- 16 Ağustos 2024
- 72
- 44
- 3
- 30
- Konu Sahibi kaktusella
-
sadece down sendromu değil, pek çok sendroma bakılıyor. yaşamla bağdaşmayan sendromlar var. böyle bir durumun tespiti iyi olabilir.10+6 dayım doktorum yarın itibariyle (11.haftam dolunca) test verebileceğimi söyledi. Ancak ben normalde de testleri yaptırmayı düşünmüyordum. Gebeliği sonlandırmak gibi bir niyetim yok çıkan sonuca göre. Yine de size de sormak istiyorum. Fetal dna bebekte ilaç tedavisi ile erken tedavi edilecek rahatsızlıkları tespit etmiyor değil mi?
Benim doktorumda sadece gebeliği sonlandırma amaçlı gibi düşünme dedi. Ama araştırıyorum kromozom bozukluklarını tespit ediyormuş. Yani tedavi olacak şeyler değil anladığım kadarıylaBenım doktorum bebegı aldırmayı düşünmüyorsanız down sendromu kabul edıyorsanız yaptırmayın dedi bu konuyu takip edeyim
Doktor bana fetal dna yaptırsan bile çıkan sonuç sonrası bir şey yapılamaz demişti bende yapılmayacaksa neden yaptırayım ki dedim yaptırmadımBenim doktorumda sadece gebeliği sonlandırma amaçlı gibi düşünme dedi. Ama araştırıyorum kromozom bozukluklarını tespit ediyormuş. Yani tedavi olacak şeyler değil anladığım kadarıyla
Çok kararsızım. Detaylı ultrasonda da bebeğin ense kalınlığından anlaşılıyormuş zatensadece down sendromu değil, pek çok sendroma bakılıyor. yaşamla bağdaşmayan sendromlar var. böyle bir durumun tespiti iyi olabilir.
Bakalım bilenlerın yorumlarını takip etcem bende merak ediyorumBenim doktorumda sadece gebeliği sonlandırma amaçlı gibi düşünme dedi. Ama araştırıyorum kromozom bozukluklarını tespit ediyormuş. Yani tedavi olacak şeyler değil anladığım kadarıyla
Aa bana böyle bir şey söylemediler. Gerçekten kendimi neden strese sokayım o zamanBize fetal dana
Doktor bana fetal dna yaptırsan bile çıkan sonuç sonrası bir şey yapılamaz demişti bende yapılmayacaksa neden yaptırayım ki dedim yaptırmadım
İkili taramadan sonra kalbinde ışık görmüştü doktor, kendi doktorumuza söyledik fetal dna istiyorsan yaparız ama o kadar yani sonuç sonrası bir şey yapamayız dedi ense kalınlığı her şey iyi olduğu için ben takılmadım çok şükür şu an bebekkom sağlıklıAa bana böyle bir şey söylemediler. Gerçekten kendimi neden strese sokayım o zaman
Durduk yere kendimi strese sokmayayım o zaman benİkili taramadan sonra kalbinde ışık görmüştü doktor, kendi doktorumuza söyledik fetal dna istiyorsan yaparız ama o kadar yani sonuç sonrası bir şey yapamayız dedi ense kalınlığı her şey iyi olduğu için ben takılmadım çok şükür şu an bebekkom sağlıklı
Bende öyle söyledim eşime durduk yere ne strese gireceğim dedim hemen unuttum o konuyuDurduk yere kendimi strese sokmayayım o zaman ben
Hıımm bunları bilmiyordum, teşekkür ederimBen yaptırdım 5000 çeşit hastalığa bakılıyor. Hastalığına göre kürtaj olurdum. Örneğin bebek doğuyor 2 hafta yaşıyor acı çekiyor ya da ömür boyunca çilesi oluyor. Bu noktada doğurmayı düşünmem. Tek sorun down sendromu değil. Şükür temiz çıktı
Evet amniyosentez de riskli onu da göze alamambizede doktorumuz yaptırmayı önerdi. ama biz ikili tarama yaptırmaya karar verdik. eğer endişeli bir durum çıkmazsa fetal yaptırmayacağız.
fetal dna da şüpheli durumlar çıkabiliyor, bu sefer hadi bakalım amniyosentez söz konusu olacak. öyle bi strese girmek istemiyoruz
ben normal hemogram da bile demir düşük mü çıkacak kaygısı yaşıyorum. allah mecbur bırakmasın diyelimEvet amniyosentez de riskli onu da göze alamam
Tabi ki öyle, aminnben normal hemogram da bile demir düşük mü çıkacak kaygısı yaşıyorum. allah mecbur bırakmasın diyelim
Ben 11. Hafta dolunca direkt yaptırdım10+6 dayım doktorum yarın itibariyle (11.haftam dolunca) test verebileceğimi söyledi. Ancak ben normalde de testleri yaptırmayı düşünmüyordum. Gebeliği sonlandırmak gibi bir niyetim yok çıkan sonuca göre. Yine de size de sormak istiyorum. Fetal dna bebekte ilaç tedavisi ile erken tedavi edilecek rahatsızlıkları tespit etmiyor değil mi?
Cinsiyetini de söylediler mi peki? Ülkemizde yasakmış galiba cinsiyet söylemek. Bu da beni bi düşündürdü. Cinsiyeti söylemekte bile çekimser kalınıyorsa bu test nasıl %99 güvenilir oluyorBen 11. Hafta dolunca direkt yaptırdım
Benim birkaç güne çıkacak. Cinsiyeti de sözlü söyleyecekler. Ve uygun fiyata çok içime bi sinen yerde yaptırdım. Öğrenmek isterseniz özelden yazın bahsedeyim :)Cinsiyetini de söylediler mi peki? Ülkemizde yasakmış galiba cinsiyet söylemek. Bu da beni bi düşündürdü. Cinsiyeti söylemekte bile çekimser kalınıyorsa bu test nasıl %99 güvenilir oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?