• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar Kurban Bayramında nişanlımız ne alıcak?

Bizimkilerde aynı seninki gibi canım. Ne ararlar ne sorarlar ne de gelin diye bir şeyler yaparlar. Bende ilk defa gördüm böyle bir aile. İnsanı üzüyor doğrusu.

ayy canım herkese kendi derdi buyuk gelirmiş ya..
sanki benım yasadıgımı kımse yasamamıs gibi geliyor..
nişanımı bile burnumdan getırdıler..
ıstemeye geldiklerinde bile..
o yuzden aramasınlar hiç..
ıstemıyorum..
ama ailem ve cevrem sordugunda aramıyorlar demeye utanıyorum:43:
sizin bir sorununuz oldu mu canım?

Bizim isteme oldu, söz oldu canım. Nişan olucaktı nişanı mahvettiler. O yüzden iptal oldu. Hiç birşeylerini görmedim bu güne kadar. Hadi onu da geçtim hem suçlu hem de güçlü tavırları çok sinir bozucu. Bende o yüzden aramam, sormam, gitmem pek.

Bizim isteme oldu, söz oldu canım. Nişan olucaktı nişanı mahvettiler. O yüzden iptal oldu. Hiç birşeylerini görmedim bu güne kadar. Hadi onu da geçtim hem suçlu hem de güçlü tavırları çok sinir bozucu. Bende o yüzden aramam, sormam, gitmem pek.

ahhh ahhh be canım..hangi birini anlatayım..
nişana gelirken(istanbuldan geliyorlar bunlar) gelmişken anıtkabiri mi gezmeler...
nişana geldiler ooyle oturmaları mı..
babamlar masayı sndalyeyı dizerken cekirdek mi çitlemelerrrr...
oyle sinema gibi izlemeler mii gülüşmeler miii...
getirdikleri bohcadaki makyaj malzemelerinin yeni olmadıgını mııı(baya bildigin kullanılmış..:53:)
hangi birini sayayım....
gelmişler nişan bitmiş imam bulunsaymış da imam nikahı kıyılsaymış keske..
erken geleydiniz de ayarlasydınız demi..
allahım sanki kız babası ayarlayacak bunları hey yarabbim..
tüm bunlara yanmayım da acaba milletin ayıplamasını dinlememe mi yanayım ben?
hatır işte herşey hatır...

nişana gelirken(istanbuldan geliyorlar bunlar) gelmişken anıtkabiri mi gezmeler...
getirdikleri bohcadaki makyaj malzemelerinin yeni olmadıgını mııı(baya bildigin kullanılmış..:53:)
hangi birini sayayım....

ah cnm ah gerçekten sevdiklerimiz olmasa işin içinde o kadar seye katlanılomaz gercekten kendi kızları yok mu bunların herkes kendı kzına en ıyısını ıster ama gelinine yapmaz maalesef :43:

Allah iyilerle karsılastrısın hep

ah cnm ah gerçekten sevdiklerimiz olmasa işin içinde o kadar seye katlanılomaz gercekten kendi kızları yok mu bunların herkes kendı kzına en ıyısını ıster ama gelinine yapmaz maalesef :43:

Allah iyilerle karsılastrısın hep

wallhi canım eger bunları biz yapsaydık onlar hatır dinlerler miydi? tartışılır...

hangi birini sayayım....

ayyyy ben gibileride varmış bende k.validemde şikayetçiyim duysunnn sesimiiiiiiiiii

tabiiki ailesinin demesi gerekiyor..
en azından bir arayıp kızım bir eksigin var mı demeleri lazım..
benimkilerde o yok masallah..
eksiğimi sormayı gectım dogru duzgun aramazlar bile..
aman aramasınlar zaten..:19:
ben kimsede gormedım onların davranışlarını ..
tuhaflar biraz..

arama sorma söyle olur bendede, evi ararlar annemle konusurlar beni sorarlar aradabir okadar.
bende hicbirsey istemiyorum kendilerinden kendileri derse oluyor yoksa yok, genelde sessizler hediye
konusuna gelince is.

canım sen ne yasadın hayırdır?

bizimkinin anası babası nişan yaptık 1tl harcamadılr gıcık oldum onlara hemdeee çokkkkkkkkk...sevgilim öğrenciyken bi 10gr bilezik yapmış anası hemen onu ben takyım bir on grmda babana al demiş geldiler kuyumcudayız takı seti bakarken aklıma geldi dedim onuda getirde 20 gram alalım bitane taksınlar pehhhh bir getirdi incecik mi incecik elaleme rezillik diyecekler o kadar isteyeni varken onca km uzaktan aldı taktıklarına bak üstelik bn düğün gibi bir nişan yapmışken

hangi birini sayayım....

bana öyle geliyorki, artik erkek tarafi gelin tarafiymis gibi naz yapiyor herseye burunlarini sokuyor
kiz tarafi herzaman alttan alan taraf oluyor! Demekki sirf bende öyle degilmis herkesde öyleymis
yazik....!

hangi birini sayayım....

bana öyle geliyorki, artik erkek tarafi gelin tarafiymis gibi naz yapiyor herseye burunlarini sokuyor
kiz tarafi herzaman alttan alan taraf oluyor! Demekki sirf bende öyle degilmis herkesde öyleymis
yazik....!

yani sadece o olsa oda ii kadın kuyumcuda yanıma gelip eltimi gösterip ben deryaya dha kalının aldım ben deryaya şunu aldım diyo abi almıyorsun eywallah daha ne halt etmeye bna ikide bir diyorsun bananeee.... Ya anne baba olarak hiçbirşey yapmadılar üstelik kadın patavtsızmı patavatsız ortadan konuşup duruyor gittiğinden beni gelinim deyip 1 kez aramadı eylülden beri annemler 2 kez aradı dün onlarada dedim arayıpta kaldırmayın bir taraflarını kndilerini ne zannediyorlarsa görgüden adap kurallarından hiç haberi yok onların allahtan nişanlım çok başka onlardan

bizimkinin anası babası nişan yaptık 1tl harcamadılr gıcık oldum onlara hemdeee çokkkkkkkkk...sevgilim öğrenciyken bi 10gr bilezik yapmış anası hemen onu ben takyım bir on grmda babana al demiş geldiler kuyumcudayız takı seti bakarken aklıma geldi dedim onuda getirde 20 gram alalım bitane taksınlar pehhhh bir getirdi incecik mi incecik elaleme rezillik diyecekler o kadar isteyeni varken onca km uzaktan aldı taktıklarına bak üstelik bn düğün gibi bir nişan yapmışken

valla canım bilezik konusunda da var benim:)) bak hatırlattın.:)
annesi alacaktı guya:1:
nişanda bana diyoki nişanlım bilezigini ben aldım haaa:53:
dedim niye annenler almadı?
onların durumu sıkışık dedi..
dedim onlar da sıkısıksa biz atalım knedimizi bir yerden dedim..
kıyamam onu da 20 gr burma almış:16:
sıkısık ailenin de 2 tane evi 1 tane arabası var altlarında..
biri kendilerinin evleri..
biri kirada..maasları saymıyorum..annesi de calısıyor..
babası emekli maası var ve hala çalışıyor..
emekli maasa ekstra geliri var yani..
allahtan sıkışıklar yanii..:19:

yani sadece o olsa oda ii kadın kuyumcuda yanıma gelip eltimi gösterip ben deryaya dha kalının aldım ben deryaya şunu aldım diyo abi almıyorsun eywallah daha ne halt etmeye bna ikide bir diyorsun bananeee.... Ya anne baba olarak hiçbirşey yapmadılar üstelik kadın patavtsızmı patavatsız ortadan konuşup duruyor gittiğinden beni gelinim deyip 1 kez aramadı eylülden beri annemler 2 kez aradı dün onlarada dedim arayıpta kaldırmayın bir taraflarını kndilerini ne zannediyorlarsa görgüden adap kurallarından hiç haberi yok onların allahtan nişanlım çok başka onlardan

iyi bari nisanlin baskaysa sanslisin, benim nisanlimda baska ama hicbi fayda etmiyo cünkü
annesi babasina kendi fikrini söyleyemeyecek kadar saygili. Bence biraz abartiyor, kendi fikrini söylemiyor
sözlerinden cikmiyor cok zor bir durum!

canıııımmm...yaa biz senınle harfi harfine aynı kaderi yaşıyoruz yaaa:1:

yazik bayagi sikisiklarmis ya acidim simdi!
Genelde öyle olur, benim nisanlim okuyor ek is yaparak para biriktirdi bana
kiz istemeye gelirken cicegi cikolatayi kendisi ödedi
bayramin birinde altin taktilar boynuma onuda o biriktirdi yani
ailesi bisey yapmiyo

bizimki bir garip kadın yaaa şimdi sofra hazırlıyoruz annemle çeşit çeşit salatalar yemekler millet oturmadan gelip çatallıyor ben acıktım diye bu 1 değil 2 değil...Kahve içer kahvaltıdan sonra her gün yaptım götürdüm o istemeden sedece bigün eline sağlık dedi:47: mağazada nişan alışverişindeyiz sevglme kol düğmeli gömlek alıyoruz diğer uçtan bu ucuna bağırıyo bir ton gömlek varda ne diye alıyorsun lkızım sen kendine al dedi utandımmmmm:17: sonra hemen onu eve braktık yalnız çıktık :35: sevgilimde annesinin böyle olduğunu çok patavatsız olduğunu onu kabulleneceğimizi söyledi...Sen evet de geç dedi saygıda kusur etme rica ediyorum dedi ben kendi paramı kazanıyorum kimse karışamaz dünyaları ayaklarına sererim kimse umurumda olmaz dedi bayıldımmmmmmmmmmm onun hatırına ne derse dedin umurumda değil kocam benmle olduktan sora:16::54::54:

bizim kaynana da cok patavatsızdır walla...
nişan günü yazık amcam kosturdu nasıl yoruldı kıyamam:43:
dedim ayy amcam da cok yoruldu yaa
kaynana hanım ee yorulcak tabii olcak boyle seyler dedi..
ben dondum kaldım..
olacaksa sen neden bişeye elini atmadın??
senın de oglunun nişanıydı..
kendi kendime nişanlanmıyorum yaaa..
ya kızlar yemın ederim suyunu bile annemden istedi yaa:47:
o kadar kalkmadı yerinden yani...

ya ben de şeyi çok merak ediyorum annem kurbanda alınanları giymeyeceksin onlar valizine konacak diyo. düğünden önce de birkaç kat kıyafet alınıyo ya tıpkı onun gibi hepsi valizinde olacak diyo dün nişanlı bir arkadaşım da aldıklarını giymezsen ayıp asıl bizim orda dedi :) çok karışık valla :)

ya ben de şeyi çok merak ediyorum annem kurbanda alınanları giymeyeceksin onlar valizine konacak diyo. düğünden önce de birkaç kat kıyafet alınıyo ya tıpkı onun gibi hepsi valizinde olacak diyo dün nişanlı bir arkadaşım da aldıklarını giymezsen ayıp asıl bizim orda dedi :) çok karışık valla :)

canim bayram icin alinanlar bayramda giyilir, dügünden önce bohcadada giyecekler olur onlari saklarsin ilerde giyersin dügünden sonra

Back