Canim eğer bu yola başvurduysan bebek için katlanilir öyle zor bir tarafi yok hemen panik yapma...sadece sürekli ultrasonla muayene oluyorsun birde kan veriyorsun başka hiç zor tarafi yok bunlarda zor değil ama çok sik muayene olmak benim psikolojimi etkiledi bu durumdan çok sikilmiştim yumurta toplanirken hiçbirşey hissetmiyorsun transferde aynen muayene gibi 5 dk sürüyor...adetinin 2. Günü hormon testi yapiliyor tüp bebek aşamasi da böyle başliyor...sonra adetinin 21.günü tabi bazen insanin bünyesine göre tarih değişebilir lucrin diye bir iğneye başliyorsun iğne göbekten yapiliyor ve sen kendin yapiyorsun o kadar küçük ve ince bir iğneki inan hissetmiyorsun ben iğneden çok korkardim ama kendim yapabildim,bu arada dr gidip muayene oluyorsun ve diğer iğne gonal-f veya benzeri bir iğneye geçiyorsun yumurtalarin büyümeye başliyor 2 günde bir veya dr önerdiği gün muayene olup yumurtanin büyüklüğü ölçülüyor ve iğnenin dozaji ayarlaniyor yumurtan belli büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğnesini vuruluyorsun sonra yumurtan toplaniyor ayni gün eşinden sperm aliniyor 3gün dinlendikten sonra trasfer işlemin gerçekleşiyor sonrasi allaha kalmiş inşallah hakkina hayirlisi olur bir an önce hamile kalirsin.