Valla daha önceki konularda da kendi durumumu anlattım..
Eşimin alesi hiçbir yardımda bulunmadı, ne gelinlik, ne kına, ne düğün, ne ev, ne eşya...
Bunun için de kimsenin evine gitmedm, kimseyi de aileme şikayet etmedim.
Yapmak istemezlerse yapmazlar, kimse zorla oğlu bile olsa yardımcı olmaya zorlanamaz, belki durumu yoktur, belki evliliğini onaylamıyordur, belki de oğlunun kendi ayakları üstünde durmasını, kendi başına bu işi halletmesini istiyorlardır...
Benm olayımda hem maddi durumları yoktu, hem de ilgisizdiler...
Ama hiç sorun etmedim, sorun etmeyi bırak eşimin boynu ailemin yanında bükülmesin, mahçup olmasın diye kendim taksitle aldığım buzdolabı ve televizyonu onun aldığını söyledim... (Tabii taksitleri öderken daha söz-nişan yoktu sevgiliydik dolayısıyla maaşımı aileme eksik söylemiştim)...
Gelinliği bırak görümcem eşim bile düğün günüe kadar görmedi, yani beraber gelinlik bakmaya kimseyle gitmedim... Annemle gezdik dolaştık karar verdik, diktirdik, parasını da eşim bana verdi, ben ödedim...
Ben bütün çeyizimi tam yaptım, evlenmeden önce tüm ufak ev aletlerim, çamaır bulaşık mak., diğer çeyizliklerim nevresimdi yataktı yorgandı tencereydi tavaydı aldı, ve evlenene kadar tüm taksitlerimi bitirdim. yatak odasını ise ailem aldı ve ödedi...
Buna ek olarak ben tv ve buzdolabını da bekarjken aldım...Eşim ne mi getirdi çeyiz olarak. 1 adet leş gibi kokan yün yorgan, günlük yemek tabakları ve bir valiz kendi giysileri....
Mobilyalar mı, hepsini nişanlandıktan sonra aldık ve evlendikten sonra 1 yıl boyunca taksitlerini ödedik....
Ev mi, eşime ben zorla kredi çekip ev aldırttım, kredi öderken cebine harçlığını ben koydum, kredi maaştan kesilince hiç bişey kalmıyodu çünkü, 1-1,5 yıl simit sarayında 2 çay 1 simit paylaştık buluşmak istediğimzde....
Düğün mü dedin??? Paramız yoktu nikah yaptık, nikahtan sonra samimi arkadaşlar ve akrabalarla yemeğe gittik, nikahta takılan 4000 liranın 3000ini yemeğe verdik...
Kna malzemesi mi dedin duyamadım??? Ben kınamı düğün gibi yaptım çünkü farklı şehirdeydik, ailem onlardan hiçbişey talep etmedi, çünkü bu bizim tercihimizdi, salonu biz tuttuk, ikramları (ben standart dışı ikram yaptım özel yapım kurupastalar, minik pizzalar, sosisli börekler, pasta falan... Salon: 1000 lira ikramlar 750lira pasta 500 lira tuttu.. Eşim sadece kuruyemişi aldı geldi... Kına kıyafeti bindallı ben stemedim ama işlemeli bir etek ve işlemeli bir büstiyer giydim, Hint malzemeleri satan bir yerden çok uygun bir fiyata aldım 2 sene önce 150 lira gibi bişeydi...
Kına tepsisi özeldi, bir züccaciyeden aldım, kınatepsisi değilde aslında etrafı tealghtlık mumlarla çevrli bir kase, şimdi salonda sehpamın üstünde süs olarak duruyor, sırf ona o zaman 60 lira verdim...
Kına eldiveni, baş örtüsü de genelde kırmızı oluyo, o yzden itemedim, kına kıyafetim fuşya tonlardaydı, fuşya şifon alıp annem dikti onuda...
Ama birgüne birgün ailesinin evine gidip bunu nezman alcaksınız, şunu nezaman yapcaksınız demedim.... Alcak olsalar zaten kendşleri teklif ederdi, teklif etmediklerine göre almayacaklar demektir, bende onlar almadı diye hevesimi kursağımda bırakacak değldim.Parama geçer sözüm.. Herşeyimi kendi yaptım, tabi beni bu kadar müdanasız görünce eşim(ozaman nişanlım) utandı ve bazı şeylerde maddi destek oldu ama % 20 kadar bile değil.. Ailesinin açığını hep eşim kapatmaya alıştı, ama asla da ailesinin eksiğini ne onun nede ailesiniz yüzüne vurnmadım, vursam zaten o da benim arkamda durmazdı bu şekilde....
Nişanda takılan bilezikleri seti saati eşim kendisi aldı, bilezikleri düğünde geri takılmak üzere istedi, çnk ailesi almayaxcaktı, ve eşimde artık sıfırı tüketmişti.. Hiç gocunmadım, aynen geri verdim tekrar aynılarını taktılar... Herkes 10 bilezik takıldı biliyor, ama aslnda 5 tane takıldı....
Hiç ama hiç soru değil... Ben kocamı seviyorum, tekrar hayata gelsenm tekrar onunla evlenirim. 3 kuruşluk dünya malı için d ene o beni ne ben onu terketmeyi bırak inctmeyi bile aklımızdan geçirmeyiz....
Aşk sevgi takılacak bilezikle, yapılacak düğünle, alınacak gelinlikle, 2 tabak 3 çatalla ölçülen bişey değildir.. Ölçenlerde işte ya yarıylda bırakıyorlar, yada bırakılıyorlar..