Bebek Beslenmesi kızlar bi bakın bana

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bioeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
49
1
86
45
Kırklareli
kızlar 46 günlük bi kızım var. ilk başlarda sadece anne sütü veriyordum ama bir bir aylıkken yaklaşık 400 gr aldı diye doktor mamaya başlattı. neyse mama ile biraz daha toparlandık ama aklıma bişey takılıyo benim kızım en aç halıyle bile en fazla 70 cc mama emiyo.bugün sütümü sağıp verdim acaba ne kadar süt içiyo diye ve 60cc içti. yaklaşık 2 saatte bir ya mama yada emziriyorum. 60 cc çok az değilmi iştahsız sanki bu çocuk bi akıl verin nolur. ondan kilo almıyo ....

2 saat değil saat başı beslemeye çalış canım.Benim kızımda iştahsız saat başı emzirmeyi teklif ediyorum o ağlamadan veriyorum.Az emiyor benim kızımda.

Canim benimde oglum 19 günlük bir hafta önce sma gold mamaya basladik kuzum kilo almiyor diye.. Benimki iki göğsümüde emiyor üzerine mama yiyor ama zaman zaman degisiyor mama miktari bazen 90 ml bazen 120 ml silip süpürüyor.. Bazen sadece 20 ml bazen 50 ml... Degisiyor yani bende 2-3 saatte bir mama veriyorum ve be zaman istese emziriyorum

maşallah ne güzel emiyomuş mamayı. benimki nerdeeee en aç haliyle 70 anca
emdi onu da bir yada iki kere oldu....

canım bir buçuk aylık bebeğin midesi zaten kaç cc alır ki?
benim kızım 5 aylık günde 1 kere mama veriyorum 2 saat bekledikten sonra anca 80 cc içiyo fazla vermeye çalışırsam kusuyo.
emin olun aç olunca emer de mamayı da içer.
benim de emzirmem çoğu zaman sorunluydu. sütüm azdı bir dönem emmek istemedi falan filan. ama şunu anladım ki bebek acıkmayınca ya da herhangi bir nedenle emmek istemeyince ne yaparsanız yapın emmiyo. ama tabi ne olursa olsun mamadan önce emzirmeyi teklif etmek lazım emmiyosa 10 dk sonra yine verin olmadı 20 dk sonra yine. derken acıktığı saati bulursunuz ve illa ki emer.
bir de 2-3 aylıkken bebeklerin hemen hemen hepsi bir dönem emmeyi reddediyo. uzmanlar bu dönemde ısrarla emzirmeye devam edilmesini öneriyolar aksi halde emmeyi bırakabiliyolar diye.
anne olmak, bebeği doğru besleyebilmek, büyütmek gerçekten zor. Allah yar ve yardımcımız olsun...

bence yeterli niye dert ediyorsun benim kız 6 ayı bitirdi normalde mamaların üzerinde 180 içmesi gerektiği yazılı ama biz daha hiç 80i görmedik aç olsa ister merak etme

bence yeterli niye dert ediyorsun benim kız 6 ayı bitirdi normalde mamaların üzerinde 180 içmesi gerektiği yazılı ama biz daha hiç 80i görmedik aç olsa ister merak etme

benide o çok korkutuyo işte kutunun üzerinde 100cc yazıyo ama nerdeeeee . sağol verdiğin cevap için napim elimde değil sürekli ağızı ile aranıyo ama içmiyo doğru dürüst .

benimki galiba o emmeyi reddetme döneminde sabahtan beri bi mama bi meme uğraşıyorum daha yeni meme emdi ve uyudu. sağol cevabın için çok teşekkür ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…