kızlar bu yoldaki deneyimlerinize ihtiyacım varr

unsal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
48
0
48
merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim ve tüp bebek sürgününe bende yollandım.eşim azosperm çıktı.doktorumuz ayın 3'ünde laparaskopi ameliyatına alacak beni ve bu ay tüp bebek uygulamasına başlayacağımızı söyledi.bundan sonrası ise tam bir soru işareti kafamda okuduğum kadarıyla iğneleer,yumurta toplama transfer bayağı zahmetli işler bizleri bekliyor sorum sizlere şu hastalığın 2.günü testler yapılıyormuş galiba öylemi?bu uygulamadaki süreci anlatırmısınız mesela regl dönemindemi yumurta toplanıyor vs.hadi kızlar meraktan çatlamak üzereyim.
:çok üzgünüm:

Canim eğer bu yola başvurduysan bebek için katlanilir öyle zor bir tarafi yok hemen panik yapma...sadece sürekli ultrasonla muayene oluyorsun birde kan veriyorsun başka hiç zor tarafi yok bunlarda zor değil ama çok sik muayene olmak benim psikolojimi etkiledi bu durumdan çok sikilmiştim yumurta toplanirken hiçbirşey hissetmiyorsun transferde aynen muayene gibi 5 dk sürüyor...adetinin 2. Günü hormon testi yapiliyor tüp bebek aşamasi da böyle başliyor...sonra adetinin 21.günü tabi bazen insanin bünyesine göre tarih değişebilir lucrin diye bir iğneye başliyorsun iğne göbekten yapiliyor ve sen kendin yapiyorsun o kadar küçük ve ince bir iğneki inan hissetmiyorsun ben iğneden çok korkardim ama kendim yapabildim,bu arada dr gidip muayene oluyorsun ve diğer iğne gonal-f veya benzeri bir iğneye geçiyorsun yumurtalarin büyümeye başliyor 2 günde bir veya dr önerdiği gün muayene olup yumurtanin büyüklüğü ölçülüyor ve iğnenin dozaji ayarlaniyor yumurtan belli büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğnesini vuruluyorsun sonra yumurtan toplaniyor ayni gün eşinden sperm aliniyor 3gün dinlendikten sonra trasfer işlemin gerçekleşiyor sonrasi allaha kalmiş inşallah hakkina hayirlisi olur bir an önce hamile kalirsin.

sağol gaye43 en azından biraz bilgi sahibi olabildim peki masraflar yaklaşık ne kadar tutuyor bu yolda mesala ilaçlar ne kadar tuttu

biz ssk lıyız rapor çıkarttık özel hastanede yapıldı tedavi hastaneye 1800 ödedik ilaçların yüzdesi içinde 250-300 ödedik embriyo dondurma işlemi içinde bir yıllık 300 ödedik

Mrba Unsal bende izmirde tedavi oluyorum nerde tedavi olyosun yada belli oldumu tedavi olcan yer karar verdinmi

bu ıslerin en zor kısmı bence maddı yanı
ben hep onu dedım dıyorum keske cok zengın olsaydım yumurtam oldugu surece 3 ayda bır tedavı olurdum heralde gercekten bebek istiorsanız ınsan herseye katlanıyor bu benım ikinci tedavımdı sonucu bekliyorum bugun yenı bır tedavıye baslayabilecek gucdeyım ama maddı olarak degıl
bundan sonuc alamazsak baya bır ara vermemiz sart para bırıktırmek ıcın
o yuzden tedavıyı kafana sakın takma baslamasıyla bıtmesı bır oluyor hıcte canın yanmıyor
dıs cektırmeye bu k adar rahat gıtmem heralde

X