arkadaşlar düğünüme 2 ay kala nişanlımla ayrıldık.canım çok yanıyo.hiç bir sorunumuz yoktu bizim.annesinin olumsuz davranışlarından çok etkilendim.aileleler arasında hiç bir şey konuşulmamıştı bizde.yani beni isterlerken.her şey gönüllerince olsun demişti sadece babam.sonrasında annesinin bazı şeyleri azaltmaya çalıştığını hissettim ve de üzüldüm.sürekli kendinden bahsetmesi beni korkuttu.aileme bunu söyledim.onlarda konuşma gerği duydular.sonrasında nişanlım bir iki hafta problem yarattı.ben alttan aldım.ben sonra yaptığı haksızlığı içime öyle attım ki arkadaş ortamındaki konuşmalardan etkilenerek konuyu tekrar açtım telefonda.ve telefonda ben çok sinirlendim bitsin üzülüyorum ve üzülmek istemiyorum dedim.ve söylediğim her şey sinir ve stres halinde söylenmişti.aradan bir iki gün geçti ve ben onu aradım.yüzyüze görüşelim dedim.bu sefer o bana görüşmek istemediğini söyledi.telefonda çok ağladım resmen yalvardım yine de gelmedi.bir gün sonra buluştuk ve karşımdaki adam benim tanıdığım kişi değildi sanki.kararını değiştirmeyeceğini söyledi.sevdiğimi söyledim haklıydım ama fevri davrandığımı söyledim özür diledim.yapacak bir şeyim kalmadı.ne dediysem fayda etmedi.yine de olmadı.ve diğer gün bohçalarımızı verdik birbirimize.aradan iki buçuk hafta geçti ve ben çok acı çekiyorum.ona çok kızıyorum .böyle olmamalıydı.bu kadar kolay olmamalıydı.sizce seven bırakır mı?beni sevdiğini sanıyordum.ben yüzde seksen haklı görsem de kendimi haksız olduğum noktada ondan özür diledim ve içimde bağışladım onu.o ise beni bağışlamadı.bitirdi.sizce seven erkek bırakır mı?
ailesi ilgisiz kaldı olaylara.gelinlik bakacam soran yok kına yapacaz kızımın kaftanını giyermisin 35 yıllık tabaklarını vitrininden çıkartıp sizin ihtiyacınız olur kullanırsınız.bana nasıl olsa yenisi gelir türünden laflar.durumları yok değil.hem uzaktan izliyo hem de rahatsız oluyo annesi ve sıcak değil..bunu hissediyorum dolayısıyla ailemin konuşması gerek oldu.ilerde sorun yaşamak istemiyordum.ama öyle aleni değil.sohbet şeklinde.ailem içinize sinmeyen bir durum var mı diye dönüp dönüp sordu.onlar gayet memnun yok dediler.kısaca arkamda olduklarını hissettirdiler.bu problem oldu.neyse o güne gelelim bana şunu söyledi ailemin onuru sevgimden önce gelir dedi.şok oldum.çünkü onursuz bir durum olmadı.cümleleri değişti.sanki o o değil annesinin sözleri babasının sözleri vardı. bir de şunu söyledi babası 4 ay nişanlı kalmış nişanlsının bir sözi yüzünden ayrılmış bana bunu da söyledi.anlıcanız doldurulmuştu.ben alttan aldım birbirimizin ailesini tam tanımıyoruz yanlış şeyler düşünmüş olabiliriz.tanımaya fırsat bırakalım dedim.bu konuda ikimizde hatalı davranmış olabilirim dedim.ne dediysem diyim o değildi.benim tanıdığım adam değildi.karaını almış ve güçlü duruyordu.sanıyorum bu karar ailesiyle beraber almıştı.dolayısıyla bundan dönebilecek karaktere de sahip değildi.beni tanıyan oydu.çok iyi biliyor beni ama anlatamadım.ne dediysem vicdanımımı eziyorsun dedi.ve böyle bitti işte arkadaşlar.bu kadar kolay.tabiikşi de çok acı çekiyorum evlilik hazırlığıiçindeyken geldiğimiz nokta bu oldu.
aynen katılıyorum arkadaşıma..daha neyin tartışmasını yapıyorsun ki canım benim kayınvaliden falan hepsi hikaye bence seni nişanlın gözden çaıkarmışş..bu senin için çok acı ama gerçek...hakkında hayırlısı olsun canım..eğer seni gerçekten sevseydi bırakmazdı..en azından bukadar kolay olmazdı
hakkında hayırlısı olsun
inanın sizin adınıza sevindim. çünkü gelin olarak değer görmeyen sizsiniz, kayınvalideniz eskileri vermeye çalışıyor. kim ister eski eşya kullanmayı, kendi kızına eski eşya verselerdi kayınvalidenizin tepkisi ne olurdu acaba?
benim kayınvalidemde kendi kızına on numara düğün yaptı, biz evlenirken de kıyamadı paracıklarınaama benim eşim o zamanlar sonuna kadar benim arkamda durdu. ailesine ezdirmedi beni. hala da ezdirmez. onların yapmadığını almadığını eşim almıştı. onların açığını eşim kapatmıştı.
erkekler böyle olmalı. gerçekten bir evlilik istiyorlarsa ailelerinin açıklarını kapatmalılar ki gelin olarak biz bayanlarda diyelimki" ailesi yapmıyor ama nişanlım sonuna kadar benim yanımda" br güven duygusu vermeli nişanlı olan erkek.
sizin nişanlınızda ne kadar kırıldığınızı görmeliydi. bunu bir sinir anında söylediğinizi düşünmeliydi.
nişanlınız demekki anlayışsız bir insan. evlenseniz bir hata yapsanız geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak onun için. yani hata kabul etmeyecek.
siz hatanızı anlayıp özürünüzü dilediğiniz halde hala bitti diyebilmesi onurlu bir davranış değil. evlenseydiniz insanlar kızgınlık anıyla belki kötü şeyler söyleyebilirler.özür dilenirse affedilebilir. ama ikinci bir kızgınlıkta yine aynı şeyler söyleniliyorsa işte o zaman affedilmemelidir.
şunu unutmayalım nişanlı bir kız birçok şey hayal eder. ha hayal ettiklerinin ne kadarına kavuşuyor orası tartışılır ama, bir erkek ailesinin de bu hayalerini maddi imkannaları elverdiği sürece yerine getirmesi lazım. çünkü gönül değer verdiğine ne alsa versede yine azmış gibi gelir. herşeyin en iyisini yapmak ister.
bence daha aramayın nişanlınızı. inanın evlensenizde böyle bir eş ve aileyle mutlu olamazdınız. direk kapıları kapatan bir erkek ve aile. hakkınızda hayırlı olmuş. :teselli:
Sonuna kadar aynı fikirdeyim :lepi:
istersen yazdığımı doğru oku.hatalar yüzde seksen kendinindi.ok.bu kadar derin araştırmaya girdiğine göre büyük bir problemsin.kendimden o kadar eminim ama tabiki de üzgünüm.bu kadar deştiğine göre tanıdık ya da kötü niyetli bir insansın.bir daha da yazma olur mu..yazmak zorunda değildin.
evet seni tanıyorum30.000 üyenin içinde buldum seni.
hatta daha ilginç bişey söyleyeyim.ben kayınvalidenin ruhuyum-tatlicadiarzu-
ya yorumlar hoşunuza gi,tmeyince neden agresifleşiyorsunuz bunu bi çözebilsem bu sitede her şey daha farklı olacak.
istediğim topiğe yazı yazma özgürlüğüm olduğunu hatırlatmakta fayda görüyor ve yorumuma kaldığım yerden devam ediyorum.-tatlicadiarzu-
hala konuları çok fazla büyüttüğünü düşünüyorum.kına kesesi kıyafeti gibi konuları nişanlınla konuşup halledebilecekken (ilk mesajındada itiraf ettiğin gibi) arkadaş gazıyla nişanlını gereksiz kırmıuşsın.
üstelik annende senden aşağı kalmayıp takılan altınlarla insanların şerefini doğru orantılı değerlendiren talihsiz bir açıklama yapmış.
yani kısacası haketmişsin bu ayrılığı.
haa sonuna kadar haklıyım,çektiğimi bir ben bilirim diyorsan(ki haklısın yanında değilsik.durum hakkaten çok vahim belkide) o zaman niye üzgünsün ve niye tekrar başlamak için özür diledin.
ben olsam böyle bir aileden kaynanadan kurtulduğum için göbek atarım.
eğer ağlayıp pişman olup özür diliyorsam demekki olaylar o kadarda vahim diildir.
şu son yorumuma yorum yapmanızı rica edeceğim...
bu kız madem sonuna kadar haklı neden ağlıyor?neden yeniden başlamak istiyorsengözlerimebaksanab
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?