- 26 Ağustos 2012
- 259
- 57
- 123
- Konu Sahibi suskunsevda
-
Canım KPSS b sınavları dediğin gibi 2 yılda bir yapılıyor. Bir dahaki sinav 2016'da.
Düz memurluk için benim bildigim sadece KPSS b den girebiliyorsun.
Biraz işler karışmış heralde :)
Tek yıllar - A grubu - (sözlü/yazılı/mülakat) uzmanlıklar, müfettişlik vs.
Çift yıllar - A grubu - (sözlü/yazılı/mülakat) uzmanlıklar, müfettişlikler vs. + B grubu - (düz memurluk - genel yerleştirme)
Kusura bakma canim ama Anlamadım desem ? :) Simdi duz memurluk sadece B grubundan mi oluyo yani? :)
Yani istesem A grubuna da girebiliyor muyum?uzman kadrosuna girmek için kpss a ile
peyzaj mimarı olarak girmek için kpss b ile atanman lazım
uzman kadrosuna girersen daha çok maaş alırsın ama peyzaj mimarı olmuyorsun bildiğim kadarıyla ...
ayrıca kpss a konuları daha çok ve bizim gibi bölümlerin konularının fazla fazlası var tabi zor o yzden hukuk filan da çalışman lazım biraz yani..
Henüz kalkmadı.Şu durumda devam ediyor KPSS sınavı.Kpss artık kaldırılıyordu bu yıl sondu artık her kurum kendi sınavını yapacaktı haberlerde öyle söylenmişti
Bilmiyordum kusura bakmayın yanlıs bilgi verdigim icin.Henüz kalkmadı.Şu durumda devam ediyor KPSS sınavı.
Yok canım ne kusuruBilmiyordum kusura bakmayın yanlıs bilgi verdigim icin.
Artık eğitim sistem(ler)i yüzünden benimde beynim bulandıYok canım ne kusuruher sene eğitim sistemi değiştir geçen sene kalkacak diye haberlerde çıktı sizde haklısınız,ama şuan devam ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?