Kızlar fetal dna hakkında ne düşünüyorsunuz?

kaktusella

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2024
72
44
3
30
10+6 dayım doktorum yarın itibariyle (11.haftam dolunca) test verebileceğimi söyledi. Ancak ben normalde de testleri yaptırmayı düşünmüyordum. Gebeliği sonlandırmak gibi bir niyetim yok çıkan sonuca göre. Yine de size de sormak istiyorum. Fetal dna bebekte ilaç tedavisi ile erken tedavi edilecek rahatsızlıkları tespit etmiyor değil mi?

sadece down sendromu değil, pek çok sendroma bakılıyor. yaşamla bağdaşmayan sendromlar var. böyle bir durumun tespiti iyi olabilir.

Benım doktorum bebegı aldırmayı düşünmüyorsanız down sendromu kabul edıyorsanız yaptırmayın dedi bu konuyu takip edeyim

Benım doktorum bebegı aldırmayı düşünmüyorsanız down sendromu kabul edıyorsanız yaptırmayın dedi bu konuyu takip edeyim
Benim doktorumda sadece gebeliği sonlandırma amaçlı gibi düşünme dedi. Ama araştırıyorum kromozom bozukluklarını tespit ediyormuş. Yani tedavi olacak şeyler değil anladığım kadarıyla

Bize fetal dana
Benim doktorumda sadece gebeliği sonlandırma amaçlı gibi düşünme dedi. Ama araştırıyorum kromozom bozukluklarını tespit ediyormuş. Yani tedavi olacak şeyler değil anladığım kadarıyla
Doktor bana fetal dna yaptırsan bile çıkan sonuç sonrası bir şey yapılamaz demişti bende yapılmayacaksa neden yaptırayım ki dedim yaptırmadım

sadece down sendromu değil, pek çok sendroma bakılıyor. yaşamla bağdaşmayan sendromlar var. böyle bir durumun tespiti iyi olabilir.
Çok kararsızım. Detaylı ultrasonda da bebeğin ense kalınlığından anlaşılıyormuş zaten

Bize fetal dana

Doktor bana fetal dna yaptırsan bile çıkan sonuç sonrası bir şey yapılamaz demişti bende yapılmayacaksa neden yaptırayım ki dedim yaptırmadım
Aa bana böyle bir şey söylemediler. Gerçekten kendimi neden strese sokayım o zaman

Aa bana böyle bir şey söylemediler. Gerçekten kendimi neden strese sokayım o zaman
İkili taramadan sonra kalbinde ışık görmüştü doktor, kendi doktorumuza söyledik fetal dna istiyorsan yaparız ama o kadar yani sonuç sonrası bir şey yapamayız dedi ense kalınlığı her şey iyi olduğu için ben takılmadım çok şükür şu an bebekkom sağlıklı

Ben yaptırdım 5000 çeşit hastalığa bakılıyor. Hastalığına göre kürtaj olurdum. Örneğin bebek doğuyor 2 hafta yaşıyor acı çekiyor ya da ömür boyunca çilesi oluyor. Bu noktada doğurmayı düşünmem. Tek sorun down sendromu değil. Şükür temiz çıktı

Durduk yere kendimi strese sokmayayım o zaman ben

bizede doktorumuz yaptırmayı önerdi. ama biz ikili tarama yaptırmaya karar verdik. eğer endişeli bir durum çıkmazsa fetal yaptırmayacağız.
fetal dna da şüpheli durumlar çıkabiliyor, bu sefer hadi bakalım amniyosentez söz konusu olacak. öyle bi strese girmek istemiyoruz

Hıımm bunları bilmiyordum, teşekkür ederim

Evet amniyosentez de riskli onu da göze alamam

Ben 11. Hafta dolunca direkt yaptırdım

Cinsiyetini de söylediler mi peki? Ülkemizde yasakmış galiba cinsiyet söylemek. Bu da beni bi düşündürdü. Cinsiyeti söylemekte bile çekimser kalınıyorsa bu test nasıl %99 güvenilir oluyor
Benim birkaç güne çıkacak. Cinsiyeti de sözlü söyleyecekler. Ve uygun fiyata çok içime bi sinen yerde yaptırdım. Öğrenmek isterseniz özelden yazın bahsedeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…