Kızlar evlendiğimden beri halledemediğim bir konu ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Merhaba kısaca hemen konuya geçim
Ben iki yıllık evliyim ve nişanlıyken çok sorun yaşadık. evlendikten sonra da aileler görüşmedi, evlendim evleneli iki veya üç defa görüşmüşlerdir. Biz kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz, annemde bize geldiğinde hiç çağırmadık gel diye çünkü ilk zamanlar çağırdığında hiç yemek ne yapalım ne yersiniz demedi annem ne yaparsa utanmadan onu yediler hiç gelinimin evinde yapmayın bizde yaparız falan demedi.
Eşim de pek aile ziyaretlerini sevmez, kendi ailesine dahi iki hafta çıkmadığı olur. annem de bu konuda çok sinirleniyor, seni getirsin tek o zaman diyor evimiz de uzak yani yarım saat yol sürüyor. eşim de her zaman götüremem diyor annem haftada bir gelmemi istiyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Annem çalışıyor normalde Bugün aradım gelmiyorsun anne birşeye ihtiyacın varmı gelim temizlik yapimmi demiyorsun diyor .
Yani eşimle tartışıyoruz o Zaman da, her zaman nasıl götürim diyor arada kaldım. Ve anneme gidince beş dakika oturmam her işi yapmaya çalışırım kardeşlerim küçük annem çalışıyor yapamaz yardım edim diye. Annem de söz geçiriyorsun eşine falan filan diyor sizce ne yapım.

Sayın konu sahibi, bu yazdıklarınızdan henüz kök ailesi ile bağlarını koparamamış biri izlenimi aldım.
Sizin önceliğiniz ne anneniz ne de kayınvalideniz.
Eviniz ve eşiniz öncelikli olarak hareket etmeniz gerekir.
Ancak anneniz de sizin bu bağları koparmanıza izin vermeye çok da niyetli görünmüyor.
Hem sizin haftada bir gelip evde ona yardım etmenizi beklemesinden hem de eşinize sinirlendiğini size söylemesinden ben bunu çıkarıyorum.
Bence kök ailenizle aranıza sağlıklı bir mesafe koymak için harekete geçmeniz en iyisi.
Bu durum devam ederse eşinizle arınızın açılma ihtimalini de gözardı etmeyin derim.

Ben ilk evlendiğim zaman otobüsle bir saatten fazla sürüyordu yol. Her cumartesi atlar giderdim. Cumartesi gitmesem pazar eşimle giderdik. 6 aydan sonra yatıya da kaldım. Aman hiç eşimden izin almak gelmedi. Haber vermem yeterli oldu. Eşiniz izin vermiyor mu, yoksa vakit mi bulamıyor? Neden arada kalıyorsunuz anlamadım.

KV size neden yemek yapacak onu da anlamdım. Ne münasebet yani.

Bacım hem kadını beğenmeyip hem de ailesine iyi davranmadı diye ağlayan kendisi. Koysun mesafesini olsun bitsin. KV ile annesini neden yüzgöz ediyor
Annesine kayinvalidesinin kendisine iyi baktigini ve sorun olmadigini göstermek istemiştir ama k.v gelip tv acmis yayilmistir. Ben eşime bile söylerim annem gelince daha cok benimle ilgilen endişeli gitmesin diye.

Yani annem temizlik yap demiyor Allah var yapım derim yok der ben ısrar ederim hem çalışıyor hem de çocuğu var diye ama bugün de ihtiyacın var mı birşeye demiyorsun diyor
Anneniz çalıştığına göre genç.o size soruyor mu bi şeye ihtiyacın var mı diye? Annem annenizden yaşça tahminimce çok büyük olduğu ve yaşlı baktığı halde evine gittiğimde benden iş beklemez. Bana geldiğinde bir şeye yetişemediğimi gördüğünde yardım etmezse içi rahat etmez. Annenizin tutumunu doğru bulmadım ben. Kayın validenizinde gelinimde yapılmasın buyrun bende yemek yiyelim demesini beklemenizde bence yersiz.
Yanlış beklentiler, gereksiz sorunlar doğuruyor. Toplu taşımada en ön koltukta giderseniz mide bulantınızı kontrol edebilirsiniz.

Gerçekten seni çok iyi anlıyorum normal yani olabilir insanız migde bulantın için bişeyler yapmaya çalış ve bunu aş kendi kendine eminim başaracaksın ve bende evliyim tecrübelerimden kaynaklı söylüyorum kaynana vs. Kimseden bi beklenti içinde olma olmaki üzülme seni anlıyorum ama kimi insan Bizim düşündüğümüz gibi ince düşünmüyor eşine gelirsek kesinlikle hep ılımlı ol tatlı dilinle güleryuzunle ikna etmeye çalış dayanamaz annende her zaman seni beklemesi şikayet etmesi yanlış önce eşin yuvan önemli zamanla herşey normallesir ama sen sabırlı ol eşine karşı sakın annenin dediklerimi söyleme lafını etme guzellikle olmasını iste
Çoooookkk teşekkür ederim💐 insanlara anlatmak ne kadar zor keşke yazma saydım diye düşündüm. ya hadi otobüsü hallettim diyelim diğer konuyu soruyorum hala ısrarla dalga geçmenin peşinde herkes

Ben ilk evlendiğim zaman otobüsle bir saatten fazla sürüyordu yol. Her cumartesi atlar giderdim. Cumartesi gitmesem pazar eşimle giderdik. 6 aydan sonra yatıya da kaldım. Aman hiç eşimden izin almak gelmedi. Haber vermem yeterli oldu. Eşiniz izin vermiyor mu, yoksa vakit mi bulamıyor? Neden arada kalıyorsunuz anlamadım.

KV size neden yemek yapacak onu da anlamdım. Ne münasebet yani.
Kocası arabayla bırakacak çünkü. Konu sahibi otobüs kullanamıyormuş😌

Ya bir tek anlayan sizsiniz gerçekten çok sağolun konu burda yemek yapması değil elinden gelse beni hizmetçi gibi kullanacak ama ben rahatsız oluyorum benim evime misafir çok gelmez zaten ben hep onlara hizmet ederim bugün mesela yemegi bulaşıkları tek başıma yaptım misafiri vardı
Sizde yapmayin ondanda yapmasini beklemeyin olay basit bizi anlamayan sizsiniz gibi duruyor.

Annesine kayinvalidesinin kendisine iyi baktigini ve sorun olmadigini göstermek istemiştir ama k.v gelip tv acmis yayilmistir. Ben eşime bile söylerim annem gelince daha cok benimle ilgilen endişeli gitmesin diye.
Yaa evet işte bu konu mesela çocukları birşey döker oturur annem de ister istemez endişeleniyor en azından o varken yapsa ben idare ederim

Kocası arabayla bırakacak çünkü. Konu sahibi otobüs kullanamıyormuş😌

Ay kıyamam 😅 annemin evinde temizlik yapacağım ama sen birak desem benim eşim de yollamazdı 😁

birde aile apartmanı sorunsalı var galiba. KV ile aynı binada oturtup sadece anne evi temizlenmemi3😆😆😆😆

İstanbul'da taksi işi de yaş :KK43:
İstanbul ne oldu böyle 😱 eskiden taksi bulmak kolaydı, neyse hadi siz istanbuldasınız taksi bulmak zordur da konu sahibi İstanbul’da mı ?
Bazı anneler damadın uşak gibi kızınn etrafında döndüğünü görmekten keyif alıyor 😉
Bu konu için değil de genel yazmak gerekirse eşini annesine götürüp getirmek etrafında dönmek olmuyor ki🤷‍♀️ aksine kocaya bağımlı kadınlar haline dönüştürüyorlar böyle yaparak, kadın markete bile eşiyle giden, annesine eşi götürürse gidebilen biri haline dönüşüyor, hastaneye gitmek için dahi eşini bekleyenler var, gençken anlamıyorlar da yaşlanıp eşi kendisinden önce ölünce sudan çıkmış balığa dönüyorlar, hiçbir işlerini kendileri halledemediği için oğlu varsa oğlunun yanına taşınıyorlar, sonra burada okuyoruz eşim annemi yanımıza alacağımızı söyledi annesi tek başına yaşayamazmış, annesi kimse olmadan işlerini halledemezmiş, annemi yalnız bırakamam😵‍💫

söylemesine gerek yok bunu yapması lazım. KV iyi davranmak zorunda değil. Sevmemiştir elektrik alamamıştır olabilir. Ama Kadın konu sahibini kullanmaya çalışırken de bir zahmet ailesine polyannacılık oynamasın.

Ay kıyamam 😅 annemin evinde temizlik yapacağım ama sen birak desem benim eşim de yollamazdı 😁

birde aile apartmanı sorunsalı var galiba. KV ile aynı binada oturtup sadece anne evi temizlenmemi3😆😆😆😆
Mesela kocası için böyle konu açılsa direkt anacı koca derdik. Kadın olunca yine hadi neyse sempatik yaklaşıyoruz. Ama yine söylüyorum konu sahibinin annesi fena ve kızcağız toy biraz, kızı dolduruyor resmen. Konu sahibi olayları sağlam tartmak için bir süre yalnız kalmalı.

Bu hayatın zorluklarına nasıl yaşıyorsunuz ben çok merak ediyorum. Bu söylediğiniz şeylerin çözümü çok basit hatta bu söyledikleriniz aslında dert bile değil. Öncelikle annenizin gazına gelmeyi ve ona hala bağımlı yaşamayı bırakın. Evlisiniz ve kendi aileniz var. Erkekler anneci olunca ne kadar çekilmez oluyorsa kadınlar içinde böyle.
Eşinizden önce ne yapıyordunuz mesela? Hiç mi tek başınıza otobüs yolculuğu yapmadınız? Arkadaşlarınız ile buluşurken hiç mi tek başınıza toplu taşımaya bitmediniz? Hep özel bir araba mı vardı çevrenizde? Alırsınız bi ilaç o şekilde otobüse binersiniz. Çocuk gibi davranış sergiliyorsunuz her seferinde eşinizin sizi götürmesini bekleyerek.
İkincisi dünürler arası iyi olmak zorunda değil, görüşmezlerse görüşmezler. Anneniz sizin evinize geldiyse siz ağırlayıp yemeyi, çayı düşüneceksiniz. Ayrıca sizin evinizde neden siz değil de misafir gelen anneniz yemek yapıyor, siz neden bunu düşünmüyorsunuz?
Olgunlaşmadan evlenmişsiniz bana kalırsa. Gerçek dert, sorun henüz görmemişsiniz ne güzel.

X