Kızlar fikrinize ve bilgilerinize ihtiyacım var :(

merve200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
680
0
0
- Yurtdışı
kizlar fikrinize ve bilgilerinize ihtiyacim var

ben almanyada yasiyorum ve yabanci dil kolejine gidiyorum ana dili gibi almanca ingilizce konsuyorum ve italyanca ögreniyorum 2 yil sonra mezun olucam agostos 2009da ins. sözlenicem sevgilimle :asigim: ve evlendigimizde istanbulda yasamayi düsünüyoruz almanyada kesinlikle istemiyorum biktim burdan ama annem diyoki kizim 2 yili bitirdikten sonra bide 3 yil meslek egitimi yap istanbulda tecrübesiz seni kimse almaz ise fln diyo ama benim okulumun bitmesi zaten 2 yil bide 3 yil meslek yaparsam 5 yil sonra anca evlenebiliriz :1no2: benim hic bir tecrübem olmadan mezun oldugumda orda is bulabilirmiyim 3 tane yabanci dilim var ama hic is tecrübem yok :1no2:
ben aslinda calismamda annem kendi ayaklarimin üstünde durmami cok istiyo ama 5 yil göze alamam cok uzunsenağlama

meslek egitiminide almanyada yap diyo yani yanlis anlasilmasin kizlar bu durumda toplam 5 yil burda kalmam gerekiyo ozaman ama ben 2 yildan sonra okulum bitince temelli dönmeyi düsünüyorum

Ausbildung yapmanimi istiyor canim??

Aslinda yapsan cok iyi olur, cünkü olduda türkiyeden dönmek zorunda kalirsin tekrar burda sana cok lazim olur diploma...a.s

Ausbildung yapmanimi istiyor canim??

Aslinda yapsan cok iyi olur, cünkü olduda türkiyeden dönmek zorunda kalirsin tekrar burda sana cok lazim olur diploma...a.s

evet canim ausbildung yapmami istiyo ama bu cok uzun bi süre ben istemiyorum ama hic is tecrübemde olmicak yabanci dilimlede biyere giricegimi sanmiyorum ya aslinda calismak istemiyorum ama annem mutlaka birkere kendi parami kazanmami ve kendi ayaklarimin üstünde durdugumu görmek istiyo ondan sonra evlenirsin diyo ama 5 yil cok uzun bi süre senağlama

5 yıl çok demişsin de ona takıldım...
Daha yaşın kaç ki?
Ne bu acele?:uhm:

18 yasindayim ama ben zaten istanbula döner dönmez evlenmeyi düsünmüyorum ama en azindan nisanlilik dönemimizde birbirimizden ayri olmayalim istiyorum evlenmemize daha zaman var ama biktim herzaman o orda ben burda sadece yazlari görüsebiliyoruz bu yaz agostosta 1 ay istanbuldaydim.. ama cok az bi sürec ben turist gibi gidip gelmek istemiyorum orda yasamak istiyorum artik..

Güzelim mutlaka annen senin ayaklarinin üzerinde durmani istiyordur fakat kendinden ziyade senin icin istiyor bunu...yarin öbür gün kimseye muhtac kalmadan herseyin üstesinden gelebilmen icin...:teselli:

5 sene uzun bir süre degil tatlim helede 17 yasinda oldugnu hesab edersek hic degil..

Evlenme demiyorum lakin egtimini herseyini tamtamina yapmadan yasamadan kesinlikle evlenmemeni tavsiye ederim, bu günlerini ararsinda bulamasin güzelim...ah kafam ah kafam diye yanarsin sonra, anneninde korkusu bu zaten...okusan meslek yapsan ona ne faydasi olucakki, senin iyi yerlerde olmani istiyor kendin icin...

Farz et gittin Türkiyeye evlendin 19 yasinda ehhh ne yapican?benneyaptımki

Cicim aylari o kadar cabuk bitiyorki inan sasarsin, sonra monotonluk baslar gecim derdi baslar, Maddi manevi sorunlar baslar, keskelerle sayarsin güzelim..

Bence anneni dinle, büyük sözü dinleyen yüzde 99 yanlis yapmaz

Bence sık dişini biraz daha..
Hasretlik zordur anlıyorum..
Ama şu anki deli heyecanların bir yana,ileride kendi mutluluğun ve rahatın için bazı zorluklara girmeni tavsiye ederim..
İnan ki ileride anneciğine çok dua edeceksin çooook..:1hug:
Bak burayı biraz oku,eğitimli,meslek sahibi olan kadınlar aldatıldığında bile şak diye kapıyı kapatıp çekip gidemiyor..senağlama
Hele bir hiç bir vasfın olmazsa gerisini sen düşün..
Bugünü,yarını değil geleceğini planla canım..:teselli:

canim cok haklisin evet bende zaten bunlarin farkindayim annem babam benim iyiligimi istiyolar ama ben almanyada yasamaktan cok sIkIldim artik ben istanbula gitsem bile hemen evlenmicem bi yil sözlü bikac yil nisanli derken 21 yasinda olana kadar beklemeyi düsünüyorum zaten ama benim derdim bitek sevgilim orda diye istanbula dönmek deil benim manevi destege ihtiyacim var bütün akrabalarim istanbulda burda birtek annem babam ve anneannem var hergün istanbuldaki kuzenlerimle teyzemle halamla telefonlasiyorum birbirlerine misafirlige gidip geliolar bunlar cok basit seyler ama ben böyle seyleri cok özlüyorum cok ihtiyacim var..
keske meslek egitimi orda yapabilsem..senağlama sevgilimde dört gözle bu yilin bitmesini beklio sen gelde herseye raziyim yillarca nisanlida kalsak olur yeterki gel artik diyo neyapicagimi sasirdim ikiside cok önemli benim icin hem egitimim hem sevgilim ve akrabalarim offfsenağlamasenağlama

Bana sorarsan senin yerin annenin babanin yeridir güzelim...

Akrabadir haladir teyzedir hepsi fasa fiso bunlarin, almanci kimligni attiktan sonra zaten pekte merakli olmazlar sana...

Belki yorumumu sert bulabilirsin ama gün gelecek o abla cok hakliydi diyeceksin.

Sevdiginin yaninda olmak istemen cok dogal fakat sevgi ile bes gramm ekmek alamasin güzelim

annen senin icin istiyor calismani, erkege muhtac olmamak icin...benim bildigim burdaki meslegin orda gecerkli olmuyor!! ben avrupada dogdum büyüdüm, ve baska bir avrupa ülkesine gelin geldim...avrupadan avrupaya....benim meslegim vardi ve o meslegi ben burda yapamiyorum...dilim süper olmali...ve suan ögrenme asamasindayim. burdaki cocuklar mesleklerinde is bulamiyorlar, beni mi alacaklar???!!! ama dilin oldugu icin turizim gibi, dillerle ilgili bir iste calisirsin...oraya gitmeden bunu sor arastir derim ben...ona göre is ayarlarsin kendine. simdiden mutluluklar

Bak canım;
bu konuya eğitimim gözüyle bakma..
Bu konu senin kendi mutluluğun.. Gelecekteki mutlu Merve için yapılan çalışmalar olduğunu düşün..kaydirigubbakcemile2
İleride Allahım saklasın evliliğine bir şey olursa ne kuzenler ne de teyzelerin,halaların sana istediğin desteği verebilir.. Sana senden başka kimseden hayır ve fayda yok bana inan..

egitim önemli tamama ama Türkiyede yapabilirsin hem çalışıp hem okuyabilirsin iş bulmaya gelince 3 dille cok rahat iş bulursun cnm

canım yaşını görmeden önce 3 dil yeter aslında dedim kendi kendime ama 18 yaşındaymışsın bence meslek eğitimi de alabilirsin. yaşın genç çünkü. erken evlilik çok iyi birşey değil zaten.

cnm aslında ne kadar şanslısın.yanında,eğitimini tamalayıp ekonomik özgürlüğünü kazanman için sana sonuna kadar destek olan bir annen var.sonra,belkide Türkiyede okyan gençlerin çoğunun sahip olamadığı artı bir eğitim şansın var ve sen hala evlenicem,sıkıldım dayanamıyorum diyorsun.şimdi böyle hissedersin.ama iki yıl sonra sorunlar başladığında kafanı taşlara vurursun.oranın nimetlerinden mesleğin adına sonuna kadar faydalan sonra gel buraya ne istersen yap.ama önce mesleğini eline al.asla pişman olmazsın.aksi takdirde keşkelerin bol olacak.a.s.

egitim önemli tamama ama Türkiyede yapabilirsin hem çalışıp hem okuyabilirsin iş bulmaya gelince 3 dille cok rahat iş bulursun cnm

evet bende böyle düsünmüstüm benim annem babam benim okulumun bitmesini bekliolar onlarda benimle birlikte istanbula yerlesicekler onlarda bana baglilar bende hep beraber türkiyede yasamak istiyorum 3 tane yabanci dilime güveniyorum ama galiba burda meslek yapmam gerekio ablalarin dedigi gibi is tecrübem yok nekadar yabanci dil olsada tskler bana verdiginiz akillar icin a.s.:1hug:a.s.

canim ben zaten hemen evlenmek istemiyorum 2 yil var daha okulumun bitmesine ama sevgiliyken ayriyiz bide sözlüyken nisanliykende ayri olmak istemiyorum ama orda meslek yapmayi düsünüyorum ailemle birlikte istanbula dönüp orda egitimime devam edicem galibaa.s.

evet haklisin aslinda sansliyim ama ben hemen evleneyim demiyorum istanbulda olsam sonuna kadar giderim egitimimi en iyi sekilde yaparim ama ben burda kaldikca hersey uzuyor.. sevgilimin aileside biraz baski yapiolar bana bir arkadasim burda bu okulu bitirdikten sonra istanbulda istedigim ü.siteye gidebilecegimi söyledi..bunu arastiricam en azindan orda olupta egitimime devam ederim kizlar yorumlariniz icin tkslera.s.

evet cok haklisin bu konuda ablacim...bunlari düsünücem.. bi arkadasim bu okulu bitirdikten sonra istanbulda ü.siteye gidebilecegimi söyledi bu konuyu arastiricam en azindan hem istanbulda olurum hemde yabanci dillerimi böylelikle gelistirmis olurum hepimizin gönlü olur : ) ben ne egitimimden vazgecebiliyorum nede istanbulda yasama istegimden..tsk ederim ablacim yorumun icina.s.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…