• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar Kurban Bayramında nişanlımız ne alıcak?

kızlar nişanlımla alışverişe gıttık

bluz
pantolon
hırka
çizme
iç çamaşırı
çanta

kayınvalidem onu bohcalayıp getırcekmiş (bi de nişanlım yenı atandıgı ıcın aılemede ufak tefek hedıyler aldı)

aldık ...

burda yani konyada adetmiş komsular dedi bizde ona bi bohça hazırlıyormusuz

ona da (kendi secti)

gomlek

pantolon

ev terliği

annemim ordugu bi kazak

bir atkı

iç çamasırı

kardeşine bi bluz

havlu

lif

çorap

felan koyduk bu gün götürüyoruz kızlar...

bide annem bi tepsi baklava yaptı bayram oncesi geliz kız yapar gotururmus aslında ben bilmedıgım ıcın annem yaptı işte

akşam gidiyoruz sizde böyle adetler var mı ya :( yoksa bu konyalılar bizi kekliyor mu

ne nişanlım ne de ailesi bişeyden söz ettı bole sırf komsular dedi diye yapıyoruz:47::47:

yorumlarınızı beklıyorum ..sizce koyduklarımız yeterli mi?

kızlar bizde nişanlımlan gittik. etek eşarp bluz bide ceket aldık. ama alışveriş yaparken o kadar kötü oldum ki. ben pahalı mağazalardan alışveriş yapıyorum diye sorun oldu. ama normaldede ordan yapıyorum. çaktırmadı ama bu saydıklarıma 400 e yakın para ödeyince bozuldu.

ayrıca düğüne az kaldı ama düğün alışverişi falan yok.. sinirlerim bozuluyor ya. etrafımızdaki herkes düğüne çamaşır ayakkabı çeşit çeşit kıyafet alıyor bizde bi tek sözden önce bide bayramdan önce alıyoruz. bayramlık alışverişi zaten adette var. alınması gerekiyor.....

annem kayınvalideme düğün alışverişi yapmayacakmısınız demiş. oda bozulmuş nişanlıma; biz bilmiyormuyuz gelinimize ne alacağımızı demiş.
annemde garibim o kadar iyi ki. bu zamana kadar hiç bişey demedi. sadece bunu deyinde sorun oluyor....
aslında kim olursa olsun dişli davranmak gerekiyor. o zaman değerin anlaşılıyor..

onlar istanbulda oturuyorlar..
isteme olayından bir ay sonra iade-i ziyaret yaptık..
işte bu alışverişi falan konusuyoduk..
e bohcası falan var ya bu işin..alışveriş denınce ne anlasılır hersey degil mi..
benim onden begenecegimi kararlastırdık..alışveriş ankarada olcaktı cunku..
neyse ben herseyımı begendim ayırttım kaporamı verdim..
nişanlım ankaray geldiğinde alacaz..
neyse nişanlım ankaraya geliyor..inene kadar aramıslar..
neymiş efendım benım secmem olmazmısş
kendileri almalıymış..
ben onları almayacakmısım ordan knedileri yapacaklarmısş...
bana da bunu son dakika soyluyolar..ben herseyi ayarladıktan sonra..
neyse oturuyoruz bir yerde telefon ettiler yıne..
eniştesi benimle konusmak istedi..
kızım sen bohcayı ordan alma burdan yapsınlar abes olur senın begenmen dedi:53:
ya inanabiliyor musunuz eniştesi yaa eniştesi!!lan sanane benim iç çamasırlarımdan terbiyesiz!!
senın yaptıgın abes degil mi??
neyse eyvallah dedik sustuk..
nişanlım madem begenmişsin ben kendi paramla alacam dedi..hgittik aldık..
allahtan almışız..nişanda bir bohca getırdıler..
80 beden içi boş sutyen 1 adet..
sanki ben nadide sultanım..minicik seyler zaten nasıl takacaksam...
gecelik medium almışlar..
zayıf bişeyim zaten small bile bol oluyo..
bir tane pijama yok ..ne biliyim ekstradn bir soyle fantezi urun yok..
bornoz yok bişey yok..
makyaj urunleri de kullanılmış:53:
tahminim kızlarının kullandıgı seyleri koymuş...
alah askına buna çüşş denmez de ne denir?

benim nişan bohçamda senin kine yakındı üzülme.
şatafatla geldi bizim sandıklar bohçalar. bi güzel paketlenmiş ki. bizde kız tarafı olarak ahım şahım bişey sandık.
bi açtılar şok oldum. kayınvalidem yine güzel şeyler koymuş kendince. mesela 5-6 takım iç çamaşırı 5-6 beden büyükler bana:)
kayın validemin eltisinin tekinin bohçasında hacı seccadesi vardı hadi onu geç kullanılmış patik getirmiş ya. bildiğin yıpranmış patik.
annem gelen komşulara falan gösteriyordu bohçaları utanarak. yıpranmış şeyleri göstermemeye çalışarak. :(
el öpmeye giderken sen ona çok iyi şeyler götürde utansın diyor annem...

Bizdede adet kurban keser kızın nişanlısı kız için.Anlamıda şudur bu kız artık benim kanatlarımın altında o nedenle ona farz olan kurbanı kesmekte bana düşer erkek olarak gibi.Benim ablama hem kurban kesip getirmişlerdi hemde bilezik alınmıştı.Bende sözlüme birşey istemem dedim ama bilezik aldılar sanırım yarın gelicekler görücem.Kurban ise istemedim..Allahtan sorun yaşamadım yani aman kızlar ya boşverin bence almasınlar evlenince eşiniz daha güzellerini alır..

Benim nişanlım bana hiçççç birsey almadıı artık birseyde beklemıyorum cunku bununla ilgili ne zaman bi surat assamm her zaman ben haksız oluruyorummmm

kızlar bizde nişanlımlan gittik. etek eşarp bluz bide ceket aldık. ama alışveriş yaparken o kadar kötü oldum ki. ben pahalı mağazalardan alışveriş yapıyorum diye sorun oldu. ama normaldede ordan yapıyorum. çaktırmadı ama bu saydıklarıma 400 e yakın para ödeyince bozuldu.

ayrıca düğüne az kaldı ama düğün alışverişi falan yok.. sinirlerim bozuluyor ya. etrafımızdaki herkes düğüne çamaşır ayakkabı çeşit çeşit kıyafet alıyor bizde bi tek sözden önce bide bayramdan önce alıyoruz. bayramlık alışverişi zaten adette var. alınması gerekiyor.....

annem kayınvalideme düğün alışverişi yapmayacakmısınız demiş. oda bozulmuş nişanlıma; biz bilmiyormuyuz gelinimize ne alacağımızı demiş.
annemde garibim o kadar iyi ki. bu zamana kadar hiç bişey demedi. sadece bunu deyinde sorun oluyor....
aslında kim olursa olsun dişli davranmak gerekiyor. o zaman değerin anlaşılıyor..

ben de cok pahalı aldırmıyorum ya acaba hata mı yapıyorum nişanlım alıyor bana cunku ona kıyamıyorum yakında beyaz esyalarımzı almaya baslıycaz cunku

ne dersın hata mı ettim ole gıdıp nerde ınıdırımlı urun almakla:53::53:

Benim nişanlım bana hiçççç birsey almadıı artık birseyde beklemıyorum cunku bununla ilgili ne zaman bi surat assamm her zaman ben haksız oluruyorummmm

neden almıyor tüm türkiye alıyorda senınkı neden almıyor ha gecerlı bi sebebi vardır o ayrı ama mazareti yoksa ayıp etmiş en tatlı zamanlarda tatsızlık yasamak olmaz ama:50::50::50::50:

Bizdede adet kurban keser kızın nişanlısı kız için.Anlamıda şudur bu kız artık benim kanatlarımın altında o nedenle ona farz olan kurbanı kesmekte bana düşer erkek olarak gibi.Benim ablama hem kurban kesip getirmişlerdi hemde bilezik alınmıştı.Bende sözlüme birşey istemem dedim ama bilezik aldılar sanırım yarın gelicekler görücem.Kurban ise istemedim..Allahtan sorun yaşamadım yani aman kızlar ya boşverin bence almasınlar evlenince eşiniz daha güzellerini alır..

banada kurban almadılar ya bilezikte almadılar :(

bazı nişanlı arkdaslarıma almıslar ama koc

sormadı bıle kımse hos ablamada alınmamıştı

galiba biz beleşe gidioz:27::27::27:

sorunsuz evlenelim de zaten yuvamızı kuralım inş. ve ömrümüz yettıgınce mutlu huzurlu gecırelım

daha bişey istemem :6::6::6:

benim nişan bohçamda senin kine yakındı üzülme.
şatafatla geldi bizim sandıklar bohçalar. bi güzel paketlenmiş ki. bizde kız tarafı olarak ahım şahım bişey sandık.
bi açtılar şok oldum. kayınvalidem yine güzel şeyler koymuş kendince. mesela 5-6 takım iç çamaşırı 5-6 beden büyükler bana:)
kayın validemin eltisinin tekinin bohçasında hacı seccadesi vardı hadi onu geç kullanılmış patik getirmiş ya. bildiğin yıpranmış patik.
annem gelen komşulara falan gösteriyordu bohçaları utanarak. yıpranmış şeyleri göstermemeye çalışarak. :(
el öpmeye giderken sen ona çok iyi şeyler götürde utansın diyor annem...

canlarım kullanılmış felan yazmısınız valla içim acıdı ya inanmak istemiyorummm..

ne kadar ayıp ya ben olsam dayanamam soylerım kullanılmış dıye

benmkıde soz bohcasında patıgı tek getrmıs ya da dustumu noldu artık

annemde bosver soyleme sakın dedi

ne soylıycem ya onu gıycem sankı de

aman herkes de goturdugunu cok iyi sanıyor

hoş kime göre iyi neye göre iyi?:28::28::27::27::27:

kızlar bu arada bizim komşu kız iş başında :)

bayramda nişanda takcakları tüm takıları almışlar taktı takıştırdı

hoş takmadan alşverişden doner donmez bıze geldı göstermeye

bir set

10 bilezik

iki yüzük

setten harıc kupe

bi saat

felan filan

arıfe gunude getrdıler taksın dıye

bende nısanlıyım

bi alyans bi tektas bi de altın künye :))

geliyor gidio hala bana caka satıyor kız...:1:

bi de eğitim düzeylerimiz farklı yani...

ablamın eşi subay (üstegmen) kuafördekı kızlar ona keşke bizimde nişanlımız senınkı gb uzm. cavus olsa dıye ımrenmişler.ablama ve bana bunu diyor.Benmkıde ogrtemen bu arada ...

o gıdınce dedım ablama bi uzman bulamadık kollarımızı altınla donatacak:1::1::1:

kızlarr bende evlenicem 2-3 ay sonra şu gelenek görenekler işin içine girdi mi tadımız tuzumuz kaçıyor yok sen onu alacan yok ben bunu... zaten bana normalde her eksiğimi alan adama "bohça yapılması gerekmiş" demek zor geliyor bana :( bir de benim kaynanamlar pek bilmiyorlar öyle şeyleri hep ben arada kalıyorum :/ bu bayram allahtan bir kaç şey alındı da sus payı oldu herkese. bir de akrabaların lafııı sözüüü yok mu çılldırrrrrrrrrrrr :)

kızlarr bende evlenicem 2-3 ay sonra şu gelenek görenekler işin içine girdi mi tadımız tuzumuz kaçıyor yok sen onu alacan yok ben bunu... zaten bana normalde her eksiğimi alan adama "bohça yapılması gerekmiş" demek zor geliyor bana :( bir de benim kaynanamlar pek bilmiyorlar öyle şeyleri hep ben arada kalıyorum :/ bu bayram allahtan bir kaç şey alındı da sus payı oldu herkese. bir de akrabaların lafııı sözüüü yok mu çılldırrrrrrrrrrrr :)

:nazar: canım zaten hep elalem ne der lafından biz sıkıntıda kalıyoruz ...işin en iyi yanı senın dugun yakın benım hazıran yada temmuz gb olcak :(

düşün yanı Allahtan bayramlar bitti :1:

düğüne kadar laf bitmez yaa valla

bazen nişanlım subatta evlenelım dıoyr hemen

ben istemiyorum kışın duugn felan

hem ole pat dıye nasıl evlenelım hıc bı hazılrık yok

kredi ceker alırız herseyı dıyor :50::50:

şeytan da benı durtmuyor deıl evlen kurtul dıye ama yok yok subatta evlenılmez ya :((

şimdi elalem ona da laf eder:1::1:
ne iş erkenden evlenionuz diye

en iyisi kimseyı dınlememek diyosun ama sevdgn sevmedıgın herkesın sözü canını yakıyor bazen...hiç alakası olmayan bırı bi laf soyluyor canın sıkılıyor :37:

Valla bnm kıyafetlerimi annem aldı nişanlımla kıyafete vercegimiz parayı çatıır çutuuur yiyoz:1::1: Takılmayın geleneklere mutlu olamazsnz

Valla bnm kıyafetlerimi annem aldı nişanlımla kıyafete vercegimiz parayı çatıır çutuuur yiyoz:1::1: Takılmayın geleneklere mutlu olamazsnz

bence bu cevrenle alakalı bir şey senin yakınında nişanlı olan cok kişi varsa elbette bi kıyaslama laf söz oluyor hatta olmasa bile biri bişey söyleyince anında canın sıkılabiliyor :(:50:

kimse karışmasa olur ama karışan muhakkak cıkıyor:43::43:

ben de cok pahalı aldırmıyorum ya acaba hata mı yapıyorum nişanlım alıyor bana cunku ona kıyamıyorum yakında beyaz esyalarımzı almaya baslıycaz cunku

ne dersın hata mı ettim ole gıdıp nerde ınıdırımlı urun almakla:53::53:

hayır canım ya hata etmedin. bütçeyi zorlamamak lazım. (ben zorluyorum bazen sonra üzülüyorum)
bi kaç takım pahalı alırım sonra normal fiyatlılara dönerim diye düşünüyorum:23:

kızlar bu arada bizim komşu kız iş başında :)

bayramda nişanda takcakları tüm takıları almışlar taktı takıştırdı

hoş takmadan alşverişden doner donmez bıze geldı göstermeye

bir set

10 bilezik

iki yüzük

setten harıc kupe

bi saat

felan filan

arıfe gunude getrdıler taksın dıye

bende nısanlıyım

bi alyans bi tektas bi de altın künye :))

geliyor gidio hala bana caka satıyor kız...:1:

bi de eğitim düzeylerimiz farklı yani...

ablamın eşi subay (üstegmen) kuafördekı kızlar ona keşke bizimde nişanlımız senınkı gb uzm. cavus olsa dıye ımrenmişler.ablama ve bana bunu diyor.Benmkıde ogrtemen bu arada ...

o gıdınce dedım ablama bi uzman bulamadık kollarımızı altınla donatacak:1::1::1:

bu komşu kız çok fena 10 bilezik ne ya hemde nişanda:)
kayınvalideciğimle tanışsın bunlar:1: darısı başıma düğünde :1:

Bizde de aynı problem var maalesef :(( Annem en ufak şey de şikayet ediyor arada hep ben kalıyorum :((( Bayramda kıyafet aldılar bi de bilezik taktı kayınvalidem o konuda bi sorun olmadı

bu komşu kız çok fena 10 bilezik ne ya hemde nişanda:)
kayınvalideciğimle tanışsın bunlar:1: darısı başıma düğünde :1:

:1: ewet tatlım o dememiş ama görücü usulu ya hazırda bilezik paraları varmış galiba çat diye aldılar taktılar...

ama ya ben hiç sevmem altın takmayı felan ama öyle olmuyor nişanlı olunca felan yani olmuyomuş...bizzat kendim de yaşadım :)):1:

Bizde de aynı problem var maalesef :(( Annem en ufak şey de şikayet ediyor arada hep ben kalıyorum :((( Bayramda kıyafet aldılar bi de bilezik taktı kayınvalidem o konuda bi sorun olmadı

cnm ya nasıl idare ediosun peki annene sen haklısın onlara da siz haklısınız mı diyorsun :53:

bana da akıl ver :40:

Back