annem hayır öyle bir şey de demedi.nişanlımın bana söyledği öyle.yok annen böle dedi şeklinde.biz de öyle bir aile değiliz.öyle olsa babam beni verirken bu konuşmaları yapardı.gayet eğitimli seviyeli insanlarız.maddeye takılan insanlar hiç değiliz.bir takım eksik davranışları bu konuşmayı doğurdu.ailemin konuşmaları yüzde 99 anlşma sevgi saygı üzerineydi.sadece annem bizde kına malzemelerini erkek tarafı alır dedi.ve bir de akrabamızdan örnek verdi.gayet seviyeli bir konuşmaydı.yok efendim onların şerefini sorgulamışız.yani akla hayala gelmedik senaryolar.
tabi ya hakilsin bunda ne varki? tabi taraflar birbiribinin üzerine ne vaziyet düsüyorsa söylemeliler. adet kinanin onlarin almasiymis annende olumlu bir sekilde söylemis. diretmemis ya illa siz alacaksiniz diyee...annem hayır öyle bir şey de demedi.nişanlımın bana söyledği öyle.yok annen böle dedi şeklinde.biz de öyle bir aile değiliz.öyle olsa babam beni verirken bu konuşmaları yapardı.gayet eğitimli seviyeli insanlarız.maddeye takılan insanlar hiç değiliz.bir takım eksik davranışları bu konuşmayı doğurdu.ailemin konuşmaları yüzde 99 anlşma sevgi saygı üzerineydi.sadece annem bizde kına malzemelerini erkek tarafı alır dedi.ve bir de akrabamızdan örnek verdi.gayet seviyeli bir konuşmaydı.yok efendim onların şerefini sorgulamışız.yani akla hayala gelmedik senaryolar.
güzelim her şey karşılıklı.ben çok alttan alan gerçekten ince bir insanım.beni tanıyan yüz insan varsa da hepsi bunu söyler.sadece ben de isterim beni anlayan arkamda duran bir sevdiğim olmasını.o benim yanımda olsaydı ben onun için yapamıcam şey yok.iletişim suçlanarak ya da aile kötülenerek kurulmaz.senin aileni eşin haksiz yere eleştirse sen ne dersin ona.bir de ailesi sana değer verecek davranışta bulunmasa.yanımda olsaydı böyle olurmuydum sence.çünkü seviyorum kendisini.evet ben seni tanımıyorum.neler yaşadığını senin yazdığın kadarıyla biliyorum ve yorumumu buna göre yazıyorum.sende benim yaşadıklarımı bilemezsin belkide ben senin bu yazdıklarından 10 katı daha kötü olaylr yaşamışımdır ama ben yine söylüyorum.özür dledim diyorsunuz dilemelilisiniz çünki siz haksızsınız.benim eşiminde aileme ve bana karşı hataları burdan fizana yol olur.ama ben eşimi seviyorum ve ayrılalım demiyorum.eğer sizde çok sevseydiniz bu kadar rahat ayrılalım demezdiniz.
ne aileme bir şey soran var ne de bana.ben sanki sahipsizim gibi.kendi kızları evlendi ve şahidim buna karşı taraf için tabi yapacaklar mimar kız veriyoruz diyen bir aile.ama şanslılar kızlarını üzecek hiç bir olay olmadı.her şey 4*4lük.ilgi alaka tam.yani arkadaşlar bunlara da şahit olmasam...yanlış anlamayın bu dediklerimi allah mutlu mesut etsin ve çok versin ama bana da bu hareketler yapılmamalıydı.tabi ya hakilsin bunda ne varki? tabi taraflar birbiribinin üzerine ne vaziyet düsüyorsa söylemeliler. adet kinanin onlarin almasiymis annende olumlu bir sekilde söylemis. diretmemis ya illa siz alacaksiniz diyee...
ne aileme bir şey soran var ne de bana.ben sanki sahipsizim gibi.kendi kızları evlendi ve şahidim buna karşı taraf için tabi yapacaklar mimar kız veriyoruz diyen bir aile.ama şanslılar kızlarını üzecek hiç bir olay olmadı.her şey 4*4lük.ilgi alaka tam.yani arkadaşlar bunlara da şahit olmasam...yanlış anlamayın bu dediklerimi allah mutlu mesut etsin ve çok versin ama bana da bu hareketler yapılmamalıydı.
haklısın canım.ben böyle şeylere takılacak kız değildim ama karşı taraf hassaslaştırdı beni.ne kına gecesi ne kaftanı bir daha başıma gelirse hiç birini istemiyorum.istediğim bumuydu inanın bunlar değildi.ne nişan ne nişan bohçası.yok ayrıntılarda işim yok artık.tecrübesizlik..sadece içimizde kalır mı acaba dedik.sonradan keşke yapsaydım dememek için.çevremizden duyduk bir şeyler.öyle işte.maddeyle işim yok.ahh canım bu devrelerde her denileni takmıyacaksın. kayınvalidem evinde taa10 küsür sene önce kızının çeyizine aldığı kızının beğenmeyip getirdiği fincanları vereyim bunlarıda sana dedi. bende aldım. inan ki evde heryer zaten fincan çeyizim için zaten bir sürü almıştık. ki kocacım beğendiğim ne varsa alır. onların evinden kullanılmış yada yıllanmış bir sürü şey gelmiştir evimie.. günlük kullanırım. yada dursun dolapta kırmaya laf söylemeye gerek görmedim bile.
düğünüme 13 gün kaldı inan daha neler neler söyleniyor konuşuluyor ailem birkez olsun araya girip konuşma yapmamıştır. hem onların istediği oluyor hem benim istediğim oluyor. baktım benim istediğim olmayacak engellenecek gibi benim hayalimde böyleydi ama diyorum düzeliyor herşey.
bizi 1 ay kala baktık eşyaları evi tuttuk gelinlikde 1,5 ay kala alındı.hep son ana bıraktık. konusu bile geçmedi hiç de dert etmedim.
kınada ki malzemeyi oğlan tarafı alır elbette ama çarşıya çıktığınızda alalım mı dersin aradan çıkar söze döküp konuşmaya gerek bile yok ki.. ki fazla para tutacak birşey de değil onlar o yüzden hiç de dert edecek değildiniz. ama demek ki artık tahammül sınırlarınız bitmiş..
bu ilişkinin ömrü nasibi bu kadarmış. kısmet canım üzülücek hiçbişiy yok. yoluna devam ediceksin.
onun da demek ki gözü korkmuş. yoksa eğer isteseydi sana şu olaya bu şekilde davranma şunu böyle halledelim deyip yapıcı konuşurdu olan olmuş artık... yola devam.
haklısın canım.ben böyle şeylere takılacak kız değildim ama karşı taraf hassaslaştırdı beni.ne kına gecesi ne kaftanı bir daha başıma gelirse hiç birini istemiyorum.istediğim bumuydu inanın bunlar değildi.ne nişan ne nişan bohçası.yok ayrıntılarda işim yok artık.tecrübesizlik..sadece içimizde kalır mı acaba dedik.sonradan keşke yapsaydım dememek için.çevremizden duyduk bir şeyler.öyle işte.maddeyle işim yok.
haklısın canım.ben böyle şeylere takılacak kız değildim ama karşı taraf hassaslaştırdı beni.ne kına gecesi ne kaftanı bir daha başıma gelirse hiç birini istemiyorum.istediğim bumuydu inanın bunlar değildi.ne nişan ne nişan bohçası.yok ayrıntılarda işim yok artık.tecrübesizlik..sadece içimizde kalır mı acaba dedik.sonradan keşke yapsaydım dememek için.çevremizden duyduk bir şeyler.öyle işte.maddeyle işim yok.
Pencereyi kayınvaldenin kendi kızı açarsa "içeriye iyi hava gelir"...
Eğer pencereyi açan gelinse "Pencereyi açtı,cereyan yaptı !..." olur..
Durum aynen buna benzemiş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?