Doğuma Hazırlık kızlar ecrin ismi nasıl sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

_sinemis_

KaNaTSıZ MeLeĞiM :)
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
4.247
135
kızlar merhaba kızım olcak allah izin verirse :CüvCüv:eşim ismini ecrin istiyor anlamı allahın hediyesi ama bende başka istıyorum ama kararda veremiyorum sizce nasıl bir isim yardımcı olursanız fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim .:ecrin_bebek:

Anlamı Allah'ın hediyesi ise bence çok güzel bir isim. 2nizede kızınız Allah'ın hediyesi olacak.

Kesinlikle bu yaziyi okuyun.. daha sonra karar verin bencea.s

Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ecr kelimesinden gelir ve ücret, karşılık, bedel gibi anlamlar taşır.

(Kul mâ eselukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne)) Türkçe'de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum.
Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin Allah'ın hediyesi anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ecrin kerim yazıyor, Kerim Allah'ın isimlerinden biri,
Ecrin'in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim Allah'ın verdiği karşılık (veya bazıların yorumladığı gibi Allah'ın hediyesi) demektir.
Ecrin tek başına ise Allah'n hediyesi diye bir anlam taşıyamaz!

Son düzenleyen: Moderatör:
evet doğru ecrin in anlamı ..herkez yanlış biliyo bencede.bu yazıyı yazmakla iyi etmişsin.
herkez son zamanlarda kızlara bu adı koyar oldu. zaten.kulağa hiç hoş gelmiyo .herkez ..allahın hediyesi diye biliyo.. ama dyil.

Son düzenleme:
:)
Ecrin Kerim:Allah'ın hediyesi;mükafatı anlamlarına geliyor..
Bu bağlamda Ecrin;isminin sadece ücret veya karşılık olarak algılanması ve o şekilde lanse edilmesi yanlış.
Ecrin yani ecir: kökü : arapçadır ve türkçedeki karşılığı sevap;mükafattır..
Bakış açısı çok mühim bu raddede..
Anlamının kötü olduğunu ve yavrularımıza bu ismin verilmemesi gerektiğini düşünmüyorum ben..
Allah cc kalplerdekini hakkı ile bilir..
Ameller niyetlere göredir..
Ben Ecrin ismini seviyorum..
Güzel bakan güzel düşünür..
Bazı isimlere asılsız etiketler yapıştırılıyor ve herkes bu şekilde yanlış bilgilendiriliyor ben bu durumdan rahatsız oluyor ve üzülüyorum.
O yüzden sağlam kaynaklı ve pozitif çıkışlı;hüsnü zan ile yapalım yorumlarımızı..

Ecrin adini bende begeniyorum yegenimin ismi elif ecrin bence güzel bi isim

anlam olark her açılan konuda bunların yazılıp insanların hevesinin kırılmasını hiç doğru bulmuyorum..ben kızıma bu ismi koymazdım ama kötü bir isim değil...eğer ki soyisminize uyarsa koy...öbür türlü sırıtablir diye düşünüyorum ben...

su son bir senedir duydugum uc kiz bebekten ikisinin ismi ecrin
bence degistir canim baska bisey koy yerimseniben

:)
Ecrin Kerim:Allah'ın hediyesi;mükafatı anlamlarına geliyor..
Bu bağlamda Ecrin;isminin sadece ücret veya karşılık olarak algılanması ve o şekilde lanse edilmesi yanlış.
Ecrin yani ecir: kökü : arapçadır ve türkçedeki karşılığı sevap;mükafattır..
Bakış açısı çok mühim bu raddede..
Anlamının kötü olduğunu ve yavrularımıza bu ismin verilmemesi gerektiğini düşünmüyorum ben..
Allah cc kalplerdekini hakkı ile bilir..
Ameller niyetlere göredir..
Ben Ecrin ismini seviyorum..
Güzel bakan güzel düşünür..
Bazı isimlere asılsız etiketler yapıştırılıyor ve herkes bu şekilde yanlış bilgilendiriliyor ben bu durumdan rahatsız oluyor ve üzülüyorum.
O yüzden sağlam kaynaklı ve pozitif çıkışlı;hüsnü zan ile yapalım yorumlarımızı..

libyana teşekkür ediyorum bnede kuran biliyorum ama arapçayyı bilmyorum bilen birinide bulmam biraz zor eşim araştrcak çünkü açlışıyorum yoğun bi şekilde ancak buraya yazmayı düşündüm netten bakıyorum ücret anlamında diyen kişi sayısı çok terddüt yaşadım yasin süresinde 11. ayetti netten baktım mukafat anlamında arpçada ücret diye bişey yok zaten diye açıklamar okudum ama ben hep mukafat hediye olark algıladım ama bi yorumlar beni çelişkide bırakıyor.önerdiğiniz başka isim olursa paylaşırsanız sevinirm kurandan olması çok öenmli

Kesinlikle bu yaziyi okuyun.. daha sonra karar verin bencea.s

Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ
(Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne)) Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum.
Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri,
Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir.
Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

Yazinin devami: Ecrin (Ecren) - Isimler Hakkında Herşey - Blogcu

canım yorumların için teşkkürler araştrmaya devam edeceğim

benim arkadaşımın kızı ve çok ama çoooooooookkkk güzel ve şirin bir kız....... yalnız bazıları söylerken zorlanıyor.......ejrin yada ecirin diyenler oluyor benden söylemesi........ ama yine de güzel bir isim........

canım teşkkürler bnde biraz zor diyorum annemlr bile zor söylüyor bilirsnz ya anneleri şutarafagitti .bakalım araştryım biraz daha

kısmet olursa benimde kızım olucak
ve bende ecrin ismini koymayı düşünüyorum çok araştırdım
libyanacımda baya yardımcı oldu bu konuda içim rahatladı
bence çok güzel bi isim siz beğendiyseniz sorun yok

ada eylül isimleri çok güzel ya. ecrin de hoşuma gitti ama anlamını okuyunca vazgeçtim.

kısmet olursa benimde kızım olucak
ve bende ecrin ismini koymayı düşünüyorum çok araştırdım
libyanacımda baya yardımcı oldu bu konuda içim rahatladı
bence çok güzel bi isim siz beğendiyseniz sorun yok

canım bnde araştryorum herkes ücret diyor kafamı karıştryor bakalım hakkımızdan hayırlsı eşim çok sityro büyük bi ihtimal vazgeçmyecek ecrin kızım diye seviyor göbüşümü sanmıyorum ki vazgeçsin elif istedi yok dedim şimide ecrinede yok desem çok kırılr

kızlar merhaba kızım olcak allah izin verirse :CüvCüv:eşim ismini ecrin istiyor anlamı allahın hediyesi ama bende başka istıyorum ama kararda veremiyorum sizce nasıl bir isim yardımcı olursanız fikirleriniz paylaşırsanız sevinirim .:ecrin_bebek:

ecrin ismi benim de hoşuma gidiyor
sizin sevdiğiniz koymak istediğiniz isim ne bilmiyorum ama ikisini koyabilirsiniz mesela
uyuşuyorlarsa tabi

ecrin ismi benim de hoşuma gidiyor
sizin sevdiğiniz koymak istediğiniz isim ne bilmiyorum ama ikisini koyabilirsiniz mesela
uyuşuyorlarsa tabi

canım benim aslında düşündüğüm ism yok çok kararsızım şu olsun bu olsun hiç demedim ama ecrini düşünyoruz baklaım hakkımızdan hayırlsıı artık:emir_bebek:

X