- 14 Aralık 2018
- 211
- 107
- 103
- Konu Sahibi Siyah peri
-
Üslup gerçekten çok önemli. Bilirsiniz bilmezsiniz hiç önemli değil, fakat bilmeyen ben bile olsam ki sorduğuma göre tam bilgi sahibi değilim, bunu cevaplamanın bin türlü yolu vardır. Ama arkadaşlar ısrarla soruma cevap veya tavsiye yerine yargılama hakkını kendilerinde gördüler. Çünkü oturup ordan yazmak çok kolay..Hanımlar derin bir nefes alsanız ve sakinleşseniz mi acaba?
Hem kalp kırmaya hem de banlanmaya gerek yok bana kalırsa
Teşekkür ederim bende 3 damla veriyorum d vitamini fakat ıu birimini tam çözemediğim için emin olamadım, eğer gramajla ilgili birşeyse diye burdan sormuştum zaten. Bencede doktora danışmam çok daha faydalı olacak.D vitamini std 3 damla bebeklerde. 400 iu bildigim kadariyla ama bunu danis bence de.
Dozla alakali. Bebeklere 1000 lik kullanilmiyor. Ama ben de 1 yillik anne tecrubesi ile yaziyorum. Uzmani degilimTeşekkür ederim bende 3 damla veriyorum d vitamini fakat ıu birimini tam çözemediğim için emin olamadım, eğer gramajla ilgili birşeyse diye burdan sormuştum zaten. Bencede doktora danışmam çok daha faydalı olacak.
Anladım, haklısınız bende açıkçası önem derecesini bilmediğim için buradan sordum. Ayrıca bazen sağlıkçıların da burada yorum yazdığına şahit olduğum için şansımı denedim.Teşekkür ederim yine de beklediğim cevap bundan fazlası değildi zaten, oldukça da kolaymış bunu yazmasıDozla alakali. Bebeklere 1000 lik kullanilmiyor. Ama ben de 1 yillik anne tecrubesi ile yaziyorum. Uzmani degilim
Tebrik ediyorum anlaşılabildiğim ve sağlıklı cevap alabildiğim için mutlu oldum. Benim bunu burada sorma sebebim zaten bu değerin ne olduğunu bilmeyişim.Fiyat dahil tüm detaylar aynı olunca acaba yanlış mı yazıldı algısından kaynaklı bir merak. Önemli birşey olduğunu ve sadece doktorun belirleyebileceğini öğrenmem yeterliydi ama konuya kasti olarak hep negatif yönünden ahkam keser cevaplar verilmesi saçma bi yere taşıdı mevzuyu. Yoksa tıbbi bir konuda karar merciini kadınlar kulübü üyeleri yapacak zihniyette bi insan değilim elbette.Aile hekiminizin verdiğini kullanmak zorunda değilsiniz. Elbette daha sağlıklı olanlari var. Güvendiğiniz markayı alip aile hekiminize gidin bu markayi onerdiler buNu aldim iste oğlum/kizim icin uygun mudur?Cocugum bu kilosu bu dersiniz. Ne kadar günde kac damla kullanmaniz gerektiğini doktorunuz yönlendirmeli.
Gereksiz tartisma olmus kimse kimseyi anlamamis sanki :)
Harikasınız ya bakın yeni birşey daha öğrendim. Hayır henüz almadım zaten 2 haftadır bu konu üzerine onlarca yazı, doktor tavsiyesi ve kullanıcı yorumu okuyarak artık bir sonuca varmak üzereydim. Bende o linçci arkadaşlara kendi dillerinden cevap verebilecek potansiyele sahibim ama o vakti bebeğime ve onunla ilgili faydalı şeyler öğrenmeye harcamayı yeğlerim. Ben aslında sağlık ocağından aldıklarımı kullanıyordum ve hata ederek içeriğine hiç bakmadan güvenerek kullandım bi süre. Demire yeni başlamıştık ki birçok sorun yaşadım bebeğime içirmekte ve sindiriminde. Bunun üzerine nasıl daha kolay içirebilirimi araştırırken öğrendim bu durumu. Doktorlara sorulan sorularda ve annelerin yorumlarında da zaten birkaç ürün üzerinde karar kılıp en iyisini seçmeye çalıştım. Bilinçsiz bi insan olsam zaten bu kadar uğraşmaz çoktan sonuca varırdım. Neyse :)Mernaba. Ben sizin kaygınızı anlıyorum ve çabanızı destekliyorum. Hepsi ayni tıp egitiminden gecen doktorlarin her biri bir çok farklı ekole dayanarak bir çok farklı görüş bildiriyorken devletin her bebebe standart önerdiği bir takviyeyi sorgulamadan kullanmak bana göre de değil. Eleştiriler burada doğal fakat, nasıl oluyor bilmiyorum bir şekilde konu açan herkes bir şekilde bir gruptan bir linç yiyor. Aldırmayın, bence bu bir kk laneti
Benim size tavsiyem d vitaminini henüz almadıysanız güvendiğiniz bir doktordan d3k2 formunda bir d vitamini takviyesi önerisi isteyin. Doktor hasan hüsnü eren yazmıştı, yüksek doz d vitamini kemiklerin kalsiyum tutmasını engelliyormuş, bunun önüne geçmek için d vitaminini mutlaka k vitaminiyle birlikte kullanmak gerekiyormuş. Kendisi d3k2 formundaki d vitaminlerini öneriyor. Instagram hesabını bir inceleyin isterseniz, lugol paylaşımlarına da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.
İnsanın üstün yararı için değil daha çok kar elde etmek için çalışan ilaç endüstrisinin hayatı çepeçevre sardığı bir dönemde yaşayan insanlar olarak bir sorgulama yapmadan hakettiğimiz tedaviye bile ulaşmamız çok zor ne yazık ki. Umarım bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz. Hayırla büyüsünHarikasınız ya bakın yeni birşey daha öğrendim. Hayır henüz almadım zaten 2 haftadır bu konu üzerine onlarca yazı, doktor tavsiyesi ve kullanıcı yorumu okuyarak artık bir sonuca varmak üzereydim. Bende o linçci arkadaşlara kendi dillerinden cevap verebilecek potansiyele sahibim ama o vakti bebeğime ve onunla ilgili faydalı şeyler öğrenmeye harcamayı yeğlerim. Ben aslında sağlık ocağından aldıklarımı kullanıyordum ve hata ederek içeriğine hiç bakmadan güvenerek kullandım bi süre. Demire yeni başlamıştık ki birçok sorun yaşadım bebeğime içirmekte ve sindiriminde. Bunun üzerine nasıl daha kolay içirebilirimi araştırırken öğrendim bu durumu. Doktorlara sorulan sorularda ve annelerin yorumlarında da zaten birkaç ürün üzerinde karar kılıp en iyisini seçmeye çalıştım. Bilinçsiz bi insan olsam zaten bu kadar uğraşmaz çoktan sonuca varırdım. Neyse :)
Söylediğiniz doktorun sayfasını bi inceleyeyim hemen. Çok teşekkür ederim.
Ben bebeğime kan ilacı hiç kullanmadım ek gidaya geçtiğimiz zaman pekmez veya keçiboynuzu özü verdim.. doktor 3 hafta önce kanına baktı gayet iyi dedi .. Aklınızda bulunsun kan ilacı vermek istemezseniz pekmez ile tatlandırın gıdalarını ... birde sağlık ocağının verdiği d vitaminini ben de kullanmadım çocuğumun kendi doktorunun verdiğini kullanıyorum 7 buçuk aylk bebeğim hala aynı şekilde kullanıyoruz 3 damla günde 1 kere şeklinde..Harikasınız ya bakın yeni birşey daha öğrendim. Hayır henüz almadım zaten 2 haftadır bu konu üzerine onlarca yazı, doktor tavsiyesi ve kullanıcı yorumu okuyarak artık bir sonuca varmak üzereydim. Bende o linçci arkadaşlara kendi dillerinden cevap verebilecek potansiyele sahibim ama o vakti bebeğime ve onunla ilgili faydalı şeyler öğrenmeye harcamayı yeğlerim. Ben aslında sağlık ocağından aldıklarımı kullanıyordum ve hata ederek içeriğine hiç bakmadan güvenerek kullandım bi süre. Demire yeni başlamıştık ki birçok sorun yaşadım bebeğime içirmekte ve sindiriminde. Bunun üzerine nasıl daha kolay içirebilirimi araştırırken öğrendim bu durumu. Doktorlara sorulan sorularda ve annelerin yorumlarında da zaten birkaç ürün üzerinde karar kılıp en iyisini seçmeye çalıştım. Bilinçsiz bi insan olsam zaten bu kadar uğraşmaz çoktan sonuca varırdım. Neyse :)
Söylediğiniz doktorun sayfasını bi inceleyeyim hemen. Çok teşekkür ederim.
Kan damlasını kullanmayarak iyi yapmışsın ancak keçiboynuzu vücuttaki kan (demir) oranını yükseltmez canim. Yani ne yazık ki bu bazı doktorlar tarafndan bile yanlis bilinen birsey. Muhtemelen sen iyi besinler vermişsin ek gida da anne sütü ile beraber. Zaten fizyolojik anemi her yeni doğanda olan birşey cocuga kan damlası vermenin anlamı yok...Ben bebeğime kan ilacı hiç kullanmadım ek gidaya geçtiğimiz zaman pekmez veya keçiboynuzu özü verdim.. doktor 3 hafta önce kanına baktı gayet iyi dedi .. Aklınızda bulunsun kan ilacı vermek istemezseniz pekmez ile tatlandırın gıdalarını ... birde sağlık ocağının verdiği d vitaminini ben de kullanmadım çocuğumun kendi doktorunun verdiğini kullanıyorum 7 buçuk aylk bebeğim hala aynı şekilde kullanıyoruz 3 damla günde 1 kere şeklinde..
Çok teşekkür ederimİnsanın üstün yararı için değil daha çok kar elde etmek için çalışan ilaç endüstrisinin hayatı çepeçevre sardığı bir dönemde yaşayan insanlar olarak bir sorgulama yapmadan hakettiğimiz tedaviye bile ulaşmamız çok zor ne yazık ki. Umarım bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz. Hayırla büyüsün
Bebeğim henüz 4 buçuk aylık ek gıdaya geçmediğimiz için anne sütü dışında birşey vermedim şu anda. Aslında evet kullanımının gerekliliği de tartışılmakta şu an sanırım.Ben bebeğime kan ilacı hiç kullanmadım ek gidaya geçtiğimiz zaman pekmez veya keçiboynuzu özü verdim.. doktor 3 hafta önce kanına baktı gayet iyi dedi .. Aklınızda bulunsun kan ilacı vermek istemezseniz pekmez ile tatlandırın gıdalarını ... birde sağlık ocağının verdiği d vitaminini ben de kullanmadım çocuğumun kendi doktorunun verdiğini kullanıyorum 7 buçuk aylk bebeğim hala aynı şekilde kullanıyoruz 3 damla günde 1 kere şeklinde..
Kesinlikle hislerime tercüman olmuşsunuz. Ben ki doktor tavsiyesi dışında insanların söylediği onlarca uygulamaya karşı resmen çevreme savaş açmış durumdayım. 3 ay boyunca sarılık nedeniyle çok zor günler geçirdik insanlar birçok tavsiyede bulundular fakat ben asla doktorların kontrolünün ve söylemlerinin dışına çıkmadım.Sorumda aslında gayet açık ve anlaşılır bir dille yazılmasına rağmen bile isteye farklı yönlere çekildi,ilginç.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi içinİÜ farmakolojideki bir ölçü birimidir. Çocuklar için günde 400iü 3 damla kullanılır. Bazen sprey olan formlarda bir puf 3 damlaya eşittir. Yani standarttır bu.
Ayrıca neden linçlediler anlamadım. Tercih meselesi bu. Konu sahibi doktorun tedavisini beğenmemiş kendine yeni bir tedavi arıyor değil ki. Devletin verdiği damlayı tercih etmemiş aynı içerikte farklı bir damla alacak mesele edilecek birşey değil.
Nihayet anlaşılabildim çok teşekkür ederim. Bu forumda sizin gibi yararlı yorumlar yapan üyelerin artaması dileğiyleKadin ne sormuş millet ne cevap vermis Istedigini kullanir saglik ocaklarindakinde paraben var, arastirip dogal katkisiz olani vermek istemis hakli olarak.yeni doganda 400 iu kullaniloyor 1 fis 3 damlaya esit demektir.
Asıl sorunun cevabi IU=unite demek yani ilaclar icin bir olcu birimi
saglikli gunler
Kullanmaya gerek yok gerçekten. Tabi siz kendi araştırmanızı yapmışsınızdır ve ya yapacaksinizdir.. yeni doğan her çocukta fizyolojik anemi oluyor. Doğduğunda anne kordonundan baya bir kanla doğuyor sonra bu değer düşüyor .. bakın biz eski nesil hic kullanmadik demir damlası çünkü bu 2005ten beri ortaya cıkmış bir ticaret..Bebeğim henüz 4 buçuk aylık ek gıdaya geçmediğimiz için anne sütü dışında birşey vermedim şu anda. Aslında evet kullanımının gerekliliği de tartışılmakta şu an sanırım.
Aslında zaten demir eksikliği tanımız yok. Hatta bahsettiğim gibi uzamış sarılık nedeniyle de nerdeyse tüm çocuk bölümleri tarafından tahlilleri yapıldı ilk aylarda ve herhangi bir anemi durumu söz konusu değil. Fakat sağlık bakanlığının sağlık ocaklarına bildirdiği uygulama bu şekilde. 15.günden itibaren d vit, 4.aydan itibaren demir başlanıyor. Sorun yaşadığım için bi süre ara verdim zaten Bu konuda da oldukça farklı doktor görüşleri var. Ama geneli kullanılması yönünde sanırım. Biraz daha araştıracağım.Kullanmaya gerek yok gerçekten. Tabi siz kendi araştırmanızı yapmışsınızdır ve ya yapacaksinizdir.. yeni doğan her çocukta fizyolojik anemi oluyor. Doğduğunda anne kordonundan baya bir kanla doğuyor sonra bu değer düşüyor .. bakın biz eski nesil hic kullanmadik demir damlası çünkü bu 2005ten beri ortaya cıkmış bir ticaret..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?