Tuvalet Eğitimi kızlar delirmeye ramak kaldı lütfen bişey söyleyin...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canım,benim kızımda 3yaşını doldurdu bu ay,
nisanda kuzeni oldu bebek doğunca ben artık abla oldum dedi,
bizde abla olduysan artık bez takmıcaz tuvaletini lazımlığa yapcan dedik,
ondan sonra daha bez istemedi tamam dedi 1,2gün kaçırdı ama lazımlık
hep görebileceği yerdeydi gelip gidip oturuyodu arada olmasada oturuyodu
yokmuş deyip gülüp kalkıyodu ve ben 1hafta alışana kadar uyusada gece gündüz
bez takmadım gece kaldırdım çişini yaptırıp yatırdım tam alıştıktan sonra gece bez taktım,
daha küçük olduğundan kıyamıyorum gece kaldırmaya ,birde kendim içinde zor oluyo açıkçası,
demem oki 1hafta o bezi ona unuttur hiç takma,
alıştıktan sonra baktın gece kaçırıyor ozaman takarsın,ALLAH kolaylık versin zor bir süreç..

aynen canım çok zor bi süreç...ben gece bezliyorum, bugün 2. günümüz, bir kere üstüne yaptı bu saate kadar, ama sürekli ben oturtuyorum, kendisi hiç söylemiyor :( ne zaman diyecek anne çişş diye merak ediyorum...
dışarı çıkmıştık parka, orda yapmıştı üstüne...
bakalım nasıl ilerleyecez :) rabbim herkese kolaylık versin...

aynen canım çok zor bi süreç...ben gece bezliyorum, bugün 2. günümüz, bir kere üstüne yaptı bu saate kadar, ama sürekli ben oturtuyorum, kendisi hiç söylemiyor :( ne zaman diyecek anne çişş diye merak ediyorum...

daha 2.gündesiziniz annesi olur okadar:)

ben bugün dr. gitmiştim oğlumu babasına bıraktım e tabi mecburen bezini taktım,şimdi geldik oynuyo bezi altında beyfendi hiç tahatsız olmuyo:52:

canım lazımlıkmı kullanıyosun bilmiyorum ama eğer onu kullanıyosan bir öneride bulunum belki işe yarar:emir_bebek:
bebeğin biraz büyümüş lazımlık görebileceği yerde olursa ona öğret çişin gelince sen buraya otur yap diye göster,
altına yapmayıp buraya yaparsan sana bir süprizim olacak de (bizimkisi süprizleri çok sever) ve eğer yaparsa,her yaptığında alkış yapabilirsin,daha iyi motive olması açısından,nacizane önerim:17:
biz bir hafta boyunca her çişte kakada alkışladık babaya gösterdik:25:kötübi durum ama çok heveslendi bizimki
ben zaten soranlara kendi alıştı diyorum benim çok bir çabam olmadı çünkü:52:

canım lazımlıkmı kullanıyosun bilmiyorum ama eğer onu kullanıyosan bir öneride bulunum belki işe yarar:emir_bebek:
bebeğin biraz büyümüş lazımlık görebileceği yerde olursa ona öğret çişin gelince sen buraya otur yap diye göster,
altına yapmayıp buraya yaparsan sana bir süprizim olacak de (bizimkisi süprizleri çok sever) ve eğer yaparsa,her yaptığında alkış yapabilirsin,daha iyi motive olması açısından,nacizane önerim:17:
biz bir hafta boyunca her çişte kakada alkışladık babaya gösterdik:25:kötübi durum ama çok heveslendi bizimki
ben zaten soranlara kendi alıştı diyorum benim çok bir çabam olmadı çünkü:52:

evet canım lazımlık kullanıyorum, zaten lazımlık antrede duruyor sürekli gözünün önünde...ama lazımlığı gördümü kaçıyor, ne kadar uğraştıysam da sevdiremedim lazımlığı...hatta diyorum hadi annecim sen abi oldun artık indir donunu otur bakayım yapabilecekmisin?
tık yok... :( zaten zar zor oturtuyorum ağlıyor hep diretiyor inatlaşıyor oturmamak için...
alkış falan ohooo neler yaptık canım yaa :) ödüller parka götürmeler hoplatma zıplatmalar ne severse hepsini yaptık ama zor alışacak gibi :(
ne güzel maşallah sen kolay alıştırmışsın, bende denemeye başlamadan önce bukadar zor olabileceini hiç düşünmezdim...
bakalım ne kadar zamanda öğreticem...

daha 2.gündesiziniz annesi olur okadar:)

ben bugün dr. gitmiştim oğlumu babasına bıraktım e tabi mecburen bezini taktım,şimdi geldik oynuyo bezi altında beyfendi hiç tahatsız olmuyo:52:

keşke babasına bırakırken de bezlemeseydin eşin tutsaydı keşke...bezleyince bütün emekler boşa gidiyor sanki...kafaları karışıyor bebişlerin :)
bizimde az önce bir kaka faciamız oldu :(
ben mutfakta yemekle uğraşıyordum, arada sırada soruyordum çiş varmı diye yok deyip kaçıyordu yanımdan :)
sonra zar zor bi kere oturttum azcık yaptı, döktük tuvalete bay bay çişler dedik :)
derken ben mutfağa gittim, bi baktım kaka yapmış :( allahtan halıya falan çıkmamış ama pijaması çok batmış, banyoya koştuk hemen belden aşağısını yıkadım güzelce...tembihledim bak annecim ağlarım ama küserim sana bi daha bana anne kaka de tamammı dedim, herşeye tamam diyor ama gene aynı :(
zor olacak zor....ama ilk kez bu kadar ısrarlıyım :) bez yok artık sadece gece...:)

evet canım lazımlık kullanıyorum, zaten lazımlık antrede duruyor sürekli gözünün önünde...ama lazımlığı gördümü kaçıyor, ne kadar uğraştıysam da sevdiremedim lazımlığı...hatta diyorum hadi annecim sen abi oldun artık indir donunu otur bakayım yapabilecekmisin?
tık yok... :( zaten zar zor oturtuyorum ağlıyor hep diretiyor inatlaşıyor oturmamak için...
alkış falan ohooo neler yaptık canım yaa :) ödüller parka götürmeler hoplatma zıplatmalar ne severse hepsini yaptık ama zor alışacak gibi :(
ne güzel maşallah sen kolay alıştırmışsın, bende denemeye başlamadan önce bukadar zor olabileceini hiç düşünmezdim...
bakalım ne kadar zamanda öğreticem...

canım erkek çocukları biraz inatçı oluyor galiba,kızlar abla olmayı çok seviyo he bide benim kızımın ablası varya belki ondan özeniyodur abla olmaya,
canım sana bir teselli benim yeğenim var 4yaşını 2ay geçti hala çoğu zaman bezleniyo hele kakayı hiç tuvalete yapmıyor anne işe gidiyo anne işten gelene kadar tuvalete gitmiyor anne geliyor zorla tutuyor tuvalete,
ama çocuk öyle bilmiş öyle şirin öyle akıllıki iş tuvalete gelince inat yapıyor,
anneside çok umursamıyor ana okuluna başlıcak bu sene annesi nasıl olsa orda söylicek diyo,çok takılmıyor...

canım erkek çocukları biraz inatçı oluyor galiba,kızlar abla olmayı çok seviyo he bide benim kızımın ablası varya belki ondan özeniyodur abla olmaya,
canım sana bir teselli benim yeğenim var 4yaşını 2ay geçti hala çoğu zaman bezleniyo hele kakayı hiç tuvalete yapmıyor anne işe gidiyo anne işten gelene kadar tuvalete gitmiyor anne geliyor zorla tutuyor tuvalete,
ama çocuk öyle bilmiş öyle şirin öyle akıllıki iş tuvalete gelince inat yapıyor,
anneside çok umursamıyor ana okuluna başlıcak bu sene annesi nasıl olsa orda söylicek diyo,çok takılmıyor...

valla bilmiyorum canım yaa, bu kaka olayı moralimi bozuyor....az önce yine kakasını donuna yaptı :(
hemde hiç rahatsızlık duymuyor, ben farketmesem eğer öyle gezecek kakalı kakalı....
oysa çiş yaptığında donuna, gelip söylüyordu anne bak çiş diye :( ama kakadan hiç haberi yok napıcam ben yaaaa :43::43::43::43:

keşke babasına bırakırken de bezlemeseydin eşin tutsaydı keşke...bezleyince bütün emekler boşa gidiyor sanki...kafaları karışıyor bebişlerin :)
bizimde az önce bir kaka faciamız oldu :(
ben mutfakta yemekle uğraşıyordum, arada sırada soruyordum çiş varmı diye yok deyip kaçıyordu yanımdan :)
sonra zar zor bi kere oturttum azcık yaptı, döktük tuvalete bay bay çişler dedik :)
derken ben mutfağa gittim, bi baktım kaka yapmış :( allahtan halıya falan çıkmamış ama pijaması çok batmış, banyoya koştuk hemen belden aşağısını yıkadım güzelce...tembihledim bak annecim ağlarım ama küserim sana bi daha bana anne kaka de tamammı dedim, herşeye tamam diyor ama gene aynı :(
zor olacak zor....ama ilk kez bu kadar ısrarlıyım :) bez yok artık sadece gece...:)

ay tüh yaa:25:

neyse canım olacak öyle şeyler yılmak yoookk:kkk:

ben bu gün tembellik yaptım bezini altından yeni aldım çocuğun:17:

e tabi çiş kaka ne varsa artık doldurmuş bezi:52:

bizim bugün de böyle geçti çok şükür...:31:

ay tüh yaa:25:

neyse canım olacak öyle şeyler yılmak yoookk:kkk:

ben bu gün tembellik yaptım bezini altından yeni aldım çocuğun:17:

e tabi çiş kaka ne varsa artık doldurmuş bezi:52:

bizim bugün de böyle geçti çok şükür...:31:

valla canım bazen banada geliyorlar soldan soldan ama sabır deyip devam ediyorum...ama stresimi oğluma yansıtıyorum elimde olmadan...ama napıyım gerçekten büyük sabır işi...çok üzülüyorum sonradan....

valla canım bazen banada geliyorlar soldan soldan ama sabır deyip devam ediyorum...ama stresimi oğluma yansıtıyorum elimde olmadan...ama napıyım gerçekten büyük sabır işi...çok üzülüyorum sonradan....

günaydıınnnn:16:

bugün gününüz nasıl gidiyo canım inşallah dünden çok daha iyi olur:nazar:

biz dün akşam yatmadan önce bi kaçırma oldu altına güne veda olarak:37:

8 de kalktık bezi çıkardık yapıp duruyoruz lazımlığa tabi gene çıt yok:5: ben götürüyorum

çişe götürmek için bazen hadi çişini yap sana şunu vercem ,hadi yap şuraya gidecez diyorum ya, çocuk alışmış "anne tisss ne yapcaz"diyoo:) yani çişimi yapayımda bana ne verecen demek istiyor işi ticarete döktü benim oğlan:9::9:

günaydıınnnn:16:

bugün gününüz nasıl gidiyo canım inşallah dünden çok daha iyi olur:nazar:

biz dün akşam yatmadan önce bi kaçırma oldu altına güne veda olarak:37:

8 de kalktık bezi çıkardık yapıp duruyoruz lazımlığa tabi gene çıt yok:5: ben götürüyorum

çişe götürmek için bazen hadi çişini yap sana şunu vercem ,hadi yap şuraya gidecez diyorum ya, çocuk alışmış "anne tisss ne yapcaz"diyoo:) yani çişimi yapayımda bana ne verecen demek istiyor işi ticarete döktü benim oğlan:9::9:

günaydın canım, ay kıyamam ben onun dillerini yerim :)
bizde bugün 3. gündeyiz :) sizin arkanızdan geliyoruz :) inşallah bırakmaya niyetim yok, sabırla devam edicem :)
bugün sabah uyanınca anne tiss tiss falan dedi, bezi bağlıydı uyandığında ama farketmedi bezi sanırım :)
hemen koş koş koş dedik lazımlığa oturduk yaptı :)
çok sevindik kucakladık babamıza gösterdik sonra tuvalete döktük bay bay çişler dedik :)
derken 10 dakka sonra tekrar oturttum az bişey yine yaptı...
ama kahvaltıdan sonra hadiiiiii bi koyverdi paçalarından aka aka dolu dolu yapmış :( anne bak tiss diyor birde sıpa :)
neyse fazla kızmadım değiştirdim....
sürekli gözüm üstünde kaka yaparsa diye ödüm patlıyor :( çünkü kakayı hiç bilmiyor, donuna yapıyor genelde ve hiç farkında değil...çişini donuna kaçırınca anne bak tiss diyor ama kakayı hiç bilmiyor..göstermiyor bile :(
az önce kakalı donlarını yıkadım elimde :( makineye de atamıyorum kalıntı kalır makinede diye....
çişli donları da yıkanıyor makinede :( üff valla ne zor işmiş giydirecek don kalmadı....
çarşıya gidince üç beş tane şu ucuz donlardan alayım diyorum, birde ucuz külotlardan, en azından kaka falan yaptığında yıkamam çöpe atarım direk..
birde bişey sorcam sana canım yaa bizimki lazımlığa oturduğunda rahatca oturamıyor, iki eliyle yanlardan tutup bastırıyor, nasıl anlatsam poposunu tam koyamıyor elleriyle yanlara bastırıyor lazımlığın...sizinde öyle yapıyormu? yoksa lazımlığı mı değiştirsem...

selam kızlar bugünkü çiş maceramızdan bilgiler yazayım :)
bi kere kaçırdık donumuza....önemsemedim, çıkardım attım banyoya...yenisini giydirdim bak annecim abiler lazımlığa yapar tamammı dedim tamam dedi...
sonra öğlen civarı çarşıya gitmemiz gerekiyordu, mecburen bez bağladım....
bi kaç sefer anne tiss dedi, :) tamam şimdi yap bezine eve gidince lazımlığa yapalım tamamı dedim tamam dedi,
eve geldik bezini değiştirdim epey doluydu...
kaldığımız yerden devam ettik, mutfakta yemekle uğraşırken iki kere koşarak geldi anne tiss dedi, koştuk hemen lazımlığa oturduk bi kaç damla bişey yaptı :) birazda işi oyuna vurdu sanırım hoşuna gidiyor bizim koşturmamız :)
sonra yemeği yedik, sürekli beş dakkada bir çiş varmı kaka varmı sordum durdum...
yok dedi hep...sonra hafiften bir pırt sesi duydum :) koştum hemen lazımlığa oturttum, kakasını yaptı :) birazda kabız sanırım epey ıkındı zor yaptı, sonra döktük bay bay dedik kakamıza :)
şimdi tv izliyor pepeye bakıyor :)
bugün birazcık daha yol aldık gibi :) inşallah devamı daha iyi gider...
sizler neler yaptınız??

selam kızlar bugünkü çiş maceramızdan bilgiler yazayım :)
bi kere kaçırdık donumuza....önemsemedim, çıkardım attım banyoya...yenisini giydirdim bak annecim abiler lazımlığa yapar tamammı dedim tamam dedi...
sonra öğlen civarı çarşıya gitmemiz gerekiyordu, mecburen bez bağladım....
bi kaç sefer anne tiss dedi, :) tamam şimdi yap bezine eve gidince lazımlığa yapalım tamamı dedim tamam dedi,
eve geldik bezini değiştirdim epey doluydu...
kaldığımız yerden devam ettik, mutfakta yemekle uğraşırken iki kere koşarak geldi anne tiss dedi, koştuk hemen lazımlığa oturduk bi kaç damla bişey yaptı :) birazda işi oyuna vurdu sanırım hoşuna gidiyor bizim koşturmamız :)
sonra yemeği yedik, sürekli beş dakkada bir çiş varmı kaka varmı sordum durdum...
yok dedi hep...sonra hafiften bir pırt sesi duydum :) koştum hemen lazımlığa oturttum, kakasını yaptı :) birazda kabız sanırım epey ıkındı zor yaptı, sonra döktük bay bay dedik kakamıza :)
şimdi tv izliyor pepeye bakıyor :)
bugün birazcık daha yol aldık gibi :) inşallah devamı daha iyi gider...
sizler neler yaptınız??

maşalllah maşallah:46::46:

e büyük ilerleme var sizde çoook sevindimm:16:

kendi söylemeye başlamış bak ne güzel devamı gelir siz halledeceksiniz bu işi ya az kaldı:)

ah bizde ilerleme yok ya bugün dışarı çıktık mecburen yine bez taktım gelincede tembellik ettim almadım :17: bugünü bezli geçirdi

ben ilk başta lazımlık aldığımda ilk gün hevesli oturdu sonra birdaha oturmadı soğuk die poposuna buz gibi değiyodu

şimdi oturuyo ama dediğin gibi pek rahat değil ikide bir eliyle düzeltiyo falan sanırım birazda küçük geli rahat değil demekki lazımlıklar:)

Son düzenleme:
maşalllah maşallah:46::46:

e büyük ilerleme var sizde çoook sevindimm:16:

kendi söylemeye başlamış bak ne güzel devamı gelir siz halledeceksiniz bu işi ya az kaldı:)

ah bizde ilerleme yok ya bugün dışarı çıktık mecburen yine bez taktım gelincede tembellik ettim almadım :17: bugünü bezli geçirdi

ben ilk başta lazımlık aldığımda ilk gün hevesli oturdu sonra birdaha oturmadı soğuk die poposuna buz gibi değiyodu

şimdi oturuyo ama dediğin gibi pek rahat değil ikide bir eliyle düzeltiyo falan sanırım birazda küçük geli rahat değil demekki lazımlıklar:)

ah canım yaa inşallah valla bi halletsek şu işi :)
bez almaktan usandım :) hem maddi hem manevi bi stres yaşatıyor bez :)
4 yaşına girecekler 3 yıldır her market alışverişinde bez almaktan ıslak mendil almaktan bıktım :)
önceleri prima kullanıyordum ama malum oda baya pahalı :) arkadaşım tavsiye etti bim de satılan jenny willy diye bi bez onu alıyordum son zamanlar :) hem ucuz hem güzel beğenmiştim...:) artık yeter almayalım şu bezleri ıslak mendilleri...
beraber aşıcaz bu meseleyi canım benim sakın vazgeçme...
bu süreçte tembellik yok...bezli tutmamaya çalış, gerekirse bir hafta iş güç temzilk yemek işlerini askıya alıcaz :)
inan şuan mutfağım dağınık halde tezgahım bulaşık dolu ama içerde bekliyorum :) işe güce dalarsam çişi ihmal ederim diye....
bi süre dişimizi sıkıcaz bakalım..ha gayret pes etmek yok...hemen bezini çıkar ve aynen devam tamammı :)

ah canım yaa inşallah valla bi halletsek şu işi :)
bez almaktan usandım :) hem maddi hem manevi bi stres yaşatıyor bez :)
4 yaşına girecekler 3 yıldır her market alışverişinde bez almaktan ıslak mendil almaktan bıktım :)
önceleri prima kullanıyordum ama malum oda baya pahalı :) arkadaşım tavsiye etti bim de satılan jenny willy diye bi bez onu alıyordum son zamanlar :) hem ucuz hem güzel beğenmiştim...:) artık yeter almayalım şu bezleri ıslak mendilleri...
beraber aşıcaz bu meseleyi canım benim sakın vazgeçme...
bu süreçte tembellik yok...bezli tutmamaya çalış, gerekirse bir hafta iş güç temzilk yemek işlerini askıya alıcaz :)
inan şuan mutfağım dağınık halde tezgahım bulaşık dolu ama içerde bekliyorum :) işe güce dalarsam çişi ihmal ederim diye....
bi süre dişimizi sıkıcaz bakalım..ha gayret pes etmek yok...hemen bezini çıkar ve aynen devam tamammı :)

aynen canım pes etmek yok

bende sıkıldım ya bezden altını değiştir bez tan gınaa geldi:37:

valla sizde büyük ilerleme var maşallah :nazar: deyim

darısı bize inşallah:31:

aynen canım pes etmek yok

bende sıkıldım ya bezden altını değiştir bez tan gınaa geldi:37:

valla sizde büyük ilerleme var maşallah :nazar: deyim

darısı bize inşallah:31:

biraz inatçı olmak gerekiyor canım yaa, çocuğu üzmeyin kızmayın vs diyorlar ama çok alttan alıcı olursak bizim sıpalar bir güzel kullanıyorlar valla :)
çok aşırıya kaçmamakla birlikte birazcık kızıyorum kaçırdığında, küstüm sana diyorum...sarılmıyorum öpmüyorum o zaman biraz anlıyor hata ettiğini...
sende biraz sabırlı ve ısrarlı ol...bak gör bir gün içinde bile değişimi hissedeceksin..

selam kızlar, daha öncede wc eğitime çok defa başlayıp zamanı gelmedi heralde diyerek vazgeçtik...
35 aylık oldu oğlum artık yeter herkes geç kaldın deyip duruyor...oğlum inatla söylemiyor, yaptıktan sonra anne bak çiş diyor delirmek üzereyim...
sabır sabır ama nereye kadar, 3 yaşını dolduracak bir ay sonra...allah aşkına napıyım nasıl yapayım bişeyler söyleyin...evin heryerini batırdır....yaptıktan sonra anne bak çiş demesini biliyor ama gelince söylemiyor...ben soruyorum sık sık yok diyor...lazımlığa oturunca bir saat otursa yapmıyor....napıcam ne edicem lütfen bi tavsiye verin...
bugün sabah uyandı tekrar bismillah dedim çözdüm bezini, artık vazgeçmek istemiyorum...kakasını napıcam onuda bilmiyorum...off allahım yardım et ne kadar zormuş dayanamıyorum artık....kocaman oldu yaa, herkes 18 aylıkken bile öğretenler var...35 aylık oldu yaaaa....

tatlım sakin ol öncelikle :)
bende gecen ay bu işi bıtırdım hamd olsun. kızım 25 aylıktı ve 3 gunde öğrendı Allah a şükür.
gecen sene 16-17 aylıkken ogretmeye calıştım ama ogrenmemıstı. daha dogrusu ben pek ustune dusmemısım onu anladım bu yıl :)

1) ılk 2 gun 5-10 dk da bır çişe goturdum ve sureklı çiş varmı dıye sordum.
2) sonra 15 dakıka da bır goturdum. sonra 20 dk da bır oyle oyle sureyı uzattım.
ınsana gına geliyor tabi ama 1 hafta sıksan dişini cok rahatlıyorsun.
ınan bana evde yemek harıcınde bı iş yapmadım ılk hafta. sadece kızıma odaklandım. sende oyle yap.
3) iş falan yapma oğlusuna odaklan.
4) dondurma ya da çikolatayla falan ödüllendır yahut sevdıgı baska bıseyle.
kızımın cok sevdıgı bı kamyonu vardı. aldım onu ıple banyodakı petege astım. sureklı gıde gele onu ıstedı bende olmaz dedım. çişini kakanı tuvalete yapmayı ogren ozaman verıcem sana dedım. daha da heveslendı. 5.gun kendısı çişi geldıgını soyleyıp tuvalete gıttıgımızde anne ben çişimi öğrendım kamyonumu verebılırsın artık dedı. ahh evet bıtanem dedım hemen cıkarıp verdım.
5) sakin ol, sinirlenme. sureklı yureklendır pıtırcıgı. benım oglum kocaman oldu çişini tuvalete yapıo kakasını tuvalete yapıo. afferın kzuucuguma vs vs...
bızımkının arada bi oyuna dalıp çişini altına kacırdıgı oldu ama kızmadım. sadece bır kere kızdım, onda da sormustum varmı dıye yok dedı 5 dk sonra altına yaptıydı. bıle bıle yaptıgı ıcın kızdım.
6) istikrarlı ol. sakın vazgecme. 3 yasına gelmıs artık ve ogrenmesını gerektıgını anlasın. sen kararlı ol, gözlerınde o kararlılığını görsun.. bu sefer sen kazanıcaksın.

tatlım sakin ol öncelikle :)
bende gecen ay bu işi bıtırdım hamd olsun. kızım 25 aylıktı ve 3 gunde öğrendı Allah a şükür.
gecen sene 16-17 aylıkken ogretmeye calıştım ama ogrenmemıstı. daha dogrusu ben pek ustune dusmemısım onu anladım bu yıl :)

1) ılk 2 gun 5-10 dk da bır çişe goturdum ve sureklı çiş varmı dıye sordum.
2) sonra 15 dakıka da bır goturdum. sonra 20 dk da bır oyle oyle sureyı uzattım.
ınsana gına geliyor tabi ama 1 hafta sıksan dişini cok rahatlıyorsun.
ınan bana evde yemek harıcınde bı iş yapmadım ılk hafta. sadece kızıma odaklandım. sende oyle yap.
3) iş falan yapma oğlusuna odaklan.
4) dondurma ya da çikolatayla falan ödüllendır yahut sevdıgı baska bıseyle.
kızımın cok sevdıgı bı kamyonu vardı. aldım onu ıple banyodakı petege astım. sureklı gıde gele onu ıstedı bende olmaz dedım. çişini kakanı tuvalete yapmayı ogren ozaman verıcem sana dedım. daha da heveslendı. 5.gun kendısı çişi geldıgını soyleyıp tuvalete gıttıgımızde anne ben çişimi öğrendım kamyonumu verebılırsın artık dedı. ahh evet bıtanem dedım hemen cıkarıp verdım.
5) sakin ol, sinirlenme. sureklı yureklendır pıtırcıgı. benım oglum kocaman oldu çişini tuvalete yapıo kakasını tuvalete yapıo. afferın kzuucuguma vs vs...
bızımkının arada bi oyuna dalıp çişini altına kacırdıgı oldu ama kızmadım. sadece bır kere kızdım, onda da sormustum varmı dıye yok dedı 5 dk sonra altına yaptıydı. bıle bıle yaptıgı ıcın kızdım.
6) istikrarlı ol. sakın vazgecme. 3 yasına gelmıs artık ve ogrenmesını gerektıgını anlasın. sen kararlı ol, gözlerınde o kararlılığını görsun.. bu sefer sen kazanıcaksın.

canım çok teşekkür ederim yorumun için uzun uzun yazmışsın çok mutlu oldum desteğine :)
bugün 4. günümüz ve sanki bişeyler oluşmaya başladı, epey üzerine kaçırdı ama yılmıyorum, bu sefer olacak inşallah diye telkin ediyorum...
çiş konusunda bi üzerine bi lazımlığa derken yarım yamalak alışıyor gibiyiz :) çok şükür...
ama kaka konusunda üzgünüm çünkü söylemiyor ve oturtunca yapmıyor...
kakadan korkuyor...anne korktum diyor...o an anlıyorum ki kakası var dolanamaya başlıyor çünkü saklanır gibi...
hemen kucaklıyorum korkma annecim ben burdayım hadı sarıl sen bana bende otutayım diyorum...biraz diretiyor sonra oturutoyorum osarılmış haldeyken...hiç yüzüne bakmıyorum utanır belki diye...sıkı sıkı sarılıyor korkuyor belliki...
sonra mis gibi bi koku yayılıyor :)
oleyyy diyorum öpüyorum poposunu siliyorum sonra beraber döküyoruz tuvalete by by yapıyoruz :)
kaka konusunda korku olmasa sanki yüzde elli çözdük gibi ama bakalım :34::34:

canım çok teşekkür ederim yorumun için uzun uzun yazmışsın çok mutlu oldum desteğine :)
bugün 4. günümüz ve sanki bişeyler oluşmaya başladı, epey üzerine kaçırdı ama yılmıyorum, bu sefer olacak inşallah diye telkin ediyorum...
çiş konusunda bi üzerine bi lazımlığa derken yarım yamalak alışıyor gibiyiz :) çok şükür...
ama kaka konusunda üzgünüm çünkü söylemiyor ve oturtunca yapmıyor...
kakadan korkuyor...anne korktum diyor...o an anlıyorum ki kakası var dolanamaya başlıyor çünkü saklanır gibi...
hemen kucaklıyorum korkma annecim ben burdayım hadı sarıl sen bana bende otutayım diyorum...biraz diretiyor sonra oturutoyorum osarılmış haldeyken...hiç yüzüne bakmıyorum utanır belki diye...sıkı sıkı sarılıyor korkuyor belliki...
sonra mis gibi bi koku yayılıyor :)
oleyyy diyorum öpüyorum poposunu siliyorum sonra beraber döküyoruz tuvalete by by yapıyoruz :)
kaka konusunda korku olmasa sanki yüzde elli çözdük gibi ama bakalım :34::34:

Gazelcim epey yol kattemişsiniz işte .
Hep ilk günleri düşün , ne kadar yol aldığınızı görürsün o zaman.
Yusufta korku falanda yok , inat mı var ne var bilmiyorum .
1 saat oturur tuvalette ama ''hadi annem ,yok mu çiş desem '' hayır yok der .
Kalkar kalmaz yapar ama .
Offf offf ...

Back