Tuvalet Eğitimi kızlar delirmeye ramak kaldı lütfen bişey söyleyin...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Gazelcim epey yol kattemişsiniz işte .
Hep ilk günleri düşün , ne kadar yol aldığınızı görürsün o zaman.
Yusufta korku falanda yok , inat mı var ne var bilmiyorum .
1 saat oturur tuvalette ama ''hadi annem ,yok mu çiş desem '' hayır yok der .
Kalkar kalmaz yapar ama .
Offf offf ...

burak da aynıydı ahretim, tuvalette 45 dakka oturduğumuz bilirim valla...üstelik klozetimiz yok malum lojman evi biliyorsun...bacakları uyuşurdu ama yine de yapmazdı sıpa...yok derdi kalkardı, ondan sonra daha çıkar çıkmaz şırrrr :) sinirden köpürürdüm...
sonra baktım olmayacak lazımlık aldım hiç tasvip etmesem de...çünkü lazımlığa alışanlar tuvalete kolay yapmazmış korkarmış diye duymuştum...ama mecbur lazımlık aldım şimdi onla alışıyoruz...bu çocuklardaki inat çok beter ausum...eskiden bu yaşa kadar bezleyen varmıydı bi düşünsene...annem hep kızıyordu bana :) okula da bezle gönder bari diye :) şükür azcık yol aldık ama ısrarlı olmaz lazım...ben burağın keyfine bırakmadım ausum, hiç hesapta yokken sabah kalkınca bi çözdüm bezini tamam...
dört gündür bezsiz :) sadece bi kere çarşıya giderken bağladım eve gelince hemen çözdüm ve kaldığım yerden devam ettim...
kaçırmalar çok oluyor daha az önce şırrr diye bi baktım halıya paçalarından şıpır şıpır damlıyor :) allahım sabırrr dedim kalktım sildim değiştirdim...ama bunlar olacak napalım, damdan düşer gibi öğrenemeyeceğine göre sabredicez...katlanıcaz...
anneme anlatıyorum telefonda, bana diyor ki yaaa işte kıymetimi anla, sizde öyle büyüdünüz :60: hem laf sokmalar...

selam kızlar bugün 5. günümüze bismillah dedik...:)
sabah kalktığında oturttum lazımlığa yaptı, ardından yarım saat falan bekledim hep soruyorum varmı, yok diyor...
ama biliyorum yaptı yapacak zar zor ağlaya ağlaya oturttm yine yaptı...
söylememk için nasıl ısrarcı bu çocuklar yahu...resmen inatlar :)
ama bir saat sonra çarşıya gitmem gerek markete alışveriş için...mecbur bezleyecem....:(
gelince hemen çıkarırım inşallah ama bezleyince emekler boşa gidiyormu acaba yaa ?

canım çok teşekkür ederim yorumun için uzun uzun yazmışsın çok mutlu oldum desteğine :)
bugün 4. günümüz ve sanki bişeyler oluşmaya başladı, epey üzerine kaçırdı ama yılmıyorum, bu sefer olacak inşallah diye telkin ediyorum...
çiş konusunda bi üzerine bi lazımlığa derken yarım yamalak alışıyor gibiyiz :) çok şükür...
ama kaka konusunda üzgünüm çünkü söylemiyor ve oturtunca yapmıyor...
kakadan korkuyor...anne korktum diyor...o an anlıyorum ki kakası var dolanamaya başlıyor çünkü saklanır gibi...
hemen kucaklıyorum korkma annecim ben burdayım hadı sarıl sen bana bende otutayım diyorum...biraz diretiyor sonra oturutoyorum osarılmış haldeyken...hiç yüzüne bakmıyorum utanır belki diye...sıkı sıkı sarılıyor korkuyor belliki...
sonra mis gibi bi koku yayılıyor :)
oleyyy diyorum öpüyorum poposunu siliyorum sonra beraber döküyoruz tuvalete by by yapıyoruz :)
kaka konusunda korku olmasa sanki yüzde elli çözdük gibi ama bakalım :34::34:
kakaya daha 1 hafta oldu alışalı. ben onu yazmayı unuttum yaa..
kakası geldiğini anlıyodum ama tum ısrarlarıma ragmen tuvalete yapmıodu. bı gun kızdım artık, aaaa goturcem senı yasemın hemsıreye bı ıgne yapsın popoşuna dedim. yasemın hemseıre sana artık sen buyudun kakanı cısını tuvalete yap, dişlerini fırcala demedı mı dedım.ondan sonra yapmaya basladı ama 3-4 kez kacırdı altına. sanırım kakayla gaz cıkarmayı ayırt edemıodu. bıkac kez kakam geldı dedı, oturttum tuvalete, gaz cıkardı.
ama alıştı artık şükürler olsun.
selam kızlar bugün 5. günümüze bismillah dedik...:)
sabah kalktığında oturttum lazımlığa yaptı, ardından yarım saat falan bekledim hep soruyorum varmı, yok diyor...
ama biliyorum yaptı yapacak zar zor ağlaya ağlaya oturttm yine yaptı...
söylememk için nasıl ısrarcı bu çocuklar yahu...resmen inatlar :)
ama bir saat sonra çarşıya gitmem gerek markete alışveriş için...mecbur bezleyecem....:(
gelince hemen çıkarırım inşallah ama bezleyince emekler boşa gidiyormu acaba yaa ?
bezle bezle sıkıntı olmaz. ben bezliyordum yani :) şükürler olsun gerıleme olmamıştı.

bende sizin çocuklar gibiymişim durmadan ortaya yapar mışım dedemide çok severmişim bir gün yine böle yaptığımda dedem seni terbiyesiz seni utanmadın mı koca kız çiş yapmaya demiş utanıp bida yapmamışım sizde sevip saydığı birinin uyarmasını rica edin ama kızıp bağırmadan dedem beni hiç azarlamazdı allah rahmet eylesin

beşinci günümüzün akşamını anlatayım kızlar :)
fena gitmiyoruz, ama asla çişini söylemiyor...ben oturtunca yapıyor ama asla kendisi anne çiş demiyor...üfff sabrediyorum şükrediyorum ama sürekli tetikte ha yaptı ha yapacak diye beklemek bunaltıyor bazen...
çarşıya giderken bezledim, gelince çıkardım...kaldığımız yerden devam ediyoruz...
inşallah her yeni gün gelişerek ielerleriz :)
herkese allah yardımcı olsun..kolay bişey değilmiş vallahi..

selam kızlar...bugün malumunuz 6. günümüzdü :) şükürler olsun baya yol aldık....allahın yardımı ile biz bu işi sanırım hallettik :)
çok sevinçliyim çok güzel bi duyguymuş....
hem çok zor hemde güzel bi duygu...
oğlum artık allah nazarlardan saklasın çişi gelince söylüyor....kakayı da özel kaka geldi diye bizzat belirtmiyor ama çişe oturduğumuz zaman kakayıda çişle birlikte denk getirdik bu zamana kadar...pek kayda değer bi kaçırma olmadı bugün :)
şükürler olsun artık bezlerden kurtuldu yavrum...
sööz verdiğim gibi oğluma ne ciciler alıcam neler...:)
artık abi olduğu için güzel pantolonlar, tişörtler alıcam inşallah :)
özellikle marsuplami desenli olanları çok seviyor...onlardan alıcam inşallah :)
önceden hep bezle birlikte arası sıkışmasın diye hep eşofman tarzı giydiriyordum, artık kotlar ketenler komando pantolonları bizi bekliyor :)
herkese kolaylık diliyorum kızlar, sakın pes etmeyin...ben çok ümitsiz başladım..günlerce hiç arpa boyu yol alamadan geçtik...evimde kirlenmedik halı kanepe kalmadı...dedim yok olmayacak yine pes edicem...ama dirayetliydim bu kez...
allahın da yardımı ile sabrettim ve artık bezlere elveda....:)
şimdilik geceleri bezliyorum bi süre daha bezleyecem...ama bakalım önümüzdeki günlere göre bi yol çizerim inşallah...şimdilik gündüzü hallettik ya şükür bu bana yeter...
burdan devam edicem paylaşımlarıma, bir süre daha tecrübelerimizi yazıcam belki fikir olur sizlere de...

Son düzenleme:
selam kızlar...bugün malumunuz 6. günümüzdü :) şükürler olsun baya yol aldık....allahın yardımı ile biz bu işi sanırım hallettik :)
çok sevinçliyim çok güzel bi duyguymuş....
hem çok zor hemde güzel bi duygu...
oğlum artık allah nazarlardan saklasın çişi gelince söylüyor....kakayı da özel kaka geldi diye bizzat belirtmiyor ama çişe oturduğumuz zaman kakayıda çişle birlikte denk getirdik bu zamana kadar...pek kayda değer bi kaçırma olmadı bugün :)
şükürler olsun artık bezlerden kurtuldu yavrum...
sööz verdiğim gibi oğluma ne ciciler alıcam neler...:)
artık abi olduğu için güzel pantolonlar, tişörtler alıcam inşallah :)
özellikle marsuplami desenli olanları çok seviyor...onlardan alıcam inşallah :)
önceden hep bezle birlikte arası sıkışmasın diye hep eşofman tarzı giydiriyordum, artık kotlar ketenler komando pantolonları bizi bekliyor :)
herkese kolaylık diliyorum kızlar, sakın pes etmeyin...ben çok ümitsiz başladım..günlerce hiç arpa boyu yol alamadan geçtik...evimde kirlenmedik halı kanepe kalmadı...dedim yok olmayacak yine pes edicem...ama dirayetliydim bu kez...
allahın da yardımı ile sabrettim ve artık bezlere elveda....:)
şimdilik geceleri bezliyorum bi süre daha bezleyecem...ama bakalım önümüzdeki günlere göre bi yol çizerim inşallah...şimdilik gündüzü hallettik ya şükür bu bana yeter...
burdan devam edicem paylaşımlarıma, bir süre daha tecrübelerimizi yazıcam belki fikir olur sizlere de...

aaayyy maşallahhh:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

çok sevindim canım gözün aydın olsun............:16:

nasıl öyle 6.gün birden söledi ya maşallah kuzuya:55:

darısı bizim başımıza ya...iki gündür evde yoktuk düğün vardı e mecburen iki gün bezli geçti....orda bi ikikere kaka geldi dedi ama bezin var yap dedm:37:

akşam banyo yaptırdım bez takmadım... wc git oğlum çiş geldi oğlum derken kaçırdı altına:27:

yarın başlarız maratona artık...

aaayyy maşallahhh:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

çok sevindim canım gözün aydın olsun............:16:

nasıl öyle 6.gün birden söledi ya maşallah kuzuya:55:

darısı bizim başımıza ya...iki gündür evde yoktuk düğün vardı e mecburen iki gün bezli geçti....orda bi ikikere kaka geldi dedi ama bezin var yap dedm:37:

akşam banyo yaptırdım bez takmadım... wc git oğlum çiş geldi oğlum derken kaçırdı altına:27:

yarın başlarız maratona artık...

sakın pes etme canım, bu süreçte biraz dışarı gezmelerini düğün eğlence tarzı şeyleri ertelemek lazım...benimde eşimin iş arkadaşının sünneti vardı oğlunun...davetli olduğumuz halde gidemedim...çünkü daha yeni yeni söylemeye başladı çişini, tam bu raddeye gelmişken bezleyip başa dönmek istemedim...
bir hafta sıktım dişimi şükür şimdi iyiyiz..:) bugün 7. gün bir hafta oldu başlayalı ve son 2 gündür gayet iyi gidiyoruz şükürler olsun...
bugün ama bi kaçağımız oldu :)
arka bahçede oynarken anne çiş dedi koştum ama yetişemedim :) kakasını biraz kaçırmış pantolonuna :) olsun dedim hemen banyoya soktum, zaten banyo vakti de gelmişti banyomuzu yaptık misler gibi olduk...ha birde sabah uyandığında anne çiş dedi daralmış sıkışmış heralde iyice hemen koş yapalım annecim dedim, tam bezini çözerken tutamadı :) ayakta bezinin içine yaptı :) çok sıkmış heralde :)
onun dışında bi kaçağımız yok :)
şükür böyle gidiyoruz bakalım... ufak tefek kaçırmalar olması çok normal bi süre olur böyle zaten..
sende besmeleyi çek başla canım :) ama pes etme sakın..sen ne kadar ısrarlı olursa bebeğin de anlar bunu, ama sen emin olmazsan oda rahat davranır alışmaz...ısrarını anlasın...ciddi bir dille anlat, devam et bakalım, :)hayırlısı inşallah, ben yine yazıcam günlük burdan :) seni yalnız bırakmayacam :)

kızlar benimde 29 aylık oğlum var.5 gün önce tuvalet eğitimine başladık.ilk gün çok güzel geçti 1kere kaçırdı altına.ama diğer 4 gün tam bir işkence.bir kere bile ne lazımlığa nede tuvalete yaptı.sürekli altına yaptı.çişi geldiği zaman önünü tutuyo ıslatıyo az bişe.hemen koşa koşa tuvalete gidiyoruz 10 dk oturuyoruz kesinlikle yapmıyor.kaldırır kaldırmaz 1 dk içinde hemen altına yapıyo.bu duruma gerçekten çok üzülüyorum.erken mi diyorum ama 2,5 yasında olcak.

kızlar benimde 29 aylık oğlum var.5 gün önce tuvalet eğitimine başladık.ilk gün çok güzel geçti 1kere kaçırdı altına.ama diğer 4 gün tam bir işkence.bir kere bile ne lazımlığa nede tuvalete yaptı.sürekli altına yaptı.çişi geldiği zaman önünü tutuyo ıslatıyo az bişe.hemen koşa koşa tuvalete gidiyoruz 10 dk oturuyoruz kesinlikle yapmıyor.kaldırır kaldırmaz 1 dk içinde hemen altına yapıyo.bu duruma gerçekten çok üzülüyorum.erken mi diyorum ama 2,5 yasında olcak.

canım aynen senin yaşadığn şeyi bir hafta önce bende yaşadım...10 dakika ne ki? ben 45 dakka oturduğunu bilirim tuvalette yapmadı..kalkınca yaptı...
çok başladım çok pes ettim...ama artık yeter dedim...işte son bir haftadır iyi gidiyoruz şükür...evet ıslatıyorlar..ıslatacaklar...kakalarını halılara kanepelere yapacaklar... giydirecek pantolon kalmayacak...hepsi olacak canım sabredeceksin...kimi çocuk 2 günde alışıyor, kimisi bir ayda...
bi süre sıkıcaksın dişini...bi dene bakalım busefer de aynen devam ederse, bir hafta mola ver...unutsun çiş meselesini..
sonra tekrar denersin...bu benim 4. denemem...geçen yıl denedim ilk, sonra kışın denedim, bahar da denedim...bu sonuncu denemem oldu...ancak hazırmış oğlum demekki...benimkide temmuzda 4 yaşına girecek..seninkine nazaran benimki daha büyük :)

canım aynen senin yaşadığn şeyi bir hafta önce bende yaşadım...10 dakika ne ki? ben 45 dakka oturduğunu bilirim tuvalette yapmadı..kalkınca yaptı...
çok başladım çok pes ettim...ama artık yeter dedim...işte son bir haftadır iyi gidiyoruz şükür...evet ıslatıyorlar..ıslatacaklar...kakalarını halılara kanepelere yapacaklar... giydirecek pantolon kalmayacak...hepsi olacak canım sabredeceksin...kimi çocuk 2 günde alışıyor, kimisi bir ayda...
bi süre sıkıcaksın dişini...bi dene bakalım busefer de aynen devam ederse, bir hafta mola ver...unutsun çiş meselesini..
sonra tekrar denersin...bu benim 4. denemem...geçen yıl denedim ilk, sonra kışın denedim, bahar da denedim...bu sonuncu denemem oldu...ancak hazırmış oğlum demekki...benimkide temmuzda 4 yaşına girecek..seninkine nazaran benimki daha büyük :)

ee nasıl gidiyor bakalım çiş durumları gazelcim:16:

tabi çişe alıştırdın kurtuldun sen,daha bakmıyorsun buralara:63:

ee nasıl gidiyor bakalım çiş durumları gazelcim:16:

tabi çişe alıştırdın kurtuldun sen,daha bakmıyorsun buralara:63:

ayy canım benim kıyamam yaa :) haklısın vallahi uğramadım bi kaç gündür.. şükürler olsun atlattık o zor dönemleri...arada kaçırmalar oluyor ama olacak okadar...buna da şükür...sende atlatıcaksın hiç üzülme...okadar rahat ettimki...
biryere giderken yedek bez alırdım yanıma..ıslak mendili unutttummu unutmadımmı düşünürdüm...
pişik mi oldu ne oldu..üff valla çok şükür..şimdi poposu açık geziyor...gece bezlemeye devam ediyorum...bir iki hafta sonra onuda çıkarmaya niyetliyim inşallah bakalım duruma göre...
sen ne yaptın anlatsana nasıl gidiyor...?

Ben de 34 aylık oğlumla 3 haftadır uğraşıyorum, büyük tuvaletini hep üstüne yapıyor. :50:
Çişini ben götürmezsem söylemiyor, ama götürünce yapıyor. Ne yapacağımmı şaşırdım, bu kadar emek verdim beze dönemem. Hem büyüdü artık, bu yaz öğrenmesi lazım. Tuvaletle ilgili bütün başlıkları gözden geçiriyorum benim durumumda olan varmı diye, daha rastlamadım. :50:

slm bayanlar hepimiz ortak sıkıntıyla buradayız ama ,inş sonucunu alarak buraya yazmakta nasip olur
benm paşamda 29 aylık ve ikinci bebiş geliyo nasipse o doğmadan oğluma tuvalet eğitimini vermek istiyorum bi kere denedik olmadı haziran ayında şimdi tekrar başlıyoruz Allahın ziniyle ve halletmeyi ümit ediyorum hepiniz gibi birbirimize destek oallım çünkü çok zor bi süreç halletmiş olan arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi yazın bu süreçte ilk zamanlar sürekli biz götürmek zorundayız değilmi tuvalete yani kendilerinin çiş demesi zaman alıcaktır değilmi bugün başladım sabah ilk çişimizi tuvalette yaptık sonra parkenin üzerine:) sonra yine tuvalete başardık çok şükür ama işte oyun amaçlı girip yapıyoruz yoksa çiiş geldimi dediğimde çiş yokkk diyoo:) neyse buda bi ilerleme geçen denemeye göre buarada öğle uykusunda bezlemedim öncesinde yaptırdım wc yr ve altını ıslatmadı çok şükür ama sonra uyanınca hemen götürmedim suç bende kuzumda su içerken olduğu yerde yapıverdi oysa suyunu içince hemen götürcektim:(:( az sonra yine tuvalete gidicez bakalım inş yapar yine kaçırmadan geçirririz bu günü umuyorum:)

selam.ben kizimi kirkiliyen bile bezini actigimda cis cis yapardim o da her bezi actigimda da olmasa ara sira yapardi cisini.zaman gectikce aliskanlik yarandi 8.aydan sonra siz ne diyyorsunuz bilmiyorum (Azeriyimde)tuvaletini yaptigi seye oturmayi ogretdim simdi 12ayli 10ayindan bu yana uyanikken bez kullanmiyoruz.uyuduktada zaten nadiren islatiyor.
amma bu hic de kolay olmadi tabiki cooook coook sabirli olmak gerekiyor once her 20dakikada bir oturtuyordum sonra yarimsaat yavas yavas alistik bizde

Back