- 14 Aralık 2015
- 3.043
- 1.965
- 133
- 32
- Konu Sahibi Yokgibiyim
-
Evet haklısınız eşimi o konuda da uyarcam zaten. Ne zormuş insanlarla uğraşmak çocuk konusundaAslında araçta araç koltuğu olmadan seyehat etmek balkondan çocuk vermekten daha riskli. 50 km/s hızla gidiyor bile olsanız, ani frende 2 yaşındaki çocuk araçtan fırlayabilir.
İğneyi kp ye, çuvaldızı kocaya batırın bence.
Bu konumda eski konularıma bakın diye birşey yazmadım ki benKesinlikle sorun sende.
Bana "eski konularıma bak anlarsın" diye cevap veriyorsun.
Eski konularına bakıp yorum yapanlara da "niye beni geçmişimle yargılıyorsunuz" diyorsun.
İşine nasıl gelirse öyle davranıyorsun.
Ben seni anlıyorum babasına bir şey diyememek normal fakat sen söyledikten sonra arkanda duracak mı o önemli. Sen onun sözünü al ve artık hakimiyetini kur çocuğunun üstündeYok tamamen kısıtlamıyorum zaten sevsinler. Ama yeterki oğlumun sağlığını canını tehlikeye atmasınlar. Eşim destek olsa nolcak babasının yanında sesi çıkmıyor beni savunmuyor
Aynen sana katılıyorum. Ben de görümceyim ama görümcelik taslayıp 11 aylık yeğenimi sıkboğaz etmem hiç, annesine saygı duyarımEvet doğru , o çocuğu yengeniz taşıdı , sancilarla doğurdu.
Elbette yemesine , icmesine karışacak , siz deli gibi yerlerde yuvarlaninca tabi gözleri üstünüzde olacak.
Bilmediğiniz kadar gözünüz gibi bakın, annesinin gözüyle bakamazsınız.
Bende görümce olarak yazıyorum ; 4 tane yeğenim var , gördüğüm zaman dünya benim oluyor. Ancak gözümü annesinden ayırmıyorum. Her yapacağım şey konusunda izin istiyorum ki 2 yeğenime ben baktım. Annesi hastanede kaldı aylarca. Gece sabahlara kadar uykusuz kaldım.
Yinede sahiplenmedim ben gorumceyim edasıyla .
Erkek ailesinde , azınlıkla kadınların ailesinde ne zaman saygı olursa o zaman huzur olacaktır . Ama yok , gelin ne yapsa uygunsuz görünüyor. Hep bir eleştiri , hep bir can sıkma.
Benim annem kaynana, ben görümce isem huzursuzluk verenler ne hep merak etmişimdir.
Eşimle baya tartıştım bu konuyu inşallah ben kendimi savununca arkamda durur eşim. Kayınbabam 2 yaşındaki oğluma ben arkamı dönünce soda içermeye kalkıyor asitli çok zararlı, baba yapma napıyosun diye kızıyorum, nasıl güvenim bu adama bıktım vallaBen seni anlıyorum babasına bir şey diyememek normal fakat sen söyledikten sonra arkanda duracak mı o önemli. Sen onun sözünü al ve artık hakimiyetini kur çocuğunun üstünde
Ben evin içinde gezsin diye bırakıyorum kucağıma almıyom pek. Ama kayınbabam sıkboğaz ediyor çocuğu, hep kucağında dursun istiyorİyi daha kötü 2 yaşındaki çocuk birilerinin kucağında sürekli evin içinde bırakın bi yürüsün koşsun
Evet haklısın bundan dolayı olabilirsenin oğluna takma sebebi oğlundan ilk erkek torun olduğu için
Gerçekten bende anlamıyorum,torun doğunca noluyor bu insanlara. Tamam sevsinler ama kayınbabamın ki aşırıBen bunaldim burda. Ama geneli böyle sanırım torun olunca. Geçen de kendi babam geldi eşiyle beraber öğlen bende mutfaktayim birşeyler hazırlıyorum bana içerden sesleniyo x işini bitirince gel fotografimizi çek torunumla diyekendimi hizmetçi gibi hissettiriyor bazen
Hatamı anladım kayınbabam uzat diye bağırsada bir daha uzatmam ilk ve sonduAğzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey!
Bu nedir ya?
Kavga cikarsa çıksın yani kavga çıkmasın diye cocuk balkona uzatılır mi?
Aman huzurumuz kaçmasın diye diye huzur kaçırıyorsunuz resmen.
Bu kayınbabamdan çektiklerimin 2 katını çektirecek kayınbabam. 2.çocuğuma da aynısını yapcak hayat daha da zehir olcak ve iş boşanmayla bitecekne fark eder ki? Zaten 1 cocuk var paylasilamayan. 1 tane daha olursa ne fark eder?
Canım eşimle tatlı dille kaç kez oğlum konusunda aileni uyar diye konuştum tamam diyor haklısın diyor oraya gidince sesi çıkmıyor adamın. Ayda 1 görüştüğümüz halde böyle oluyorKayinpeder ile degil esinizle konusun bence. Esinizin degismesini ve izin vermemesini saglamalisiniz bu tip hadiselere.
Cozum 2. Cocuk yapmamak degil olana sahip cikmak.
Esiniz bebek dogdugunda baslasaydi yavas yavas ailesini uyarmaya simdiye dek belki dikkat etmeye baslamis olurlardi.
Esinizi ikna etmeden bir tartisma ortamina girerseniz O'nu da karsinizda bulabilirsiniz gibi geldi bana.
Bu surecte mumkun mertebe az gorusun bence.
İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana.
Kp yüzünden değil önce eşinin sonra senin duruşun sebebiyle oluyor.Bak sana şöyle anlatıyim ben asla onlara karşı saygısızlık yapmadım, çoğunlukla sessizim. Senin kp kv görümce dediğin insanlar bir aile zaten, ve aşiret gibi birşey durum. Yani biriyle kötü oldun mu diğerleri de ondan yana oluyor hepsi bana karşı kötü oluyor, yani aile oldukları için birbirlerini tutuyorlar beni rakip görüyorlar anladın mı durum bu. Eltimle sigara konusundan dolayı uzaklaştım ve bana hoşgeldin bile dememesi yemeğime kahveme sanki benden yaşça büyükmüş gibi kaynana gibi devamlı laf söylemesi, kendi kahve yapmadığı halde benim kahvemi sulu olmuş deyip herkesin içinde beni küçük düşürmesi daha neler neler bunlardan soğudum ondan, hem küçük gelin hem yaşı benden küçük hem devamlı laf sokuyor bana. Durum bu. Oğlumun canı tehlikedeyken ben nasıl başka şeylere odaklanıyim.3 buçuk senelik evliyim her oraya gittiğimizde kayınbabam sorun çıkardı laf soktu. Her ordan geldiğimizde eşimle günlerce kavga ettik 1 hafta küs kaldık boşanma noktasına geldik, bunların hepsi kayınbabam yüzünden, E haliyle ne zaman oraya gitsem kayınbabam yine napcak diye tedirgin oluyom rahat olamıyom
onun bu çocuk sana anne demeyecek demesiyle mi çocuk anne demeyecek konuşsun kendi kendine duymamayi öğrenin hayatta ayrıca çocuğu kucağına almasını da problem etme keşke benim çocukları da biri alsa kucağımdan da iki dakika dinlensem.Ben 1 74 boyundayım. Balkon benden yüksek canım. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak senin yüzüne bakmıcak hep bana gelcek sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi, çocuğu 1 saniye kucağıma alır almaz sanki saatlerdir sevmemiş gibi hemen benim kucağımdan çekmesi, çocuk bana bakınca sana niye bakıyor senin kucağına niye geliyor demesi kıskanmasından değil öyle mi
ailesi yaşadığı sürece çocuk yapmamak ,ya teyzeyle amcanın ölmeye niyeti yoksa :)İyi akşamlar kızlar. İnsallah bugün yine aşırı tepki vermezsiniz sadece fikir almak dertleşmek istiyorum, tartışmayalım nolur.Geçen sefer doğum günü konusu açmıştım sizlerin fikirlerinizi dinledim eşimi de kırmamak için kayınbabamın sevmediğim insanların evine gittim herkese her zamanki gibi saygılı davrandım, onları sevmesemde seviyormuş gibi yaptım oğlumun doğum gününü orta hep birlikte kutladık. Benim sorunum kayınbabamın hareketkeri. Ogluma karşı çok dikkatsiz davranıyor,oğlumun sağlıgını devamlı tehlikeye atıyor görümcemde öyle, kaynanamda öyle( çocuğumu bebekken ters çevirdi tepe taklak falan)Ben evde birseyler hazırladım sonra yoldan da pastayı kayınbabamların ilcesinden alıp geçmek indik pastahanenin önünde neyse aldık çıktık arabaya binerken eşim çocuğu bebek koltuğuna koymaya gerek yok zaten babamların evine çok az kaldı incez şimdi dedi kucağına al çocuğu dedi, arkada oturuyom oğlumla hep zaten. Neyse ben başıma gelcekleri bildiğim için çok tedirginim. Kayınbabamın evinin önüne balkonun önüne tam yanaştık arabayla benim elim ayağım titremeye başladı kalbim hızlı atmaya başladı korkudan, eşim hadi kapıyı aç in diyor ama ben nasıl korkuyom kayınbabamı tanıyom çünkü. Kapıyı açar açmaz, sadece bir bacağımı dışarıya atar atmaz daha oturduğum yerden bile kalkmadan, bana balkondan hoşgeldin kızım bile demeden çocuk uyuyor mu dedi yok dedim, hemen ver çocuğu bana ver bana ver demeye başladı. Balkondan kollarını aşağıya uzatmış ver çocuğu bana ver yukarı kaldır bana ver diyor benim konuşmama bile fırsat vermiyor, Bende gelir gelmez kavga çıkmasın diye çocuğu yukarıya doğru kaldırıp verdim ama içim içimi yedi oğlum düşcek asfalta betona diye.Ya arkadaşlar bu adam şeker hastası elleri titreyen bir adam balkondan alarak oğlumun can sağlığını tehlikeye atıyor. 2 dakka bahçe kapısından girmemizi bekleseydi o zaman alsaydı çocuğu benden nolurdu sanki ne bu acele bu kadar. O kadar saat gelmemezi bekleyen insan 2 dakka daha bekleseydi.Hoşgeldin bile demek yok gelir gelmez yaptığına bakın, Oğlum elimizden kaysa betona düşse Allah korusun napcaktık o zaman. Eşim bile arabadan inmeden yaptı bunu, eşim arabayı park ediyordu sonradan gördü. Eşime anlattım bana hakverdi, bir daha bebek koltuğundan indirmeyiz çocuğu ve çocuğu koltuktan ben alır eve girerim babam balkondan isterse vermem dedi. Ama babasını o gün baba bir daha yapma bunu diye uyarmadı. Sırf 2 dakka önce sevmek için bu tehlikeyi yaratmaya değmezdi. Sonra bütün akşam boyunca dedesinin kucağındaydı oğlum. İçimden dedesi dedim sevsin özlemiştir dedim,istemedim kucağından, istesemde kolay kolay vermez zaten kayınbabam. Neyse gecenin sonuna doğru baktım çocuk eşimin kucağında, eşime bana versene dedim tam aldım oğlumu, kayınbabam ben alır almaz hemen gel dedem gel diye çocuğu çekiştirmeye başladı ( oğlum ona gitmek istemedi artık).Neyse demek istedğim kayınbabam geceye kadar hep kendi kucağındaydı sonra eşim aldı eşimdeyken gel bana diye zorlamadı, ama ben eşimden 2 saniye alır almaz hemen gel dedem diyor, Oğlumun benim kucağımda 2 saniye bile durmasına tahammül edemiyor. Oğlum doğduğundan beri benden çok kıskanıyor oğlumu. Bu çocuk sana anne demicek seni unutcak hep bana gelcek diyor bana. Çok bunaldım. Ben sadece doğurma makinesiyim kayınbabam için. Doğan çocuk onun oluyor ben saf dışı kalıyom hep. O yüzden onlarla aynı ortama girmek istemiyom, ama eşimle aram bozulmasın diye mecbur görüşüyom. Çok bunaldım. Eşim dediki ailem yaşadığı sürece ikinci çocuk yapmayalım son sözüm bu, çünkü ailemin huyu böyle napim diyor. Binlerce olay var oğlum konusunda, sadece bir kısmı bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum kardeşlerim.
30 yaşındayım, oğlum 8 yaşındadeolmakayınvalide olmaktan çok uzağım. Ama 4 görümcem, 4 eltim var. İki eltimle aynı aprtmandayız, diğerleri aynı mahallede. 9 senede eş ailesi müdahalesini dibine kadar yaşamışımdır herhalde ama panik panik değil hiçbir şekilde.yerinde müdahaleyle kavgasız çözülür her şey.Sanırım siz kayınvalidesiniz, bazı noktalarda beni çok yanlış anlamışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?