Kızlar ayrıntılı ultrason için 29 haftalık hamileyim yaparlar mı?

sevdam0404

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2025
11
1
1
33
Kızlar selamlar, 25 hafta gebe iken, ultrasonda 3 hafta önde gidiyor dedi doktor ve idrarda şeker kaçağı var dedi, bebek iri neden ayrıntılı ultrason yapmadın, git yaptır dedi devletteki doktor,
Özel hastaneye aradım 1 hafta sonra randevu verdiler ve 3 hafta önde ise şuan 29 hafta olmuştur ayrıntılı ultrason yapılmayabilir gelip bakalım dediler, ama ultrason yaplmazsa bile benden 4.500₺ alınacak Perinatoloji doktoru... Yani 29 hafta da hiçbir şey görünmez mi? Ya kafam allak bullak bebekte bir sıkıntı mı var öğrenemeyck miyim?

İlçedeyim ve ayrıntılı sadece şehir hastanesinde vardı oda bana 1 buçuk saatlik uzaklıkta ve yüzyüze gidip almak gerekiyor 2ay öncesinde randevu vermiyorlardı, ondan gitmedim ama yinede çok pişmanım tabi

Önde gitme mevzusunu bilmiyorum ama ben 30 haftalikken gittim yapmadı detaylı bu haftada yapılmaz dedi

Anladım. Şeker hastalığınız var demekki idrara da geçtiğine göre kontrol etmeniz gerekiyor şeker yüklemesini aksatmayın en azından. Şeker bebeğin organ gelişimini etkiliyor o yüzden dikkat etmek lazım. Bebek haftasına göre çok iri oluyor suyu çok oluyor erken doğuyor falan. Ama hiçbirşey için geç değil kontrol altına alınabilecek bir haftadasınız. Siz gidin bir deneyin şansınızı

İnşallah sadece iri bebektir hemen yaptım zaten şeker yüklemesini. Benim korkum farklı bir anomali çıkması .. Doktor çok ileri tarihte yapılmıyor deyince, yani inşallah yapılır yarın ultrason randevum 26+0 olcak ama 3 hafta ileri olunca 29 hafta olacak bakılmazsa boş gitmek istemiyorum hem bu belirsizlik öldürür beni doğuma kdr

Önde gitme mevzusunu bilmiyorum ama ben 30 haftalikken gittim yapmadı detaylı bu haftada yapılmaz dedi
Yaaa ciddi mi? Peki sizinki de özeldeki mi yapmadı, uff muhtemel benim de yapmaz. Yarın gideceğim 26+0 ama ileri hafta olacağı için 29+0 olcak. Hem yapmazlarsa da perinatolojiye 4.500₺ boşuna ödemiş olcam

haftası ileri olmasıyla ilgili değil. regle göre haftasına bakılıyor. ben randevu alırken ultrasona göre değil son regl tarihime göre haftasını sormuslardı. ayrıca özeli randevu için ararsanız zaten size “yapılabilir” ceya “yapılamaz” deniyor. yani yapılmayacak bir muayeneye para ödemezsiniz merak etmeyin. ben 16.haftada ramdevu almıştım ve 23te yapılmıştı.

doktorum 18-24 arası yapılır demişti bana. ama tabi perinatolog daha iyi bilir. ayrıca detaylı usg yapılmazsa bile perinatoloji doktoru muayene etmesi lazım sizi gebelikte yasadığınız durumlar sebebiyle

Ben randevu alırken 23 haftaliktim ve bana 24ü geçmesin demişlerdi. Bence yapmazlar geç kalmışsınız zaten devlette randevu bulamazsınız bunun için 12. Hafta civarında gidince Randevu veriliyormuş ben geç kaldığım için özele gitmiştim. Tabii siz yine de bi özel Dr muayenehanelerini arayıp şansınızı deneyin.

Yaaa ciddi mi? Peki sizinki de özeldeki mi yapmadı, uff muhtemel benim de yapmaz. Yarın gideceğim 26+0 ama ileri hafta olacağı için 29+0 olcak. Hem yapmazlarsa da perinatolojiye 4.500₺ boşuna ödemiş olcam
Yok ben şehir hastanesine gitmiştim neyseki boşuna para vermemiş oldum ama bulunduğum şehirde perinatolog yok kendi kadın dogum doktorum sevk etmişti beni başka bir şehirdeki hastaneye bebeğim 2 hafta önde gidiyor ve suyu çok fazla diye, perinatolog da bu haftada detaylı yapamam demişti ve sadece muayene etmişti, boşuna şehir dışına çıkmış olduk,

ama pişman oldum keşke zamanında gitseydim de güzelce detaylı yaptirsaydim, doktorun yanlış yönlendirmesi bizi yanılttı maalesef. Ama siz haftanizi 26 olarak düşünün ve gideceğiniz hastaneyi arayıp sorun 26 da yapıyor musunuz diye ona göre randevu alın boşu boşuna para vermeyin yani.

Aaa bak bu çok güzel, yani perinatoloji doktoru USG yapmazsa bile muayenede ne yapabilir ki diye boşuna 4.500₺ alaçk diye eşim başmn etini yedi.
Bana gecen hafta yapılır dedi ama wiĞıA
Yani yinede yapılır gibi geliyor regl göre 26 haftadayım inşallah yapılır yaa, inşallah USG yapılmazsa bile perinatoloji içimizi rapatlataçak birşey söyler

Peki merak ettim peritoloji tam olarak neyi muayene ediyor ultrason dan mı bakıyor yani..
Beni aradım 25 haftalıkken tamam 1 hafta sonra gelebilirsiniz dedi yaparız dedi söyledim 3 hafta önde olduğumu önemli değil dedi. Bugan aradılar beni, eğer USG yapılmazsa perinatolojiye doktorumuzu muayene edecek 4.500₺ alacak eğer USG yapılırsa 5.500 alınacak dedi, şok oldum inşallah içimizi rapatlataçak birşey söyler. Benim bebeğin suyu filan iyi dediler ama neden 3 hafta önde bulamadı devlet ondan git dediler USG ye

Yaa bizim burada ilçede yok riskli olmayana kdr yönlendirmyorlar... Ben yapmaycktım herşey normaldi taki 3 hafta önde olduğu ortaya çıkana kdr meçburen doktorum git hiç yoktan iyidir yaptır dedi

Bana normal usg muayenesi yaptı suyu felan iyi dedi ama detaylı olmadığı için net bir şey diyemem dedi bende gebelik şekeri vardı 2 hafta ondan öndeymiş kilosu onu da biliyordum zaten çok bomboş bir muayene olmuştu yani pişman oldum gittiğime bir de beni azarlamişti zamanında gelmezsen ben bisi yapamam diye kavga edip çıkmıştım, ama bakarız dedilerse sana bakarlar insaAllah ben 30. Haftada gittim o yüzden öyle oldu ama şuan doktorlar normal diyor benim bebeğim için de 4 gün sonra dogumum olacak insaAllah sende korkma yani

Sen randevuna git görüş içinde keşke kalmasın canım rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

Ayy maşallah çok çok az kalmış, inşallah sağ salim kucağına alırsın.
Benim devletteki doktorum ideal zamanı aşmışsın ama hiç yoktan iyidir dedi. İnşallah yarınki özel bakar 26+0 olmuş olacağım . Zaten 5.500₺ gidecek yeter ki baksınlar

hastaneyi arayın. neden yapılmayacak bir muayene için para alsınlar ki içiniz rahat olsun. ayrıca yasadığınız sorunları söylerseniz perinatoloji doktoru dediğim gibi muayene eder. adamların işi bu zaten riskli gebelik doktoru bunlar. en azından bebeğin suyu, gelişiminve organlarının durumunu daha net görebilir

Geç kalmışsınız detaylı için. Özel de detaylı yapılmıyor dese bile en azından ultrason yapar organlarına bakacak inceleyecek bakar yani bence perinatoloji. Şekerinize dikkat etmeniz lazım zaten bebekte şekeriniz olduğu için iri bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…