• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar dişetlerim çekiliyor

ahsanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
27
0
86
42
Konya
doğumdan sonra dişetlerim çekilmeye başladı ve şu anda 2 tanesinin diş kökleri görünüyor.bugün dişciye gidecem diş etlerimin temizlenmesi geekiyormuş ve ben çokk korkuyorum :59:dua edin lütfen sizlerden aynı problemi yaşayanlar varsa lütfen yazsınnn...

28 kez görüntülenmiş ama sıfır cevap eee buda güzellll....neyse merak edenler için anlatayım gittim doktora tedaviye başladım.korktuğum kadar değilmiş...

benim alt iki on dişimde var sallanmaya bile başladılar doktora gittim tel gibi bişey taktı arka tarafından sallanmasını engellemesi için ama çekilme hala devam ediyo biliyorum ilerde nolcak :(
sana doktor ne tedavisi uyguluyor canım ???

dişetlerime küretaj uyguluyor...hiç ağrı sızı olmuyor fakat tedavi boyunca yediklerime dikkat etmek zorundaymışım sadece sebze yemekleri süt su çorba ve meyvelerden muz bu kadar bunlarla besleniyorum operasyon sonrası diş etlerim etkilenmesin diye...veee sigara kesinlikle yasak...diş eti ve diş arasındaki iltihaplı dokular temizleniyor inşaallah faydasını görürüm ama çekilen diş etlerine bişey yapılmıyor aslında damaktan yada ağzın herhangibir yerinden parça alınıp çekilen diş etlerine yama yapılabilirmiş fakat kaynamayabilirmişte offff çok canım sıkılıyor yaaaaaa...hee birde tedaviye başlamadan önce bir sürü test yaptırdım...bazı hastalıklara bağlı olarakta diş etleri çekilebiliyormuş şeker hastalığı ve guatr gibi...ama benimki genetik ne yazıkkiiii annem ablam ve babam hep aynı şekilde kaybetmişler dişlerinini:59:

benimde diş etlerimde çekilme var. ilk 15 yaşlarında alt çenem deki ölü derilerim kesilmişti. senelerce bir şey olmadı bunun sebebi dr 6 ayda bir diş taşı temizletmem gerektiğini söylemişti. her 6 ayda bir hala temizletirim.en son alt çenemde bi yerde çok fazla çekilme oldu.tekrar dr gittigimde artık tek yapılıcak şey kaldı damaktan parça alıp oraya koyucaz dedi. Ama bunu normal bir diş dr yapamıyor. diş eti uzmanının yapması gerekiyor. ben yaptırdım 5 ay önce allaha şükür çok iyi. çok güzel kaynadı. zaten dikkat edilmesi gereken ilk 1,5 ay. zaten 1 hafta üst damakta koruyucu damak takıyorsunuz. 1. gün çok ağrım olmuştu, 2-3 gün zaten konuşamıyorsunuz konuştukça ağrınız oluyor. çünkü nakil yapılacak yerdeki ölü deri tamizleniyor ve damaktan alınan parça dikişle oraya koyuluyor. tek kötü tarafı damaktan alınan parçanın rengi açık renk diş etlerinin rengide kırmızı olduğu için renk farkı oluyor. ama benim gülünce diş etlerim görünmediği için çokta sorun değil benim için. ama çok memnunum iyiki yaptırmışım çok ta korkulacak bir şey yok. benim dr. da tutmama ihtimali var ama bunun sebebinin çoğu hastalar demişti. çünkü diş eti naklinde hastanın dikkat etmeside çok önemli.

Keşke ben okusaymışım konuyu önceden, sana destek verirdim. Ama senin de gördüğün gibi korkulacak bir şey yok, küretaj ağrısı sızısı pek olmayan bir yöntemdir, dişetlerinde çekilmeye neden olan tartar vb. şeyler temizlenir sadece.
Dişeti çekilmesi ihmale gelmeyecek bir şeydir bu arada. Dişlerini kaybedebilirdin tedavi olmasan.

Back