• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok acı çekiyorum...

seven adam gitmez emin ol.hem niye üzülüyosunki bak işte bi yanlıştan dönmüşsün.bu adam şimdi bu kadar kolay vazgeçiyosa evlendikten sonrada vazgeçerdi o zaman dahamı iyi olurdu.hem ben hep buna inanırım rabbim hayırlısıymışta böyle nasip etmiş.boşveeeeeeeeeer hiç üzülme seven adam anasını babasını takmazdı gelirdi sana.hiçte ağlama emi

arkadaşlar düğünüme 2 ay kala nişanlımla ayrıldık.canım çok yanıyo.hiç bir sorunumuz yoktu bizim.annesinin olumsuz davranışlarından çok etkilendim.aileleler arasında hiç bir şey konuşulmamıştı bizde.yani beni isterlerken.her şey gönüllerince olsun demişti sadece babam.sonrasında annesinin bazı şeyleri azaltmaya çalıştığını hissettim ve de üzüldüm.sürekli kendinden bahsetmesi beni korkuttu.aileme bunu söyledim.onlarda konuşma gerği duydular.sonrasında nişanlım bir iki hafta problem yarattı.ben alttan aldım.ben sonra yaptığı haksızlığı içime öyle attım ki arkadaş ortamındaki konuşmalardan etkilenerek konuyu tekrar açtım telefonda.ve telefonda ben çok sinirlendim bitsin üzülüyorum ve üzülmek istemiyorum dedim.ve söylediğim her şey sinir ve stres halinde söylenmişti.aradan bir iki gün geçti ve ben onu aradım.yüzyüze görüşelim dedim.bu sefer o bana görüşmek istemediğini söyledi.telefonda çok ağladım resmen yalvardım yine de gelmedi.bir gün sonra buluştuk ve karşımdaki adam benim tanıdığım kişi değildi sanki.kararını değiştirmeyeceğini söyledi.sevdiğimi söyledim haklıydım ama fevri davrandığımı söyledim özür diledim.yapacak bir şeyim kalmadı.ne dediysem fayda etmedi.yine de olmadı.ve diğer gün bohçalarımızı verdik birbirimize.aradan iki buçuk hafta geçti ve ben çok acı çekiyorum.ona çok kızıyorum .böyle olmamalıydı.bu kadar kolay olmamalıydı.sizce seven bırakır mı?beni sevdiğini sanıyordum.ben yüzde seksen haklı görsem de kendimi haksız olduğum noktada ondan özür diledim ve içimde bağışladım onu.o ise beni bağışlamadı.bitirdi.sizce seven erkek bırakır mı?

ben çoğu arkadaşa katılmıyorum..
seven burakmazdemişsiniz hiç mi görmediniz severek ayrılanları..
düğüne 2 ay kalmış sevmeyen insan bu zamana kadar gelir mi?
canım ben hep erkeklerdeki gururun kadınlardan daha farklı olduğu kanısındayım..
sen onun gurunu incitmişsin belliki..
ayrılmak istediğini söylemişsin aklınca onu sınayarak..
ama o bunu belliki gerçek anlamış..
belkide sana yakıştıramadı bu lafı ..
belkide senin ona olan sevginden gerçekten şüphe duydu bu fevri davranışınla..
korktu belkide ileride en ufak birşey de ayrılalım diyebileceğinden...
ben sevmediğine inanmıyorum..
hatta içimde sana birders vermeye çalışıyor gibi bir his var..
belkide hiçummadığın biran geri dönücektir..
amaşunu da unutma herşeyde birhayır vardır tatlım..
belkidebu olanlar senin ağzından o kelimenin çıkması birbahaneydi..
belkide senin kısmetin değildio kişi en azından hayırlı birkısmet değildi..
sabret tatlımya ve Rabbimden hayırlısını iste..
baktın ki dönmedigeri bukadar ufak birşeyden seni silen adamdan zaten koca olmazmış..
zaman herşeyin ilacıdır...

Valla daha önce okumuş olsayım konuyu, aynen kronik in yazdıklarını yazardım, ve gene aynı kronick gibi azarımı yerdim...
Arkadaşlar yaa niye işinize gelmeyen yorumlar duyduğunuzda yada okuduğunuzda hemen saldırıya geçiyorsunuz....Konuyu buraya açtığınızda sizi haklı bulan da olacak haksız bulan da buna hazırlıklı olmalısınız....

Ayrıca sorun yaptığınız olaylar hiç de ayrılık sebebi olacak şeyler değil...
Kına malzemeleri dediğin şey bir tepsi, bir başörtüsü bir çift eldiven davetliiler içinde 30-40 tane pullu mendil... toplasan 100 lira tutmuyor...
Gelinlik bakmaya çıkılmadı diyosun, tek sorun bu olsun keşke.. Gelse istediğim gelinliği aldırmamak için peşimden ayrılmıyor, kendi gelinliğimi seçtirmedi derdin...
35yıllık tabaklarını mı vermeye kalktı... Kızım zaten tabak çanak kız çeyizidir, hiç vermese de olurdu, belki de onun çeyizidir, yada sevdiği bir takımdır, gelini de aile yadigarı olarak kullansın, kullanmasa bile saklasın istemiştir....
Sorun yaptığınız şeyler bummu? Bunlar için mi ayrıldınız nişanlınızdan..
Seven adam seni bırakmazdı, ailesinin lafına bakmazdı diye pofpoflayamıycam seni hiç kusura bakma...
Bence seven kadın bunları dert etmez, det ederse sevmiyore demektir, dert edip, bir de üstüne bitsin ben yokum bu işte diyorsa da gitme demem kusura bakmayın...
B kadar basit şeyler yüzünden tartışma çıkartabiliyorsan ben nişanlının seni sevip sevmemesini değil senin nişanlını sevip sevmediğini sorgularım...

Yani ne diyeceğimi bilemedim, arkadaşlar, tabak çanağa kaftana bu kadar takılıp bu iş bitsin diyebiliyorsunuz. Unutmayın ki, krocuğumun dediği gibi karşınızdaki de böyle kolay bırakmanıza kırılmış ve köprüleri yakmış olabilir.
Ben yazılanları okuyunca 19 yıl önce kayınvalidemin bana, komşusunun çöpe attığı yer muşambasını çöpten alıp evime döşediği günleri hatırladım. Gıkımı çıkarmamıştım kalbi kırılmasın diye, size gene tabak çanak gelmiş bana 6 kaşı 6 çatal, kullandığı kilim ve çöpten çıkarılan yer muşambası gelmişti. Hiçbir masrafa katılmadığı gibi bana taktığı tek bileziğin parası bile benden çıkmıştı. Kına geceme gelmemişlerdi bile.
Ama ben kızıp nişan atmadım sabrettim. Yani kısacası hata her iki tarafada ait.
Haa bu saatten sonra ne olacak, nişanlın tüm yalvarmalarına rağmen affetmemişse bundan sonra yapacağın tek şey kendine yeni bir yol çizmektir.

eğer seni gerçekten sevseydi bırakmazdı..en azından bukadar kolay olmazdı
hakkında hayırlısı olsun

ailesi ilgisiz kaldı olaylara.gelinlik bakacam soran yok kına yapacaz kızımın kaftanını giyermisin 35 yıllık tabaklarını vitrininden çıkartıp sizin ihtiyacınız olur kullanırsınız.bana nasıl olsa yenisi gelir türünden laflar.durumları yok değil.hem uzaktan izliyo hem de rahatsız oluyo annesi ve sıcak değil..bunu hissediyorum dolayısıyla ailemin konuşması gerek oldu.ilerde sorun yaşamak istemiyordum.ama öyle aleni değil.sohbet şeklinde.ailem içinize sinmeyen bir durum var mı diye dönüp dönüp sordu.onlar gayet memnun yok dediler.kısaca arkamda olduklarını hissettirdiler.bu problem oldu.neyse o güne gelelim bana şunu söyledi ailemin onuru sevgimden önce gelir dedi.şok oldum.çünkü onursuz bir durum olmadı.cümleleri değişti.sanki o o değil annesinin sözleri babasının sözleri vardı. bir de şunu söyledi babası 4 ay nişanlı kalmış nişanlsının bir sözi yüzünden ayrılmış bana bunu da söyledi.anlıcanız doldurulmuştu.ben alttan aldım birbirimizin ailesini tam tanımıyoruz yanlış şeyler düşünmüş olabiliriz.tanımaya fırsat bırakalım dedim.bu konuda ikimizde hatalı davranmış olabilirim dedim.ne dediysem diyim o değildi.benim tanıdığım adam değildi.karaını almış ve güçlü duruyordu.sanıyorum bu karar ailesiyle beraber almıştı.dolayısıyla bundan dönebilecek karaktere de sahip değildi.beni tanıyan oydu.çok iyi biliyor beni ama anlatamadım.ne dediysem vicdanımımı eziyorsun dedi.ve böyle bitti işte arkadaşlar.bu kadar kolay.tabiikşi de çok acı çekiyorum evlilik hazırlığıiçindeyken geldiğimiz nokta bu oldu.

eger sirf ailesi yüzünden sana nisanliyken böyle yapiyorsa ilerisini düüsünemiyorum...
sen ne yaparsan yap o kararini vermis hemde seninle son kez daha konusmadan.. en azindan herseyi tekrar gözden gecirseydi konusulsaydi hersey..hmm bu durumda ne denirki..?? yol ver gitsin dicem ama aci cekiyorum diyorsun ozaman bence zamanin akisina birak istersen.. bak bakalim ilerleyen zamanlarda seni arayip soracakmi yoksa böyle devammi edecek,.. sende ona göre kararini kesin olarak verirsin.. derim ben :delphin:

bazen sevmek yetmiyor.
eşim sevgiliyken derdi hep bizim ilişkimizi 2 sebep bitirebilir.
1.si aldatmak
2.si haksız yere durduk yere ailelere yapılan saygısızlık...
biz sevgililikten evliliğe geçiş aşamasına kadar olan zamanda aklımızdan şunu çıkarmadık:
evlilik 2 kişi arasında olmuyor.evlendiğimizde ailem dediğinde tabiki eşin ve kendi çocuğundan bahsediyor olacaksın ama anne babanı ayrı tutamazsın.öncelikler boyut değiştiricek ancak kendi ailelerimizi yok sayamayız.biz hep bir ailemizin olduğunun farkında yaşadık.bu yuvayı kurarken hep bunun farkında olduk.biz sevgliyken ben kayınvalidemle tanıştım.bana ilk tanıştığımızda nasıl davranıyorsa hala öyle davranıyor.çünkü ben tanışırken önyargı ile tanışmadım.amaan kayınvalide işte demedim.hiiiç tarzım olmadığı halde bana acaip acaip şallar falan örüyordu hediye veriyordu.sırf kırılmasın diye onunla görüşeceğim zamanlarda bi kere takardım.ha unutmadan kendi kızı da var bu insanın.kendi kızı takmaz ama ben kıramayıp takardım bir iki sefer.aklıma hiç gelmezdi kendi kızı takmıyor bana veriyor.benim kötülüğümü istiyor diye hiç düşünmedim.
kızı benden küçük.yeri geldi kızı hakkında kızının geleceği hakkında benimle konuştu.benimle dertleşti.
yeri geldi eşiyle olan problemlerinde bana ağladı.yeri geldiği eşimle ilgili oğluyla ilgili olan sevincimizi beraber paylaştık.hiçbir zaman eşimi onlardan uzaklaştırma gibi bir çabam olmadı.
hiçbir zaman kendi ailemden uzaklaşmadım.benim annem senin annen yapmadım.
ailelerin arasında köprü olan bizdik.yeri geldi 3 aile tatile gittik 3 aile kutlama yaptık 3 aile yemeğe gittik kahvaltı yaptık.
inanın onlar mutlu oldukça biz mutlu olduk biz mutlu oldukça onllar mutlu oldu.
şu ölümlü dünyada aileleri mutsuz etmeye değermi şu ölğmlü dünyada benim ailem,senin ailen yapmaya değermi..aile bu yaa atılırmı satılırmı?
söylenenlerde hiç art niyet aramadım.
yanlış anlamayın burada nispet yapmıyorum ama iş biraz da gelinlerde bitiyor.sonuçta bu kayınvalidelerde zamanında gelindi..evet kötü kayınvalide yok mudur vardır.ama bence kötü kayınvalide değil kötü insan vardır.kötülük yapan her zaman kötüdür.konuşmayı deneseniz diyalog kursanız ve biraz kayınvalide ile konuşup özel konuşmalar yapsanız belki de size kötülük yapmaya kıyamayacak...
burada hep okuyorum yok eşimin ilk doğumgününü başbaşa kutlayamayaakmıyım illa kayınvalidem beraber kutlayalım diyor diye yazan arkadaşlar var...bu bir örnek..bu kadar detaylara takılmayın arkadaşlar...doğumgünü bu yaa başbaşa kutlasn ne olur kalabalık kutlasan ne olur.ne güzel kalabalık kalabalık kesin pastanızı hep beraber yiyip için siz odanıza çekildiğinizde başbaşa da kutlayın.pastayı başbaşa kessen ne olur kalabalık kessen ne olur..yani bu küçük bir örnek böyle şeylere takılmayın
ne huzursuzluk çıksın ne de kendinizi mutsuz edin...inanın kazanan siz olcaksınız böyle şeyler size birşey kaybettirmez...
arkadaşın konusuna gelince ailesi ağır basmış ve sizin hemen ayrılalım demenizi kabullenememiş belliki..pek tabii seven de ayrılır..sevmek herşey değil.hakkınızda hayırlısı buymuş demekki...

eğer seni gerçekten sevseydi bırakmazdı..en azından bukadar kolay olmazdı
hakkında hayırlısı olsun
aynen katılıyorum arkadaşıma..daha neyin tartışmasını yapıyorsun ki canım benim kayınvaliden falan hepsi hikaye bence seni nişanlın gözden çaıkarmışş..bu senin için çok acı ama gerçek...hakkında hayırlısı olsun canım..

bende sonuna kadar kronic e katılıyorum üzgünüm ama arkadaşım bazı şeylere göz yummadan ne ilişki yürüyor ne de evlilik ....
ve bazen sinir de olsan kayınvalidenin gönlünü hoş etmelisin ..
elbette ki senin de haklı olduğun yerler var insan biraz ilgi özen istiyor
ancak bence senin hatan çok önemsiz küçük ayrıntıların dünyanın en büyük sorunu haline getirmen ve bunu ailene yansıtmış olman ...
bence insanlar ikili sorunlarını asla ve asla ailesine anlatmamalı çünkü hep kafalarında kuşku olacak acaba kızım mutlu mu bunlar benim kızımı eziyor gibi...
tabak falan fasa fiso çok önemsiz mevzular...
belki de değer verdiği için 30 yıllık tabaklarını sana veriyor...
bence bu biraz da bakış açısıyla ilgili bir durum...

kayınpederimin 34 yıl önce askerdeyken aldığı fincan takımını kayınvalidem bana verdiği zaman ben sevinçten deliye dönmüştüm çok mu muhteşemler hayırr ama herşeyden önce yıllanmış evimin en özel yerinde saklıyorum...

belki senin durumun farklı bilemem ama en azından olur deyip kullanmasanda evinin bir köşesine koysaydın hiç bu sorunları yaşamaz sevdiğin adamdan da olmazdın

bence nişanlında şimdi bunları yaşıyorsak ileride neler yaşarız diye bir düşünce oluşmuş ve yol yakınken bitirme kararı almış dilerim bundan sonraki
hayatında herşey dilediğin gibi olur kendini fazla yıpratma çünkü ne yazıkki artık olan olmuş :delphin:

birde şunu eklemek istiyorum belki de sen kafandaki soruları ilk önce güzel bir dille nişanlına anlatsaydın olay bu noktaya gelmezdi..

ailene anlatman bence sorun olmuş bu benim fikrim tabi

canım benim bundada bi hayır vardır..hemde evlilik iki aileninde gönlünün olmasıyla olursa iyi olur bak şimdiden annesi ilgisiz umursamaz evlenip böyle bişey yaşasaydın daha kötü olurdu inşallah acını en kısa zamanda atlatırsın....

inanın sizin adınıza sevindim. çünkü gelin olarak değer görmeyen sizsiniz, kayınvalideniz eskileri vermeye çalışıyor. kim ister eski eşya kullanmayı, kendi kızına eski eşya verselerdi kayınvalidenizin tepkisi ne olurdu acaba?:kızgın:

benim kayınvalidemde kendi kızına on numara düğün yaptı, biz evlenirken de kıyamadı paracıklarına:delphin: ama benim eşim o zamanlar sonuna kadar benim arkamda durdu. ailesine ezdirmedi beni. hala da ezdirmez. onların yapmadığını almadığını eşim almıştı. onların açığını eşim kapatmıştı.

erkekler böyle olmalı. gerçekten bir evlilik istiyorlarsa ailelerinin açıklarını kapatmalılar ki gelin olarak biz bayanlarda diyelimki" ailesi yapmıyor ama nişanlım sonuna kadar benim yanımda" br güven duygusu vermeli nişanlı olan erkek.

sizin nişanlınızda ne kadar kırıldığınızı görmeliydi. bunu bir sinir anında söylediğinizi düşünmeliydi.

nişanlınız demekki anlayışsız bir insan. evlenseniz bir hata yapsanız geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak onun için. yani hata kabul etmeyecek.

siz hatanızı anlayıp özürünüzü dilediğiniz halde hala bitti diyebilmesi onurlu bir davranış değil. evlenseydiniz insanlar kızgınlık anıyla belki kötü şeyler söyleyebilirler.özür dilenirse affedilebilir. ama ikinci bir kızgınlıkta yine aynı şeyler söyleniliyorsa işte o zaman affedilmemelidir.

şunu unutmayalım nişanlı bir kız birçok şey hayal eder. ha hayal ettiklerinin ne kadarına kavuşuyor orası tartışılır ama, bir erkek ailesinin de bu hayalerini maddi imkannaları elverdiği sürece yerine getirmesi lazım. çünkü gönül değer verdiğine ne alsa versede yine azmış gibi gelir. herşeyin en iyisini yapmak ister.

bence daha aramayın nişanlınızı. inanın evlensenizde böyle bir eş ve aileyle mutlu olamazdınız. direk kapıları kapatan bir erkek ve aile. hakkınızda hayırlı olmuş. :teselli:

inanın sizin adınıza sevindim. çünkü gelin olarak değer görmeyen sizsiniz, kayınvalideniz eskileri vermeye çalışıyor. kim ister eski eşya kullanmayı, kendi kızına eski eşya verselerdi kayınvalidenizin tepkisi ne olurdu acaba?:kızgın:

benim kayınvalidemde kendi kızına on numara düğün yaptı, biz evlenirken de kıyamadı paracıklarına:delphin: ama benim eşim o zamanlar sonuna kadar benim arkamda durdu. ailesine ezdirmedi beni. hala da ezdirmez. onların yapmadığını almadığını eşim almıştı. onların açığını eşim kapatmıştı.

erkekler böyle olmalı. gerçekten bir evlilik istiyorlarsa ailelerinin açıklarını kapatmalılar ki gelin olarak biz bayanlarda diyelimki" ailesi yapmıyor ama nişanlım sonuna kadar benim yanımda" br güven duygusu vermeli nişanlı olan erkek.

sizin nişanlınızda ne kadar kırıldığınızı görmeliydi. bunu bir sinir anında söylediğinizi düşünmeliydi.

nişanlınız demekki anlayışsız bir insan. evlenseniz bir hata yapsanız geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak onun için. yani hata kabul etmeyecek.

siz hatanızı anlayıp özürünüzü dilediğiniz halde hala bitti diyebilmesi onurlu bir davranış değil. evlenseydiniz insanlar kızgınlık anıyla belki kötü şeyler söyleyebilirler.özür dilenirse affedilebilir. ama ikinci bir kızgınlıkta yine aynı şeyler söyleniliyorsa işte o zaman affedilmemelidir.

şunu unutmayalım nişanlı bir kız birçok şey hayal eder. ha hayal ettiklerinin ne kadarına kavuşuyor orası tartışılır ama, bir erkek ailesinin de bu hayalerini maddi imkannaları elverdiği sürece yerine getirmesi lazım. çünkü gönül değer verdiğine ne alsa versede yine azmış gibi gelir. herşeyin en iyisini yapmak ister.

bence daha aramayın nişanlınızı. inanın evlensenizde böyle bir eş ve aileyle mutlu olamazdınız. direk kapıları kapatan bir erkek ve aile. hakkınızda hayırlı olmuş. :teselli:

Sonuna kadar aynı fikirdeyim :lepi:

istersen yazdığımı doğru oku.hatalar yüzde seksen kendinindi.ok.bu kadar derin araştırmaya girdiğine göre büyük bir problemsin.kendimden o kadar eminim ama tabiki de üzgünüm.bu kadar deştiğine göre tanıdık ya da kötü niyetli bir insansın.bir daha da yazma olur mu..yazmak zorunda değildin.

evet seni tanıyorumkaydirigubbakcemile430.000 üyenin içinde buldum seni.
hatta daha ilginç bişey söyleyeyim.ben kayınvalidenin ruhuyum-tatlicadiarzu-
ya yorumlar hoşunuza gi,tmeyince neden agresifleşiyorsunuz bunu bi çözebilsem bu sitede her şey daha farklı olacak.
istediğim topiğe yazı yazma özgürlüğüm olduğunu hatırlatmakta fayda görüyor ve yorumuma kaldığım yerden devam ediyorum.-tatlicadiarzu-
hala konuları çok fazla büyüttüğünü düşünüyorum.kına kesesi kıyafeti gibi konuları nişanlınla konuşup halledebilecekken (ilk mesajındada itiraf ettiğin gibi) arkadaş gazıyla nişanlını gereksiz kırmışsın.
üstelik annende senden aşağı kalmayıp takılan altınlarla insanların şerefini doğru orantılı değerlendiren talihsiz bir açıklama yapmış.
yani kısacası haketmişsin bu ayrılığı.
haa sonuna kadar haklıyım,çektiğimi bir ben bilirim diyorsan(ki haklısın yanında değildik.durum hakkaten çok vahim belkide) o zaman niye üzgünsün ve niye tekrar başlamak için özür diledin.
ben olsam böyle bir aileden kaynanadan kurtulduğum için göbek atarım.
eğer ağlayıp pişman olup özür diliyorsam demekki olaylar o kadarda vahim diildir.
şu son yorumuma yorum yapmanızı rica edeceğim...
bu kız madem sonuna kadar haklı neden ağlıyor?neden yeniden başlamak istiyor?

Son düzenleme:
Gelin ata binmiş ya nasip demiş , derler..
Kısmet değilmiş belki
Ki eğer sevdiğiniz erkeğin annesinin davranışlarından şimdiden rahatsız olduysanız
İlerde hiç anlamazdınız
Otur kalk şükür et ki bitti diye
Hakkında hayırlısı buymuş
Bittiği iyi olmuş gibi..

evet seni tanıyorumkaydirigubbakcemile430.000 üyenin içinde buldum seni.
hatta daha ilginç bişey söyleyeyim.ben kayınvalidenin ruhuyum-tatlicadiarzu-
ya yorumlar hoşunuza gi,tmeyince neden agresifleşiyorsunuz bunu bi çözebilsem bu sitede her şey daha farklı olacak.
istediğim topiğe yazı yazma özgürlüğüm olduğunu hatırlatmakta fayda görüyor ve yorumuma kaldığım yerden devam ediyorum.-tatlicadiarzu-
hala konuları çok fazla büyüttüğünü düşünüyorum.kına kesesi kıyafeti gibi konuları nişanlınla konuşup halledebilecekken (ilk mesajındada itiraf ettiğin gibi) arkadaş gazıyla nişanlını gereksiz kırmıuşsın.
üstelik annende senden aşağı kalmayıp takılan altınlarla insanların şerefini doğru orantılı değerlendiren talihsiz bir açıklama yapmış.
yani kısacası haketmişsin bu ayrılığı.
haa sonuna kadar haklıyım,çektiğimi bir ben bilirim diyorsan(ki haklısın yanında değilsik.durum hakkaten çok vahim belkide) o zaman niye üzgünsün ve niye tekrar başlamak için özür diledin.
ben olsam böyle bir aileden kaynanadan kurtulduğum için göbek atarım.
eğer ağlayıp pişman olup özür diliyorsam demekki olaylar o kadarda vahim diildir.
şu son yorumuma yorum yapmanızı rica edeceğim...
bu kız madem sonuna kadar haklı neden ağlıyor?neden yeniden başlamak istiyorsengözlerimebaksanab

Yesinler senin gibi ruhu deyip yorumuma geçiyorum.
Daha öncede dediğim gibi her iki taraftada suç var. Ama basit şeyler için yorgan yakılmış, biraz daha sakin düşünülüp orta yol bulunabilirdi. Özellikle nişan döneminde bu tip huzursuzluklar malesef ki çıkıyor.
Altın konusuna gelince; valla düğünde takılan altın insanın şerefi değildir bence. Babamın eşime söylediği sözü asla unutmam. "Oğlum 10 bilezik takacaksın desem ne olacak ki. Bugün takar yarın çıkarır alırsın. Borçsuz evlenirseniz sizden mutlusu olmaz. Onun için sen ne istiyorsan onu yap ama kendinizi evlendikten sonra sıkıntıya sokacak kadarda borçlanma" demişti.

Seven insan bırakmazzzzzz nolursa olsun ben sahdim yaa bu tur konulara sen özrünü dilemissin daha napıcan sen istnmiyosun seni istmeyen sen neden istiosun konuşmussun kararını vermiş bence zamana bırakk üstüne dşme hatasını anlasın

bence arkadaş herşeyin dört dörtlük olmasını isteyen birisi ancak evlendikten sonra bunun bir önemi olmadığını öğrenecek
altınla şeref arasında en ufak bir bağ olmadıığını düşünenlerdenim ki altın alınma muhabeti olduğunda annem bana defalarca kesinlikle pahalı aldırma çok aldırma diye tembihte bulunmuştu ki ben hayatımda altın takmayan birisi olarak aldırmamıştım da ...
bunlar teferruat

birde şunu söylemek istiyorum önceki konuna da göz attım da bana sanki görümceme bunlar yapılmışbana da yapılacak havası içindesin ancak herşey ekonomi ile ilintili bence hiçbir şey istememeli bu kadar küçük şeyleri de büyütüp mutluluğunu bozmamalıydın
çünkü ne kadar kötü olsa da kayınvaliden herşeyden önce bir anne
ve bütün anneler evlatlarının en güzel en iyi şekilde mürvetlerini görmek isterler onlar zaten senden önce oğulları için ellerinden gelenin en güzelini yaparlardı. ben olaya bu mantıkla bakıyorum

Back