• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar düğün hazırlığı ne kadar sürer?

ellabella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
704
10
68
selam kızlar ve hepinize şimdiden mutluluklar inşallah hayallerinizin ötesinde bir evlilik sürersiniz :16:
düğün hazırlığına aylar önceden mi başlamak gerekir kızlar? veya ne kadar önce başlamak gerekir? ona göre plan yapcaz bizde. yardımcı olursanız çok sevinirim

bu herkese göre değişen bir olgu...

maddi manevi bazı şeylere hazır olmakla ilgili...

paranız varsa bikaç ay içinde bile sıp diye evlenebilirsiniz...

ama detaycı biriyseniz ya da birden alamıcak durumdaysınız sanırım 1 yıl gibi bir süreye yayılmalı

mesela cok begendiginiz ve illa bu olsun dediginz bir mekanı istediginiz tarihte bos bulamabilmek icin 10-11 ay oncesinden tutmanız gerek

en gec de 6 ay kala bence mekan işi halolmus olmalı

yani nerden baksam 1 yıl gibi gelio bana elim ayagım sıkısmasın rahat rahat yapalım herseyi derseniz...

ama dedigim gibi detaycı biri deilseniz ve maddi imkanlarınız varsa mekan işi sebebiyle 6 ay yeter diorum... ama bana kalsa 1 yıl olmalı

sadece nikah olcaksa daha bile kısa olabilir...

düğün hazırlığından kastın tam olarak ne anlamadım. yine de çeyiz hazırlığı için bir sene yeterlidir, maddiyatın iyiyse. salon için de altı ay öncesi evla. gelinlik için 3 ay diyorum ben, hatta dört. benim gibi son 2 ayda bakarsan eteklerin tutuşur. mobilyalar da yine ne istediğini ve onun nerde olduğunu biliyorsan 2 veya 1 aylık iş... yine de karakterle alakalı. kimi detaycı değildir, kimi detaylar için uykularını kaçırır, kimi normal olsun der, kimi amaaan der, kimi maddiyatının ölçüsündeki şeylere razı olur, kimi olmaz uygunu bulcam diye araştırır da araştırır...

kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. çok uzunmuş ya :/ 1 yıl diyosunuz 6 ay diyosunuz :/ ben tüm hazırlığı sormustum ceyiz,mobilya,gelinlik şu,bu hersey olarak. sizlerde o sekılde acıklamıssınız zaten tesekkur edıyorum. maddi acıdan bi sıkıntımız yok cok sukur ama biz hep herseyi 3 ayda hallederiz diye dusunuyoduk sımdı sız boyle deyince biraz gozum korktu :53:

Son düzenleme:
canım benim maddi durumun yeterliyse yada kredi cekeceksen iki üc aydada hazırlanırsın dert etme.
biz 8 ay öncesinden basladık ama ben kredi cekmedim ilk bes ay sadece maasımla aldım beyaz ev esyalarını.
son 1,5 ay kala ev yapılmaya baslandı ve bitti
son 1 ay kala yatak odası alındı
son 20 gün kala yemek odası perdeler filan hepsi tamamlandı
2 gün içinde kınalık malzemeler bitti
3 gün içinde damatlık kınalık gelinlik hepsini hallettik
15 gün kala ev temizleniyo yerlesiyo
2 ay kala tüm çeyizimi iki gün içinde aldım ve bitti :D

kısacası böyle işler paraya bakıyor ne yazıkki. eğer cebimde 5000 im daha olsaydı 8 ay önceden beyaz esyaya baslamazdım gider bi gün içinde onuda hallederdim.
gözünde o kadarda büyütülecek birsey yok :))

anladım canım evet haklısın herseyin bası para ne yazıkki :50: insallah bizde kısa bir süre icersinde hallederiz herseyi. cok tesekkur ederim fikirlerini tecrubelerını paylastıgın ıcın Allah tüm evlenceklere yardım etsin insallah :31:

benim arkadaşımda 3 ayda evlendi.
söz,nişan, 2 düğün.
para vardı tabi herşeyi en iyisinden alındı.
e düğünde ekim ayında olunca mekan sorun olmadı.
yani açıkcası tarihte önemli.
biz nişanlıydık temmuzun 10 unda düğün kararı aldık, 6 ekimde evleniyoruz.
herşeyimiz hazır çok şükür, az bir eksik kaldı.
kızın götüreceği çeyiz kolay zaten, herşey para sonuçta.
temmuzda gelinlikçiye sipariş verince eylüle rahat rahat yetiştireceklerini söylediler, gelinlik dikiliyor.
ev lojman olcak zaten, eşyaları aldık bekliyoruz (en az 3 hafta sürebiliyor gelmesi)
düğünüm küçük bir ilçede olacağı için, istediğimiz salonu istediğimiz tarihte rahat tuttuk.
darısı başına.

Back