• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok acı çekiyorum...

bende kronik arkadaşıma katılıyorum.şimdiki zamane arkadaşlar küçücük bir olayda hemen ayrılalım lafını ağzınıza alıyorsunuz.sonrada yana yakıla özür diliyorsunuz.15 senelik evliliğim+4 aylık nişanlılığım süresinde başıma bir sürü tatsız olay geldiği halde 1 kere bile ayrılık lafını almadım.alırsamda zaten çeker giderim.
yazılarından okuduğum kadarıyla nişanlın çok kararlı görünüyor. bu saatten sonradahada uğraşma derim ben hakkınızda hayırlısı olsun

bir şans daha verelim birbirimize tarzında hiç bir olayımız olmadı.ikimiz her konuda iyi anlaşan bir çifttik.ruh ikizim diyordu bana.ve ona o gün bir şans verelim bize dedim.vermedi bize bu şansı.bu kadar kolay bittiğine üzülüyorum ve bir de bu olay telefonda bitti arkadaşlar.çok rica ettim bize yakışmaz dedim nolursa olsun bir nişan telefonda bitmez.zor ikna ettim.bunlar beni çok yıktı.

iyide bitiren o değil aslında.
arkadaş ortamındaki konuşmalardan etkilenerek onu arayıp telefonda bitsin diyen sensin.
nişanlın sadece bu restini görmüş.
evet biraz gaddar ama ona görede sen bu kadar çabuk kolay bitsin dememeliydin belkide.
sonradan üzülüp özür dilemen de fayda etmemiş.
seni gerçekten sevdiği içn bu kadar kolay bitsin demene kırılmış olabilir.
seven insan kolay kırılır,zor affeder.
ailesi ile kendin arasında seçim yapmak zorunda bırakmamalıydın onu.
bu saatten sonra uğraşma artık.
hakkında hayırlısı buymuş demekki.yasakkelime

bende kronik arkadaşıma katılıyorum.şimdiki zamane arkadaşlar küçücük bir olayda hemen ayrılalım lafını ağzınıza alıyorsunuz.sonrada yana yakıla özür diliyorsunuz.15 senelik evliliğim+4 aylık nişanlılığım süresinde başıma bir sürü tatsız olay geldiği halde 1 kere bile ayrılık lafını almadım.alırsamda zaten çeker giderim.
yazılarından okuduğum kadarıyla nişanlın çok kararlı görünüyor. bu saatten sonradahada uğraşma derim ben hakkınızda hayırlısı olsun
kronik ve size sesleniyorum bayan.siz beni tanıyormusunuz ki böyle konuşuyorsunuz.nişanlınız ailenizi eleştirirse annesinin saçma sapan kıskançlıklarına önlem getirmezse ve çok yapıcı ve iyi niyetli bir aile olmanıza rağmen kızlarının arkasında durduklarını gösteren bir aleye karşı dolduruşa gelirse siz de sinirlenip üzüldüğünüzü ve üzülebileceğinizi söyleyip o an sinirden ben yokum diyebilirdiniz.bu bu kadar açık.yaşamadığınız için bu kadar rahat ve acımasız konuşuyorsunuz.ben bunlara rağmen kendi fevri davranışımdan özür diledim.kimse yapmazdı bunu.seven ve her şeyi düzeltme gücü olabilecek biri olarak geri dönüş yaptım ona.annesini görmeden de konuşmamalısın kronik arkadaş.insan hissdiyor tehlikeyi bakışlarında görüyor.hiç bir şey düşünme atla diyorsyn yani öyle mi.benimkayınvalide korkum yok.güler geçerdim böyle şeylere. sorun kayınvalide sorunu değilki karakteri bozuk insan sorunu.hayatına katacağın insan sorunu.ben eşimin annesini de çok sevmek isterdim.sorun bu.üzen bu.yine severim yine sayarım.ama bu insanlar bunu istiyor mu.sevme sayma sorumun yok benim.herkes olması gerektiği gibi davransa kimse bir şeye takılmaz.takıldıkları noktaya takıldım.

valla bak hiç bu acıdan bakmamıştım biz nişanlanmaadn once kendi aramızda taktığımız yuzuklerle 2 yıla yakın sozlu kalmıştık ve tartışsakta kussekte hiç ayrılığın a sını almadık ağzımıza dedeikki biz sevgimize askımıza karsımdaki insana sonsuz guveniyorum kırgınlıklar geçicidir yani sozlerin bi hukmu olmalı ne biliyim biz o yuzukle daha bağlanmıştık yani ne allah korusun ihanet dışıda hiç bişey bizi ayıramaz demiştik biraz bole olmak lazım bence gercekten

kronik ve size sesleniyorum bayan.siz beni tanıyormusunuz ki böyle konuşuyorsunuz.nişanlınız ailenizi eleştirirse annesinin saçma sapan kıskançlıklarına önlem getirmezse ve çok yapıcı ve iyi niyetli bir aile olmanıza rağmen kızlarının arkasında durduklarını gösteren bir aleye karşı dolduruşa gelirse siz de sinirlenip üzüldüğünüzü ve üzülebileceğinizi söyleyip o an sinirden ben yokum diyebilirdiniz.bu bu kadar açık.yaşamadığınız için bu kadar rahat ve acımasız konuşuyorsunuz.ben bunlara rağmen kendi fevri davranışımdan özür diledim.kimse yapmazdı bunu.seven ve her şeyi düzeltme gücü olabilecek biri olarak geri dönüş yaptım ona.annesini görmeden de konuşmamalısın kronik arkadaş.insan hissdiyor tehlikeyi bakışlarında görüyor.hiç bir şey düşünme atla diyorsyn yani öyle mi.benimkayınvalide korkum yok.güler geçerdim böyle şeylere. sorun kayınvalide sorunu değilki karakteri bozuk insan sorunu.hayatına katacağın insan sorunu.ben eşimin annesini de çok sevmek isterdim.sorun bu.üzen bu.yine severim yine sayarım.ama bu insanlar bunu istiyor mu.sevme sayma sorumun yok benim.herkes olması gerektiği gibi davransa kimse bir şeye takılmaz.takıldıkları noktaya takıldım.

hoşuna gitmeyen yorumlar karşısındaki tavrın ne kadar yapıcı olduğunu gösteriyor zaten:delphin:
burda konu ben değilim.sensin.senin yazdıklarına göre yorum yapıyoruz.
bana göre sorun yaptığın şeyler komiktende öte.
yok eski tabakları vermiş,yok gelinlik bakmaya gelmemiş.yok üzülmek istemediğin için sinirle söylemişsin.
bir lafı ederken kırk kere düşünecek,bir kere konuşacaksın.
eşimin hatrı için sustuğum şeyleri anlatsam inanamazsın.arada eşim olmasa yanıma yaklaşmaya cesaret edemeyecek olan kişilere eyvallah dedim ben.
küçülmedimde,mutsuzda olmadım.
akıllılık yaptım ben.
elin 3 kuruşluk adamları için kendi huzurumu bozmadım.
emin ol 35 senelik tabaklar içinde bozmazdım.:delphin:
ayrıca madem durum bu kadar vahim,madem ailene laf geliyordu,kıskançlıklar falan dizboyuydu,neden özür dileyip bitimeyelim dedin?
ne güzel böyle anlayışsız bir aileden ve kayınvalideden kurtulmuşsun işte.
neden üzülüyorsun o halde.
ben söyleyeyim.
çünkü arkadaşlarının gazına gelip aslında çokta önemsenmeyecek,unutulabilecek bir konuyu büyütüp nişanlınla aranı açtığının,bu ilişkiye yazık ettiğinin sende farkındasın.
nişanlının senin restini görmeyip özür dileyip yalvarmasını,gidip annesine kızmasını bekliyordun.sana söylenen buydu çünkü.
dediğim gibi hayırlısı buymuş gerçekten...

iyide bitiren o değil aslında.
arkadaş ortamındaki konuşmalardan etkilenerek onu arayıp telefonda bitsin diyen sensin.
nişanlın sadece bu restini görmüş.
evet biraz gaddar ama ona görede sen bu kadar çabuk kolay bitsin dememeliydin belkide.
sonradan üzülüp özür dilemen de fayda etmemiş.
seni gerçekten sevdiği içn bu kadar kolay bitsin demene kırılmış olabilir.
seven insan kolay kırılır,zor affeder.
ailesi ile kendin arasında seçim yapmak zorunda bırakmamalıydın onu.
bu saatten sonra uğraşma artık.
hakkında hayırlısı buymuş demekki.yasakkelime
benim bir şeye de uğraşmaya niyetim yok.ben yapabileceğimi yaptım.üzgünüm bu olup bitenlerden.sevdiğim ve bittiği için üzgünüm.hata konusuna gelince yüzde seksen hata kendinindi.hatasızım demiyorum ki zaten.özür diledim hatalarım için.erdem değilmidir bu.seven insanlar bunu görebilir ancak.hatasız sevgili kim bulabilir söylermisin bana? ben kimsye vicdan yapmıyorum burda.sadece üzüntümü paylaşıyorum.sen de çok gaddar bir insansın.bana dönsün diye bakmıyorum ki.hayırlısı buymuş elbet benim için.ama tabiki kolay değil.

benim bir şeye de uğraşmaya niyetim yok.ben yapabileceğimi yaptım.üzgünüm bu olup bitenlerden.sevdiğim ve bittiği için üzgünüm.hata konusuna gelince yüzde seksen hata kendinindi.hatasızım demiyorum ki zaten.özür diledim hatalarım için.erdem değilmidir bu.seven insanlar bunu görebilir ancak.hatasız sevgili kim bulabilir söylermisin bana? ben kimsye vicdan yapmıyorum burda.sadece üzüntümü paylaşıyorum.sen de çok gaddar bir insansın.bana dönsün diye bakmıyorum ki.hayırlısı buymuş elbet benim için.ama tabiki kolay değil.

biraz yavaş ol istersen canım benim:delphin:
bana gaddar diyecek kadar tanımıyorsun beni:delphin:
hataların %80 i sana aitse dediklerimde haklıyım demektir.
şimdi diğer konularına baktım.
bir kına malzemesi çin iki kere evlerine gitmişsin.tabak olayını çok büyütmüşsün.
benim evimde anneannemden kalma tabaklar var.annem verdi üstelikdelikafaduldengerekli olur al dedi.
çok sevdiği annesinin hatırası tabakları benimle paylaştı.
sende böyle düşünebilirdin.
ama yok ille bi kötülük düşünüp vermiştir dimi.adı kaynana çünkü.
annen verse belkide ne kadar fedakarca bi davranış,elindekini benimle paylaştı diye düşünecektin.
kına tepsisi bilmem nesi nedirki ya.
bende dayımın karısından almıştım.kayınvalideme demeye tenezzül etmedim bile.desem alırdı belki ama ne gerek var.çalışıp kaz anıyorken ne gerek var.atla deve değilki.
nişanlına neden söylemedin kına kıyafetini?
annesine iki kere gitmene ne gerek vardı?
evleniyoruz,herşey mükemmel olsun beklentisindeyken insan öte yandan kaybettiklerinin farkında olmuyor.
benim anlatmaya çalıştığım bu.

hoşuna gitmeyen yorumlar karşısındaki tavrın ne kadar yapıcı olduğunu gösteriyor zaten:delphin:
burda konu ben değilim.sensin.senin yazdıklarına göre yorum yapıyoruz.
bana göre sorun yaptığın şeyler komiktende öte.
yok eski tabakları vermiş,yok gelinlik bakmaya gelmemiş.yok üzülmek istemediğin için sinirle söylemişsin.
bir lafı ederken kırk kere düşünecek,bir kere konuşacaksın.
eşimin hatrı için sustuğum şeyleri anlatsam inanamazsın.arada eşim olmasa yanıma yaklaşmaya cesaret edemeyecek olan kişilere eyvallah dedim ben.
küçülmedimde,mutsuzda olmadım.
akıllılık yaptım ben.
elin 3 kuruşluk adamları için kendi huzurumu bozmadım.
emin ol 35 senelik tabaklar içinde bozmazdım.:delphin:
ayrıca madem durum bu kadar vahim,madem ailene laf geliyordu,kıskançlıklar falan dizboyuydu,neden özür dileyip bitimeyelim dedin?
ne güzel böyle anlayışsız bir aileden ve kayınvalideden kurtulmuşsun işte.
neden üzülüyorsun o halde.
ben söyleyeyim.
çünkü arkadaşlarının gazına gelip aslında çokta önemsenmeyecek,unutulabilecek bir konuyu büyütüp nişanlınla aranı açtığının,bu ilişkiye yazık ettiğinin sende farkındasın.
nişanlının senin restini görmeyip özür dileyip yalvarmasını,gidip annesine kızmasını bekliyordun.sana söylenen buydu çünkü.
dediğim gibi hayırlısı buymuş gerçekten...
onun söylediği sözlerden sonra ben yokum dedim.bana yalvarması annesine kızması gibi senaryoları ancak senin gibi kötü niyetli kişler düşünebilir.yok böle bi şeyy.niye senaryo yazıyorsun sen.sorunun mu var?durup duruken olmadı bu.üzdü sinirlendirdi.birlikte yaptığımız güzel şeyleri olumsuzca andı.tuttuğumuz düğün salonuna kadar geldi.her şeyi gözüme sokarcasına andı.neyse yaaa.sana artık cevap vermiyorum.ne kadar anlatsam da boş.seni özel mi kiralad nişanlım bilemiyorum artık...

acaba fazlamı yüklendim kıza diyip diğer mesajlarınada baktım.
ama gördümki haklıymışsım yüklenmekte.
annen "takacağınız altınlar şanınızı şerefinizi gösterir" demiş.
bu nasıl bi laftır.
herkes değil ama bazıları bunu yanlış anlayabilir.
takamazsak şerefsizmiyiz yani diye düşünebilirler.
ben olsam bende düşünürdüm.
nişanlının olayları neden bu kadar büyüttüğü anlaşıldı şimdi.
benim eşim nişanlıyken kaç altın istediğimizi sorduğunda "her anne baba çocuğu için en iyi olanı yapmak ister.imkanınız derecesinde beni memnun edeceğinizden eminim" demiştim.
eğer yapacaklarınız şerefinizdir deseydim şu anda evli olmazdık:delphin:

Son düzenleme:
istersen yazdığımı doğru oku.hatalar yüzde seksen kendinindi.ok.bu kadar derin araştırmaya girdiğine göre büyük bir problemsin.kendimden o kadar eminim ama tabiki de üzgünüm.bu kadar deştiğine göre tanıdık ya da kötü niyetli bir insansın.bir daha da yazma olur mu..yazmak zorunda değildin.

kizlar olay bu boyutlara gelmesin. sonucta cronic te hakili ama maviayyda hakli... kiz biran icin sinirlenip agzindan cikmis iste. e bizimde basimiza gelmiyormu kimi zamanlar! sonra pisman olmus ve özürdilemis ama burda önemli olan zaten maviayy pisman oldugunu dile getirio. ama kayinvalidesi nispet yaparcasina al tabaklari bana daha iyisi nede olsa gelir diyo, bunu normal bir sekildede söyleyebilirdi ve kayinbabasi ogluna" bak oglum gecmiste bana nisanlim tek bir kelime dedi ve ben nisani attim; bu kiz sana neler söylemis sen hala böyle bir insanla birliktemi oluyorsun gibi" imalarda bulunmus bir nevi oglunu maviayy a karsi körüklemis doldurmus,,,Maviayyin yanlisi ise nisanlisini arayip bitsin demek olmus!

kizlar olay bu boyutlara gelmesin. sonucta cronic te hakili ama maviayyda hakli... kiz biran icin sinirlenip agzindan cikmis iste. e bizimde basimiza gelmiyormu kimi zamanlar! sonra pisman olmus ve özürdilemis ama burda önemli olan zaten maviayy pisman oldugunu dile getirio. ama kayinvalidesi nispet yaparcasina al tabaklari bana daha iyisi nede olsa gelir diyo, bunu normal bir sekildede söyleyebilirdi ve kayinbabasi ogluna" bak oglum gecmiste bana nisanlim tek bir kelime dedi ve ben nisani attim; bu kiz sana neler söylemis sen hala böyle bir insanla birliktemi oluyorsun gibi" imalarda bulunmus bir nevi oglunu maviayy a karsi körüklemis doldurmus,,,Maviayyin yanlisi ise nisanlisini arayip bitsin demek olmus!
teşekkür ederim canım.aynen dedğin gibi.biz ayrılıyoruz birlikteğimiz bitmiş ve bana babasının nişanlılığından bahsediyo.arkasında aile savunmasıyla geldi yanıma yani.yapıcı aileler böyle yapmaz.bitebilir .ailesi ailemi arayıp da bir şey bile demedi.biz aracıydık neden bölyle oldu bile demediler.bırakın nişanlandık bir kere babası bile aramadı babamı.çirkin olan aslında çok şey varr.

canım arayıp bitsin demedim.konuşuyorduk konuşmlar üzücü olmaya başlayınca öyle söyledim.

evet ben seni tanımıyorum.neler yaşadığını senin yazdığın kadarıyla biliyorum ve yorumumu buna göre yazıyorum.sende benim yaşadıklarımı bilemezsin belkide ben senin bu yazdıklarından 10 katı daha kötü olaylr yaşamışımdır ama ben yine söylüyorum.özür dledim diyorsunuz dilemelilisiniz çünki siz haksızsınız.benim eşiminde aileme ve bana karşı hataları burdan fizana yol olur.ama ben eşimi seviyorum ve ayrılalım demiyorum.eğer sizde çok sevseydiniz bu kadar rahat ayrılalım demezdiniz.

Canım ,hayırlısı buymuş demek ki...Zaman herşeyin ilacı..:teselli:

Annenin takacağınız altınlar sizin şanınızdandır demesinde bir tuhaflık göremedim ben. Bizim buralarda da genelde kız isteme durumlarında kıza ya da ailesine sorulduğunda şanınızdandır denir....Bu demek değildir ki takmazsanız şanınız şerefiniz yok:1no2:
Kronik ve bazı arkadaşlar farklı adetlere sahip oldukları için bu cümle biraz ters gelmiş olabilir,buna bişey diyemem..:sm_confused:

Ayrıca yeni evlenicek biri olarak tabaktı mabaktı herşeyin yeni ve kullanılmamış olmasını istemen gayet doğal.Hele yeni ev düzülürken..

teşekkür ederim canım.aynen dedğin gibi.biz ayrılıyoruz birlikteğimiz bitmiş ve bana babasının nişanlılığından bahsediyo.arkasında aile savunmasıyla geldi yanıma yani.yapıcı aileler böyle yapmaz.bitebilir .ailesi ailemi arayıp da bir şey bile demedi.biz aracıydık neden bölyle oldu bile demediler.bırakın nişanlandık bir kere babası bile aramadı babamı.çirkin olan aslında çok şey varr.
ya evet ya aklim almiyor mademki gercekten seni gelin olarak görmüs olsalardi derlerdi. kizim hayirdir noluyo; probleminiz ne? ailenide al gel bir konusalim? aramizda halledelim? bukadar yikmak kolaymi ? diyecekleri yerde baba massallah son gazz oglunu dolduruyor.... bence sen bir iki gün aramayi sonra tekrar bir dene! icimden bir his carsamba günü bu konu hakkinda tekrar telefonda konuscaksiniz gibime geliyor... insallah yaniii :)

annem hayır öyle bir şey de demedi.nişanlımın bana söyledği öyle.yok annen böle dedi şeklinde.biz de öyle bir aile değiliz.öyle olsa babam beni verirken bu konuşmaları yapardı.gayet eğitimli seviyeli insanlarız.maddeye takılan insanlar hiç değiliz.bir takım eksik davranışları bu konuşmayı doğurdu.ailemin konuşmaları yüzde 99 anlşma sevgi saygı üzerineydi.sadece annem bizde kına malzemelerini erkek tarafı alır dedi.ve bir de akrabamızdan örnek verdi.gayet seviyeli bir konuşmaydı.yok efendim onların şerefini sorgulamışız.yani akla hayala gelmedik senaryolar.

Back