Doğuma Hazırlık Kızlar Hamilelikte ilk 3 ay nasıl beslenmeliyim nelere dikkat etmeliyim ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ElvinLina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
56
13
288
İstanbul
Merhaba kızlar 5+1 günlük hamileyim. Nelere dikkat etmeliyim neler yemeliyim tecrübeli anneler yardım edebilir mi herkes bildiklerini yazsa benim gibi ilk hamileliği olanlara da yardımcı olur birde beta hcg 1909 du ben doktora gittim karından ultrasonda gözükmesi ne zaman gözükür yardımcı olunnn

Yağlı yiyecekler ve bitki çayları dışında her şeyi yiyebilirsin demişti bana doktorum. Ortalama 3000 olunca falan gözüküyor

Hayırlı olsun 5+1de keseyi görmüştük biz. 6+4te de kalp atışını duymuştuk.

Folik asit kullanmanız gerekiyor; folik asit içeren multivitamin de olur bana doktorum multivitamin vermişti hala devam ediyorum.
Çiğ ve az pişmiş et ürünleri yemeyin. İyi yıkanmamış sebze meyve yemeyin dışarda sebze tüketmeyin. Günde 1 fincandan fazla kahve içmeyin. (türk kahvesi 2 günde 1)
Doktora danışmadan bitki çayı tüketmeyin kimisi yasak kimisi değil. Aklıma bunlar geldi ayrıca bi sorunuz olursa cevaplarım.

İlk 3 ay yediğinizin içtiğinizin bebeğe herhangi bir etkisi yok, asıl 3 ay sonrası yedikleriniz önemli. Fakat elbette erkenden öğrendiyseniz sağlıklı beslenmeniz daha iyi olur.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Teşekkür ederim benimde bugün 5+1 oldu folik asit alıp başlayacağım yarın. Bende türk kahvesi çok seviyorum günde 3 4 tane içerim normalde 1 hafta oldu öğreneli 1 gün içip bir gün içmiyorum öğrendiğimden beri ama bugün 2 tane içtim birde sütlü nescafe yumuşak içtimm ben kahve çok az koyuyorum zaten bembeyaz yapıp içiyorum bugün böyle oldu fazla olmuş bilmiyordum sorun olur mu ya

Öyle mi ben süt sevmem sadece kahvede kullanırım normalde 1 haftadır her gün süt içiyorum muz yiyorum bilmiyordum dediğini

Bir seferden tabii ki bi bir şey olmaz. Ben de çok seviyorum günde 2 fincan türk kahvesi kesin içerdim. Hatta hamilelik öncesinden özlediğim tek şey diyebilirim 2 günde 1 türk kahvesi içiyorum arada kalan günlerde de çok sevmesem de nescafe içiyorum isteğimi bastırsın diye.

Öyle mi ben süt sevmem sadece kahvede kullanırım normalde 1 haftadır her gün süt içiyorum muz yiyorum bilmiyordum dediğini

Afiyet şifa olsun, vakit ilerlemeden en sevdiğiniz şeyleri yiyin. Ben 7 ay bulantı yaşamıştım. Yiyebildiğim tek şey ayvaydı.
Youtube'da Dr. Kağan Kocatepe var, o sayfayı bir kurcalayın. Aklınıza takılan soruların (nasıl besleneyim, kahve içeyim mi vs) hepsinin cevabını bulacaksınız.

Yaa baya korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım 1 bardak fazla içtim diye üzülüyordum bende sağol gerçekten

Sigara kullanan biriyim normalde öğrenince bıraktım 1 haftadır ama delirmiş gibiyim ne bulsam yemek istiyorum sigara yüzünden zaten tamamdır teşekkür ederim bakacağım bu kanala

O zaman 1900ken görmemem normal. Ben kahve içmeyi çok seviyorum da günde kaç bardak türk kahvesi içiliyor peki bilgin var mı
Bir fincan öneriliyor. Ama ben haftada bir falan içiyorum tercih etmiyorum artık çay,kahve pek

merak etme 1 hafta sonra miden bulantından dolayı zaten bi şey yiyemeyeceksin :)
banada doktorum 3 aydan sonra yediklerin bebeğe yarıyor demişti
bide ada çayı, midye, maydanoz yassak :)

Sigara kullanan biriyim normalde öğrenince bıraktım 1 haftadır ama delirmiş gibiyim ne bulsam yemek istiyorum sigara yüzünden zaten tamamdır teşekkür ederim bakacağım bu kanala

Tebrik ederim. Dilerim böylelikle o illetten komple kurtulmuş olursunuz. Bir de o çok yeme sigara yüzünden değildir.

Ayva yemişsin ya çocuk gamzeli mi ona göre bende yemeye başlayım

Ultrasona girmiş miydin doktora gittiğinde

Valla konu bebek olunca mecbur bırakıyorsun yani aşırı kafein çok zararlı çünkü
Öyle zaten bugün 1 bardak fazla içtim diye içim içimi yiyor artık yarın hiç içmem diyorum kendime günde 1 fincan hak veriyorum sigarada çok zorlanıyorum onuda pazartesi dr gideceğim konuşacağım ya baya stres oldum 1 haftadır maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…