- 12 Ekim 2009
- 943
- 3.964
- Konu Sahibi snowflowers
Merhaba kısaca hemen konuya geçim
Ben iki yıllık evliyim ve nişanlıyken çok sorun yaşadık. evlendikten sonra da aileler görüşmedi, evlendim evleneli iki veya üç defa görüşmüşlerdir. Biz kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz, annemde bize geldiğinde hiç çağırmadık gel diye çünkü ilk zamanlar çağırdığında hiç yemek ne yapalım ne yersiniz demedi annem ne yaparsa utanmadan onu yediler hiç gelinimin evinde yapmayın bizde yaparız falan demedi.
Eşim de pek aile ziyaretlerini sevmez, kendi ailesine dahi iki hafta çıkmadığı olur. annem de bu konuda çok sinirleniyor, seni getirsin tek o zaman diyor evimiz de uzak yani yarım saat yol sürüyor. eşim de her zaman götüremem diyor annem haftada bir gelmemi istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Annem çalışıyor normalde Bugün aradım gelmiyorsun anne birşeye ihtiyacın varmı gelim temizlik yapimmi demiyorsun diyor .
Yani eşimle tartışıyoruz o Zaman da, her zaman nasıl götürim diyor arada kaldım. Ve anneme gidince beş dakika oturmam her işi yapmaya çalışırım kardeşlerim küçük annem çalışıyor yapamaz yardım edim diye. Annem de söz geçiriyorsun eşine falan filan diyor sizce ne yapım.
Sayın konu sahibi, bu yazdıklarınızdan henüz kök ailesi ile bağlarını koparamamış biri izlenimi aldım.
Sizin önceliğiniz ne anneniz ne de kayınvalideniz.
Eviniz ve eşiniz öncelikli olarak hareket etmeniz gerekir.
Ancak anneniz de sizin bu bağları koparmanıza izin vermeye çok da niyetli görünmüyor.
Hem sizin haftada bir gelip evde ona yardım etmenizi beklemesinden hem de eşinize sinirlendiğini size söylemesinden ben bunu çıkarıyorum.
Bence kök ailenizle aranıza sağlıklı bir mesafe koymak için harekete geçmeniz en iyisi.
Bu durum devam ederse eşinizle arınızın açılma ihtimalini de gözardı etmeyin derim.