Kızlar dertleşecek arkadaşım yok help me :(

Eğer ki eşiniz de durumun farkında ise hiç önemsemeyin. Atın sandığınıza dursun. Bizim buralarda insanlar çocuklarına en iyisini yapmak isterler. Yani hediye bile alırken karşıdakinin beğenmesini isteriz bu yüzden alınan hediye küçük de olsa verdiğimiz değeri gösterir. Ama eşiniz ile iyiyseniz hiç üzülmeyin bu tarz şeylere.

Belki de düğün hazırlığında altın falan yapacakları için bohçaya pek önem vermedi kayınvalideniz. Ya da kadın dediğiniz gibi stokçu. Zamanında almış şimdi gönderiyor evinden.

Bizim kayınvalide de hep eskileri saklar. Bazen artık yeri kalmaz bir iki eski şeyi bize verir. Ama dibi köşesi eski eski eşyalar ile dolu. Verince de alıp bir kaç sefer kullanıp atıyorum

Allahım eşiniz ile size huzur versin. Gerisi hep boş

Reactions: hlz
valla hadi ben 40 yaşındayım

bizim küçüklüğümüzde çeyizlerde bi sürü dantel olurdu bir de beyaz iş çok olurdu, beyaz iş olayı bitti. nakış bile bitti sayılır. bir sanırım halep işi hala var. işleme belki sadece etamin kaldı normal işleme olayı da kalması herhalde, görmüyorum.

şimdi o dantelleri bile ayrı ayrı oda parçalarını birleştirip şömen tabla vs. haline getiriyorlar, zarif az dantelli şeyler çıkartıyorlar özel günlerde filan kullanılıyor günlük değilse de
eksisi kadar da dantel yok zaten genel olarak çeyizlerde

benim son 5-10 senede gördüğüm çeyizler nevresim havlu patik yazma seccade türü, doğru düzgün el işi bir şey bile yok artık. yatak odası eşyası hepsi hazır şeyler mesela. bir mevlüt örtüsü çok adet olmuş son zamanlarda gördüğüm -eskiden en azından bizde yoktu. o da bu bebek mevlütleri moda oldu diye herhalde.

ki bunlar da lazım yani eve gelip ikindi geçmeden kılayım diyene bir seccade bir yazma üşüdüm diyene bir patik veriyoruz nihayetinde.

o yüzden anlamış değilim. tümden iğne oyası mı bu kullanılmayan çeyizler?

ki yani bence çeyizde de kullanılmayacak türde şeyler yapmış olmak yine bir görgü meselesi. kullanılabilecek bir sürü alternatif var.

Size göre lazım olan şey bana göre lazım olnayabikir. Bende de bir sürü el işi patik var ama daha hiç kullanmadım. Bana sizin kadar sık misafir gelmiyor herkesin yaşam tarzı aynı değil.

Valla benim evde bir dünya çeyiz var kv min de yaptıkları vs. Daha hiçbirinin yüzüne bakmadım hepsi gelip geçici. Saygı sevgi bana göre daha önemli
İşte bu örnekte yapılan saygısızlık bana göre. Yoksa bende ceyimizin 1/10 unu ancak kullanmışımdır.

İşte bu örnekte yapılan saygısızlık bana göre. Yoksa bende ceyimizin 1/10 unu ancak kullanmışımdır.
Fazla geliyor çoğu şey mesela 3-5 havlu koyarsın ama fazlasıyla havlu var. örnek veriyorum havludan. Şuan daha iki kişiyiz belki ileride lazım olur bilemiyorum. Ama şimdilik duruyor öyle

Benim kv de oğluna yönelik tuhaf bir pijama koymuştu. Onu nereden aramış bulmuş eşim bile dehşete düştü
Hediye bu yani ne yapabiliriz ki? Begenmediyseniz kullanmayın

Vallahi ben bohça mohça istememiştim genede yapmıştı kendi eskilerinden petkim havlusu koymus üstünde nal gbi petkim yaziyordu 35 yillik üstleri sararmış kendi bohcalarina dizmis patik matik biseyler eski püskü şeyler ki kendi memleketlerinde bohca cok önemlidir bizde yoktur öyle şeyler size yine kalitesizde olsa seker gelmis beni istemeye kutu adi cikolatayla gelmislerdi sonra eşim gümüş konsol icinde almisti cikolatayi ayri utanmis heralde cunku ben güldüm gorunce arkadasima bakıp anladı sanırım vallahi ben hic takilmadim ceyiz bohca umrumda olmaz yahu takilmayin boyle seylere 7 senedir paket halinde duruyor gardropta ben evlenirken L bedendim kadin bana XS adi bir saten alt üst gecelik koymus arkadaslarimla cok gulmustuk 50 kiloluk kıza olmamisti dedim heralde baya zayif gorunuyorum kaynanam birtane bak beni boyle goruyor falan dye espri yapip gulusmustuk eglenmenize bakin hic umursamayin derim

Bence de ya. Parası yok desem oğluna Hacı Şakir almış. Sinek ufak ama mide bulandırır. Böyle küçük nüanslar kalite gösterir. Ne gerek var şu hareketi yapmaya yani.

Valla yabancı damat en iyisi hakikaten. Nişanlımda cimri gibi gözüküyor

Panpa KV cimridir mimridir onları geç, yaşlılarda türlü acaiplikler oluyor ama nişanlın cimriyse işte o büyük sıkıntı ... iyice bak, nişanlı da anası gibiyse sakın evlenme. Nişanlının cimri olduğunu nerden anladın?

Beni yanlış anlatmasından korkuyorum erkekler hiç bişey anlamıyor
evlendikten sonra anam gadın anam fedakar anam anam çok masraf etti zahmet etti düğünde diye kıymete binmesin de

anlamıyor dediğiniz ne mesela annesinin yakışıksız işlerini görmüyor mu?
bir de isteme şekeri çikolatasından ne olursa olsun damadın da haberi olur
kendisi bilmiyorsa da zevkine güvendiği birine emanet eder bu işi yani

Böyle giderse ayrılın.Geline değer verilir.Ben zamanında ayrılmadim stresten hasta oluyorum sürekli.Bana bohça bile yapılmadı.

Genel olarak iyi bir insan ama düğünün vermiş olduğu cimrilik mi çözemedim.

İşte ne bileyim bende anlamadım

Bende öyle düşünmeye çalışıyorum. Sadece üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…