Kızlar dolandırıldımm çok moralim bozuk

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.213
93
Dün oldu olay kredi kartımın son kullanma tarihi dolmuştu adresim güncellenecekti özelden mesaj geldi kargonuz iade edildi diye kod vardı bende kredi kartımı eve gönderiyolsr sandım kodu girdim kredi kartımdan para çektiler bugünde savcılığa gittim dilekçe verdim para provizyonda gözüküyo dolandırıldığımamı yanayım eşimin bana kötü davranmasına mı o da haklı tabi para gitti sonuçta ama ben zaten çok kötüyüm biraz destek olmasını bekledim

Ben tam anlamadım
Adres uygulamadan güncellenir kod gelse uygulamaya girersiniz
Adres güncel değilse nasıl kart gönderiyorlar sandınız biraz olayı anlatır mısınız kodu nereye girdiniz + provizyon demek daha çekilmedi demek bankayı arayıp iptal edin

Kartın süresi dolduysa çekmeyebilir yenisi gelene kadar.

Dolandırıcılıkta değişik sistemler. Bana da öyle çok geldi kargo mesajı. Kargoda gerçekten ürünlerim olmasına rağmen tıklamadan sistemden bakmaya girdim. Ben dolandırılmaya çok müsaitim ya hemen kanıyorum. Bir kere akrabamın Facebook'un dan mesaj attılar eşimin migros çeki var vs diye. Gerçekten o akrabamında eşi migros mu carfeursa mı ne öyle bir yerde çalışıyor. Neyse o akrabamı aradım telefon kapalıydı. Neyse dedim bana yazana dedim ki abi sen numaranı ver ben seni ariyim. O da tamam ama şarjım yok kapalı dedi. Gerçekten kapalıydı ve aradığım numarayı verdi. Bende dediğini yaptım. Mesaj geldi oyun konsolu satın almak için EVET yaz gönder diye. Mesajı okumadan sildim. Sonra bana süre bitiyor gönder dedi. Senden para keser dedi vsvs. Sonra küfretti engelledi beni. Benden kesilen 1 TL mesaj parası oldu

Zaten kartta provizyonda gördüm miktarı hemen bankayı aradım kartı kapattırdı m itiraz dilekçesi gönderdim bankaya. Sonra da savcılığa gidip dilekçe verdim inşallah geri alabilirim paramı eşim de çok sinirlendi kızıyo bana
Olay şöyle oldu ben bankanın Mobilinden adresimi güncelledim bikaçkere olmadı gibi sonra özelden mesaj geldi pttkargo diye kargonuz adres nedeniyle iade edilmiştir diye bende sandım ki kartım gelmedi sonra kod vardı koda tıkladım girdim bi baktım ki bilmediğim yurtdışından para çekilmiş

Hayır PTT kargo ile kart teslimi mi yapılıyor nasıl kandınız onu anlamadım. Kurye getirmiyor mu kartı?

Bana da geliyor arada bu mesajlardan ama gönderen kısmından kargo olmadığı taklit olduğu çok net anlaşılıyor. Umarım paranızı geri alırsınız.
Bu da deneyim olmuş olur size.

Ya her kargom geleceği zaman bana da böyle bir mesaj geliyor. Ve ben numaramı yeni değiştirdim nerden nasıl ulaşıp görüyorlar bilmiyorum ama kargo söyleyen insanları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Çok üzüldüm geçmiş olsun çıkacağı varmış o paranın da

Ben de çok üzgünüm eşimin yanımda olmamasına daha da üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…