Kızlar evlilikte maddiyat fikirlerinizi alabilir miyim ? Lütfen

Parasiz saadet arayan aradigini cennette bulur. Aşk gercekci oldugunuzda ancak sizi mutlu sona ulastirir ve evet bir erkek cocuklu bir evi gecindirecek kadar iyi kazanmali ama tabi "etik ve ahlak kurallarini esnetmeden"

Not: Kadinin calistigi ve mecburi ucretsiz izinde oldugunu varsayarak yazdim.

Aynen oyle

Ben kabul etmem
Calısmak zorunda bırakılmamalıyım.
Erkek bırey evıne yetebılsın.

Tamam evlilikte iki taraf da calismali. Ama hamilelikte veya dogumdan sonra ya da bi hastalik durumunda evet erkek evi gecindirecek kadar kazanabilmeli. Eger gecindiremeyecek gibiyse,hastalik durumlarini gozardi ederek soyluyorum, cocuk yapilmamali… maddi problemin oldugu hicbir evde huzur, mutluluk olmaz kimse aksini iddia edemez maalesef…

Zor da olsa değil, bir evi tek başına gecindirecek maddi gücü olmalı.

Benim bi arkadaşım vardı isteyenleri oluyordu fakat kız bakıp, ben zengin biriyle evlenecegim diyordu 35 yasına geldi sonunda muradına erdi zengin biri çıktı karşısına ve şu an Almanya'da yaşıyor bazen Türkiye'ye geliyor bir çocuğu var hatta.
Tabi soyle bi durum da var zengin diye gidersin fakir olur fakir diye gidersin zengin olur. Bu Allah in hikmeti. Başka bir arkadaşımın esi zengindi 1 çocukları vardı adam kaza yaptı hala yürüyemiyor ve çalışamıyor. İş başa düşünce arkadaşım cigkofte dükkanı açtı ve başında duruyor. Bosanmadilar tabi dükkan için de bi sermaye gerekiyordu adam verdi onu.

Sonuç olarak annem hep şöyle dua ederdi bana. Benim damadım zengin değil çalışkan olsun inşallah, derdi. Çalışkan olsun dürüst olsun işi gücü olsun efendi olsun gerisi hallolur.

Maddiyat çok önemli, bir erkek karısı doğum yaptığında, calişamadığında tek başına evini gecindirebilmeli, maddiyat çok önemli, az da olsa kimseye muhtaç olmadan gecinebilmeli diğer türlü rezillik , samanlık seyran olmuyor yani o eskidendi...

Parasız adam gereksiz adam der hep eşim
Birde erkegin çirkini yoktur parasızi vardır der
Tabi bunlar esprili yaklaşım ...evlendiginiz kişi tek başına evi çekip çevirebilen biri olmalı.. ..bebek olunca çalışamayacak siniz falan filan...
Maddi sıkıntı olan evdede malesef huzur zor

Yani maaş durumunu bilemem geçim kişiye göre değişir,insan her türlü geçinir de bir dar ve kısıtlı geçinmek var bir de rahat harcamak var hele de çocuk olunca... iş durumu değişkendir iyi dersin bozulur vs vs ama bence evi arabası falan olsa süper olur, madem mantık olarak bakıyorsun öyle bak güzel bir evi varsa ortalama bir işte çalışsa geçinirsinz aman ev alalım gayeniz de olmaz...benim eşim şuan çalışmıyor esnafti ortak iş şok zordu ayrıldı ordan başka birşey bakıyor şimdi ama acele etmeden bizim için uygun bir iş bakiyoruz, bu süreçte ben çalışıyorum zaten maddi sıkıntımız yok ama eşim para hesabını güzel yapar babasinn da desteği oldu tabi, çalıştığı süre içinde ev ve dükkan aldık,evlerden biri ve dükkan kirada onların rahatlığıyla geniş geniş iş bakiyoruz, kp bize her süreçte destek oldu ve oluyor açıkçası vallahi bir laf varya babanızın fakir olmasi sizin sucunuz değil ama kpnizn fakir olmasi sizin sucunuz diye öyle bence de, şimdi bile ben çalıştığım ve eşim çalışmadığı için kp eşime destek oluyor

İki kişi çalışarak evet her şey yapılabilir ama olur da ikinci kişinin çalışamadığı durumlarda örneğin bebek olunca gibi bir kişi idare edebilecek kapasitede ve azimde olmalı aksi durumda lütfen evlenmesin kimse

Sizinle tamamen aynı fikirdeyim bahsettiğiniz şey zenginlik yada çok lüks yaşamak değil. Kadınların ekonomik özgürlüğü olması elbet Güzel ama çalışmak zorunda değil. Kim ne derse desin evin iş yükü yemeği çocuk bakımı çok büyük oranda kadının üzerinde. Erkekler iki tabak kaldırınca yardım etti zannediyor ama öyle değil. Kadın hem dışarıda çalışıp hem evin %90 işini yükleniyor bu eşitlikte adalette değil. Bana göre bir erkek en azından tek başına evin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeli. Kadının eline bakmamalı. Ben mesela çok yoğun bir işte çalışıyorum bana illa çalış derse eşim, iki ev arkadaşı gibi olmayı göze alacak ya da ev işleri için yardımcı tutacak. Kaldı ki illa çalışacaksın diyen bir erkeklede evleneceğimi zannetmiyorum bize yetecek kadar kazansın yeter fazlasında gözümüz yok zaten. Hak verdim size

İstediğiniz hayat şartlarına da bağlı. Ben evlendim 1 ay sonra çalışmaya başladım 3 yıllık evliyim hala çalışıyorum. Şükür evimiz arabamız var. Yani çalışmasam aslında bizi zorlayacak bir kira vs derdimiz yok. Ancak eşim evlenmeden öncede evlendikten sonrada hep şunu söyledi “ çalışmanı istiyorum, çünkü kendi kazandığın parayı özgürce harcayıp kendi ayaklarının üstünde durup güçlü olduğunu bilmeni istiyorum “ Allah var hiç maaşımı istemedi, hiç hesabını sormadı. Evin giderlerini o karşılar. Ben daha çok yemek, kıyafet veya dışardaki harcamaları karşılarım.
Tabiki ara ara işten ayrıldığımız dönemler oldu. Benim hamileliğimde ben ayrıldım 2-3 ay kadar bir süre.
Kaybettikten sonra bi süre çalışmak istemedim ama sonrasında evde bunalmaya başladım. Eşim istersen çalış dedi tekrar girdim. Çalışmadığım sürede maaş kartıda hep bendeydi. Ki hala bende.
Onun çalışmadığı bir süre oldu. 2 ay kadar. Zorunlu olarak ayrıldı, ev satma ev alma taşınma tadilat işlerimiz vardı ayrılıp evle ilgilendi işlerle ilgilendi ben çalıştım. Evden kalan para vardı tabiki ancak yine de ben hep maaşımdan yarısını ona verdim.
Diyeceğim şu ki, eş çok yüksek maaş alabilir, çalışma ihtiyacınız olmayabilir. Keza eşim benim 3,5 katımı kazanıyor nerdeyse. Önemli olan, evin huzuru, birbirinize olan anlayışınız. Ben eşten para istemeyi sevmem. İstenilmesini de sevmem/ eşim istemeden verir bende aynı şekilde az çok onu takip ederim olmadığını anlar istemesine fırsat vermeden çıkarır veririm. Sizin çalışmadığınız sürede size çalış geçinemiyoruz diyecek bir insan mı? Sizin ihtiyaçlarınızı göz ardı edebilecek bi insan mı? Bunlar çok çok önemli maalesef ki.

Burada mesele sadece kazandığı miktar değil, kafa yapısı da önemli. Benim bir arkadaşım hamileyken ücretsiz izin almayı düşündüğünü ama eşinin bunu istemediğini söylememişti. Doğumdan sonra da 4 ay sonra başladı bildiğim kadarıyla. Tekrar sormadım ama muhtemelen eşi istiyor diye kendi istemediği halde hemen işe başladı. Üstelik maddi durumları da iyi, eşinin maaşı da gayet iyi.

Ne güzel söylediniz eşinize de size de masallah, Allah böyle birliktelikleri arttırsın bence de her iki cinsiyet de modern hayatta tamamen bazı şeyleri unuttu. İnsallah unutmayanlarla karşılaşırız

Herkesin elinde altın bileziği olmalı tabii ki benim de var okudum ettim. Ben hayatın ihtimalleri üzerinde konuştum

Herkesin elinde altın bileziği olmalı tabii ki benim de var okudum ettim. Ben hayatın ihtimalleri üzerinde konuştum

Allah korusun böyle erkeklerden de ya insallah hepimizi, üzüldüm

Ne güzel söylediniz eşinize de size de masallah, Allah böyle birliktelikleri arttırsın bence de her iki cinsiyet de modern hayatta tamamen bazı şeyleri unuttu. İnsallah unutmayanlarla karşılaşırız
Teşekkür ederim. Amin. Allah razı olsun Evet çok haklısınız. Allah herkese iyilik versin. Bu arada ben de lisans mezunuyum. Yani kadınların elinde bilezik olsun. Ama ikili dengeyi kurmak iki kişinin arasındaki iletişime bağlı. Zaten bencil, cimri, kaygılı , kadından hep beklentili birisinden kadınlarımızı Allah uzak etsin.

Gerçekten bana tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim size de cook mutluluklar dilerim darısı bana

Teşekkür ederim. Amin. Allah razı olsun Evet çok haklısınız. Allah herkese iyilik verisn
Bu fikrinizden vazgeçmeyin. Ve bunu destekleyen biri ile birlikte olun. Çok önemli çünkü. Bu arada size katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…