Kızlar dertleşecek arkadaşım yok help me :(

Takılma bunlara arkadaşım inan ki hiç önemli değil dünyanın çeyizi var bende evimde duruyor ben babaevindeyim sen insanların eş dahil maddi ne verdiğine değil manevi ne verdiğine bak onu sıkıntı et edeceksen

Şimdi imkan var da neye göre kime göre işte. Evleri yatları katları vardır en iyisini zaten yapar. Ortalama bir aileyse de ortalama şeyler yapılır karşı tarafı zorlayıp borç altına girdirmenin hiçbir anlamı yok bence
Yani kusura bakmayın ama belediye kolonyası konulana kadar koymasa daha iyi değil mi?

Kızlar, haziranda istemede oldu bohça yaptılar bana ama eski eşyalarını çıkarıp koymuşlar gibi kolonya koymuşlar o da belediyenin kolanyası. Bohçaları düzenliyorum ama gerçekten yeni evime koyasım gelmiyor canım çok sıkkın nişanlıma bunu söylemedim. Normalde kaynanam hediyeler falan alır bana ama stokçudur kendisi Galiba stoklarını bana bohça diye getirdi çoğu kullanılmamış gibiydi ama eski gibi gözüküyor birde merkezde oturuyor isteme şekeri kalitesizdi. Ne düşünüyorsunuz dertleşecek kimsem yok ben mi abartıyorum bilemedim annem teselli etmeye çalıştı ama birazcık teselli oldum 🥲
Ben bu konularda farklı düşünüyorum, tabi ki gelenek görenekler yerine getirilmek istenebilir, taraflar birbirinden bir şeyler talep edebilir, her şeyin en güzeli kalitelisi istenir. Böyle düşüncelere saygım var fakat bence çok da üstünde durulacak şeyler değil. İstemede kaliteli çiçek, çikolata, nişanda pahalı takılar, kınada düğünde pahalı mekanlar, pahalı elbiseler, dört dörtlük eksiksiz ev eşyaları, bunun sonu gelmez ki. Müstakbel eşinizin ailesinin durumu çok iyi olabilir fakat bu her şeyi talep etmenizi gerektirmez. Ben 3 yıllık evliyim, ne eşimin ailesinden ne de kendi ailemden bir şey talep etmedim. İstemede bile çiçeğimizi çikolatamızı ikimiz aldık eşimle. Düğünümüzü nişanımızı kendimiz yaptık hep. Ailelerimiz de destek olmak istedikleri yerde destek olmaya çalıştılar ama biz asla bir şey talep etmedik. Ben çocukluğumdan beri maddeye eşyaya değer veren biri olmadım. Şimdi ise bu dönemlerde fazla masraf yapmamış olmamın rahatlığını yaşıyorum. En azından biri çıkıp da ben size şunu yaptım diyemiyor, öyle bir rahatlık ki anlatamam size. Pahalı eşyalara vereceğimiz parayla da kendimize yatırım yapıyoruz ki bu çok daha iyi bence. Benden önce veya benimle aynı dönemde evlenen arkadaşlarım, kuzenlerim hala salon borcunu, eşya borcunu ödüyorlar. Bunalıyorlar ve sürekli ailelerini suçluyorlar destek olmadınız diye, huzur kalmamış aile içinde. Biraz uzun oldu ama düşüncelerimi yazmak istedim, bence çok fazla takılmayın. Bu zamanlar gelip geçici, ilerde hepsini unutursunuz, yanınıza sadece huzurunuz kâr kalır eğer kıymetini bilirseniz. Size mutluluklar diliyorum, umarım her şey istediğiniz gibi olur 🌸

Kızlar, haziranda istemede oldu bohça yaptılar bana ama eski eşyalarını çıkarıp koymuşlar gibi kolonya koymuşlar o da belediyenin kolanyası. Bohçaları düzenliyorum ama gerçekten yeni evime koyasım gelmiyor canım çok sıkkın nişanlıma bunu söylemedim. Normalde kaynanam hediyeler falan alır bana ama stokçudur kendisi Galiba stoklarını bana bohça diye getirdi çoğu kullanılmamış gibiydi ama eski gibi gözüküyor birde merkezde oturuyor isteme şekeri kalitesizdi. Ne düşünüyorsunuz dertleşecek kimsem yok ben mi abartıyorum bilemedim annem teselli etmeye çalıştı ama birazcık teselli oldum 🥲
Boşan

Boşveeerrr. Çul çaput işte. İçinin aldığını beğendiğini kullan. Bağışlanabilecek olanları ver, kalanlarına da bye bye. Pozitif ya da negatif manada değer yüklenecek şeyler değil bunlar. Belediyenin kolonyası saçma olmuş ama sıcakta serinletir dök bitsin. 😀 Ha şöyle olabilir, hediye alırken sende pek özenmezsin ona olur biter.

Benim bir akrabam var boyle hediye getirir ama ya kullanilmamis eski ya da kullanilmis eski ,simdi insan boyle bir hediye alinca biraz garip oluyor.Sizin kv genelde iyi biriyse ve gercekten dusundugunden yapiyorsa ben takilmamaya calisirim

Kocan eskici el arabasından gelme plastik mandal kalitesinde biri olmasın da, ondan eminsen bohçayı bi sene içinde çöpe atarsın gider. Sen kendi kalitene göre eşya koy gönder. Yeri ve zamanı gelince bak bunu annen bohçaya koymuştu kullanmaya kıyamadım diye geldiklerinde ellerine dökersin. Sonra çöpe.
Benim yakın çevremde kimse kimseye bohça yapmadı, ama talep varsa yapacak bir şey yok.

Ay Allahım inanmıyorum ya🤣🤣 ya normalde bu kadar takılmayan bir insanım ama istemede baya reklamını yaptılar ama boş teneke valla üzüldüm haliyle 😃
Reklam denildiğinde bizimkilerin eline kimse su dökemez.
Maddi açıdan da çok iyi durumları ve marka takıntısı olan ailenin gelinlerine verdiği değer naparsın 🤭😳

Yani kusura bakmayın ama belediye kolonyası konulana kadar koymasa daha iyi değil mi?
sıkıntı bu ya
hiç bohça yapmasa da adı yapmadı olur, yapmış olmak için yapıyorlar işte...
böyle olacağına mesela bana hiç yapmasınlar ben de hiç yapmayım, bence miss sorun yok.

ha bu arada
hediyeleşmeyi severim tatile gittiğim yerden bile bavulla hediye alıyorum ben, bohça da yapılacaksa yapılır. hani tümden öyle "ay bohça ne bu devirde" gibi bir kafada değilim yani alaçatı hatırası bilmem ne prag hatırası bilmem ne aldığım kadar kayınvalideye de 2 eşarp pike havlu da alıvereyim yani incilerim dökülmez
--tabii ki kayınvaldeyle gelin kız gidip don seçsinler anlamında değil ama bir özen bir düşüncedir hediyeleşmedir bence vakti olan nakdi olan yapabilir.

ama işte
işte
ailelerde kültürlerin görgülerin ve maddiyatın aşağı yukarı denk olması lazım

"durumu var" yok denince sadece maddiyat anlaşılıyor
oysa bu işlerde esas olan maddiyattan çok kültürdür, görgüdür.

ha illa şart mı yooo değil
ama bence yine de ufak bir bohça yapmak iyidir karşı tarafı tartar ölçersin nedir ne değildir görme fırsatın olur, özellikle ailenin içine fazla girmemişsen...ha ölçtün fos çıktı tabi fazla takmayacaksın, fos çıkmasa iyiydi. n'apalım, inşallah koca fos çıkmasın diyelim.

yabancı damat alın kızlar hepsinden iyisi!

Ona göre davran gerisini boşver. Sanki bohcadaki eşyalar olmasa açıkta mi dolasacaksin. Nişanlın iyiyse ilişkinizde sorun yoksa iki kolonya bir çorap için değmez.

Valla benim evde bir dünya çeyiz var kv min de yaptıkları vs. Daha hiçbirinin yüzüne bakmadım hepsi gelip geçici. Saygı sevgi bana göre daha önemli
ya çeyiz denilen havlu, terlik, patik, nevresim, masaörtüsü, kırlent vs vs değil mi?
ben tek başıma 5 takım nevresim kullanıyorum mesela onlarca havlu lazım oluyor gelen gidene, el havlusunu neredeyse günlük yıkarım saçım uzun belimde tek havluyla kurumaz, pikeydi yatak örtüsüydü, yazlıktı kışlıktı vs derken ancak yetiyor bi sürü kalem var

tek başıma stüdyo evde yaşarken bile perdeydi masaörtüsüydü patchwork'tü bir sürü çeyizlik eşya kullanıyordum -çeyiz değildi bunlar tabi y.dışında yaşıyordum. dikmeyi yapmayı seviyordum o zamanlar. (mesela kırmızı perdeyle kırmızı masaörtüsü kullanmak gibi hobilerim vardı o zamanlar ev küçük diye renkli kullanmayı seviyordum, gençtim severdim mesela, şimdi daha soft şeyleri seviyorum, yani çeşit çeşit kullanılıyor bu meretler)

tamam iğne oyası vs. olanı hadi kullanmadınız yüzüne bakmadınız diyelim de

ne var başka Allah aşkına bu çeyizlerde yüzüne bakılmayacak kadar?

Benim eşim de tek çocuk. Kayınvalidemler bohça yapmadılar, hediye de vermediler. Kısacası hiçbirşey yapmadılar. Bizde annem bize yakışmaz biz olması gerekeni yapalım dedi en kaliteli şeyleri alıp götürdük. Şimdi aklım olsa yapmazdım ama. Ailecek görgüsüz ve cimri insanlar demek ki karşınızdaki insanlar. Bizimkiler de öyledir görgüsü olmayan insanla geçinmek, anlaşmak çok zor maalesef. Konu sadece hediye olmuyor her alanda böyleler. Nişanlınızdan memnunsanız dert edip üzülmeyin ama birşey de beklemeyin. Siz de yapmayın enayi yerine konmayın.

• Beğen
Reactions: hlz
sıkıntı bu ya
hiç bohça yapmasa da adı yapmadı olur, yapmış olmak için yapıyorlar işte...
böyle olacağına mesela bana hiç yapmasınlar ben de hiç yapmayım, bence miss sorun yok.

ha bu arada
hediyeleşmeyi severim tatile gittiğim yerden bile bavulla hediye alıyorum ben, bohça da yapılacaksa yapılır. hani tümden öyle "ay bohça ne bu devirde" gibi bir kafada değilim yani alaçatı hatırası bilmem ne prag hatırası bilmem ne aldığım kadar kayınvalideye de 2 eşarp pike havlu da alıvereyim yani incilerim dökülmez
--tabii ki kayınvaldeyle gelin kız gidip don seçsinler anlamında değil ama bir özen bir düşüncedir hediyeleşmedir bence vakti olan nakdi olan yapabilir.

ama işte
işte
ailelerde kültürlerin görgülerin ve maddiyatın aşağı yukarı denk olması lazım

"durumu var" yok denince sadece maddiyat anlaşılıyor
oysa bu işlerde esas olan maddiyattan çok kültürdür, görgüdür.

ha illa şart mı yooo değil
ama bence yine de ufak bir bohça yapmak iyidir karşı tarafı tartar ölçersin nedir ne değildir görme fırsatın olur, özellikle ailenin içine fazla girmemişsen...ha ölçtün fos çıktı tabi fazla takmayacaksın, fos çıkmasa iyiydi. n'apalım, inşallah koca fos çıkmasın diyelim.

yabancı damat alın kızlar hepsinden iyisi!
Valla yabancı damat en iyisi hakikaten. Nişanlımda cimri gibi gözüküyor🥲

ya çeyiz denilen havlu, terlik, patik, nevresim, masaörtüsü, kırlent vs vs değil mi?
ben tek başıma 5 takım nevresim kullanıyorum mesela onlarca havlu lazım oluyor gelen gidene, el havlusunu neredeyse günlük yıkarım saçım uzun belimde tek havluyla kurumaz, pikeydi yatak örtüsüydü, yazlıktı kışlıktı vs derken ancak yetiyor bi sürü kalem var

tek başıma stüdyo evde yaşarken bile perdeydi masaörtüsüydü patchwork'tü bir sürü çeyizlik eşya kullanıyordum -çeyiz değildi bunlar tabi y.dışında yaşıyordum. dikmeyi yapmayı seviyordum o zamanlar. (mesela kırmızı perdeyle kırmızı masaörtüsü kullanmak gibi hobilerim vardı o zamanlar ev küçük diye renkli kullanmayı seviyordum, gençtim severdim mesela, şimdi daha soft şeyleri seviyorum, yani çeşit çeşit kullanılıyor bu meretler)

tamam iğne oyası vs. olanı hadi kullanmadınız yüzüne bakmadınız diyelim de

ne var başka Allah aşkına bu çeyizlerde yüzüne bakılmayacak kadar?
Bircoğu kullanılmıyor anlamında dedim. Kullandıklarım da var tabiki ama geneli yatağın altında duruyor. Görgü güzel şey evet ama az çok karşındakinin iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu anlarsın. Bu yüzden çok takılmaya gerek yok dedim ben

Haklisiniz,size ozel bir hazirlik yapilmamis.Bence yeterince deger ve onem verilmiyor.Nisanlinizin haberi olmayabilir,ona anlatin,yapilanlari bilmesinde fayda var.

X