- 8 Kasım 2015
- 240
- -9
-
- Konu Sahibi Durusu1993
Guzelmis :) nasil sorun olmuyor peki? Uzaktami yasiyoesunuz? Problemlerinizmi olduHiç görüşmüyorum kendi arıyor ailesini bende kendi ailemi no sorun no problem
Benim kv Mesela hep kötü günlerimde yanımda oldu hastalıkta üzüntümde vs ama annem olmadı hep bahaneler uydurdu.kayınvalidem bana yakın denicek mesafededir ama asla gelmez ama ben komsuya gidiyor gibi ona çok giderim. (Dedikodu bile yapıyoruz :) ) Kayınvalidem de kızıyla anlaşamaz kızı da işi düşmedi mi gelmez.Kizlar merak ediyorum. Sizde kvye yakinmi oturuyorsunuz? Kendi annenizden cokmu farkli?
Benim kv özunde iyi niyetli biri ama bazen biraz degisik davraniyor. Istedigi olmayinca surat asiyor görumcem buyuk benden onun doldurusuna kolay gelir. Görumcemin yaninda bana pas vermez görumcem yokkende kizim kuzim der. Ama Hic bi zaman kiziymis gibi anlayis vs göstermez pek. Mesela her hafta gelmemizi ister. Yeni evliyken her haftasonu oraya giderdik. Kendi annem siz yeni evlisiniz bana fazla ugramaniza gerek yok siz kaliteli vakit gecirin derken kayinvalidem tam tersi. Bu durum bunaltmaya baslayinca artik biraz mesafe koydum. Zaten kayin, görumce fln bunlardan kesinlikle haz etmiyorum. Söylediikleri ve davranislari beni kendilerinden okadar ittiki, Onlar kayinvalidemde toplandigi zamanlar gitmemeye calisiyorum. Kv evi hep dop dolu. Gittigimde hizmet etmek zorunfa kaliyorum. Zsten haftanin 5 gunu calisitken birde orda en az 15 kisinin hizmetcisi gibi. Bide kimsenin guzel bir sohbeti yok,ha varim ha yokum. Durum öyle olunvada anca artik kayinvalideme 10-14 gunde bi gidiyorum. Esimede istedigi zsman bensiz gidebilicegni ve benim ailem nasil onu zorlamiyosa Esit olmasi gerektifni söyledim.
Esimin teyzeleri, Esimin kardesleri, yegenleri vs bunlarla bi Araya gelince cok huzursuz oluyorum. Yinede prof olmaya calisiyotum saygili az ve öz. Dedigim gibi konusucak bisey yok zaten iyimisin iyim disinda. Insan yetiskin olunca bos vakti cok daha kiynetli oluyor ve fesat buldugmuz insablardan uzak durmak istiyo insan.
Sizin durumunuz nasil?
Benim kv Mesela hep kötü günlerimde yanımda oldu hastalıkta üzüntümde vs ama annem olmadı hep bahaneler uydurdu.kayınvalidem bana yakın denicek mesafededir ama asla gelmez ama ben komsuya gidiyor gibi ona çok giderim. (Dedikodu bile yapıyoruz :) ) Kayınvalidem de kızıyla anlaşamaz kızı da işi düşmedi mi gelmez.
Siz ne hissediyorsunuz kayınvalideniz için yanındayken sıkılmıyorsanız daralmıyorsanız gidin ama durum tersini hissettiriyorsa çekin elinizi ayağınızı diyicem de siz zaten memnun değilsiniz kimsenin de hizmetçisi olmaya gelmediniz, herkesin ayrı evi var elleri ayakları tutuyorsa herkes kendi evinden sorumludur. görümcenize bakmayın huzur hepiniz için önemli sonuçta
Iste tok acin halinden anlamaz misali. Öyle yapiyorum. Yemek fln hazir oluyor ama kv birakiyor bana sorumlulugu sonra bitmek bilmeyen cay bulasik… Bide haftaici kimse yokken gitmeye calisiyorum yslniz Hic bi zaman ugramam anca esimle. Dugun öncesi sonrasi farkli sekilde beni incitti. Istiyoki gercek kiziymisim gibi evinde pervane dönuyum herseyi buluyum ediyim onuda ben sevmiyorumGitmeyin . Calısan insanlar evınr zor yetıyot bırde orda hızmet beklıyorlarsa .. ayda belkı ıkı ayda bır yeter ..
Yada gıdın ve elınızı bıseye surmeden mısafırcılık oynayıp dönun evınıze
Ha birde haftaici oldumu gittigmizde ” ac misinuz” diye sorar halbuki Biliyor isten geldigmizi. Brnde cekindugim icin acim duyemuyorum. Yiyip gidiyorumIste tok acin halinden anlamaz misali. Öyle yapiyorum. Yemek fln hazir oluyor ama kv birakiyor bana sorumlulugu sonra bitmek bilmeyen cay bulasik… Bide haftaici kimse yokken gitmeye calisiyorum yslniz Hic bi zaman ugramam anca esimle. Dugun öncesi sonrasi farkli sekilde beni incitti. Istiyoki gercek kiziymisim gibi evinde pervane dönuyum herseyi buluyum ediyim onuda ben sevmiyorum
Anlaşamıyorsanız uzak durmanızda fayda var. Ben bu tarz şeylerin zorla olacağına inanmıyorum bir insanı zorla sevemezsiniz ama sırf mecburiyetten saygı duyabilirsiniz. Kapatın kapınızı zaten çalısıyormuşsunuzda ev iş çoçuk eğlenme derken kafanızı kaşıycak vaktiniz kalmıyordurNe guzel sevindim sizin adiniza..
Bilmiyorum inan bu zorla ” gelincilik” vs bana göre degil. Bide ben her insana belli bir mesafede dururumki Esimin ailesi söz konusu. Kimseyi bile isteyerek kirmak istemem ama ben nisanlandigimdan beri hep dikkat ettim konusmama oturup kalkmama fln. Arkadaslarim degil sonucta dikkat gerek ama fazla hos sohbetleri yok cok sıkıcı. Cok farkliyiz kafa yapisi olarak. Kimse kimsenin ne focugu oluyor ne annesi. Görumceye bakma demissiniz ama cok seyler yapti huzurumu kaciricak. Kendisiyle ztn mesafeliydim artik dahada mesafeliyim
Arada 5 dk mesafe var ben gitmem yılda bir iki görumceler gelir ailecek yemeye çağırıyorum kendi kendine gelirse kapım açıkKizlar merak ediyorum. Sizde kvye yakinmi oturuyorsunuz? Kendi annenizden cokmu farkli?
Benim kv özunde iyi niyetli biri ama bazen biraz degisik davraniyor. Istedigi olmayinca surat asiyor görumcem buyuk benden onun doldurusuna kolay gelir. Görumcemin yaninda bana pas vermez görumcem yokkende kizim kuzim der. Ama Hic bi zaman kiziymis gibi anlayis vs göstermez pek. Mesela her hafta gelmemizi ister. Yeni evliyken her haftasonu oraya giderdik. Kendi annem siz yeni evlisiniz bana fazla ugramaniza gerek yok siz kaliteli vakit gecirin derken kayinvalidem tam tersi. Bu durum bunaltmaya baslayinca artik biraz mesafe koydum. Zaten kayin, görumce fln bunlardan kesinlikle haz etmiyorum. Söylediikleri ve davranislari beni kendilerinden okadar ittiki, Onlar kayinvalidemde toplandigi zamanlar gitmemeye calisiyorum. Kv evi hep dop dolu. Gittigimde hizmet etmek zorunfa kaliyorum. Zsten haftanin 5 gunu calisitken birde orda en az 15 kisinin hizmetcisi gibi. Bide kimsenin guzel bir sohbeti yok,ha varim ha yokum. Durum öyle olunvada anca artik kayinvalideme 10-14 gunde bi gidiyorum. Esimede istedigi zsman bensiz gidebilicegni ve benim ailem nasil onu zorlamiyosa Esit olmasi gerektifni söyledim.
Esimin teyzeleri, Esimin kardesleri, yegenleri vs bunlarla bi Araya gelince cok huzursuz oluyorum. Yinede prof olmaya calisiyotum saygili az ve öz. Dedigim gibi konusucak bisey yok zaten iyimisin iyim disinda. Insan yetiskin olunca bos vakti cok daha kiynetli oluyor ve fesat buldugmuz insablardan uzak durmak istiyo insan.
Sizin durumunuz nasil?
10 sene oldu evleneli kvaldemle aynı şehirde oturuyoruz. Aramız iyi suanlik bir sıkıntı yok.Kizlar merak ediyorum. Sizde kvye yakinmi oturuyorsunuz? Kendi annenizden cokmu farkli?
Sizin durumunuz nasil?
Öyle tabi. Ben yinede esim icin kv ile arami iyi ve dozunda tutmaya calisiyorum. Iyi oldygu zamanlar sorun yok ben zaten yerimi saygimi bilirim ama bi hafta oluyo göruseli Sürekli ara sira ugra diyo insan bunaliyo ama kimseyi degistiremem. Esimin buyuk kardesleriylede mrb mrb cunku gercekten cekilmez tiplerAnlaşamıyorsanız uzak durmanızda fayda var. Ben bu tarz şeylerin zorla olacağına inanmıyorum bir insanı zorla sevemezsiniz ama sırf mecburiyetten saygı duyabilirsiniz. Kapatın kapınızı zaten çalısıyormuşsunuzda ev iş çoçuk eğlenme derken kafanızı kaşıycak vaktiniz kalmıyordur
Cocugum yok. Olsa daha kötu hergun gelmek isrer heraldeÖyle tabi. Ben yinede esim icin kv ile arami iyi ve dozunda tutmaya calisiyorum. Iyi oldygu zamanlar sorun yok ben zaten yerimi saygimi bilirim ama bi hafta oluyo göruseli Sürekli ara sira ugra diyo insan bunaliyo ama kimseyi degistiremem. Esimin buyuk kardesleriylede mrb mrb cunku gercekten cekilmez tipler
Benim gibisinuz. Ama ben surekli görusmuyorum diye tepki aliyorum. Evimede cagirmiyorum Esimin ailesini. Geldiler bi kere iftarda. Kv buraz daja fazla geldi. Esimin kardesleri cagirmaz biz bayramda gideriz anca oyuzden bende kimseyi cagirmiyorumArada 5 dk mesafe var ben gitmem yılda bir iki görumceler gelir ailecek yemeye çağırıyorum kendi kendine gelirse kapım açık
En guzeli suzin. Ben rutine bagladim hayatimi istedigim gibi tam yasayamiyorum. 1 hafta gitmediysem illa 1 hafta sonra hangi gun kv ye gidicem derdi basliyo1 saatlik mesafede farklı sehirlerdeyiz. Hiç öyle rutine koymadık yeri gelir gider 10 gün kalırız ya da o gelir 1 hafta 10 gün kalır yeri gelir 3 ay görmemkendi annemler de başka şehirde onlarla da aynı şekilde görüşürüz senede 2-3 kere birer hafta ya da 10ar gün falan. Rutine binen her şey benim için yüktür sevmem. Telefon aramaları dahil. Yeri gelir üç gün üst üste ararım yeri gelir 1 ay aramam mesela özellikle cuma günleri hiç aramamaya extra dikkat ederim her cuma beklemesinler diye
Masallah diyelim ozaman10 sene oldu evleneli kvaldemle aynı şehirde oturuyoruz. Aramız iyi suanlik bir sıkıntı yok.
Ufak tefek yanlış anlaşılmalar oluyor ona da alistim
Bir de ben karadenizden doguya gelin geldim
Hemen uyum sagladim
Eşimin isteği üzerine en son nikahımızda gördüm annesini. Herşeye karışırlar aramız bozulur diye uzak duruyor. Merhaba merhabayız. O kadar söylüyorum davet edelim falan diye ama istemiyor. Kadının numarası bile yok bende aratmıyor o derece uzağız.Kizlar merak ediyorum. Sizde kvye yakinmi oturuyorsunuz? Kendi annenizden cokmu farkli?
Sizin durumunuz nasil?
Bosverin belkide öylesi daha iyi sizin icin.Eşimin isteği üzerine en son nikahımızda gördüm annesini. Herşeye karışırlar aramız bozulur diye uzak duruyor. Merhaba merhabayız. O kadar söylüyorum davet edelim falan diye ama istemiyor. Kadının numarası bile yok bende aratmıyor o derece uzağız.
Ailesini bende daha iyi tanıdığına göre vardır bir bildiği diyorum bende ne yapayım. Ama arada üzülmüyor değilim, gelin istemiyor diye düşünmüyorlardır umarım..Bosverin belkide öylesi daha iyi sizin icin.