Hamileliğimi öğrendiğimde çok mutlu olmuştum ama bir hafta sonrasında çok mutsuz oldum aşırı derecede yatağa bağımlı mutsuz halsiz hiç birşey yapmak istemeyen sürekli düşünen biri oldum çok korkuyorumHormonlar bu kadar hızlı etki eder mi bilmiyorum, ben de 6.aydan sonra başladı hormonların etkisi. Ama hamilelik büyük bir sorumluluk ve eski travmaları ortaya çıkarıyor. Ben de gebelik başında çok kötü bir çocukluk geçirmediğim halde sürekli, çocukluk travmalarımla yüzleşmek zorunda kalmıştım.
Size tek tavsiyem psikolojik destek almanız. Birilerinin sizi yargılamadan dinlemesi, yargılamadan çıkarımlarda bulunması eminim çok iyi gelecektir.
Çok teşekkür ederim beni anlayıp güzelce yorum yaptığınız için bende çabalıyorum sanırım çok boşta kaldığım için birde eve kapandığım için böyle oldu eşimide severek evlendiğim halde sın günlerde sevgimi sorguluyorum acaba seviyormuyum diyorum sevmiyormuyum bir ömür böyle mi geçecek nasıl olacak hiç arkadaşım yok ailemlede biraz evlat ayrımından dolayı pek anlaşamıyoruz maddi olarakta zorlanıyoruz dışarı çıkıp aktivitelerde bulunamıyorum ben bunlara yoruyorum inşaAllah birşeylet düzelir ve ben iyileşirimBiz bişeylere ne kadar odaklanırsak ne kadar düşünürsek ne kadar ilgilenirsek o kadar çok aklımıza gelir. Sadece eski sevgili değil geçmişte yaşadığımız olayları başka arkadaşlarımızı zaman zaman anımsıyoruz hatta rüyamızda görüyoruz bunlar çok anormal değil. Bence zamanında olmadığı için şu an o da evlendiği için bir anlık aklınız geçmişe gitmiştir. Size tavsiyem şu hayatı kendiniz için zorlaştırmayın. Şu an herşey yolunda değil mi ? O yüzden kendinize dert buldunuz. Bir gün herşey tepetaklak olabilir eşiniz veya bebeğiniz ile sınanabilirsiniz o zaman o kadar boş gelir ki bugün ki şeyler. Gözünüz görmez. Aklınıza geldiğinde hemen başka birşeye odaklanın. Siz artık bir annesiniz. Önceliğiniz eşiniz ve bebeğiniz olsun
Birinin beni sarsması gerekiyor zaten öyle çok uzun bi süre sevgililik olmadı iki üç ay tanıdık birbirimizi bir kaç defa konsere gittik bir kaç defa yemek ara ara sahilde bir iki turladık yani bazen günlerce aramazdı ben trip yapardım sonra düzelirdik hep ben beklerdim arasın sorsun diye oda hep kızardı hep benden bekliyorsun biraz sen adım at derdi bende geri dururdum acaba geri durmasaydım acaba bende adın atsaydım bizden olur muydu yani onunla gittiğimiz yerden illaki eşim ile geçiyorum için bi garip oluyor yanında kızla fotoğraflarıjı görünce bilmiyorum ya kurtulmak istiyorum artık bunlardan ben başım ağrıyor her günüm böyle geçmesinden bıktım artık düşünüyorum ona onu çok sevdiğimi söylediğimde bana inanmıyordu piskolojik senin durumun 3 ayda bu kadar körü körüne sevgi olamaz sen beni sevmiyorsun sevdiğini zannediyorsun falan diyordu beni sevseydi bunu söylemezdi dimiKendinizi oyalayacak fazla bir şey olmadığındandir. İlk evlendigim zamanlarda benim de aklıma çok gelirdi özellikle kavga ettiğimiz zamanlarda eski sevgilim şöyle davranırdı böyle yapardı vs. hep karşılaştırma yapardım. Ama çok sevseydim ya da çok iyi olsaydı eski olmazdı zatenzamanla azalıp geçiyor böyle şeyler. Ha merak devam edebilir mesela ben hâlâ ara ara girer profiline bakarım ama zerre de bişey hissetmiyorum maalesef alışkanlık olmuş gibi o da evlenmiş Allah mutlu mesut etsin
Kız 3 aylık ilişkiyi erkekler ilişki diye bile saymazBirinin beni sarsması gerekiyor zaten öyle çok uzun bi süre sevgililik olmadı iki üç ay tanıdık birbirimizi bir kaç defa konsere gittik bir kaç defa yemek ara ara sahilde bir iki turladık yani bazen günlerce aramazdı ben trip yapardım sonra düzelirdik hep ben beklerdim arasın sorsun diye oda hep kızardı hep benden bekliyorsun biraz sen adım at derdi bende geri dururdum acaba geri durmasaydım acaba bende adın atsaydım bizden olur muydu yani onunla gittiğimiz yerden illaki eşim ile geçiyorum için bi garip oluyor yanında kızla fotoğraflarıjı görünce bilmiyorum ya kurtulmak istiyorum artık bunlardan ben başım ağrıyor her günüm böyle geçmesinden bıktım artık düşünüyorum ona onu çok sevdiğimi söylediğimde bana inanmıyordu piskolojik senin durumun 3 ayda bu kadar körü körüne sevgi olamaz sen beni sevmiyorsun sevdiğini zannediyorsun falan diyordu beni sevseydi bunu söylemezdi dimi
Yaşadıklarınızdan çok yaşayamadıklarınız içinizde ukte kaldığı için aklınıza gelmesi normal.Ben 9 ay önce evlendim. Severek ve sevilerek eşim beni benden daha çok seviyor elim işe değmez bir dediğimi iki etmez işteyken sürekli arar her aradığında seni seviyorum der deli divane olur. Ve ben tam 7 haftalık hamileyim yaklaşık bir aydır kocamı sevmiyormuş gibi hissediyorum ve son günlerde eşimden önce ki sevgilim geliyor aklıma tövbe çekiyorum ama gitmiyor oda nişanlanmış hatta dün isteme falan olmuş ister istemez instagram hesabına bakıyorum hatta fake hesap açtım bunun için ve ben kendime inanamıyorum hormonlarla alakalı mı acaba yani çünkü evlenirken hiç aklıma gelmiyordu ilk zamanlarda da gelmedi bana hep evlenmek istemediğini acele etmeyeceğini iyi tanıması gerektiğini söylüyordu ben evlenelim dedikçe ama şimdi çok kısa süreli bir ilişkiyi adlandırdı bunu mu hazmedemiyorum ben acaba neden böylr olduğunu bilmiyorum şuan gelse onunla asla gitmem yada evlenebilirmiydim çok fark vardı aramızda o okumuş ailesi kendi geniş fikirlere sahip benim ailem biraz içine kapanık kendi halinde onların durumları falan iyi bizim pek iyi değil gibi bir sürü şeyler.. şuan eşimin işi iyi çok borcumuz var ben çalışamıyorum balayına gidemedik herşeyin en güzeli olmadı birşeyler içimde kaldı gezemedik tozamadık eşimin isteği üzerine birde hamile kaldım şimdi hepten ayrı bir korku ya borçlar bitmezse ya hiç gezemezsek ya olmazsa bir sürü soru işareti ve sürekli acaba onunla evlenseydim nasıl olurdu ? Diye geçiyor sürekli yapma düşünme diyorum sabah uyanıyorum aklıma geliyor gün içinde aklımda gece aklımda yani doktorada gidemiyorum hamile olduğum için ilaçta kullanamam ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve artık düşünmek istemiyorum eskisi gibi sadece kocama odaklanmak ve olacak çocuğuma odaklanmak istiyorum beni yargılamayın kötü yorum yapmayın olur mu ben kötü biri değilim sanırım ya hormonlar yada maddi sıkıntılar istediklerimi yapamama durumundan böyle düşünüyorum akıl verirmisiniz bana size ihtiyacım var
Geçinemezsem boşanamam benim ikinci evliliğim ve geçinmek için bir yol bulmam lazım hadi ilk evliliğimde eski eşim çok kötüydü çalışmadı bana bakmadı ama şimdi ki eşim dört dörtlük bir bahanem bile olamaz ailem hep diyor ki hadi ilkinde karşı taraf kötüydü Allah var ama buna bir kabahat bulamazsın anlaş güzelce diyor zaten boşanmak aklımın acundan geçmiyor çok zor boşan düzen kur yeni birilerini tanımaya çalış inan çok çok kötü ben tek yaşıyordum ikinci evliliğimi yapmadan önce şimdi çocuk olacak eve kapanacağım hiç arkadaşım yok dışarıya çıkmıyorum falan heralde kafayı yedim bundan dolayıKız 3 aylık ilişkiyi erkekler ilişki diye bile saymazboşversene gitsin yoluna. Maddiyat dediğin şeyin garantisi yok yarın ne olacak bilmiyoruz. Eşinin iyi yönlerine odaklan. Dünyanın bin bir türlü hali var gecinemezsen bosanirsin ama 3 aylık eski sevgilini düşünerek kendini boşa yorma
Heh işte benim yaşamak isteyipte yaşayamadıklarımı bir başkası yaşıyor diye sanırım böyle hazmedemiyorum bence yoksa sevgi falan yok içinde ona karşıYaşadıklarınızdan çok yaşayamadıklarınız içinizde ukte kaldığı için aklınıza gelmesi normal.
Hamilelikten olduğunu düşünüyorum. Korkmayın geçicidir bence gerçekte eşinizi seviyorsunuz. Geçici hamilelik duygularına kapılıp asıl sevdiğiniz kişiyi kaybetmeyin. Hormonların etkisi geçtiğinde eşinizi kaybetmiş olursanız çok üzülürsünüz.Ben 9 ay önce evlendim. Severek ve sevilerek eşim beni benden daha çok seviyor elim işe değmez bir dediğimi iki etmez işteyken sürekli arar her aradığında seni seviyorum der deli divane olur. Ve ben tam 7 haftalık hamileyim yaklaşık bir aydır kocamı sevmiyormuş gibi hissediyorum ve son günlerde eşimden önce ki sevgilim geliyor aklıma tövbe çekiyorum ama gitmiyor oda nişanlanmış hatta dün isteme falan olmuş ister istemez instagram hesabına bakıyorum hatta fake hesap açtım bunun için ve ben kendime inanamıyorum hormonlarla alakalı mı acaba yani çünkü evlenirken hiç aklıma gelmiyordu ilk zamanlarda da gelmedi bana hep evlenmek istemediğini acele etmeyeceğini iyi tanıması gerektiğini söylüyordu ben evlenelim dedikçe ama şimdi çok kısa süreli bir ilişkiyi adlandırdı bunu mu hazmedemiyorum ben acaba neden böylr olduğunu bilmiyorum şuan gelse onunla asla gitmem yada evlenebilirmiydim çok fark vardı aramızda o okumuş ailesi kendi geniş fikirlere sahip benim ailem biraz içine kapanık kendi halinde onların durumları falan iyi bizim pek iyi değil gibi bir sürü şeyler.. şuan eşimin işi iyi çok borcumuz var ben çalışamıyorum balayına gidemedik herşeyin en güzeli olmadı birşeyler içimde kaldı gezemedik tozamadık eşimin isteği üzerine birde hamile kaldım şimdi hepten ayrı bir korku ya borçlar bitmezse ya hiç gezemezsek ya olmazsa bir sürü soru işareti ve sürekli acaba onunla evlenseydim nasıl olurdu ? Diye geçiyor sürekli yapma düşünme diyorum sabah uyanıyorum aklıma geliyor gün içinde aklımda gece aklımda yani doktorada gidemiyorum hamile olduğum için ilaçta kullanamam ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve artık düşünmek istemiyorum eskisi gibi sadece kocama odaklanmak ve olacak çocuğuma odaklanmak istiyorum beni yargılamayın kötü yorum yapmayın olur mu ben kötü biri değilim sanırım ya hormonlar yada maddi sıkıntılar istediklerimi yapamama durumundan böyle düşünüyorum akıl verirmisiniz bana size ihtiyacım var
Sen mükemmel bir kadınsın çok teşekkür ederim yemin ederim ki eşimi severek evlendim ve son günlerde sevgimi sorgulayacak kadar düştüme inanamıyorum ben hormonlara bağlıyorum umarım düzelecek inşaAllah Rabbim içimi rahatlatacak ve isteyen herkese seven sahip çıkan bir eş nasip etsin bebiş nasip etsin Rabbim böyle nasıl diyim bulmuşta bunuyor derler ya tam öyle oldu benim ki heralde yani en kötü bugün uyandık kahvaltı hazırladık ve eşim sen oturuyorsun hiç bir şeye elini sürmüyorsun dedi ben oturuyorum ve o evi temizliyor ben bu adamın hakkını nasıl öderim bilmiyorum ama bu düşüncelerden de kurtulmak istiyorum iyileşmek istiyorumYaşadıklarını herkes hayatının bir döneminde yaşamıştır. Sevmek bir eylemdir. Basit gelebilir ama etkili Eşini sevmeye çalış, onun için bir şeyler yap. Sen de devam etmek istiyorsun. Seni seven bir kocan var,bebek bekliyorsun . Bunun hayalini kuran bir çok insan vardır eminim. Ayrıca diğer ihtimallerin tamamını aklından çıkar. Yoksa devam edemezsin. Öyle olsa böyle mi olurdu şöyle olsa bu mu olurdu. Bir erkek isterse yapar. İstememiş seni evlenmemiş bu kadar basit. Neden seni sevmeyen biri için güzelim seni seven kocanı, evliliğini harcayasın. İnsanlar kocası onu sevsin ilgilensin diye yıllarını çürütüyor. Mutlu olmaya çalış kendine mutsuzluk yaratma. Ayrıca boşanma falan da düşünme sakın. Aşk,heyecan,ukte gelip geçici. Sevgi saygı kalıcı. Eskiler hakkında bu konular hakkında da konuşmayı bırak artık harika bir anne olacaksın.
İnsana en çok o koyar zaten, en sevdiğimizi kaybederiz de başında daha şunu yapacaktık daha buraya gidecektik der ağlarız. Sizinki gayet normal kendinizi suçlamayın. Hormonların kesinlikle etkisi var. Tabi gizli gizli izlemenin de. Zaman herşeyin ilacı bir anda unutmaya çalışmayın, unutulmaz da. Kendinize başka uğraşlar bulun mesela gebe okulları var. Ya da doğacak çocuğunuza bir hırka örebilirsiniz. Size eskiyi hatırlatan şeyleri ortadan kaldırın. Eşiniz ile olan güzel anların fotolarını mesela dolap üstüne ya da antreye panoya asabilirsiniz. Beyninizi ve bünyenizi zorlamadan gayet yavaş yavaş. Sürekli ben napıyorum deyip stres olmayın. Sağlıkla gelsin evladınız inşallah.Heh işte benim yaşamak isteyipte yaşayamadıklarımı bir başkası yaşıyor diye sanırım böyle hazmedemiyorum bence yoksa sevgi falan yok içinde ona karşı
işte bu yüzden çok korkuyorum Rabbim kötü şeyler yaşatmasınH
Hamilelikten olduğunu düşünüyorum. Korkmayın geçicidir bence gerçekte eşinizi seviyorsunuz. Geçici hamilelik duygularına kapılıp asıl sevdiğiniz kişiyi kaybetmeyin. Hormonların etkisi geçtiğinde eşinizi kaybetmiş olursanız çok üzülürsünüz.
Amin Allah razı olsun senden güzel yorumun içinİnsana en çok o koyar zaten, en sevdiğimizi kaybederiz de başında daha şunu yapacaktık daha buraya gidecektik der ağlarız. Sizinki gayet normal kendinizi suçlamayın. Hormonların kesinlikle etkisi var. Tabi gizli gizli izlemenin de. Zaman herşeyin ilacı bir anda unutmaya çalışmayın, unutulmaz da. Kendinize başka uğraşlar bulun mesela gebe okulları var. Ya da doğacak çocuğunuza bir hırka örebilirsiniz. Size eskiyi hatırlatan şeyleri ortadan kaldırın. Eşiniz ile olan güzel anların fotolarını mesela dolap üstüne ya da antreye panoya asabilirsiniz. Beyninizi ve bünyenizi zorlamadan gayet yavaş yavaş. Sürekli ben napıyorum deyip stres olmayın. Sağlıkla gelsin evladınız inşallah.
Evet bir dönem ben istedim çocuğumuz olsun diye sonra vazgeçtim daha hiç birşey yaşayamadık çok yeni evliyiz biraz zaman geçirelim dedim ama bunları derken hamileymişim zatenKafa dağıtmak için maddiyat şart değil, basit bir yürüyüş bile zihninizi boşaltmaya yardımcı olur. Kitap okumayı seviyorsanız mesela kitap kulüpleri oluyor şehirlerde. Şehrinizdeki kulübe katılın kitap analizleri için ayda bir toplanıyorsunuz mesela bu esnada arkadaş edinmiş olursunuz. Bebeğinize odaklanın. Ben siz çocuk düşünmüyorken eşinizin isteği üzerine hamile kalmışsınız gibi algıladım öyle yazmışsınız belki de anneliğe hazır hissetmiyordunuz çocuk olmadan yapmak istediğiniz şeyler vardı onlar kaldı içinizde. Ama çocukla da tadı başka oluyor gezip tozmanın az toparlandığında evladınızla gidersiniz inşallah çekirdek aile olarak dilediğiniz yerlere.
Eski sevgili olayına gelince insan o ihtimali düşünebilir ve o ihtimal gerçekleşmemiş olduğu için de beynimiz bize oyun oynar zannederiz ki hep onla olsaydı daha iyi olurdu daha güzel olurdu halbuki bunu bilemeyiz.
Maddi konuya gelecek olursak çocuktan sonra belki siz de çalışarak katkıda bulunursunuz eve, ya da gezip tozmak için biriktirirsiniz çalıştığınızı içinizde kalan şeyleri yaparsınız.