• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar gebelik kolestazı sebebiyle kaşıntıların neden olduğu yara izleri nasıl geçer

1glsh1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
4
1
36
32
Kızlar hamileliğimin 19. Haftasında gebelik kolestazı başladı 32. Haftada kızım doğdu. Şimdi sağlıklı ve iyiyiz. Fakat aylarca kaşınmamım neticesinde neredeyse bütün vücudum da tırnak izleri var. Denemediğim şey kalmadı. Bunu yaşayıp da yara izlerinden kurtulan var mı? Nasıl geçti yara izleri geçiyor mu?

O kadar uzun sürdü mü kaşınmaların ben doğum yaptım kaşıntı falan kalmadı hatta emin olmak için tekrardan kan verdik değerler normal seviyeye gelmişti

Kızlar hamileliğimin 19. Haftasında gebelik kolestazı başladı 32. Haftada kızım doğdu. Şimdi sağlıklı ve iyiyiz. Fakat aylarca kaşınmamım neticesinde neredeyse bütün vücudum da tırnak izleri var. Denemediğim şey kalmadı. Bunu yaşayıp da yara izlerinden kurtulan var mı? Nasıl geçti yara izleri geçiyor mu?
Merhaba yorumunuzu görünce yazmak istedim şuan 31+6 haftalık gebeyim kolestazım var 11 gündür ursaactive kullanmama rağmen açlık safram 23 den 43 e yükselmiş siz öğrendikten sonra doğum için uzun süre beklemişsiniz sizin nasıldı süreç arttığı oldu mu benim değiştim gibi

Merhaba yorumunuzu görünce yazmak istedim şuan 31+6 haftalık gebeyim kolestazım var 11 gündür ursaactive kullanmama rağmen açlık safram 23 den 43 e yükselmiş siz öğrendikten sonra doğum için uzun süre beklemişsiniz sizin nasıldı süreç arttığı oldu mu benim değiştim gibi
Mesajınızı yeni görüyorum. Dönem dönem arttı dönem azaldı safra asitleri ama az olduğu zamanlarda da kaşıntı oldu. Safra asitleri sürekli yüksek değildi benim ama karaciğer alt ast hep yükseldi ilaçla çok faydasını görmedim. İlaç tedavisine geç başlandığı için öyle oluırmuş çünkü benim ast alt yüksekti ama safra asitleri düşüktü safra asitleri hemen yükselmedi. Sonra yükselince ilaca başlandı. O yüzden pek faydasını görmedim ama zor bir süreç yediğinize içtiğinize dikkat edin. Çok şükür benim kadar erken başlamamış sıkıntısız atlatırsınız gibi geliyor. 36. Haftada alınırsınız diye tahmin ediyorum sezeryana az kalmış zaten biraz dişini sıkmanız gerekiyor.

Back
X