Kizlar biriken altinlari ne yapıyorsunuz?

Bazen onuda düşünmüyor değilim de takı takmayı hiç sevmiyorum.
Genelde gram olarak biriktiriyorum.
Şöyle durum var biz bir artı bire üç kız kardeş ortak girdik oradaki hisseme bakınca şuan o zaman bozdurdugum altını alamıyorum yani zarar ettim diye düşünüyorum.
O yüzden sorum bu aslında altında kalsa daha mı iyidi?
Ablam bize değerini verip hissemizin o evi satın alacak.
Oradan gelen para bana beşyüz lira vs olur.
Ben ama o zaman nekadar altın bozmuştum.
O yüzden hep altında mı kalsaydı diyorum?
alınmış alinmistir artık. Ev de güzel getirdi. Sizin kendi oturduğunuz eviniz var mi.

benim kuzenim de 'faize bulasamam, helalime haram katamam' modunda tam 10 sene altin biriktirdi. son 6 yilinda atanmis ogretmen olarak yapti birikimini. ama sonra bakti ne kadar biriktirse ne ev alabiliyor ne kaliteli yerden arsa. her sey altindan cok artiyor. en son 3 sene önce dayanamayip ev kredisi cekti memleketten 1+1 ev aldi. simdi aylik odemesi enflasyonla o kadar azaldi ki, gülünç bir rakam oldu. kiracisi da kendi istegiyle cikti, güncel fiyatlardan kiradan biri oturdu. aylik kredisinin 4-5 katina kiracisi var. resmen ev kendi kendini ödedi.
simdi yeniden altin biriktiriyor, faizler düşerse yeni bir ev alip kiraya verip iki evin kirasi ile kredilerini ödeme hayalinde, pesinat biriktiriyor

benim kuzenim de 'faize bulasamam, helalime haram katamam' modunda tam 10 sene altin biriktirdi. son 6 yilinda atanmis ogretmen olarak yapti birikimini. ama sonra bakti ne kadar biriktirse ne ev alabiliyor ne kaliteli yerden arsa. her sey altindan cok artiyor. en son 3 sene önce dayanamayip ev kredisi cekti memleketten 1+1 ev aldi. simdi aylik odemesi enflasyonla o kadar azaldi ki, gülünç bir rakam oldu. kiracisi da kendi istegiyle cikti, güncel fiyatlardan kiradan biri oturdu. aylik kredisinin 4-5 katina kiracisi var. resmen ev kendi kendini ödedi.
simdi yeniden altin biriktiriyor, faizler düşerse yeni bir ev alip kiraya verip iki evin kirasi ile kredilerini ödeme hayalinde, pesinat biriktiriyor
Ne aldıysam kredi ile aldım, hiç pişman olmadım. Ama artık piyasa buna izin verir mi bilmem. Çünkü kredi düşse anında millet satacağı her kaleme zam yapıyor.

alınmış alinmistir artık. Ev de güzel getirdi. Sizin kendi oturduğunuz eviniz var mi.
[/QUOTEa
Ben bekarken kız kardeşleriyle bir artı bire girdim o hissemi satıp kendi basima alsam mı diye düşünüyorum bir iki yila.
Eşimle ortak aldığımız kendi evimiz zaten var.

Şöyle ben faizsiz alabilecek seviyeye gelirim bir kaç seneye diye düşünüyorum
Belki babamdan vs borç alirim.
Ama ev mi altın da mı kalsın
Herkes kiracı için ev alınmaz kafasında
Bu kafamı karıştırıyor.

İki buçuk yıl daha ödeyeceğim ev kredisi var. Peşinatı için fiziki altın bozmuştum.
Aldığım ev başka şehirde, boş tutuyorum, kiracı istemiyorum.
Evi aldığım emlakçı 15 bine memur kiracı var dedi, Eylül başıydı, istemem dedim.

Fiziki altın olarak birikim yapıyorum.
Niyetim, bir kaç seneye yazlık bir ev, Allah nasip ederse.
Sezonluk kiralanabilecek.
Eşyasını ona göre koyarım. Belki arada ben de giderim.

Şöyle ben faizsiz alabilecek seviyeye gelirim bir kaç seneye diye düşünüyorum
Belki babamdan vs borç alirim.
Ama ev mi altın da mı kalsın
Herkes kiracı için ev alınmaz kafasında
Bu kafamı karıştırıyor.
Birikim yatırım şeklimiz aynı mantıkta helal kazancımı faizle kirletmem

Bana göre altın birikim ,taşınmazlar ise yatırım aracıdır

Ben olsam toprak ya da kiracıya vermek istiyorsan bulunduğun yerde mümkünse dükkan alırdım
Zira kiracının dükkana verebileceği hasar ev ile kıyaslanmaz bile

Yıllarca altın birikimi yapıp belli seviyede ev araba dükkan olarak değerlendirmişliklerim var hatta topiğin birinde uzun uzun yaklaşık 25 yıllık birikim yatırım öykümü yazmıştım

Bol bereketli birikimler diliyorum

Altın birikimi yapıyorum ben de.
Niyetim emeklilik döneminde İstanbul'da ki oturdugum evimi de satıp kendime başka bir şehirde ev alıp orada oturmak.
Geçen sene faizler yüksek demedim kredi çektim ev aldım.
Önce eşimle benim maaşımın neredeyse yarısı idi ödeme.
Şimdi ise %17 si oldu.
Biz geç kaldık biraz ev almak için ama n'apalım anca böyle olabildi.
Arabayı da yeniledik iki hafta önce 2. el aldık ama altın bozdurdugum için üzüldüm çünkü araba suan artmıyor ama altın koşuyor resmen .
Mecbur kaldım bir nevi arabamız eski modeldi ve sorunluydu, elden çıkarmamız gerekiyordu.
Maaşımdan kalanla altın alıyorum ben.
Eşimin kartında da alıyorum 3-5 gram.
Bir de tarlamız var bir tane onu da bekletiyorum kızım için.
Kalsın o diyorum, dünyanın bin bir türlü hali var.

Birikim yatırım şeklimiz aynı mantıkta helal kazancımı faizle kirletmem

Bana göre altın birikim ,taşınmazlar ise yatırım aracıdır

Ben olsam toprak ya da kiracıya vermek istiyorsan bulunduğun yerde mümkünse dükkan alırdım
Zira kiracının dükkana verebileceği hasar ev ile kıyaslanmaz bile

Yıllarca altın birikimi yapıp belli seviyede ev araba dükkan olarak değerlendirmişliklerim var hatta topiğin birinde uzun uzun yaklaşık 25 yıllık birikim yatırım öykümü yazmıştım

Bol bereketli birikimler diliyorum
Uzun süre altın fizikî olduğu için korkuyorum da çalınır diye. Dükkan arsa bulunduğum yerde çok pahalı.
Kıracı ile uğrasmak da sıkıntı.

Altın birikimi yapıyorum ben de.
Niyetim emeklilik döneminde İstanbul'da ki oturdugum evimi de satıp kendime başka bir şehirde ev alıp orada oturmak.
Geçen sene faizler yüksek demedim kredi çektim ev aldım.
Önce eşimle benim maaşımın neredeyse yarısı idi ödeme.
Şimdi ise %17 si oldu.
Biz geç kaldık biraz ev almak için ama n'apalım anca böyle olabildi.
Arabayı da yeniledik iki hafta önce 2. el aldık ama altın bozdurdugum için üzüldüm çünkü araba suan artmıyor ama altın koşuyor resmen .
Mecbur kaldım bir nevi arabamız eski modeldi ve sorunluydu, elden çıkarmamız gerekiyordu.
Maaşımdan kalanla altın alıyorum ben.
Eşimin kartında da alıyorum 3-5 gram.
Bir de tarlamız var bir tane onu da bekletiyorum kızım için.
Kalsın o diyorum, dünyanın bin bir türlü hali var.

Eviniz de arabanızda hayırlı olsun
Krediler çok yüksek hiç ödenecek gibi değil diyorlardı
Kredi ne kadar ödüyorsunuz

Eviniz de arabanızda hayırlı olsun
Krediler çok yüksek hiç ödenecek gibi değil diyorlardı
Kredi ne kadar ödüyorsunuz
2023 mart ayında aldım 1,93 den kredi. çekilen kredi miktarı 800k
17k ödüyoruz
hayat sigortası vs de dahil 19 k ya yakın
araba için ihtiyaç kredisi çekti eşim onun için de 30k kredi tutarı ise 250k

2 yıl sonra paranızı 1 buçuk yapınca, ev fiyatları 3'e çıkmış olacak. Bu sefer 2 yıl da 3 yapmak için uğraşacaksınız ve döngü bitmeyecek. Bence şimdi ev alın. Babanızdan vs borç alın. Her ay ödersiniz

2 yıl sonra paranızı 1 buçuk yapınca, ev fiyatları 3'e çıkmış olacak. Bu sefer 2 yıl da 3 yapmak için uğraşacaksınız ve döngü bitmeyecek. Bence şimdi ev alın. Babanızdan vs borç alın. Her ay ödersiniz
Şuan yeterlı param yok babamda şuan o kadar veremez.
Bır de bulundugum ilde kıraya vermek de zorlaştı gibi.
O yüzden bıraz daha biriktirmeye devam edeceğim sanırım.

X