- 2 Temmuz 2023
- 8.914
- 24.822
Aynen oyleKızlar ben de calısmama ihtimalime karşı böyle düşünüyordum. Acaba acımasızlık mı yapıyorum diyordum. Hep çalışacağım olarak benim çalışmamla tam gecim sağlanacaksa, bensiz sağlanmayacaksa eksik olacaksa evlilik düşünmek toz pembe dimi ?
Ben kabul etmemKızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Tamam evlilikte iki taraf da calismali. Ama hamilelikte veya dogumdan sonra ya da bi hastalik durumunda evet erkek evi gecindirecek kadar kazanabilmeli. Eger gecindiremeyecek gibiyse,hastalik durumlarini gozardi ederek soyluyorum, cocuk yapilmamali… maddi problemin oldugu hicbir evde huzur, mutluluk olmaz kimse aksini iddia edemez maalesef…Kızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Zor da olsa değil, bir evi tek başına gecindirecek maddi gücü olmalı.Kızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Maddiyat çok önemli, bir erkek karısı doğum yaptığında, calişamadığında tek başına evini gecindirebilmeli, maddiyat çok önemli, az da olsa kimseye muhtaç olmadan gecinebilmeli diğer türlü rezillik , samanlık seyran olmuyor yani o eskidendi...Kızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Kızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim bahsettiğiniz şey zenginlik yada çok lüks yaşamak değil. Kadınların ekonomik özgürlüğü olması elbet Güzel ama çalışmak zorunda değil. Kim ne derse desin evin iş yükü yemeği çocuk bakımı çok büyük oranda kadının üzerinde. Erkekler iki tabak kaldırınca yardım etti zannediyor ama öyle değil. Kadın hem dışarıda çalışıp hem evin %90 işini yükleniyor bu eşitlikte adalette değil. Bana göre bir erkek en azından tek başına evin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Kadının eline bakmamalı. Ben mesela çok yoğun bir işte çalışıyorum bana illa çalış derse eşim, iki ev arkadaşı gibi olmayı göze alacak ya da ev işleri için yardımcı tutacak. Kaldı ki illa çalışacaksın diyen bir erkeklede evleneceğimi zannetmiyorum bize yetecek kadar kazansın yeter fazlasında gözümüz yok zaten. Hak verdim sizeKızlar evlilik düşündüğümüz erkek bizim hamilelik ya da işten çıkma, çıkarılma vs durumları için bir evi tek başına zor da olsa çekip cevirebilecek maddiyatta mı olmalı? Yoksa başta saydığım ihtimalleri düşünmemeli mi ? Bu arada su miktar kazansın suyu olsun buyu olsun olarak algılamayın kızlar, kesinlikle değil de hayatın bir sürü hali var o bakımdan… Evli, nişanlı, ilişkisi olan arkadaşlarımın düşüncelerini, deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Biz bekarlara akıl olsunZamane erkeklerinin ikimiz de çalışırsak geçiniriz sözü var ya… Kabul mü etmeli ?
Ne güzel söyledinizOlmalı. Olmalı. Olmalı.
Geçim çok zor. Her şey ateş pahası. Çalışkan bir eşiniz olmalı. Bu düşünce sizi yer bitirir. Yaşadım.(Boşandım . Çekilecek gibi değil) Sizden maddi konuda hiçbir şey beklemeyen biri ile birlikte olun.
Benim eşim iki işte çalışıyor. Hamd olsun hiç düşüncem yok. Allah ondan razı olsun. Tatile de gidiyoruz. Yani eksik bir şey yok. Lafımı ikiletmez. Ama onun bir dediği de iki olmuyor. Hiç evine dair düşüncesi yok. Acabası yok. Benden yana zerre üzüntüsü yok. Böyle bir denge varsa ok.
Ama günümüzün erkekleri kadınlaşmış durumda. İçiniz nasıl kabul ediyorsa öyle biri olsun. Yani sadece erkeği baz alın. Ben çulsuz olsam da bu ev gecindirir mi diye.
Herkesin elinde altın bileziği olmalı tabii ki benim de var okudum ettim. Ben hayatın ihtimalleri üzerinde konuştumerkek değil her insan tek başına hayatını devam ettirebilecek düzeyde olmalı
adam iyi gelirli olsun hamileyken seni kapıya koyarsa nolcak
ama doğru kemaliniz yapmaz
nafaka tazminat konularını görüyoruz burda
üç kuruş
Herkesin elinde altın bileziği olmalı tabii ki benim de var okudum ettim. Ben hayatın ihtimalleri üzerinde konuştumerkek değil her insan tek başına hayatını devam ettirebilecek düzeyde olmalı
adam iyi gelirli olsun hamileyken seni kapıya koyarsa nolcak
ama doğru kemaliniz yapmaz
nafaka tazminat konularını görüyoruz burda
üç kuruş
Allah korusun böyle erkeklerden de ya insallah hepimizi, üzüldümBurada mesele sadece kazandığı miktar değil, kafa yapısı da önemli. Benim bir arkadaşım hamileyken ücretsiz izin almayı düşündüğünü ama eşinin bunu istemediğini söylememişti. Doğumdan sonra da 4 ay sonra başladı bildiğim kadarıyla. Tekrar sormadım ama muhtemelen eşi istiyor diye kendi istemediği halde hemen işe başladı. Üstelik maddi durumları da iyi, eşinin maaşı da gayet iyi.
Teşekkür ederim. Amin. Allah razı olsunNe güzel söyledinizeşinize de size de masallah, Allah böyle birliktelikleri arttırsın bence de her iki cinsiyet de modern hayatta tamamen bazı şeyleri unuttu. İnsallah unutmayanlarla karşılaşırız
Gerçekten bana tercüman olmuşsunuzSizinle tamamen aynı fikirdeyim bahsettiğiniz şey zenginlik yada çok lüks yaşamak değil. Kadınların ekonomik özgürlüğü olması elbet Güzel ama çalışmak zorunda değil. Kim ne derse desin evin iş yükü yemeği çocuk bakımı çok büyük oranda kadının üzerinde. Erkekler iki tabak kaldırınca yardım etti zannediyor ama öyle değil. Kadın hem dışarıda çalışıp hem evin %90 işini yükleniyor bu eşitlikte adalette değil. Bana göre bir erkek en azından tek başına evin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Kadının eline bakmamalı. Ben mesela çok yoğun bir işte çalışıyorum bana illa çalış derse eşim, iki ev arkadaşı gibi olmayı göze alacak ya da ev işleri için yardımcı tutacak. Kaldı ki illa çalışacaksın diyen bir erkeklede evleneceğimi zannetmiyorum bize yetecek kadar kazansın yeter fazlasında gözümüz yok zaten. Hak verdim size
Teşekkür ederim. Amin. Allah razı olsunNe güzel söyledinizeşinize de size de masallah, Allah böyle birliktelikleri arttırsın bence de her iki cinsiyet de modern hayatta tamamen bazı şeyleri unuttu. İnsallah unutmayanlarla karşılaşırız
Bu fikrinizden vazgeçmeyin. Ve bunu destekleyen biri ile birlikte olun. Çok önemli çünkü. Bu arada size katılıyorum.Sizinle tamamen aynı fikirdeyim bahsettiğiniz şey zenginlik yada çok lüks yaşamak değil. Kadınların ekonomik özgürlüğü olması elbet Güzel ama çalışmak zorunda değil. Kim ne derse desin evin iş yükü yemeği çocuk bakımı çok büyük oranda kadının üzerinde. Erkekler iki tabak kaldırınca yardım etti zannediyor ama öyle değil. Kadın hem dışarıda çalışıp hem evin %90 işini yükleniyor bu eşitlikte adalette değil. Bana göre bir erkek en azından tek başına evin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Kadının eline bakmamalı. Ben mesela çok yoğun bir işte çalışıyorum bana illa çalış derse eşim, iki ev arkadaşı gibi olmayı göze alacak ya da ev işleri için yardımcı tutacak. Kaldı ki illa çalışacaksın diyen bir erkeklede evleneceğimi zannetmiyorum bize yetecek kadar kazansın yeter fazlasında gözümüz yok zaten. Hak verdim size