Kızlar ben işe başlıyorummmmmmm:((((

beklemek

Aşklarım İrem ve Eymen
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
858
5
Evet arkadaşlar geçen sene 20 ekimden beri evdeydim 5 kasımda dünyalar tatlısı oğlumla buluşmuş ve o gün bugün onunla birlikteydim bu arada bir çoğunuz çok daha erken işe başladınız bu acıyı yaşadınız ve ben o günlerde daha çok vaktim var diye mutluydum ama işte gel zaman git zaman vakit geçti ve beninde işe başlama günüm geldi aynı işten ayrıldığım son gün olan 20 ekim doğum günüme bir gün kala işe başlayacağım yani bu salı artık yavrumdan ayrılmış olacağım bu arada kızım da 1.sınıfa başladı ve onu 1 ay kadar okula yollama ve karşılama lüksünü yaşamış oldum bundan sonra artık bir daha ya olur ya olmaz içim öyle doluki bir yıldır evdeymişim gibi gelmiyor hiç zaman o kadar güzel geçtiki anlatamam ben sonuçta kızımıda bırakmıştım çok üzülmüştüm ama alışıyorsun sonuçta annesin büyüksün ama kızım çok zor alışmıştı şimdi oğlumda o kadar zorlanırsa diye korkuyorum en güzel yani eltim bakacak çocuklarıma ve onunda 5 aylık bir bebeği ve kızımla yaşıt bir oğlu var bakıcılara güvenemedik bırakamadık zaten iyi bir bakıcı adayıda bulamadık açısçası neyse sizlerle durumumu paylaşmak istedim hepinizi öpüyorum

canım benim zor günler bekliyor seni tabiiki kolay değil sen kızında d yaşamışsın tecrübelisin ama zamanla alışılıor o özlem hasret hiç bir zaman bitmiyor aklıma geldikçe hala daha burnumu direği sızlar ama napalım mecburuz öyle bir imkanım olsa hemen bırakırım işi ama malesef yok ama yine de ilk günlerdeki kadar acı vermiyor bu durum inşallah kolay geçer arkadaşım :gitme:

ya inanın bunları okuyunca çalışmaktan vazgeçiyorum ,çok istiyorum iş hayatıma geri dönmeyi ama ayrılamam diyorum ,memeden kesmem gerekiyor çünkü anneme bırakıcam ve annem bana 20 km uzakta ,hergün gidip gelemem ,geceleri onda kalması gerekecek ,ben haftanın 2 günü filan ancak gidip görebilirim ,ama daha çok küçük ve bana yapışık yaşıyor ,beni görmez ise psikolojisi bozulur çocuğun diye korkuyorum ,o yüzden hep erteliyorum ,galiba 3-4 yaşına gelip kreşe filan giderse ancak yarım günlük bir işte çalışabilirim ..

beklemekcim allah sana kolaylık versin ,ne güzel eltin bakacakmış ,keşke benim eltimde insan olsaydıda çocuğuma baksaydı yada ne bileyim bakmasa bile gelip gitseydi ,eşlerimiz kardeş ,bizde kardeş olabilseydik ,ama şeytan görsün yüzünü..

teşekkürler arkadaşlar hepinize ayrı ayrı benim işyerim eğer bırakılabilecek bir iş yeri olsaydı çocuğumu bırakmak için 3-4 sene ertelerdim ve yeni bir işe girerdim ama benim işim çıkarsam bir daha aynı standartlarda iş bulamam zaten 12 senedir çalışıyorum aynı yerde sağlık imkanlarımız çok iyi istediğimiz hastanede tedavimiz yapılıyor düşünün bütün aşılarımızı bile kurumum karşılıyor yani herşey onlar için

kızım bana çok düşkündü ve ben eymen keremi doğururken gün sayıyordu anne artık evde olacaksın diye şimdi üzerinden bir yıl gecti ve bakalım kızım ne tepki verecek geçen gün anne korkuyorum falan dedi sonra şaka yaptım dedi ama aslında şaka değil gerçekti söylediği

oğlumda kızım gibi yine anne merkezli bir çocuk sürekli peşimde ancak uyurken birşeyler yapabiliyorum ve şimdi birden annesiz kalacak belkide bu kadar uzun süre yanında kalmak çok mantıklı değil daha ufakken bırakmak en iyisi çocuk daha anlamadan ama insan dayanamıyor son izin şansı bitene kadar kullanıyor bende işte oğlumun doğum gününe 15 gün kala başlıyorum allahtan eski işyerim yeni bir ortama alışmak zorunda kalmayacağım arkadaşlarım 4 gözle beni bekliyor buda adaptasyon sürecimde olumlu olacak sanırım bir güzel tarafıda bizim işyerimiz beyoğlunda tünelde yani istiklal caddesine 5 dakikayız vakit öyle böyle geçer işte tek zor olanı yavrularımı bırakmak işte

eltimin işi mesela daha zor iki bebek bakacak ve ikide 1.sınıf talebesi ile uğraşacak allah onada banada ve bütün yavrusunu bırakanlara yardım etsin:)

canım benim zor günler bekliyor seni tabiiki kolay değil sen kızında d yaşamışsın tecrübelisin ama zamanla alışılıor o özlem hasret hiç bir zaman bitmiyor aklıma geldikçe hala daha burnumu direği sızlar ama napalım mecburuz öyle bir imkanım olsa hemen bırakırım işi ama malesef yok ama yine de ilk günlerdeki kadar acı vermiyor bu durum inşallah kolay geçer arkadaşım :gitme:

canım ya şu burnumun direği sızlar demişsin ya işte bu kelime ancak bu durum için geçerli olsa gerek hani insan hep bu tip kelimeleri kullanır ama çocuğunu bırakıp işe giderken işte gerçekten bu sızlama yaşanır ben kızımda aynı dediğin gibi olmuştum resmen burnumun direği sızlıyordu ama yeterki onlarda bizlerde sağlıklı olalım ve hep birlikte olalım en önemlisi bu değil mi

beklemekcim seni gerçekten zor günler bekliyor. ama atlatacağından eminim, coğumuzdan daha fazla deneyimin var bu konuda.

türkiye kadın olmak zor hem de çok zor. asıl sorun bu; sosyal haklar. eminim bilenleriniz vardır, başka bir çok ülkede anne bebeği3-4 yaşına gelene kadar bebeğine bakma hakkına sahip maaşıyla beraber. biz de 1 yaşına getirebilen şanslı hissdiyor kendini. bir de iş ortamında karşılaşılan anlayışsızlıklar üzerine tuz biber oluyor. asıl zorluk da bunlar bence.

ama yine de çocuklarımızın geleceği için çalışmak mı yoksa çalışmamak mı daha iyidir diye tartışsak hiç terddütsüz çalışmak derim ben. ilk etapta çok zor ama ileride meyvelerini alacağız inşallah. annem çalışmasaydı ben üniversiteyi bile bitiremezdim. ona minnet duyuyorum şu anda....

canim hayirlisi olsun ama sen bu duyguyu daha once de yasamissin. bende oglumu birakip ise basladigim zaman 1 yasini yeni doldurmustu. aylarca agladim ama hayat sartlari mecbur donuyoruz ise. ama ben ise baslayinca oglumla daha kaliteli zaman gecirmeye baslamistim, yani bir yandan iyi oluyor. simdi bende Rabbim kismet ederse ikinci kez yasiycam ayni seyleri. yeterki saglik olsun, hepsi gelip geciyor.:1hug:

canım ya şu burnumun direği sızlar demişsin ya işte bu kelime ancak bu durum için geçerli olsa gerek hani insan hep bu tip kelimeleri kullanır ama çocuğunu bırakıp işe giderken işte gerçekten bu sızlama yaşanır ben kızımda aynı dediğin gibi olmuştum resmen burnumun direği sızlıyordu ama yeterki onlarda bizlerde sağlıklı olalım ve hep birlikte olalım en önemlisi bu değil mi

evet canım her zaman kullanırız bu cümleyi ama gerçekten yaşayan azdır ben bunları yazarken bu durumu düşününce bile sızlıyor ancak bir evlat bunu hissettirebilir bence de böylesine bir aşk yaşatır
bir babası burnumun direğini sızlatmıştı zamanında bir de oğlu senağlama aman napalım dediğin gibi sağlıklı olsunlar yanımda olsunlar da ben ömür boyu çalışayım razıyım

beklemekcım ıs yasamına baslıcak bır anne olarak onecelıkle hayırlı olsun cnm her ne kadar ıse yabancı olmasanda uzun bır sure ayrı kalınca sana yenı bır ısmıs gıbı gelecek ılk zamanlar ama cok cabuk atlatırsın cnm bır hafta zorlanırsın ama sonra bır bakmıssın alısıp gıtmmısın bu topıkte tozlu raflara kalkmıs olur :-))))
bebısını emanet ettgın kısı cok onemlı eger gozun arkada kalmıyorsa hıc sorun yok zaten kı yazdıklarınan oyle oldugu anlasılıyor.o yuzden ıcını ferah tut.bebısler de yasanılan farklılıklara oyle ya da boyle alısıyorlar.aslında senınde belırttıgın gıbı daha kucukken olsaydı daha ıyı olurdu onlar ıcın ama bu seferde annelık duygusu agır basıyor sen ıstemıyorsun.bence her anın tadını cıkar cnm cok uzulme alısaksınız oyle ya da boyle.eltıne de sana da coookkk kolaylar gelsın cnm.ozellıkle eltıne 4 cocukla ugrasacak cunku yerimseniben

canım eltin 4 çocukla nasıl uğraşacak..ben bunu düşündüm ilk:bbo:
en azından kadıncağızın yanına birini alsanız..
biz bir taneyle uğraşamazken ne bileyim..neyse kafanı karıştırmayayım ama ilk buna takıldım ben..

öncelikle işe dönüşünüz hayırlı olsun..

inşallah kolaylıkla alışırsınız..

benim aklımada eltiniz 4 çocukla nasıl uğraşacak diye geldi..

yardımcısı var mı tek mi bakacak..

saruboceq ile estele katılıyorum , 4 çocukla baş etmek dışarıda çalışmaktan daha zor bence.. bide iki çocuğun büyük olması da kötü , bilemiyorum ama ben asla bırakamazdım oğlumu böyle bir ortamda..
daha cumartesi günü taze taze yaşadığım bir olay var ki anlatıp da canını sıkmak istemem canım ama sen bir kez daha düşün derim bunu

beklemekcim yazını daha yeni okuyorum önce çalışma hayatına hoş geldin .. ne mutlu sana ki çocuğuna 11 ay dan daha fazla baktın .. bu durumda olamayan ben dahil o kadar çok arkadaşımız var ki o yüzden türkiye şartlarında isyan etme şükret :))))
ben çalışmana değilde diğer kızlar gibi eltinin 4 çocuğa birden nasıl bakacağına takıldım kaldım .. üstelik biri 5 aylık diğeri seninki 1 yas diğer ikisi büyük .. nasıl olacak bu durum ?

çalışmak senin işin daha kolay valla beklemek çim çünkü eltin kafayı yer 4 çocukla temizlik mi yapsın akşam için yemek mi yapsın ütüsünü mü yapsın bebeklerin altı değişçek karnı acıkçak ağlıcak 5 aylık olan meme emcek uyutulcak diğerleri okuldan gelicek karnı aç derslerinle ilgilenilmesi lazım birde kadıncağız hiçbiryere gidemiycek hayata bak be 2 arkadaşıoyla görüşemez bu kadar iş varken hemde çocuklar okuldan geliceği içinde dışarı çıkamaz ayy valla hapis gibi hayat hapistekiler bile daha rahatır çünkü temizlik yok ütü yok bide kocasını hoş tutmak zorunda ben öle bi ortama asla bebeğimi bırakmazdım şahsen çünkü bebek için gerekli, temiz ortam sağlanabilecek miki gereken ilgiyi şevkati vebilicekmi yemek yemezse onla uğraşçakmı sen gibi yoksa yeme aman off senle mi uğraşçam dicek valla güven meselesi....

canım Allah kolaylıklar versin.iş başı yapışında hayırlı olsun.bende istiyorum çalışmak ama hep aynı şeyi düşünüyoruz işte bebeklerimizi.benim bırakabileceğim kimsemde yok.aynen bende eylül gibi 3-4 yaşına gelip kreşe vermeden çalışamıcam galiba

Hepinize teşekkürler arkadaşlarım evet hepiniz haklısınız 4 çocuk çok zor görünüyor ki zorda olacak mutlaka ama bizim ilk çocuklarımız süt kardeş biz onları emzirdik ve bu bebeklerimizinde arasında 6,5 ay gibi bir zaman dilimi var ve onlarıda sırf büyükler süt kardeş diye yine azda olsa emzirdik yani biz birbirimizin çocuklarını kendi çocuklarımız gibi benimsedik yinede eşim ve ben kendisine ısrarla yapamazsın çok zorlanırsın eminmisin diye sorduk defalarca ve kendisi bize ısrarla yapabileceğini söyledi yani kendisi ısrar etti zaten babaannemiz görümcem hasta olduğu için şimdi onunla ilgileniyor bir kaç ay sonra görümcem iyileşince eve dönecek ve hepimiz aynı apartmanda olduğumuz için o görevi üstlenecek:)) birde ben öyle ortama çocuğumu bırakmazdım diyen arkadaşlar olmuş ama inanın ben eltime bırakacağımı öğrenince ağlamam durdu yoksa hergün ağlıyordum iletişimimiz iyi olduğu için sanırım bilmiyorum

canım eltinden yana bi sıkıntı olmaz ama o kadar çocuk aynı evde , sanırım sen bizi yanlış anlamışsın.. bizim söylemek istediğimiz kim olursa olsun aynı anda 4 çocuğa bakılmazdı , kesinlikle tek çocukla ilgilendiği gibi ilgilenemeyecektir bakan kişi..
şöyle söyliyim sana , bir evde bişey olsa , 10 tane çocuk olsa ve hepsini de canımdan çok sevsem bile ilk kurtaracağım kendi çocuğum olur , ilk besleyeceğim , ilk öpüp koklayacağım yine kendi çocuğum olur , ama tabiki sen bilirsin canım..için rahatsa dert etme gerisini ne diyim ki

X