normalde kendisi takıcak olsa, 5 tanede isteme lüksüm olsun şu güne kadar çöp almadılar. Şuda yanlış anlaşılmasın, eltim kayınvalidem kayınpederim çok seviyorlar beni. Ben kayınpederimden istemicem zaten, eşimden isticem. Nişanlım mühendis çok şükür iyide kazanıyor. Hem zatn alacağı altın yine kendisinin olucak, düğünden sonra bankaya koyucaz, ev araba alırsak üstüne bozdurcaz. Yani farkeden birşey olmuycak.. Ben burda okudum 500 gr bile isteyen var. Kuzenimin yeni kıyıldı nikahı, 60 gr takabilirim demiş. Oda kabul etmiş. Ama bayramda alışverişler vs gidip bir takıma 400 tl vermiş. Yani gözüm cidden malda mülkte değil, gidipde bir takıma elbiseye hayatta 400 tl vermem, işte ordan burdan kıstıklarımı altın olarak taksın, zaten ayrımız gayrımız olmayacak diye düşünüyorum. pek sevgili sevdiceğim ne düşünür bu konuda bilmiyorum tabi :52: bu arada konu çok farklı yerlere taşındı, bayram alışveirşinden:33:

benimkilerde öyle hatta ben kurbanda kendim aldım hiç alalım demediler ailesi olsun nişanlım olsun bende harcama yapmıyorum evleneceğiz diye inadına gittim baştan aşağı aldım tabi bayramda cok beğendiler insan beğenirken derki aslında bizim almamız lazım de dimi tık yok . araama konusuda aynı şekilde ben aramadıgım sürece nasılsın napıyorsun diyen yok. ama karar verdim arada annesi oturmaya cagırıyor gitmicem artık (iki bayram geçti bize gelmediler)

tabiiki ailesinin demesi gerekiyor..
en azından bir arayıp kızım bir eksigin var mı demeleri lazım..
benimkilerde o yok masallah..
eksiğimi sormayı gectım dogru duzgun aramazlar bile..
aman aramasınlar zaten..:19:
ben kimsede gormedım onların davranışlarını ..
tuhaflar biraz..

Back