Mutfak Püf Noktaları Kızlar bi sorum olacak???

withoutnick

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
72
0
Kızlar biliyosunuz GDOlu ürünler çıktı. Şimdi ben şöyle bişey düşünüyorum mısır , brokoli ıspanak v.b. sebzeleri alıp buzluğa atmayı en azından bebeğim biraz daha büyüyene kadar GDOlu sebze yemez. Şimdi sorum şu olacak sebzeleri haşladıktan sonramı buzluğa atmalıyım yoksa haşlamadanmı hangi şekilde daha uzun süre dayanır. Birde sebzeler nekadar uzun süre dayanabilir. Şimdiden teşekkür ederim hepinize;

iyide canım yaş sebze meyvede gdo yokki, mısır, soya, pirinç gibi gıdalarda var, zaten asıl sorun bunları direk alıp yemekten ziyade, hazır çorbalarda, mamalarda, paketlenmiş yiyeceklerde vs.. de katkı olarak kullanılıyor olması, aldığın herşeyin arkasını oku, içinde mısır yada mısır nişastası, soya falan yazıyosa alamm ben mesela
bu arada soyada kesin var, çünkü ithal, tr de yetiştirililen soyalarda tohum dışardan olduğu için gdo lu
bu arada buzluğa atacağın şeyleri, kaynar suya at, bi kaç dk sonra çıkar iyice soğuduktan sonra dolaba at

Teşekkür ederim ama bi haberde okudum mercimek bulgur maydanoz tere gibi şeylerdede varmış buda doğal olarak sebzelerdede olabileceğine işaret olarak düşündüm. Teşekkür ederim tekrar yani kaynar suda bir kaç dakika bekletsem daha iyi olacak.

yok canlarım bakın:
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:

Tüketicilerin her yediğinden şüphe duyar hale geldiğine işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti: “Olası bir talep daralması durumunda, hem ürününü satamayan üreticilerimiz hem de yeterli beslenemeyen tüketicilerimiz zarar görecektir. Bilim adamlarının açıklamaları da göstermektedir ki, Türkiye'de üretilen meyve ve sebzelerin hiçbirisinde GDO bulunmamaktadır. Halk bu konuda rahat olsun ve vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve sebzeleri rahatlıkla tüketsinler.

Hali hazırda Türkiye'ye giren GDO'lu ürünler ise mısır, soya, pamuk ve kanoladır."

Hibrit tohumları ile asla karıştırmayın

Çıkarılan yönetmeliğin, Genetiği Değiştirilmiş Organizma(GDO)'lı üretim izninin önünü açmak için bir basamak olarak kullanılması gerektiğini anlatan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, söz konusu yönetmelikle, önce GDO'lu ürünlerin ithalatının başlaması, arkasından da çıkacak olan kanunla üretiminin yapılmasından korktuklarını kaydetti. Bayraktar,üretimde kullanılan bitki gelişim düzenleyicilerinin, zirai ilaçların, hibrit tohumların GDO'lar ile karıştırıldığına da vurgu yaptı

yani hibritle gdo farklı, yaş sebze meyvede hibrit tohum kullanılıyor ama gdo yok

X