• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var çok kararsizim:(

gulcin1

Evlilik hazırlığı yapıyor
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
487
0
46
İstanbul
Kızlar nişanlımla evlilik tarihimiz yaklaşıyor diye ev bakmaya başlamıştık bir süre önce.
kendisi ankarada yaşıyor ve daire ve maliyeti konusunda baya bir sıkıntı yaşıyoruz şu anda.
Fiyatı uygun merkeze yakın bir ev bulduk bir süre önce ama içini beğenmedim ben mutfağın fayansları yerlerı ve dolapları komple değişicek.Marangoz ile görüştük bize 8000 tl gibi bir rakam söyledi .sizlere eski halini ve yaptırmayı düşündüğüm halinin resimlerini yolluyorum. Hem görünüşü hakkında yorumlarınızı hem de bu rakamın normal bir düzeyde olup olmadığını soracağım yaptıran varsa sizlerden de çünkü nişanlıma biraz pahalı gelmiş bununla birlikte yapılması gereken banyo ve bir oda daha var her birine 10000 tl gibi bir rakam vericeğimize başka bir ev bakalım diyor.bir yandan haklı diyorum bir yandan da yaptırırsak tam içime sinecek bir evim olacak herşeyini ben seçmiş olacağım yani resmen arada kaldım napıcağımı bilemedim sizler ne diyorsunuz sizce ne yapmalıyım
:18::18:
şimdiki hali

$Adsýz1.webp

bu da yaptırmak istediğimiz hali

$Adsız.webp

(su masa gibi görünen tezgah aparatının rengide dolaplarla aynı olacak ve karsıdaki duvara yaslanacak)

Son düzenleme:
Kızlar nişanlımla evlilik tarihimiz yaklaşıyor diye ev bakmaya başlamıştık bir süre önce.
kendisi ankarada yaşıyor ve daire ve maliyeti konusunda baya bir sıkıntı yaşıyoruz şu anda.
Fiyatı uygun merkeze yakın bir ev bulduk bir süre önce ama içini beğenmedim ben mutfağın fayansları yerlerı ve dolapları komple değişicek.Marangoz ile görüştük bize 8000 tl gibi bir rakam söyledi .sizlere eski halini ve yaptırmayı düşündüğüm halinin resimlerini yolluyorum. Hem görünüşü hakkında yorumlarınızı hem de bu rakamın normal bir düzeyde olup olmadığını soracağım yaptıran varsa sizlerden de çünkü nişanlıma biraz pahalı gelmiş bununla birlikte yapılması gereken banyo ve bir oda daha var her birine 10000 tl gibi bir rakam vericeğimize başka bir ev bakalım diyor.bir yandan haklı diyorum bir yandan da yaptırırsak tam içime sinecek bir evim olacak herşeyini ben seçmiş olacağım yani resmen arada kaldım napıcağımı bilemedim sizler ne diyorsunuz sizce ne yapmalıyım
:18::18:
şimdiki hali

Eki Görüntüle 339448

bu da yaptırmak istediğimiz hali

Eki Görüntüle 339447

(su masa gibi görünen tezgah aparatının rengide dolaplarla aynı olacak ve karsıdaki duvara yaslanacak)

canım seni çok iyi anlıyorum tabiki kendine ait bir evin olcak herşey zevkine göre olsun istersin ben çok şanslıyım evimin herşeyine kendim karar verdim :) fotogrftan gördüğüm üzere mutfak daha yeni hiç kullanılmamış koruyucu jiletinleri bile duruyo yani çok mantıklı gelmedi bana tatlım ayrıca fiyatta çok pahalı biz izmirde yatak odası+ banyo+mutfak+kiler+kitaplık+tv ünitesi 11000 liraya yaptırdık yani sadece mutfak için 8000 lira maşallah sanki altın kaplama:)

canım seni çok iyi anlıyorum tabiki kendine ait bir evin olcak herşey zevkine göre olsun istersin ben çok şanslıyım evimin herşeyine kendim karar verdim :) fotogrftan gördüğüm üzere mutfak daha yeni hiç kullanılmamış koruyucu jiletinleri bile duruyo yani çok mantıklı gelmedi bana tatlım ayrıca fiyatta çok pahalı biz izmirde yatak odası+ banyo+mutfak+kiler+kitaplık+tv ünitesi 11000 liraya yaptırdık yani sadece mutfak için 8000 lira maşallah sanki altın kaplama:)

nişanlımda aynı şeyleri söyledi canım ya ve haklı biliyorum yazık günah dolaplarada ama hangi akla hizmet kahverengi fayans üzerine kırmızı dolap yapılır ki:(( ya daha uygun bir yer bulmalı ya da sanırım vazgeçmeli...
:43::43::43:

kusura bakma ama bu senin yaptığına şumarıklık denir.
tamam uymamış ama daha sonrada yaptırabilirsin.
insan dolap için evden mi vazgeçer
nişenlının işi zor valla allah kolaylık versin

ben eski halleri de beğendim şahsen değiştirme derim...ille beğenmiyorsan sadece alt kapaklarını değiştirebilirsin kahve rengiyle veya duvarlara kağıt yaptır tezgah arasına da minik boncuk fayanslardan yaptır kırmızılı siyahlı falan, içini yerleştirince silip süpürünce hoş aksesuar ve perdelerle halılarla çok hoş olabilir sonradan ona buna boş yere verilen paralara çoooook acır üzülürsün arkadaşım ...

Son düzenleme:
kusura bakma ama bu senin yaptığına şumarıklık denir.
tamam uymamış ama daha sonrada yaptırabilirsin.
insan dolap için evden mi vazgeçer
nişenlının işi zor valla allah kolaylık versin

arkadaşım sonuçta ev alıyoruz bir defa alınacak bu evi alıp mutfağınımı yaptırmalı yoksa başka bir tane mi bakmalı karar veremiyorum diyorum bunun neresi şımarıklık anlayamadım yinede teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığın için:26:

ben eski halleri de beğendim şahsen değiştirme derim...ille beğenmiyorsan sadece alt kapaklarını değiştirebilirsin kahve rengiyle veya duvarlara kağıt yaptır tezgah arasına da minik boncuk fayanslardan yaptır kırmızılı siyahlı falan, içini yerleştirince silip süpürünce hoş aksesuar ve perdelerle halılarla çok hoş olabilir sonradan ona buna boş yere verilen paralara çoooook acır üzülürsün arkadaşım ...

Hem yorumun hem de içime sinen fikirlerin için çok teşekkürler.:38: beni rahatsız eden dolabın rengi değil aslında dolap ve fayansların arasındaki uyumsuzluk az çok tahmin edersiniz insan evlenirken herşey içine sinsin istiyor. başka bir yer bakmaya başladık şimdilik eğer ki bulamazsak sadece kapakları değiştirme fikri gayet uygun en azından uzun bir süre bizi idare edebilir bu şekilde.

canım hem o evi alacaksınız -ki evi satan o dolaplar yeni olduğu için onun parasını da alacak sizden,hiç kullanmadığın dolabın da parasını vereceksin
kahve ve kırmızı çok da eğreti durmamış açıkçası

en azından 8000lik masrafa değmez yani...

yeni bir ev bakın bencemadem içinize sinmedi..

kırmızı renkli dolap daha güzel bence hiç değiştirme vereceğin paraya yazık olur ... yine de sen bilirsin...

canım hem o evi alacaksınız -ki evi satan o dolaplar yeni olduğu için onun parasını da alacak sizden,hiç kullanmadığın dolabın da parasını vereceksin
kahve ve kırmızı çok da eğreti durmamış açıkçası

en azından 8000lik masrafa değmez yani...

yeni bir ev bakın bencemadem içinize sinmedi..

Haklısın canım başka bir yer bakıyoruz şimdilik ama dediğim gibi bunu bulduğumuz semt iyiydi evinde fiyatı bütçemize uyunca sevinmiştik. bir de tek yapılması gereken mutfak değil banyosunda sadece fayans döşenmiş ve bir de ev normalde dubleks merdivenlerinde de sorun var bu yüzden evi askıya almaya karar verdik şimdilik. en kötü ihtimalle bunun gibi bir ev bulamazsak bir arkadaşımızında dediği gibi sadece kapaklarını değiştiririm uzun bir süre idare eder bizi.

kırmızı renkli dolap daha güzel bence hiç değiştirme vereceğin paraya yazık olur ... yine de sen bilirsin...

aslında kırmızı ile sorunum yok ama bari fayansları ona uygun bir şey yapsalardı dedim fayansları yaptıralım dedi nişanlım çağırdığımız ustada dolap zarar görür sökünce o yüzden yenilemeniz gerekebilir dedi bu sefer birde dolap bakmak zorunda kaldık fakat fiyat aldığımız marangoz beklediğimizin üstünde bir fiyat verince emin olamadık ne yapmalı:44:

kırmızılarda fena değil eğer maddi yönünüz iyiyse sizi zora sokmayacaksa yaptırın beğendiğiniz mutfak da çok şık

yepyenı dolaplara kıyma bence kendınızı zora sokmayın kahverengı olan fayansları sokturun yerıne zevkınıze uygun dolaplara uyacak fayanslar taktırın ve kullanın 8 bın cok fazla ve dolaplar yepyenı yazık

kırmızılarda fena değil eğer maddi yönünüz iyiyse sizi zora sokmayacaksa yaptırın beğendiğiniz mutfak da çok şık

Çok şükür durumumuz fena değil ama sonuçta evlilik arifesi sürekli beklemediğimiz masraflar çıkıyor bir de kimseden yardım almayacağız diye başladık bu işe o yüzden böyle kara kara düşünüyorum. bir de değer mi değmez mi emin olamadım bu konularda çok bilgili değilim açıkçası:43:

aslında kırmızı ile sorunum yok ama bari fayansları ona uygun bir şey yapsalardı dedim fayansları yaptıralım dedi nişanlım çağırdığımız ustada dolap zarar görür sökünce o yüzden yenilemeniz gerekebilir dedi bu sefer birde dolap bakmak zorunda kaldık fakat fiyat aldığımız marangoz beklediğimizin üstünde bir fiyat verince emin olamadık ne yapmalı:44:

bu mesajı gormemıstım pardon cnm bnce fayansı soksunler dolaplara hıcbırsey olmaz szden daha fazla para koparmak ıcın soyluyordur oyle

yepyenı dolaplara kıyma bence kendınızı zora sokmayın kahverengı olan fayansları sokturun yerıne zevkınıze uygun dolaplara uyacak fayanslar taktırın ve kullanın 8 bın cok fazla ve dolaplar yepyenı yazık

başta öyle karar verdik eve bir usta çağırdık bu dolaplar sökülmeli fayansın kırılması için o zamanda büyük ihtimalle zarar görür o yüzden dolap fiyatıda alalım filan dedik birde alıncada tabi ikimizde donduk kaldık böyle ne yapmalı diye:26:

bu mesajı gormemıstım pardon cnm bnce fayansı soksunler dolaplara hıcbırsey olmaz szden daha fazla para koparmak ıcın soyluyordur oyle

haklı olabilirsin ama bizim yaptıracağımız dolap ustayı ilgilendirmez ki sonuçta o sadece fayans işine bakacak geri kalanı marangozun işi diye düşündüm ben bir de usta da tanıdıklarıymış tabi yinede emin olamazsın bu konuda bilemedim o yüzden nişanlım bir kaç yere daha bakmış fotoğraflarını inceleyince sizlerle paylaşıcam hemen.

canım bak bu benim mutfağımın tesgah arasının eski hali krem düz fayanslar vardı
$resim_595_1256125863.webp
bu da şimdiki hali şu minik boncuk gibi fayanslardan yaptırdım alttakinin üzerine yapıldı sökülme yok yani
$DSCF4519.webp
eğer kırmızıda kalmak istersen bu şekilde arasını yaptırabilirsin ..ya da tek masraf olsun dersen yine en iyisi sadece alt kapakları kahve rengi hatta zeytin mi ne diyolar o renkten yaptırıp uzun bi süre kullanır sonra gönlüne göre değiştirirsin...yardımcı olabildimse ne muttlu canım:38:

Back
X