Maske Tarifleri kızlar biri bana yardım etsin yanık izi nasıl geçer_?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

denniss_shady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
281
3
66
Ankara
kızlar lütfen biri bana yardım etsin yüzüm çaydanlık yüzünden yandı yüzüm demiyim çenem yandı şu an kabuk bağlamış durumda yaklaşık 5 gün oldu bu kötü görünümden kurtulmak için ne yapabilirim biri bana lütfen yardım etsin yanık izi için ne yapabilirim_?:95::95::95::58::58::58::58:

kızlar lütfen biri bana yardım etsin yüzüm çaydanlık yüzünden yandı yüzüm demiyim çenem yandı şu an kabuk bağlamış durumda yaklaşık 5 gün oldu bu kötü görünümden kurtulmak için ne yapabilirim biri bana lütfen yardım etsin yanık izi için ne yapabilirim_?:95::95::95::58::58::58::58:

bunu sormak için biraz geç kalmışsın cnm yaa... yapıcak bişi yok artık

yanık kremi kullanıyorsundur sanırım yanığın iyileştikten sonra yeşil elma kabuğunu sürebilirisin çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
aslında şu an yanık kremi kullanmak için geç kaldım sayılır. bende bir krem war doğal bişi yaşlı bi adam yapıp türkiye genelinde öğretmenlere dağıtıp satmalarını ve parasıyla farik çocukları okutmalarını istemiş adam yıllardır bitkilerle uğraşıomuş her şeye iyi gelen bir krem die biliorum onu yanık olduktan 2 gün sonra bulabildim evde kaybetmiştim onu sürüyorum düzenli olarak daha önce annem eline kaynar su döküldüğünde soğuk suya bile tutmadan sürmüştü ve ne kızarıklık ne kabarma ne iz kalmıştı bana da iyi gelir umarım diyorum ama biraz geç kaldım diye düşünüyorum alternatif olarak uygulayabileceğim bişi war mı yardım lütfeeennnnn

off... çok geçmiş olsun ya... çok üzüldüm.

aynı şey değil ama bir arkadaşım kaza geçirip, sürüklenmişti ve sürtünmeye bağlı yanıklar oluşmuştu göğüs, bacak ve yüz bölgesinde, baya kötüydü.
onun yanıkları 2. derece derin yanıktı ve kabuk bağladıkça (ölü dokuları temizlemek için) sürekli kabuklarını soymuştu doktoru. bu arada da bazı kremler falan kullanmıştı. 2 yıl oldu, pek bir iz kalmadı. güneşe çıkması yasaktı, solaryuma falan girmesi de.

yanıkların dereceleri vardır:
1. derecelerde iz kalmaz zaten.
2. derece yüzeyel yanıklar da iyi tedavi edilirse iz bırakmazlar.
2. derece derin yanıklar hastanede uygun bir tedaviyle çok az iz bırakırlar (yani ölü dokuların soyulması, dezenfekte edilmesi, vs.).
2. derece derin yanığın varsa kesinlikle güneş ışınlarından uzak durmalısın. dışarı çıkarken yüksek faktörlü bir güneş koruyucu kullanmalısın.
yaranın iyileşme döneminde kaşınman olacaktır, kesinlikle kaşımamalısın. güneş koruyucu ve doktorun önerdiği ürünler dışında hiçbir kozmetik ürün kullanmamalısın.
yanığın iyileştikten sonra da o bölge hassas olacaktır (deri inceldiği için), kaşınabilir, hatta su bile toplayabilir. böyle durumlarda yine kaşımaktan kaçınmalı, mümkünse iyotlu bir solüsyonla temizlemelisin. istersen antihistaminik (kaşıntı önleyici) bir hap da kullanabilirsin bu dönemde.

bana senin yanığın 2. derece yüzeyel gibi geldi. ilk müdahae önemli aslında. serum fizyolojikle temizlenmesi iyi olurdu, sonrasında şayet su toplaması varsa onun çekilmesi gerekirdi.
fakat sanırım evde müdahale ettin ve tedaviye de evde devam ediyorsun. bir doktora görünebilmen sözkonusu değilse öncelikle antibiyotikli bir pomad kullanmalısın; furacim pomad olabilir mesela. bir de steril likid vazelin'in yara iyileşme sürecini hızlandırdığını biliyorum. bunları her eczaneden edinebilirsin. kullanımlarını da sana anlatırlar.
güneşe çok dikkat et, koruyucu kullanmayı unutma. ilk olarak yapman gereken bunlar. sabırlı ve itinalı olman gerekiyor. allah daha beterinden korusun, bunlar gelip geçici şeyler, üzülme.
iyileşme sürecini bir atlat da sonrasında iz kalırsa kalan izi birtakım pigment kremleriyle falan halledersin.
ama 2. derece derin bir yanığın olduğunu düşünüyorsan vakit kaybetmeden bir doktora görün derim ki sonrasında pişman olma.

tekrar çok geçmiş olsun, biraz sabır ve özenle içimizde ve dışımızda iyileşmeyecek yara olmadığına inanıyorum ben.

bepanten merhem doku yenileyici, bir dene istersen, birde yanık için özel bir krem var, ama adını hatırlayamadım, eczaneye sorsan söylerler adını, o da iyi geliyor.

bepanten merhem doku yenileyici, bir dene istersen, birde yanık için özel bir krem var, ama adını hatırlayamadım, eczaneye sorsan söylerler adını, o da iyi geliyor.

evet ben de bepanthene merhemi öneririm. bir tanıdığım yanıklarına sürmüştü, ne iz kaldı ne acı..:16:

Contractubex diye bi ilaç var her türlü izi geçiriyor. ameliyat, sivilce, yanık, yara izlerini falan geçiriyor ben ameliyat oldum onun için kullanıyorum ve gözle görülür bi değişim oldu tavsiye ederim.

kantoron yağı kızlar. yaranın çabuk iyileşmesini sağlıyomuş.. anneminde olmuştu hem yanığına hemde yüzüne kapak düşmüştü boydan çizilmişti baya derindi iz kalır diye çok korkmuştuk estetik yaptırırız diyoduk baya ciddiydi yani.. kantoron yağını sürdü hem çok çabuk iyileşti hemde iz falan kalmadı.

en etkili ve en hızlı şekilde iyileşmesini sağlıyacak ve kesinlikle iz kalmamasını sağlayacak yöntemi söylüyorum sana arkadaşım domuz yağı. hemen ön yargılı davranma internetten araştır bak yanık tedavisinde domuz yağının nekadar etkili olduğunu öğren ondan sonra bana dua ediceksin.
babamın kolu yandı lokantada sadece domuz yağı kullandık çok hızlı iyileşti yarası ve hiç bir iz kalmadıd şu anda 2 kolunun arasında hiç bir fark yok
yan yana koysa kollarını yanan yanmayan imkanı yok ayırt edemezsiniz.
bir an evvel kullanmaya başlamanı öneririm. temin edemezsen ben yardımcı olurum.

cnm eğer çok yandıysa yanık kreminin 1 etkisi olacağını sanmıyorum seni avutmak istemiyorum gerçekler bunlar çünkü yanık lekeleri çok uzun süre geçmeyebilir hatta ömür boyu ama sana tavsiyem kesin sonuç istiyor isen %30 belki daha fazla olabilir doktor gözetiminde TCA peling yaptırmandır ölü deriyi 6-8 seansta atabilirsin ama doktor kontrlünde çünkü bu sivilce izi değil 15 lik kullanmıyıcaksın

PATATEZI YIKAYIP rendeleyin ve yanigin uzerine suyuyla koyun tulbent yada sargi bezi ile basglayin ne iz kaliyor ne yanik

ÖNCELIKLE GECMIS OLSUN CNM yanık önemlı bı vaka. kacıncı derece oldugu cok önemlı benım alt bacagımda bı bolge yanmıstı sonra su toplamıstı.2.derece oldugu soylenmıstı. Batıcon ısımlı basıt bı kurutucu solusyon var onu verdı doktorum o kuruttu daha sonrada 2 ılac daha verdı dılersen ısımlerını de bulup verebılırım recetesız almıstım devlet karıslamıyordu ama suan hıc ız yok 2 ay duzenlı kullandım sonrada arasıra surmeye calıstım suan çok sukur hıc ız yok kalır dıye cok korkmustum...

ÖNCELIKLE GECMIS OLSUN CNM yanık önemlı bı vaka. kacıncı derece oldugu cok önemlı benım alt bacagımda bı bolge yanmıstı sonra su toplamıstı.2.derece oldugu soylenmıstı. Batıcon ısımlı basıt bı kurutucu solusyon var onu verdı doktorum o kuruttu daha sonrada 2 ılac daha verdı dılersen ısımlerını de bulup verebılırım recetesız almıstım devlet karıslamıyordu ama suan hıc ız yok 2 ay duzenlı kullandım sonrada arasıra surmeye calıstım suan çok sukur hıc ız yok kalır dıye cok korkmustum...

canım bana kullandığın kremlerin adını yazar mısın. yaklasık 2 bucuk ay önce benimde elime tost makinasının ızgarası düştü ilk su topladı bende senin gibi baticon sürdüm daha sonra kabuk tuttu ve gecti ama izi hala duruyor :( elimin üzerinde olması cok kötü bariz belli oluyor. üzerinden zaman gecse bile tedavi edebilir miyim yani bu iz geçer mi yardımcı olursan cok sevinirim

çok geçmiş olsun..yıllar önce bacagım yanmıştı hale izi var bakınca inan moralim bozuluyor ama başka biryerde kolu bacağı olmayanı görünce halime binlerce şükrediyorum..fazla takıntı yapma şimdi çok gzl ilaçlar var en kısa zamanda bu dertten kurtulman dileğimle..:54:

benimde geçen sene dershanede hoca çay dökmüştü koluma yanlışlıkla :50: 2. derece bi yanlıktı tenim çok hassas baya bi yandı ne kadar canım yandı :14: közlenmiş elma dediler ondan sürdüm hep şimdi azaldı pek belli olmuyor.. ama o kadının dikkatsizliğini asla unutmiycam.. geri zekalı kadın aklı bi karış havada geziyordu :19:

Back
X